98
-
turul16 #98 Miert nem ment fel ? -
Ferrer #97 Su0my: A rendszert fejlesztik rendesen, csak a célprogramok fejlesztése lassult le, úgy érzem..
Sanyix: "Neked milyen furcsa dolgokat csinál a linux? Érdekes másnál nem hallottam ilyesmiről. Tán szar a géped?"
Ja, az, szar.
turul16: Nekem is fent van a Ubuntu Studio OS. Ardourban nincsen MIDI (se). LMMS nekem is tetszik, de nem tudom felrakni. :( Audacity meg hangszerkesztő, nekem nem az kell :)
Olyan program, amiben egyszerre szerkesztesz midit és audiót (Cubase,Logic), nincs, csak "lett volna" (a neve Muse sequencer), de nagyon elmaradt fejlesztésben, és a mai progikhoz képest rohadt kényelmetlen.
Amit néztem még, az a Wired volt, de az 20-féle próbálkozás után se ment fel (a Ubuntu studióra, amiben állítólag régen benne volt, és ami állítólag tartalmaz mindenféle ilyen hangkütyüt.)
-
floatr #96 Ne mondhassátok h sajnálom tőletek :)
linux app finder -
turul16 #95 Ardour,
LMMS,
Audacity -
turul16 #94 ubuntustudio.org -
#93 Neked milyen furcsa dolgokat csinál a linux? Érdekes másnál nem hallottam ilyesmiről. Tán szar a géped?
Olyan vicces amikor írják hogy erre meg arra nincs linuxra, mert pont az a nevű program nincs, mert a lusta fejlesztői nem hajlandók átírni, de nem nézik meg hogy milyen linuxon elérhető hasonló program van, vagy ha megnézik 2 kattintás után azt mondják hogy szar, mert nem tudják kezelni, mert nem minden pontosan ugyanott van, ugyanolyan néven. Ennek a megoldása, hogy számítógéphasználatkor gondolkodik az ember, és nem egy robotként hajtja végre az előre programozott műveleteket, és ha nincs valami ott ahol kéne akkor nem száll el egy "error"-al.
Az meg még viccesebb, amikor valaki kijelenti, hogy a linuxot nem lehet profi dolgokra használni (holott pont erre készült), csak mert egy fos audioszerkesztőnek nincs linuxos verziója. -
Su0my #92 Mellesleg a képről jutott eszembe: ti is mindenhol full megtelt (jó, a képen pont ne, biztos fénykép előtt levették:D) Vistas polcokat láttok számítástechnikai cikkekt is forgalmazó boltoknál?:) Nincs olyan, hogy szavatosság?:O nem fognak lejárni?:O -
Su0my #91 most passzívan?:) vagy ritkán?:D valahogy a félévente új verzió (Linux) inkább tűnik aktív továbbfejlesztésnek, mint az elvileg 3 éves Windows-ciklusok.. jó peccs, hasonlók, de az meg mindenre van :) ráadásul a Linux régebben a mostaninál is xarabb volt xD -
ziby #90 Ilyen komoly szakmai dolgokat felsorolva aztán igazán meg tudtad ítélni a GNU/Linux rendszert. -
krajcsovszkig #89 Nekem úgy 3 hete 64 bites Vista Ultimate-em van (timehack FTW!!!(:) és ugyan van pár idegesítő hülyesége, de még mindig kevesebb mint anno az XPmnek volt (bár ha lenne crackelésből arany-málna díj akkor esélyes lenne rá az tuti :D), és ezektől eltekintve Qrvajó - szerintem. Csak még kell 1-1,5 év meg egy SP2 mire a durvább hibákat (khm winsock khmmm...) kijavítják... -
arrakistor #88 szerintem nemhogy 100millió de 100 darabot nem tudtak belőle eladni, viszont ilyen FAL DUMÁval akarják most népszerűsíteni. 100 millió ember a világ össz internetezőtáborának legalább 10%-a lenne de tetemes része... namost ne akarja nekem senki se beadni azt a dumát hogy az össze netező gépeknek a 10%-án már Vista fut, mert még a végén el is találom hinni.
Néztem erre vonatkozóan mindenféle statisztikákat és a Viszta 1% körül mozog.
Tehát jó , ha 10 millió embernek van egyáltalán fent a gépén , és erős a gyanúm hogy ezek nem mind vásárolták meg. -
chuky123 #87 "aero" xp aláwinflip
-
Gabe Dearborne #86 Na, gyerekek... Két éve használom az XP Professional-t. Ha azt mondom, tökéletes, akkor semmit se mondtam. A fiam viszont feltette a Vistát, és majdnem fejszével ment neki a gépének. Gyorsan le is szedte, és visszatért az XP-re.
A Linuxot csak hírből ismerem, a fiam révén. Az ő véleménye szerint - és adok rá, mert a srác technikus - marad a Windows XP. Eddig a legjobb Windows. A többi meg le van fosva. -
Inquisitor #85 Lehet, hogy sz*r, lehet, hogy nem a Vista, de 100 millió darab az elég tisztességes eladási szám. -
#84 Nemtom, de azt sem hogy mi az alap egy felhasználónak akkor, amikor winre felrak egy videdrivert, majd újraindítás után hibaüzenet nélkül 640*480 16 szín módban kacsint rád vissza a win asztal :D -
Ferrer #83 A Linux tényleg nem jó profi munkára. Nincs egy rendes linuxos DAW progi..
