Egy éves a Windows Vista
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Sanyix: "Neked milyen furcsa dolgokat csinál a linux? Érdekes másnál nem hallottam ilyesmirõl. Tán szar a géped?"
Ja, az, szar.
turul16: Nekem is fent van a Ubuntu Studio OS. Ardourban nincsen MIDI (se). LMMS nekem is tetszik, de nem tudom felrakni. :( Audacity meg hangszerkesztõ, nekem nem az kell :)
Olyan program, amiben egyszerre szerkesztesz midit és audiót (Cubase,Logic), nincs, csak "lett volna" (a neve Muse sequencer), de nagyon elmaradt fejlesztésben, és a mai progikhoz képest rohadt kényelmetlen.
Amit néztem még, az a Wired volt, de az 20-féle próbálkozás után se ment fel (a Ubuntu studióra, amiben állítólag régen benne volt, és ami állítólag tartalmaz mindenféle ilyen hangkütyüt.)
LZ forever
linux app finder
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Olyan vicces amikor írják hogy erre meg arra nincs linuxra, mert pont az a nevû program nincs, mert a lusta fejlesztõi nem hajlandók átírni, de nem nézik meg hogy milyen linuxon elérhetõ hasonló program van, vagy ha megnézik 2 kattintás után azt mondják hogy szar, mert nem tudják kezelni, mert nem minden pontosan ugyanott van, ugyanolyan néven. Ennek a megoldása, hogy számítógéphasználatkor gondolkodik az ember, és nem egy robotként hajtja végre az elõre programozott mûveleteket, és ha nincs valami ott ahol kéne akkor nem száll el egy "error"-al.
Az meg még viccesebb, amikor valaki kijelenti, hogy a linuxot nem lehet profi dolgokra használni (holott pont erre készült), csak mert egy fos audioszerkesztõnek nincs linuxos verziója.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Néztem erre vonatkozóan mindenféle statisztikákat és a Viszta 1% körül mozog.
Tehát jó , ha 10 millió embernek van egyáltalán fent a gépén , és erõs a gyanúm hogy ezek nem mind vásárolták meg.
Ki nem szarja le a Visztát?
A Linuxot csak hírbõl ismerem, a fiam révén. Az õ véleménye szerint - és adok rá, mert a srác technikus - marad a Windows XP. Eddig a legjobb Windows. A többi meg le van fosva.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Meg aztán instabil is. Nekem sokszor csinált olyat, hogy hirtelen visszaugrott csak úgy a bejelentkezõablak, vagy leállt a GUI "szerver" és egy promptot kaptam, stb..
Jó alternatíva volt még kb. 10 éve, amikor még aktívan fejlesztettek mindent tovább..
LZ forever
Azt nem, de azon röhögök, hogy japcsiknál úgy árulják a Vistát (Ultimate), hogy adnak hozzá vagy full Flight Simulator X-et, meg Windows Home Servert (ez ugye 2003 buheráltja), vagy kapsz hozzá vírusírtót, meg ajándék egeret, pendrivot .... csak vegye már meg valaki.
Ugye nem kell ecsetelnem hány szoftverergonómiai megoldást vettek át a Linuxba pl a Windowsból is?:)
"Attól hogy te szeretsz ész nélkül kattintgatni sok dolgot sokkal egyszerûbb konzolról megoldani, egyébként lehet választani... semmihez nem kell feltétlenül konzol már jó ideje. Kivéve ha szétcseszted a guit."
hmm.. szerintem a köztes megoldás lenne a jó, mint lejjebb is írtam.. az meg, hogy semmit sem kell feltétlenül használni... hát nemtom... akkor nálam is user error ismét :)
"Ha egy picit olvastál volna a linuxról, tudnád hova tette."
én 3 hetes kutatómunka után feladtam. ez is ismét user error, de akkor hadd kérjelek meg arra, hogy: segíts, hol érdemes olvasgatnom?:)
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Amúgy a megoldás, vagy az általad javasolt megoldás szerinted mennyire alap egy egyszerû felhasználónak, aki bekapcsol,klikkel és néz?
