217
-
dez #137 "Indigo gyerekek"
Van róla valami halvány fogalmad, ez a kifejezés mire vonatkozik? -
dez #136 "mai joghurt ezos"
Ez mi akart lenni? -
dez #135 Sem a 2.4.1-nek, sem a 2.6-nak semmi köze a int hosszához, de nem baj. :P -
LPG #134 Különleges dolog a földcsuszamlás? Akkor most megjósolom, hogy a Velencei-tó ki fog száradni. (Egyszer tudtommal már megtörtént..) Remélem az utókor majd emlékezni fog rám... -
Epikurosz #133 gyerkőcök!
Az int típus programnyelv-függő.
Attól függ hogyan definiálja a nyelv speckója, amely persze idővel változhat.
Aztán, hogy a gép hány biten tárolja, az már más tészta, a fordítóprogi dolga.
Mindenesetre a lényeg, hogy az integer értékek mx. 65568-ig mennek, pluszba-mínuszba. -
Epikurosz #132 " a hetvenes évek végén valaki "komolyan" megjósolta, hogy akkora földrengés lesz Magyarországon, hogy a Gellért-hegy belecsúszik a Dunába. Tessék????"
Most, nem akarok veled ellenkezni, de valahol délebbre egy domb tényleg belecsúszik a Dunába. Dunapatajnál, vagy hol.
Most, pár kilométert a jósok is tévedhetnek. -
darph #131 Éljenek az agresszív sufniCÉ professzorok!
Brian W. Kernighan
Dennis M. Ritchie
Idézet a fenti két ismeretlen sarlatán által összehozott értéktelen papírhalmazból:
(...)
2.4.1. Egész állandók
A számjegyek sorozatát tartalmazó egész típusú (integer)
állandót a fordító oktálisnak tekinti, ha 0-val (a nulla
számjeggyel) kezdődik, egyébként decimálisnak veszi. A 8 és 9
számjegyek oktális értéke 10, ill. 11 . Az olyan
számjegysorozatot, amelyet 0X vagy 0x (a 0 a nulla számjegy)
előz meg, a fordítóprogram hexadecimális egésznek tekinti.
Hexadecimális számjegyek az a-tól, ill. A-tól f-ig, ill. F-ig
elhelyezkedő karakterek, amelyeknek értéke 10, . . ., 15. Azt a
decimális állandót, amelynek értéke meghaladja a gépenábr
ázolható legnagyobb előjeles egészt, a fordítóprogram long-nak
veszi; hasonlóképpen long lesz az az oktális vagy hexadecimális
állandó, amelynek értéke meghaladja a legnagyobb, előjel nélküli
gépi egészt.
(...)
2.6. Hardverjellemzők
Az alábbi táblázatban néhány olyan hardvertulajdonságot
foglaltunk össze, amely gépről gépre változik. Noha ezek a
programok gépfüggetlenségét érintik, mégis jóval kisebb
problémát okoznak, mint azt valaki eleve gondolná. (A
számokbitekben értendők.)
DEC PDP-11 Honeywell 6000 IBM 370 Interdata 8/32
ASCII ASCII EBCDIC ASCII
char 8 9 8 8
int 16 36 32 32
short 16 36 16 16
long 32 36 32 32
float 32 36 32 32
double 64 72 64 64
értéktar-
tomány +-10+-38 +-10+-38 +-10+-76 +-10+-76
E négy gép esetében a lebegőpontos számoknak 8 bites kitevőjük
van.
-
bandypappa #130 A mesék a maja kultúra részét képzik. Az ókori görögöket se nézi le senki, mert több istenben hittek, egyszerűen az az érdekes, hogy régen az emberek hogy gondolkodtak, miben hittek.
Ne foglalkozz az önjelölt okoskodókkal, ezzel csak bosszantod magad. -
Turdus #129 OFF
bvalek2: Mellesleg annyira felbosszantottál a tudatlanságoddal, hogy direkt a kedvedért megnézem a Mac-emen (ami szintén UNIX):
time.h (mint tudjuk, része a C-nek) definiálja a time_t típust, ami itt a következő (_types.h):
typedef long __darwin_time_t; /* time() */
Úgyhogy mindenképp min. 64 bit. És ennyit a "beépített time_t" teóriádról. Q.E.D.