Meg aztán instabil is. Nekem sokszor csinált olyat, hogy hirtelen visszaugrott csak úgy a bejelentkezőablak, vagy leállt a GUI "szerver" és egy promptot kaptam, stb..
Jó alternatíva volt még kb. 10 éve, amikor még aktívan fejlesztettek mindent tovább.. -
Inquisitor #82 "hurrá hurrá - ingyé lesz?"
Azt nem, de azon röhögök, hogy japcsiknál úgy árulják a Vistát (Ultimate), hogy adnak hozzá vagy full Flight Simulator X-et, meg Windows Home Servert (ez ugye 2003 buheráltja), vagy kapsz hozzá vírusírtót, meg ajándék egeret, pendrivot .... csak vegye már meg valaki. -
Su0my #81 "Ergonómia? Windows? Haha :D"
Ugye nem kell ecsetelnem hány szoftverergonómiai megoldást vettek át a Linuxba pl a Windowsból is?:)
"Attól hogy te szeretsz ész nélkül kattintgatni sok dolgot sokkal egyszerűbb konzolról megoldani, egyébként lehet választani... semmihez nem kell feltétlenül konzol már jó ideje. Kivéve ha szétcseszted a guit."
hmm.. szerintem a köztes megoldás lenne a jó, mint lejjebb is írtam.. az meg, hogy semmit sem kell feltétlenül használni... hát nemtom... akkor nálam is user error ismét :)
"Ha egy picit olvastál volna a linuxról, tudnád hova tette."
én 3 hetes kutatómunka után feladtam. ez is ismét user error, de akkor hadd kérjelek meg arra, hogy: segíts, hol érdemes olvasgatnom?:) -
Su0my #80 :) ez aranyos volt xD -
Su0my #79 hangnem nem volt megfelelő, elismerem, csak utálom, ha akárki jasszol akármivel. -
Su0my #78 nem nem :) oda járok ahol valszeg te is végeztél-de nem arra a karra ;) -
Polllen #77 Utána olvastam és meg is oldottam. Csak kiváncsi voltam, hogy ha a vistához kiadott rossz minőségű driverek hibája az ms, akkor a linuxhoz kiadott rossz minőségű driver a linux hibája lesz-e...Lényegében megkaptam a választ, bár lényegesen kisebb flémmel, mint vártam...
Amúgy a megoldás, vagy az általad javasolt megoldás szerinted mennyire alap egy egyszerű felhasználónak, aki bekapcsol,klikkel és néz? -
#76 "Eddig ubuntut pakoltam fel, ami telepítet valami ati drivert, de a grafikus effektjei akadoztak a 9600xt-men."
Azért akadozott mert kb olyan drivert rakott fel, mint amit az xp szokott alapból... olyat amivel megjelenik valami kép, de másra nem jó...
"Keresője teljesen rossz eredményeket hozott, úgyhogy nem tetszett."
User error
"Meg a listából való telepítgetés is macerás. A megszokott programok hiánya is nagy probléma."
Macerás elindítani a keresőt begépelni valami kulcsszót amivel megtalálhatod a programot, és az összes ráillő programból kiválasztani a megfelelőt, amit 1 kattintással telepít? pff erre már nincs is szó
"Eleve a linuxnak teljesen le kéne másolni a windowsok (főleg vista) ergonómiáját és gondolkodásmódját."
A user egy sötét idióta, úgyis az a jó amit a rendszer mond gondolkodásmódot? Hát van akinek ez kell... Ergonómia? Windows? Haha :D
"A konzolt természetesen el kell felejteni."
Attól hogy te szeretsz ész nélkül kattintgatni sok dolgot sokkal egyszerűbb konzolról megoldani, egyébként lehet választani... semmihez nem kell feltétlenül konzol már jó ideje. Kivéve ha szétcseszted a guit.
"Pl telepítettem mplayer-t linuxon és a kismillió könyvtár közül nem tudtam, hogy hova tette a programot, vagy hogy egyáltalán feltelepítette-e. Ugyanis sehol sem értem el azt."
Ha egy picit olvastál volna a linuxról, tudnád hova tette. Merthogy alapból mindenféle programot meghatározott mappába rak, így nagy rend van a rendszerben. De ismerni kell. Ezután ugyanúgy éred el, mind vindózból... Ha csomagkezelővel telepítetted volna, akkor a menüben a multimédia fülön is ott figyelne a parancsikonja.
