Egy éves a Windows Vista

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Miert nem ment fel ?

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Su0my: A rendszert fejlesztik rendesen, csak a célprogramok fejlesztése lassult le, úgy érzem..

Sanyix: "Neked milyen furcsa dolgokat csinál a linux? Érdekes másnál nem hallottam ilyesmirõl. Tán szar a géped?"

Ja, az, szar.

turul16: Nekem is fent van a Ubuntu Studio OS. Ardourban nincsen MIDI (se). LMMS nekem is tetszik, de nem tudom felrakni. :( Audacity meg hangszerkesztõ, nekem nem az kell :)
Olyan program, amiben egyszerre szerkesztesz midit és audiót (Cubase,Logic), nincs, csak "lett volna" (a neve Muse sequencer), de nagyon elmaradt fejlesztésben, és a mai progikhoz képest rohadt kényelmetlen.
Amit néztem még, az a Wired volt, de az 20-féle próbálkozás után se ment fel (a Ubuntu studióra, amiben állítólag régen benne volt, és ami állítólag tartalmaz mindenféle ilyen hangkütyüt.)

LZ forever

Ne mondhassátok h sajnálom tõletek :)
linux app finder

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Sanyix
Neked milyen furcsa dolgokat csinál a linux? Érdekes másnál nem hallottam ilyesmirõl. Tán szar a géped?

Olyan vicces amikor írják hogy erre meg arra nincs linuxra, mert pont az a nevû program nincs, mert a lusta fejlesztõi nem hajlandók átírni, de nem nézik meg hogy milyen linuxon elérhetõ hasonló program van, vagy ha megnézik 2 kattintás után azt mondják hogy szar, mert nem tudják kezelni, mert nem minden pontosan ugyanott van, ugyanolyan néven. Ennek a megoldása, hogy számítógéphasználatkor gondolkodik az ember, és nem egy robotként hajtja végre az elõre programozott mûveleteket, és ha nincs valami ott ahol kéne akkor nem száll el egy "error"-al.

Az meg még viccesebb, amikor valaki kijelenti, hogy a linuxot nem lehet profi dolgokra használni (holott pont erre készült), csak mert egy fos audioszerkesztõnek nincs linuxos verziója.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mellesleg a képrõl jutott eszembe: ti is mindenhol full megtelt (jó, a képen pont ne, biztos fénykép elõtt levették:D) Vistas polcokat láttok számítástechnikai cikkekt is forgalmazó boltoknál?:) Nincs olyan, hogy szavatosság?:O nem fognak lejárni?:O

Blackmail the Universe

most passzívan?:) vagy ritkán?:D valahogy a félévente új verzió (Linux) inkább tûnik aktív továbbfejlesztésnek, mint az elvileg 3 éves Windows-ciklusok.. jó peccs, hasonlók, de az meg mindenre van :) ráadásul a Linux régebben a mostaninál is xarabb volt xD

Blackmail the Universe

Ilyen komoly szakmai dolgokat felsorolva aztán igazán meg tudtad ítélni a GNU/Linux rendszert.
Nekem úgy 3 hete 64 bites Vista Ultimate-em van (timehack FTW!!!(:) és ugyan van pár idegesítõ hülyesége, de még mindig kevesebb mint anno az XPmnek volt (bár ha lenne crackelésbõl arany-málna díj akkor esélyes lenne rá az tuti :D), és ezektõl eltekintve Qrvajó - szerintem. Csak még kell 1-1,5 év meg egy SP2 mire a durvább hibákat (khm winsock khmmm...) kijavítják...

szerintem nemhogy 100millió de 100 darabot nem tudtak belõle eladni, viszont ilyen FAL DUMÁval akarják most népszerûsíteni. 100 millió ember a világ össz internetezõtáborának legalább 10%-a lenne de tetemes része... namost ne akarja nekem senki se beadni azt a dumát hogy az össze netezõ gépeknek a 10%-án már Vista fut, mert még a végén el is találom hinni.
Néztem erre vonatkozóan mindenféle statisztikákat és a Viszta 1% körül mozog.
Tehát jó , ha 10 millió embernek van egyáltalán fent a gépén , és erõs a gyanúm hogy ezek nem mind vásárolták meg.

Ki nem szarja le a Visztát?