/OFF -
Turdus #128 Mondd, Te honnan veszed ezt a sok sületlenséget?
Az ANSI C szabvány szövege szerint az int minimum 16 bit, és (az általam hivatkozott) limits.h-ban definiált INT_MIN és INT_MAX közötti értékeket vehet fel. Csak egy a sok millió link közül a neten (kiírja, hogy az architektúrádon mennyi az int): http://home.att.net/~jackklein/c/inttypes.html#c_prog
És UNIX-ra hivatkoztam, nem Linuxra, bocs. Mellesleg a szabvány kötelezővé teszi a limits.h (vagy azzal egyenértékű, limit definíciókat tartalmazó header) létezését, ez épp olyan, mint az stdlib.h.
Nagyarcú beszólásokat meg hagyjuk, csak megjegyzem, hogy én már akkor is programoztam, mikor Te még azt sem tudtad, mi az a bit, és nemcsak Linuxon, hanem OpenVMS-en (VAXon és Alphán is, előbbi 32, utóbbi 64 bites), Solraison, Ultrixon és True64 UNIXon. És képzeld, nem volt mindnél 32 bites az int... -
eke #127 Öööö..az nem Kuzmicsev volt...s csak részben sikerült megfejteni..mert Diego De Landa és társai miatt alig maradt fenn írásos emlék, a sztélék feliratai meg sok esetbe szinte olvashatatlanok....Egyéb iránt a maja naptár jóval pontosabb volt a Gergely naptárnál...s primítív népnek messze nem nevezném őket..csak más volt az értékrendjük...
A sokra becsült északi ősök is szűzlányokból lecsapolt vérrel öntözték a földjeiket anno valamikor... -
Inquisitor #126 VAn ez az új ... nem is tudom vallás? Tudod, 11-11, Kryon, Fénymunkások, Indigo gyerekek, stb. Na ők nagyon komolyan veszik ezt a 2011/2012 témát. Talán túlságosan is. -
Inquisitor #125 1. A MAják nem jósoltak semmi ilyet, a mai joghurt ezos és szektás egyedek találják ki, akik egy szinten állanak bármilyen összeesküvés elméletes vagy világvégés emberkével.
2. A Gellérthegy nem "jóslás" volt, állítólag japán geológus találta ki. Viszont nem biztos, hogy hülye volt, csak nem volt tisztában a "hegy"-ben lévő vasbeton százalékos arányának ;) -
LPG #124 Nézd, annyi marhát olvastam már az elmúlt évek alatt itt és máshol, hogy ilyen bemondásokon egyáltalán nem lepődök meg.
Ki tudja, lehet hogy egy mese az egész. De lehet, hogy volt egy olyan csúnya szokásuk hogy nemzedékről nemzedékre felírták hogy mi történt.. -
LPG #123 Mindegy, szerintem nem beszélünk egy nyelvet. -
Gabe Dearborne #122 Naszóval, gyerekek: Nostradamus és a többi "jövőlátó" nagyokos elmehet a bús francba. A mayákkal egyetemben. Meg az is, aki netalán hisz nekik. Még emlékszem, amikor a hetvenes évek végén valaki "komolyan" megjósolta, hogy akkora földrengés lesz Magyarországon, hogy a Gellért-hegy belecsúszik a Dunába. Tessék???? A hegy köszöni szépen, megvan jól a maga helyén, és a Duna is szépen csörgedezik tovább a medrében.
Mindig akadnak ilyen főokosok. Aztán, ha nem válik be a jóslatuk, akkor mossák kezeiket, és elkezdenek magyarászkodni. Ha pedig csak icipicit is beválik, részleteiben, akkor jön a "na nem megmondtam?".
Úgyhogy nyugi. A világnak akkor lesz vége, ha a sok barom véget vet neki. -
bandypappa #121 Tudom, szabad akarat. -
bandypappa #120 Én is egy jót nevettem rajta, nem gondoltam, hogy ti is komolyan veszitek ezt, nem is írtam volna ide, ha nem egy féltudományos portál lenne az Sg!
