98
  • chm
    Ebbe a linux vs vista háborúba kár belemenni mert a linux is és a vista is másról szó. Ergó maga az internet hálózat softveres része (bele értve itt az összes szervert, routert, swich stb... ) meg merem kockáztatni hogy 70-80% a nethálónak linuxok uralják a (háttérben) Míg a maradék ... tehát linux nem a csicsára lett írva és sztem soha nem is lesz az.
  • Gerygrey
    Mi van akkor, ha arra a feladatra amire én a gépet használom, a
    Linux csak körülményesen, korlátozottan vagy sehogy nem alkalmas? Tudsz nekem mutatni Linux alá Adobe Premiere Pro és After Effects szintű vidoeditáló csomagot, valamint az ezek által támogatott PSD formátumot használó képszerkesztőt, ami kompatibilis a windowsos változattal? Arról nem is beszélve, hogy itthon játszani is szeretek a munka mellett, ami, mint tudjuk, Linux alatt nem igazán megoldott. Persze, VMware, ismerem, de minek hogyha a Vista alapból tudja ami nekem kell? Linuxkockák, baromira unalmasak vagytok.

aki tovább akar lépni annak a linuxot kell választania.
    Ez most olyan, mint ha azt mondanád, hogy aki tovább akar lépni, az metróval jár. Nem baj hogy én a Nyugatiról akarok az Oktogonra eljutni (BP-t nem ismerőknek: 1 villamosmegálló, vagy 5 metró egy átszállással), akkor is lúzer vagyok ha villamost használok... Majd ha webszervert akarok üzemeltetni, akkor felteszem rá a Linuxot, ha a Deák térre tartok, akkor metrót választom. Minden feladatra azt az eszközt, ami a legjobban alkalmas rá.

Driver inkopatibilitás? Igen, tavaly tavasszal próbálkoztam először a Vistával, és sehogy sem bírtam rávenni hogy menjen vele a net, az integrált hálókártyám az istennek sem akart működni. Most a hétvégén viszont feltettem megint a Vistát, és láss csodát, pöpecül megy minden. Annyi gondom volt, hogy a Vista alap VGA-drivere nem tudta a szélesvásznú 1440*900 és 1360*768 felbontásokat, amik a monitoromhoz és a tévémhez kellenek, de egy driverfrissítés megoldotta a dolgot. LAN, hang, és minden más működött az első bekapcs után.

a linux compiz felülete begyűri a s*ggébe és onnan kirángatja 3szor egy p2-es gépen 400 megahercen és 64 mega rammal meg a jó öreg dzsíforsz-4 mx-440-nel mikor minden mindenen átlátszó meg elkenődik meg pattog, meg ruganyos, meg buggyan, meg hullámzik..
    Lehet, viszont nekem ez a konfig nem lenne alkalmas a munkámhoz. Ami pedig van (A64 X2 3800+ 2GB RAM 7600GT) az tökéletesen futtatja az Aerot is. És ez konfig pár hónap múlva (de már lassan most is) bagóért megvehető.

a Vista nagy arculcsapás volt az MS részéről. Semmi okát nem látom amiért le kellene cserélni a jó öreg XP-t, pedig mennyire máshogy volt ez a 98-ról való migrálás idején.
    Ebben teljesen igazad van, még 1-2 hete én is ezt vallottam. De most mindenképp aktuális volt egy win reinstall, gondoltam megpróbálom újra a Vistát. Tényleg nem sok újat mutat az XP-hez képest, bár nekem az (OSX-től nyúlt) újfajta keresési mód tetszik, és az Aero sem csúnya, de ez szubjektív. Viszont az tény, hogyha nem vagyok rákényszerítve, simán meglennék az XP-vel most is.

És hogy ne legyek elfogult a Vista iránt: amikor feltettem, nézelődtem egy kicsit a MS oldalán, hogy milyen újdonságok is vannak a Vistában, amikoris ez a hibaüzenet tárult elém - kicsit vicces volt, hogy épp a "Windows Vista, az élmény" című weboldalba fagyott bele az explorer, utána felraktam a Firefoxot és azzal tökéletes :)
  • arrakistor
    "hurrá hurrá - ingyé lesz?" - vagy valamivel ócsóbban

amúgy nem akarom bántani szegény viszta júzereket de mondjanak már egyetlen fícsört az xp-hez képest az aero-n kívül, mert hátrányt az tudnék mondani jó sokat, driver inkompatibilitás (folyton hallani mindenfelől) iszonyat (kib*sz*ttnagy) nagy gépigény.. az aerot meg mint tudjuk a linux compiz felülete begyűri a s*ggébe és onnan kirángatja 3szor egy p2-es gépen 400 megahercen és 64 mega rammal meg a jó öreg dzsíforsz-4 mx-440-nel mikor minden mindenen átlátszó meg elkenődik meg pattog, meg ruganyos, meg buggyan, meg hullámzik.. az aero már ne is haragudjatok kedves sznob viszta júzerek , de egy hányadék a compizhoz képest....
  • Polllen
    Csak a flame (és egyébként a tények kedvéért):