Azért akadozott mert kb olyan drivert rakott fel, mint amit az xp szokott alapból... olyat amivel megjelenik valami kép, de másra nem jó...
"Keresõje teljesen rossz eredményeket hozott, úgyhogy nem tetszett."
User error
"Meg a listából való telepítgetés is macerás. A megszokott programok hiánya is nagy probléma."
Macerás elindítani a keresõt begépelni valami kulcsszót amivel megtalálhatod a programot, és az összes ráillõ programból kiválasztani a megfelelõt, amit 1 kattintással telepít? pff erre már nincs is szó
"Eleve a linuxnak teljesen le kéne másolni a windowsok (fõleg vista) ergonómiáját és gondolkodásmódját."
A user egy sötét idióta, úgyis az a jó amit a rendszer mond gondolkodásmódot? Hát van akinek ez kell... Ergonómia? Windows? Haha :D
"A konzolt természetesen el kell felejteni."
Attól hogy te szeretsz ész nélkül kattintgatni sok dolgot sokkal egyszerûbb konzolról megoldani, egyébként lehet választani... semmihez nem kell feltétlenül konzol már jó ideje. Kivéve ha szétcseszted a guit.
"Pl telepítettem mplayer-t linuxon és a kismillió könyvtár közül nem tudtam, hogy hova tette a programot, vagy hogy egyáltalán feltelepítette-e. Ugyanis sehol sem értem el azt."
Ha egy picit olvastál volna a linuxról, tudnád hova tette. Merthogy alapból mindenféle programot meghatározott mappába rak, így nagy rend van a rendszerben. De ismerni kell. Ezután ugyanúgy éred el, mind vindózból... Ha csomagkezelõvel telepítetted volna, akkor a menüben a multimédia fülön is ott figyelne a parancsikonja.
LZ forever
De ami késik, nem múlik.
Egy Knoppix boot cd-m van csak, azzal se sokat szórakoztam.
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
Blackmail the Universe
a cikkben szerintem ez a kulcs mondat, így már valamennyire fogyaszthatóbb a 100 miliós számadat..
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Az utóbbi idõben egyébként egyre több inkább segítõkész embert találni, mint okostojást. És a support fórumokon eddig mindenre kaptam választ.
akkor is, ha egyik ingyenes, a másik meg... hát nem nagyon :D
Blackmail the Universe
Kint egyrészt más az olcsó kategória, másrészt ott az APPLE.. nehogy azt hidd, hogy nem tudják, van igazi alternatíva:) sokan abban a tévhitben élnek, hogy csak Linux van, meg Windows... mármint otthoni felhasználásra való oprendszerek közül, pedig a kettõ közül a harmadik (oops.. :D), az OS X az, amelyik SZERINTEM a legjobb. Ettõl még használhat akárki akármit. Spec nemrég néztem bele Vistába megint.. Nemtom régebben kevésbé tûnt jónak, kíváncsian várom SP1-et. Linux: szépnek szép, gyorsnak gyors, szeretek is bütykölni(annyira azért nem, szóval ettõl is valamennyire meg kéne szabadulni.. aki akar, annak maradjon meg a lehetõség, persze!), de x+1-szer leírtam: a magyar linux-közösség 90%-a szar kockákból áll, akiktõl nem lehet tanulni, mert mindig leugatnak. Így pedig nem lesz túl nagy közönsége sajna pingvinbarátunknak :(
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
És nézzétek meg mit mûvel az ubuntu eee laptopon amit lent belinkeltem.
Autocand linux xgl Mûszakirajz, és Autocad versenyeken is indultam(3., és 7. helyezet) és vannak alternatívák, mielõtt valaki leugat hogy nem értek hozzá.
Pár link linux-on való tervezéshez: Cad&linux
még pár progi munkára
hát itt a melóban erre van szükség, és mondok egy durvát még DOS is kell :D
könyvelõ progik, stb... :D
Autodesk cucca kb. egyszerû rajzoló proginak számítanak hehe grat
Autodesk cucca kb. egyszerû rajzoló proginak számítanak :), kicsivel többre lehet szükség..