2012, a maja apokalipszis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
2012 nemsokára itt lessz , és ön felkészült vajon rá ?Ha valóban
túl szeretnénk élni,vajon elég lessz hozzá az erõnk , legyen tagja közösségünknek
emelkedjen fel,és élje túl 2012-t
oldalunk:
http://senergy.atw.hu/
regisztrációt Nem igénylõ Fórumunk az oldalról elérhetõ
Megnyílt a közvetlen Chatelés lehetõsége az oldal látogatóinak !
"A vég csupán a kezdet" ...
2012 nemsokára itt lessz , vajon felkészültünk rá , és ön felkészült rá , ha valóban
túl szeretnénk élni , vajon elég lessz hozzá az erõnk , legyen tagja közösségünknek
emelkedjen fel , és élje túl 2012-t
oldalunk:
http://senergy.atw.hu/
regisztrációt Nem igénylõ Fórumunk az oldalról elérhetõ
Megnyílt a közvetlen Chatelés lehetõsége az oldal látogatóinak !
"A vég csupán a kezdet" ...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Kara kánként folytatom tanításom.
Lehet hogy ezzel a sok üres okoskodással a falutokban te vagy az iq-bajnok, de a falud lélekszáma max pár ezer ember, ide pedig kicsit többen járnak. Ez felveti annak a lehetõségét, hogy nálad sokkal értelmesebb emberek kommenteljenek itt és erre elég sok példát is láttam lentebb...
Szóval véleményem szerint te segg hülye vagy, azonban ügyesen ellensúlyozod ezt azzal, hogy egyfolytában jártatod a bagólesõdet...
Ezt gyorsan felejtsd el, ez mítosz.
Én az agyam 90%-át kihasználom, te talán 70%-át. :-D
És a több százezer éves leletek honnan a kutyékfaszából kerültek ki? Van fingod hogy egy fekete kõszén hány százezer év alatt alakult ki az iszapba süllyedt növényzetbõl? Te mit tanultál az iskolában, és fõként mit fogtál fel belõle?
Nehogy már a házasságot erõszakkal fenntartsuk ha megromlott!!! Ez elmebeteg képzelgés.Ha egy barátság megszakad akkor megszakad hülyeség lenne erõszakkal fenntartani.
Kevinnek nem azért nem kell felesleges dögöt üzemeltetni hogy jobb legyen másnak hanem mert értelmetlen.
Nem az olajkonszernek tehetnek arról hogy sok hülye ember esztelenül és feleslegesen nagy teljesítményt használ. Ez az egyén hülyesége.Nekem pld nincs mobiltelefonom mert nincs semmi szükségem rá. A mobilt használók legalább 30%-ának sincs, mégis ész nélkül használják. A sok felesleges telefonálásról nem is beszélek. Ki volt pld az az elmebeteg állat aki a kamionversenyeket kitalálta azok nem versenyre valók.
Kivételesen találtam egy cikket, videót, amely ontopik.
Örülj neki, ha a Gyehenna tüzére kerülsz.
Hazugság: Már a kis hazugság is BÛN. nincs kis hazugság,se nagy. Bûn és kész.
Lopás: engedély nélküli eltulajdonitás.
Csalás: házaság törés (vállás), barátnõddel,barátodal való szakítás is csalás. Meg ha pl egy játékban csalsz. AZ IS CSALÁS. Adó elsunyizása is.
Isten nevét a te szádra felne vedd: Fórumban az om* hozzá szólás is már ide tratozik. Meg ha nem Isten a téma beszélgetésben az Ú*Iste* -es felkiáltás:)
Rasszizmus: szlovák,roma,magyar,zsidó,arab,afrikai, a világ összes embere, mindegy melyik orszáfbol való. EGYENLÕ JOGOKKAL BÍR! AKár hiszitek,akár nem. Isten kiválasztott Népe a zsidók. Nem nézi jó szemmel ha õket szidják. Világvége fele Izráelt felújítja az Isten :) (MEnnyei Izráel)
piercing, tetkók: A test a lélek tükre. Tartja a mondás. TEst a SZent Szellem temploma. Tartja a Biblia. Most ez annyit tesz ,hogy a templomba tisztaságnak kell lennnie.
cigi,drog: Emberre károsító hatású,Agy modósító,Lélek ámojító szerek. ÁRTALMASAK A TESTRE ÉS A LLELKEDRE IS.
Durván 6000 éve volt a teremtés:)
Pontosan nem lehet tudni hogy mikor lesz a "világvége". MErt minket keresztényeket ugysem érintenek ezek a dolgok,mert mi a katasztrófák alatt a Mennyböl figyelhetjük meg. Egyet tudok emberek Térjetek meg bûneitökböl! FORDULJATOK Istenhez BIZALOMMAL!
NE LOPJ! NE HAZUDJ! NE CSALJ! NE PRAÁZNÁLKODJ! Isten nevét a te szádra feleslegesen fel ne vedd! Ne légy rasszista! Piercing,tetklók -kal le! Cigi le!
Igen ezek is démonok amik ezekkel bántanak titeket!
És attol még hogy ezt a maják írták nem biztos a dolog. Istenen kivül senkisem tudja (föleg nem emberilény itt a Földön) , hogy mikor lesz a világvége
Abban nincs egyetértés, hogy mikor lesz 1 piktun 13 vagy 20 baktun után.
Sokan azt mondják ha csak 5 értéken ábrázolják akkor 13-ig megy ha viszont több helyiértéken akkor 19 az utolsó és ezután jön 1 piktun.