1 hete felraktam legújabb ubuntut(már bántam az elején, régen kubuntut használtam), majd indulás után látom ati driver disable...Na ugye az általatok írt gyönyörűségekhez kell a 3d(játékról nem is beszélve)így engedélyeztem, frissítések fel, újraindítás és fekete képernyő...Utána olvastam, elég sok embernek ez a gondja...Vistánál mindenki azt mondta szar a windows, mert nem megy ez-az...Akkor most én is mondhatom, hogy szar az ubuntu, mert az ati driver úgy nyár vége óta megfekteti és csak némi config fájl szerkesztgetés után fog működni? Hja igen és a legújabb ati driver került fel...

Szóval egyszerű írni, hogy ez szar, az meg istenkirály, és amúgy is hülye vagy, hogy nem az anyatejjel szoptad magadba a linux tudást, de számomra a linux még mindig buhera, amire napközben nem nagyon van időm...Szó mi szó, egyre jobban terjed és egyre jobb lesz, de azért még van min fejleszteni, és talán majd pár év múlva beszélgethetünk arról, amiről annyira álmodoztok...;)
  • arrakistor
    ha valaki szépet akar akkor tegyen fel egy compiz / beryll -es Linux-ot , ami annyira megalázza a visztát mind gépigényben mind teljesítményben... fényévekkel előtte jár...
    ha pedig stabilat akar akkor maradjon a jó öreg windows 2000/xp -nél...
  • sathinel
    colecting data is only the first step to our wisdom, but share data is the first step to community) ez tetszik a legjobban benne.

IBM
  • DjDano
    Hát ez nagyon buta felfogás...
  • sathinel
    Elég durva hová fejlődött.
    XGL---Dual-head

Eee compiz on LCD TV

és egy kis mozi mit is tud a compiz
  • cateran
    Ki nem szarja le kinek a hibája? A tény adott: Vista alatt nem tudja használni a dolgait...vagy gondolod az vigasztaló hogy nem a Microsoft hibája?
  • DjDano
    Már megbocsáss de ez nem a Vista sara... hanem a hardver gyártójáé!
  • Ronny
    a Vista nagy arculcsapás volt az MS részéről. Semmi okát nem látom amiért le kellene cserélni a jó öreg XP-t, pedig mennyire máshogy volt ez a 98-ról való migrálás idején.
  • roliika
    Vista alá szerettem volna feltenni egy Genius kamerát. Sikerült...Trust-ként. Mikrofonos, de hang nincs alatta. Sehogysem. Gondoltam jól van vegyünk akkor másikat. "Szar" 8000Ft-os Canyon lett véve, eladó szerint a leg tutibb ami nála van emberi áron...Vista ezt sehogysem szereti, se kép se hang. Nyomtatóm sem ismeri akármit csinálok...kár mert muter laptopja csak Vistával megy (Sony). Mire az új win megjelenik, talán addígra ez is jó lesz...talán.
  • smv
    Azé szerintem compizzal, és mondjuk egy alap gnome témával is már bármikor veri dizájnban a linux a Vistát... :D
  • sanner011
    Na, üss agyon, én tök szeretem az XP-t (sp2-vel, persze).
    A linux meg nem alterntíva, ha néhanap játékra is kívánod használni becses személyi kompjúteredet. :)
    Hihi. Tuti indul megint a szarvindózjólinuksz effekt. Cool. XD
    Mondjuk meg kell hagyni, hogy a Vista jelenlegi formájában igen kaki.
    De.. legalább szép. =)
  • Ravkin
    Szerintem semennyit. Aki általában windows-t vesz az nem ért a számítógépéhez, és csak képek nézegetésére használja, aki tovább akar lépni annak a linuxot kell választania.
  • asysoft
    Érdemes lett volna megemlíteni a cikkben, hogy az SP1 elkészült - más kérdés, hogy egyelőre nem hozzáférhető...
  • PíszLávJuniti
    kíváncsi lennék, azon kívül mennyit adtak el, amit előre telepítettek komplett gépekre.
  • Vorpal
    hurrá hurrá - ingyé lesz?