"aero" xp aláwinflip
<#awink>
Na, gyerekek... Két éve használom az XP Professional-t. Ha azt mondom, tökéletes, akkor semmit se mondtam. A fiam viszont feltette a Vistát, és majdnem fejszével ment neki a gépének. Gyorsan le is szedte, és visszatért az XP-re.
A Linuxot csak hírbõl ismerem, a fiam révén. Az õ véleménye szerint - és adok rá, mert a srác technikus - marad a Windows XP. Eddig a legjobb Windows. A többi meg le van fosva.
Lehet, hogy sz*r, lehet, hogy nem a Vista, de 100 millió darab az elég tisztességes eladási szám.

Sanyix
Nemtom, de azt sem hogy mi az alap egy felhasználónak akkor, amikor winre felrak egy videdrivert, majd újraindítás után hibaüzenet nélkül 640*480 16 szín módban kacsint rád vissza a win asztal :D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A Linux tényleg nem jó profi munkára. Nincs egy rendes linuxos DAW progi..
Meg aztán instabil is. Nekem sokszor csinált olyat, hogy hirtelen visszaugrott csak úgy a bejelentkezõablak, vagy leállt a GUI "szerver" és egy promptot kaptam, stb..
Jó alternatíva volt még kb. 10 éve, amikor még aktívan fejlesztettek mindent tovább..

LZ forever

"hurrá hurrá - ingyé lesz?"

Azt nem, de azon röhögök, hogy japcsiknál úgy árulják a Vistát (Ultimate), hogy adnak hozzá vagy full Flight Simulator X-et, meg Windows Home Servert (ez ugye 2003 buheráltja), vagy kapsz hozzá vírusírtót, meg ajándék egeret, pendrivot .... csak vegye már meg valaki.

"Ergonómia? Windows? Haha :D"

Ugye nem kell ecsetelnem hány szoftverergonómiai megoldást vettek át a Linuxba pl a Windowsból is?:)

"Attól hogy te szeretsz ész nélkül kattintgatni sok dolgot sokkal egyszerûbb konzolról megoldani, egyébként lehet választani... semmihez nem kell feltétlenül konzol már jó ideje. Kivéve ha szétcseszted a guit."

hmm.. szerintem a köztes megoldás lenne a jó, mint lejjebb is írtam.. az meg, hogy semmit sem kell feltétlenül használni... hát nemtom... akkor nálam is user error ismét :)

"Ha egy picit olvastál volna a linuxról, tudnád hova tette."

én 3 hetes kutatómunka után feladtam. ez is ismét user error, de akkor hadd kérjelek meg arra, hogy: segíts, hol érdemes olvasgatnom?:)

Blackmail the Universe

:) ez aranyos volt xD

Blackmail the Universe

hangnem nem volt megfelelõ, elismerem, csak utálom, ha akárki jasszol akármivel.

Blackmail the Universe

nem nem :) oda járok ahol valszeg te is végeztél-de nem arra a karra ;)

Blackmail the Universe

Utána olvastam és meg is oldottam. Csak kiváncsi voltam, hogy ha a vistához kiadott rossz minõségû driverek hibája az ms, akkor a linuxhoz kiadott rossz minõségû driver a linux hibája lesz-e...Lényegében megkaptam a választ, bár lényegesen kisebb flémmel, mint vártam...

Amúgy a megoldás, vagy az általad javasolt megoldás szerinted mennyire alap egy egyszerû felhasználónak, aki bekapcsol,klikkel és néz?
Sanyix
"Eddig ubuntut pakoltam fel, ami telepítet valami ati drivert, de a grafikus effektjei akadoztak a 9600xt-men."

Azért akadozott mert kb olyan drivert rakott fel, mint amit az xp szokott alapból... olyat amivel megjelenik valami kép, de másra nem jó...
"Keresõje teljesen rossz eredményeket hozott, úgyhogy nem tetszett."
User error

"Meg a listából való telepítgetés is macerás. A megszokott programok hiánya is nagy probléma."
Macerás elindítani a keresõt begépelni valami kulcsszót amivel megtalálhatod a programot, és az összes ráillõ programból kiválasztani a megfelelõt, amit 1 kattintással telepít? pff erre már nincs is szó

"Eleve a linuxnak teljesen le kéne másolni a windowsok (fõleg vista) ergonómiáját és gondolkodásmódját."
A user egy sötét idióta, úgyis az a jó amit a rendszer mond gondolkodásmódot? Hát van akinek ez kell... Ergonómia? Windows? Haha :D

"A konzolt természetesen el kell felejteni."
Attól hogy te szeretsz ész nélkül kattintgatni sok dolgot sokkal egyszerûbb konzolról megoldani, egyébként lehet választani... semmihez nem kell feltétlenül konzol már jó ideje. Kivéve ha szétcseszted a guit.