Mindenesetre eza világvége mizéria a maja vallásból jön, ezt is leirják wikin.
A "Popol Vuh" c. könyvük szerint mi most a 4. világban élünk. Az elöttünk megteremtett 3 világ sikertelen próbálkozás volt. Igazából nem olvastam a Popol Vuh-t igy pontosan nem tudom miért.
Nos az elõzõ világnak 12.19.19.17.19-ben lett vége. A mi 4. világunk 12.19.19.17.19-i maya dátuma, 2012 dec. 20-ra esik amelyet a 14. baktun 13.0.0.0.0 kezdete követ 2012 dec 21-én.
aha...hát,persze...hihetõ volt
Emiatt utánanéztem a dolgoknak, és ezt tudtam meg: maják naptára szerint a legelsõ érték (a jobboldali) 20 értéket vehet fel (0-19-ig), a második (jobbról második) pedig csak 18-at (0-17-ig), a következõ (jobbról a harmadik) megint 20 értéket vehet fel, míg a balról az elsõ (ún. baktun) csak 14-et (0-13-ig). Ezután nullázódik a naptár. Tehát a válasz arra, hogy miért nullázódik a naptár 13.0.0.0 után az, hogy a baktunokból (balról az elsõ szám) csak 14 van.
"The Long Count kept time in units of 20, so 20 days made a uinal, 18 uinals, or 360 days, made a tun, 20 tuns made a katun, and 20 katuns, or 144,000 days, made up a baktun. After 13 baktuns, the numbers reset and the count moved to a higher order."
Szóval a naptár valóban lenullázódik 13.0.0.0 után, ekkor véget ér egy ciklus, ami egyébként i.e. 3114-ben kezdõdött. Ja, és az alapján, amit itt pár perc alatt (Wiki-n) olvastam errõl azt is kijelenthetem, hogy semmi se fog történni, mert ez az egész világvége dolog megint egy belemagyarázás.
"Only one Maya inscription, Tortuguero Monument 6, directly mentions the end of the 13th baktun, which corresponds to 2012. It has been defaced, though Mayan scholar David Stuart has attempted a partial translation:
Tzuhtz-(a)j-oom u(y)-uxlajuun pik
(ta) Chan Ajaw ux(-te') Uniiw.
Uht-oom ...
Y-em(al) ... Bolon Yookte' K'uh ta ...
The Thirteenth 'Bak'tun" will be finished
(on) Four Ajaw, the Third of Uniiw (K'ank'in).
... will occur.
(It will be) the descent(?) of the Nine Support(?) God(s) to the..."
Erre csak azt tudom mondani, hogy ha a maják összes eddigi jóslata (ha voltak egyáltalán?:P) bevált volna eddig még akkor is kétséges, hogy a fenti szöveg mit jelez. De tudván, hogy a jóslatok milyen pontosak szoktak lenni kijelenthetõ, hogy semmi sem utal arra, hogy a maja naptár új ciklusa bármilyen "különleges eseményt" hozna.
Szerintem nem lesz itt semmi, max annyi hogy összedölnek a maják által akotott csodás épületek! Hogyan tudta egy olyan civilizáció kiszámolni a világ végét, akik 19es számnrendszreben számoltak és a 13.0.0.0 a vége?
Ez lehetetlen! Én továbbra is maradok szkeptikus(hiszem ha látom alapon)!
Ezzel az erõvel mi már rég nem irogatnánk itt semmit! Gondoljatok csak a Szilveszterre(december 31 és január 1) ez ugyan az mint a maja naptárba! Fordítunk egyet és kész! Ennyi lesz!
Ha meg nem akkor:
"Igyekezz megválni önként, mindentõl amit fájna elveszítened"-egy újabb klasszikus.
Ja és még valami:
3 év? 3 ÉV! addig ki tudja hova fejlõdik még az emberiség! Az is lehet, hogy feltalálnak egy hatalmas ûrbombát amivel majd szétlõvik azt ami be akar csapódni a földbe, vagy egy hatalmas pajzsot hoznak létre ami megvédi a földet a meteoritoktól meg mindetõl!
látogasd meg a honlapom, és regisztrálj a fórumon! köszi!
Akit érdekel:
link
Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.
Én csak egy mítoszt írtam le nagyvonalakban. A 13-as számnak misztikus jelentõséget tulajdonítottak az kétségtelen szerintem. Tudod a mítoszok mítoszok...A magánvéleményem az, hogy onnantól új idõszámítást kellett volna kezdeniük, márha nem szûnt volna meg e csodás birodalom birodalom lenni...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
senkinemertemmit.blog.hu
Mellesleg itt egy maya mítoszhoz tartozó tárgyakról írt cikk.
Ha jól emlékszem a mítosz lényegére 13 párhuzamos dimenzióról tesz említést, ezért 13 a kristálykoponyák száma is, amelyeket ha összegyûjtenek és "hozzáértõ kezekbe" kerül valamilyen dimenziókaput nyitnak meg ezen párhuzamos világok között...(érdekes mítosz és lényeges benne a 13-as szám, lehet hogy pont ezért áll meg 13-nál? Ki tudja...)
Ja a cikk:
kristálykoponyák
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Rohadt messze van még és 1 milliárd év múlva kit érdekel. A maják éppen beletrafáltak egy számba bár éppen a téli nyári napfodulóra esik de ez csak hum-bum mese habbal.
techgarazs.com ingyendomain.tk BME