A lényeg hogy most a földisten, vagy föld korszakát éljük a maják szerint, ami egy nagy földrengéssel, vagy valami hasonlóval fog végetérni. Előtte volt szél, meg esőkorszakok, amikor is viharok és esőzések söpörték el a régi világokat. Ez a helyzet a maják szerint. -
#119 "De a szabvány az szabvány, le van írva feketén-fehéren."
És egy tollvonással megváltoztatható.
Na jó, nem ilyen egyszerű, és elég sokáig is tart, de ugye az azért nem lep meg, hogy a szabványok is változnak idővel? Pl. az építőiparban(lehet, hogy máshol is, csak erről biztosan tudok) "éppen" térünk át MSZ-ről Eurocode-ra.
Ráadásul azt pláne nem biztosítja semmi, hogy a jövőben is integer-t fognak erre a célra használni. -
dez #118 68k-s gépeken nyomtam akkoriban, mely procicsalád a kezdetektől 32 bites volt belülről, mégis megvolt a fordítókban az említett kapcsoló.
Persze van az alapszabvány ANSI-C (de még ennek is volt néhány változata (C89, C90, C99) - nem tudom, int szempontjából volt-e különbség közöttük.) Viszont a legtöbb fordító nem 100% ANSI-C compliant. -
bvalek2 #117 Bocsánat, tévedtem, az első C-ben írt Unix is PDP-11-re készült, ami 16-bites gép volt. De a C-nyelv szabványában az int típus mindig is 32 bites volt, már az első könyvekben is azt írták. -
bvalek2 #116 Írtam is, hogy DOS-os Turbo C (ezek szerint más DOS-os C-fordítók is) 16 bites int-et használtak. De a szabvány az szabvány, le van írva feketén-fehéren. A C egyébként sem a mikroszámítógépek nyelve volt, az első C-ben írt Unix először 32 bites gépen futott: DEC VAX-on. -
dez #115 Nem egészen. A 8 bites korszakban még nem C-ztem, szal azt nem tudom, de a 16 bites korszakban valóban 16 bites volt egy int, és a 32 bites korszak elején egy kapcsolóval lehetett állítani (talán még ma is megvan ez a kapcsoló, a régebbi kódokkal való kompatibilitás érdekében), hogy 16 v. 32 bites legyen. -
bvalek2 #114 A C nyelv mint szabvány integere (ami az int típus) 32 bites. Mindig is az volt, és az is marad. Ez van a szabvány szövegében, és minden C-fordító, köztük a gcc is 32 bitesre fordítja, minden 32 és 64 bites architektúrán (kivéve DOS-os Turbo C-n, de a time_t ott is 32 bites, mert 16 biten még fél napig sem lehetne használni).
A header-fájl részletnek amit beraktál semmi köze a témához. A time_t egyébként sincs definiálva gcc-n include-okban, a gyakorlatban beépített típusként van megvalósítva. A szabvány nem rögzíti a bitszélességet, de a gyakorlatban sok operációs rendszeren, fordítónál (az én Linuxomon is) és adatbázisban 32 bitesnek feltételezik. Az Y2K hoax-szal ellentétben ez egy valódi probléma, itt szépen össze van foglalva, angolul: 2038. év probléma.
Te pedig két dologra vagy példa:
1: linuxozás != C-programozni tudás
2: nagyarcú beszólásokra a linuxosok is képesek... kilóg a szádból a kapanyél -
brueni #113 ja a lélek súlya meg 21 gramm -
LPG #112 Az érzelmeid csak annyiban hatnak egy másik emberre, amennyire a másik embert ez érdekli, befolyásolja, bármilyen módon. Átadni nem lehet, csak generálni.. Bocs, hogy egy világot romboltam össze benned... -
LPG #111 " A rezgésszintekről olvastam valahol egy elég érdekes adatot, nem tudom hogyan számolták ki, de a szeretet energiája 27-szer gyorsabban terjed a fénynél! "
Az ilyenektől karmolom össze magamat. -
Epikurosz #110 Persze, ha van egy veszélyt jelző KRESZ tábla ("Atomvillanás jobbról!"), az már más. :-)
-
LPG #109 -
Epikurosz #108 Nálam mindig van kéznél egy vizes takaró, csak a gyors magamra rántással lennék gondban. -
endrev #107 Hát mivel az autó kilométerszámlálója sem 900000 után, hanem 999 999 után fordul át, nyilván ez a naptár sem 13.0.0.0.0-nál fog, hanem 13.19.19.19.19-nél. Ez esetben pedig - ha pontosan írták le a helyiértékeket a cikkben és így valós adatokkal számolhattam - a 2451. év elején fog átfordulni.