"Pl telepítettem mplayer-t linuxon és a kismillió könyvtár közül nem tudtam, hogy hova tette a programot, vagy hogy egyáltalán feltelepítette-e. Ugyanis sehol sem értem el azt."

Ha egy picit olvastál volna a linuxról, tudnád hova tette. Merthogy alapból mindenféle programot meghatározott mappába rak, így nagy rend van a rendszerben. De ismerni kell. Ezután ugyanúgy éred el, mind vindózból... Ha csomagkezelõvel telepítetted volna, akkor a menüben a multimédia fülön is ott figyelne a parancsikonja.

Boldog szülinapot Windows Vista!

LZ forever

Sanyix
Vagy csak gondolkozni, és olvasgatni kell :)

Sanyix
Képzeld, velem is ez történt, csak kubuntuval. És tudod mit csináltam? LOGOT olvastam /var/logs/xorg.log és ez írta is hogy hol a hiba (kíndóznál ilyen ritka, ott a találd ki megoldás a menõ), fglrx.so fájlban. Mivel ez már lefordított fájl nem tudok belejavítani. apt-get remove fglrx aztán apt-get install fglrx. dpkg -reconfigure -xserver-xorg, kiválasztottam az fglrx driver, restart, és hopp 3d gyorsítás :D És mindezt nagy linuxos gyakorlat nélkül. Szóval úgy néz ki az 7.10-es ubuntukhoz adott fglrx driver hibás :)

Sanyix
Mekkora poén amikor ugyanez linuxnál van akkor az szerinted a linux hibája, nem a hardvergyártóké :D

Vogel
Melóhelyen mindenki autocados, és az alvállalkozók is dwg-sek. Hamar elhajtjuk ha vki vmi mást hoz. Ezért eszük ágában sincs váltani senkinek free megoldásokra.

Hát annyiban valóban igaza van h egy specifikus fejlesztés támogatását elég merész lenne számon kérni egy disztribúción
immovable
te pedig biztos kis középsulis vagy igaz? :)
Õszintén? Sosem láttam még Linuxot. :)
De ami késik, nem múlik.
Egy Knoppix boot cd-m van csak, azzal se sokat szórakoztam.

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

köszi, úgyis most tervezem újra feltenni... most már a gutsy-t :P

Blackmail the Universe

"Ennek 95 százaléka úgynevezett OEM"

a cikkben szerintem ez a kulcs mondat, így már valamennyire fogyaszthatóbb a 100 miliós számadat..

Blackmail the Universe

nagyon okos vagy és nagyon ügyes és nagyon komoly munkát végzel, de ez abszolúte nem tömegigény. mondhatni: leszarjuk a fájdalmaid.<#mf1>

Blackmail the Universe

Szerintem meg mi vagyunk bénák, akik elégedettek vmilyen szinten a Vistával (külön tetszik a Problem Reports and Solutions, jó ötleteket tud adni). Nálam is már amióta megjelent, fent van, és csak egyszer volt vele probléma, míg hasonló helyzetben az XP-vel jóval több mint 10-szer (kék halálok pár Windows-os .sys miatt). Persze, sok felhasználónak azért van baja a Vistával, mert ugye az UAC (ami körül rengeteg tévhit kering), másrészt pedig régebben sok baj volt az RCx-ekkel, drivertámogatásban fõleg. Azóta be lett skatulyázva a Vista, hogy sz*r. Én is kipróbáltam a kiadott RC-ket, és eleinte rohadt lassú volt, meg rengeteg inkompatibilitási probléma adódott, de azóta fõleg ez a két probléma nem jelentkezett. Természetesen rendszerprogikból a Vistát támogató verziók kellenek, máskülönben meg van az esély, hogy bizonyos funkciók vagy nem, vagy csak rendszergazdai jog megadása után mûködnek (elõbbire pl. vírusírtók és tûzfalak, utóbbira pl. JGL szótár). De manapság nem lehetetlen olyan verzió beszerzése, amihez oda van írva a támogatott oprendszerekhez a Vista, illetve ha nem, akkor annál a proginál van másik, jobb alternatíva.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Ja igaz, ott virágzik Stevie bátyó boltja is, production vonalon szakítottak egy szeletet. Mindenesetre kíváncsi volnék az otthoni felhasználók közti megoszlás arányaira, igazából erre céloztam. Nyilván a vállalati felhasználás más téma, de irgalmatlanul ostomba (<#vigyor3>) emberek vannak... mongyuk idehaza is.