Ha pedig tudod, hogy atomvillanás várható a közelben, akkor egy vizes takaró már elég védelmet nyújt a neutronsugárzás ellen (ami egy hirtelen neutronvillanásban nyilvánul meg a robbanáskor), csak ne légy túl közel az epicentrumhoz, mert az forró is, és ne nehézvízzel vizezd be a takarót ;) Fürdőkádban, medencében lenni dettó biztonságos, már a mi a neutronvillanást illeti. -
Epikurosz #106 Ez a 27-es elég hihetetlene, mert még csak nem is prímszám.
De viszont, oszható 3-al - szentháromság - és a 9-cel - a 9 mennyei boldogság -.
Valamire csak jó. :-) -
#105 "mert az azonos töltések taszítják egymást."
Ez így van,
"Javítsatok ki de azt is úgy tudom, hogy ha a Nap polaritást vált, akkor a Föld is,"
de semmi köze az égvilágon ehhez. Semmilyen töltésekről nincs itt szó. Másrészt a két dolog totál független egymástól.
"A rezgésszintekről olvastam valahol egy elég érdekes adatot, nem tudom hogyan számolták ki, de a szeretet energiája 27-szer gyorsabban terjed a fénynél!"
Én asszem ismerem a módszert. Most számoltam ki, hogy az undor viszont pontosan pi-szer erősebb még a szeretetnél is, úgyhogy a fénynél ~85 ször gyorsabban terjed! Ja, a módszert "ex has"-nak hívják, és a legfontosabb eredménye az, hogy rengeteg leütést generál halálfölöslegesen.
Tényleg, ennyire őrülten komolytalan dolgot mi a francnak írsz le? -
dez #104 Azért, mert nem képes felfogni, hogy a hsz-ek beküldőinek neve a hsz-ek felett van, holott ez az egyedüli értelmes "megfejtése" az itt látható soroknak és vonalaknak. :) -
dez #103 "nem. 19.19.19.19.19 után 0.0.0.0.1 jön. ^_^ "
Nem. Hanem 0.0.0.0.0. -
dez #102 "A szamitogepek viszont altalaban 2-es, 8-as vagy 16-os rendszerben dolognak."
8-asban nem igazán (3 bit). :)
Viszont akkor már említsük meg a 256-ost (a byte-ok). -
knightbali #101 HŰŰŰŰ, de vicces voltál. -
assdf #100 "A rezgésszintekről olvastam valahol egy elég érdekes adatot, nem tudom hogyan számolták ki, de a szeretet energiája 27-szer gyorsabban terjed a fénynél!"
Ja az én autóm meg 60 lóerős, és ha nagyon szeretek akkor 27x gyorsabban száguld velem mint a fény :) -
brueni #99 TESLA óta tudjuk, hogy a föld sajátfrekvenciája 6,5 herz körüli.
esetleg ehhez lehet köze?
napkitörés ellen pedig ionoszféra véd, nem pedig vízes óvóhelység. ui az ionoszféra töltése téríti el a napból érkező töltött részecskéket. látható formája ugyi a sarki fény. ha a nap polaritása megfordul, akkor sincs semmi extra, megy tovább az élet...
a föld pólusváltása a saját mag és a kéreg sebbességkülönbségének köszönhető...és nem egy-két év alatt lezajló folyamat, mire magára talál... -
bandypappa #98 Vagy mint a focimeccsen, ott is azt mondják, hogy az 1. percben vagyunk, nem a nulladikban. Mondom 2 naptáruk volt, pontos adatokat csak 1 hét múlva tudok adni akit érdekel.