Az utóbbi idõben egyébként egyre több inkább segítõkész embert találni, mint okostojást. És a support fórumokon eddig mindenre kaptam választ.
szori, dikszlexia :)
van olyan hogy live chat pl sabayon-ban de valsz máshol is van ilyen. Tehát alapból chat-en tudod kérdezni mit, hogy, honnan azoktól akik fejlesztik a distrót. A másik fele a webes fórumok csak az lassú. Ha chat-szobára mész, akár még skype-n is lehet helpet kérni. Bár igaz angol tudás elõnyt jelent mert ezen a nyelven komunikálnak.
bizony, bizony: ott a pont!

akkor is, ha egyik ingyenes, a másik meg... hát nem nagyon :D

Blackmail the Universe

"Ja és ugyanezek az amcsi mangalicák sosem fogják tudni h nem csak "windóz pogrammal" lehet kapni ilyen gépeket."

Kint egyrészt más az olcsó kategória, másrészt ott az APPLE.. nehogy azt hidd, hogy nem tudják, van igazi alternatíva:) sokan abban a tévhitben élnek, hogy csak Linux van, meg Windows... mármint otthoni felhasználásra való oprendszerek közül, pedig a kettõ közül a harmadik (oops.. :D), az OS X az, amelyik SZERINTEM a legjobb. Ettõl még használhat akárki akármit. Spec nemrég néztem bele Vistába megint.. Nemtom régebben kevésbé tûnt jónak, kíváncsian várom SP1-et. Linux: szépnek szép, gyorsnak gyors, szeretek is bütykölni(annyira azért nem, szóval ettõl is valamennyire meg kéne szabadulni.. aki akar, annak maradjon meg a lehetõség, persze!), de x+1-szer leírtam: a magyar linux-közösség 90%-a szar kockákból áll, akiktõl nem lehet tanulni, mert mindig leugatnak. Így pedig nem lesz túl nagy közönsége sajna pingvinbarátunknak :(

Blackmail the Universe

cinelerra Elgépelted, ha erre gondoltál.

cinerella
Wine-al télleg mûxig jópár dolog, de a legutóbbi Autodesk cuccok eléggé egybe vannak gyúrva a mikorszoftos komponensekkel, office-al.
na ez a hozzászólás az, amit minden egyes nyavalygógépnek (beleértve engem is, csak én APPLE-fanboy vagyok ahogy nem is tudom ki írta:) ) el kéne olvasni, mielõtt hozzászól 1 windowsos/linuxos/<3APPLE-ös topikhoz:)

Blackmail the Universe

Adobe PRemiere igencsak amatõr szinítû videovágó, biztos van Linux alá is hasonló.. ;)

Blackmail the Universe

Eh nem fikázásképp linkeltem be pár linux videót. Hanem ha valaki szép, gyors oprendszerre vágyik, akkor van alternatíva. Az más kérdés hogy van akinek nehezére esik telepíteni rá progikat. Nekem ment 3 féle nvidia, és 4 másik ati kárgyával is. Jó hogy vannak akik megmagyarázzák hogy miért nem lehet hazsnálni, vagy õk miért nem tudták, és ez miatt fos. A felhasználók számának növekedése, és eee pc elterjedése kicsit ellentmond annak hogy használhatatlan.

És nézzétek meg mit mûvel az ubuntu eee laptopon amit lent belinkeltem.

Autocand linux xgl Mûszakirajz, és Autocad versenyeken is indultam(3., és 7. helyezet) és vannak alternatívák, mielõtt valaki leugat hogy nem értek hozzá.

Pár link linux-on való tervezéshez: Cad&linux
még pár progi munkára
immovable
éttem :) nem mondom, hogy gagyi, csak ide nem jó nekünk, de szerverre mindenki azt hájpolja, oda biztos szuper

hát itt a melóban erre van szükség, és mondok egy durvát még DOS is kell :D
könyvelõ progik, stb... :D
immovable
látszik is a francia minõség, jó nagy gagyik :)

Autodesk cucca kb. egyszerû rajzoló proginak számítanak hehe grat
Ehhez csak annyit tennek hozza, hogy Angliaban egyre tobb helyen ki van irva, hogy itt meg lehet kapni XP-s gepet, mert idekint sem nagyon szeressek az emberek. :)
Peugeot Citroën -meg Linuxot -tol.

Autodesk cucca kb. egyszerû rajzoló proginak számítanak :), kicsivel többre lehet szükség..

Oldal 1 / 2Következő →