-
Ferrer #75 Boldog szülinapot Windows Vista! -
#74 Vagy csak gondolkozni, és olvasgatni kell :) -
#73 Képzeld, velem is ez történt, csak kubuntuval. És tudod mit csináltam? LOGOT olvastam /var/logs/xorg.log és ez írta is hogy hol a hiba (kíndóznál ilyen ritka, ott a találd ki megoldás a menő), fglrx.so fájlban. Mivel ez már lefordított fájl nem tudok belejavítani. apt-get remove fglrx aztán apt-get install fglrx. dpkg -reconfigure -xserver-xorg, kiválasztottam az fglrx driver, restart, és hopp 3d gyorsítás :D És mindezt nagy linuxos gyakorlat nélkül. Szóval úgy néz ki az 7.10-es ubuntukhoz adott fglrx driver hibás :) -
#72 Mekkora poén amikor ugyanez linuxnál van akkor az szerinted a linux hibája, nem a hardvergyártóké :D -
#71 Melóhelyen mindenki autocados, és az alvállalkozók is dwg-sek. Hamar elhajtjuk ha vki vmi mást hoz. Ezért eszük ágában sincs váltani senkinek free megoldásokra. -
floatr #70 Hát annyiban valóban igaza van h egy specifikus fejlesztés támogatását elég merész lenne számon kérni egy disztribúción -
#69 te pedig biztos kis középsulis vagy igaz? :) -
sanner011 #68 Őszintén? Sosem láttam még Linuxot. :)
De ami késik, nem múlik.
Egy Knoppix boot cd-m van csak, azzal se sokat szórakoztam. -
Su0my #67 köszi, úgyis most tervezem újra feltenni... most már a gutsy-t :P -
Su0my #66 "Ennek 95 százaléka úgynevezett OEM"
a cikkben szerintem ez a kulcs mondat, így már valamennyire fogyaszthatóbb a 100 miliós számadat.. -
Su0my #65 nagyon okos vagy és nagyon ügyes és nagyon komoly munkát végzel, de ez abszolúte nem tömegigény. mondhatni: leszarjuk a fájdalmaid. -
Csaba42 #64 Szerintem meg mi vagyunk bénák, akik elégedettek vmilyen szinten a Vistával (külön tetszik a Problem Reports and Solutions, jó ötleteket tud adni). Nálam is már amióta megjelent, fent van, és csak egyszer volt vele probléma, míg hasonló helyzetben az XP-vel jóval több mint 10-szer (kék halálok pár Windows-os .sys miatt). Persze, sok felhasználónak azért van baja a Vistával, mert ugye az UAC (ami körül rengeteg tévhit kering), másrészt pedig régebben sok baj volt az RCx-ekkel, drivertámogatásban főleg. Azóta be lett skatulyázva a Vista, hogy sz*r. Én is kipróbáltam a kiadott RC-ket, és eleinte rohadt lassú volt, meg rengeteg inkompatibilitási probléma adódott, de azóta főleg ez a két probléma nem jelentkezett. Természetesen rendszerprogikból a Vistát támogató verziók kellenek, máskülönben meg van az esély, hogy bizonyos funkciók vagy nem, vagy csak rendszergazdai jog megadása után működnek (előbbire pl. vírusírtók és tűzfalak, utóbbira pl. JGL szótár). De manapság nem lehetetlen olyan verzió beszerzése, amihez oda van írva a támogatott oprendszerekhez a Vista, illetve ha nem, akkor annál a proginál van másik, jobb alternatíva. -
floatr #63 Ja igaz, ott virágzik Stevie bátyó boltja is, production vonalon szakítottak egy szeletet. Mindenesetre kíváncsi volnék az otthoni felhasználók közti megoszlás arányaira, igazából erre céloztam. Nyilván a vállalati felhasználás más téma, de irgalmatlanul ostomba () emberek vannak... mongyuk idehaza is.
Az utóbbi időben egyébként egyre több inkább segítőkész embert találni, mint okostojást. És a support fórumokon eddig mindenre kaptam választ. -
floatr #62 szori, dikszlexia :) -
sathinel #61 van olyan hogy live chat pl sabayon-ban de valsz máshol is van ilyen. Tehát alapból chat-en tudod kérdezni mit, hogy, honnan azoktól akik fejlesztik a distrót. A másik fele a webes fórumok csak az lassú. Ha chat-szobára mész, akár még skype-n is lehet helpet kérni. Bár igaz angol tudás előnyt jelent mert ezen a nyelven komunikálnak. -
Su0my #60 bizony, bizony: ott a pont!
akkor is, ha egyik ingyenes, a másik meg... hát nem nagyon :D -
Su0my #59 "Ja és ugyanezek az amcsi mangalicák sosem fogják tudni h nem csak "windóz pogrammal" lehet kapni ilyen gépeket."
Kint egyrészt más az olcsó kategória, másrészt ott az APPLE.. nehogy azt hidd, hogy nem tudják, van igazi alternatíva:) sokan abban a tévhitben élnek, hogy csak Linux van, meg Windows... mármint otthoni felhasználásra való oprendszerek közül, pedig a kettő közül a harmadik (oops.. :D), az OS X az, amelyik SZERINTEM a legjobb. Ettől még használhat akárki akármit. Spec nemrég néztem bele Vistába megint.. Nemtom régebben kevésbé tűnt jónak, kíváncsian várom SP1-et. Linux: szépnek szép, gyorsnak gyors, szeretek is bütykölni(annyira azért nem, szóval ettől is valamennyire meg kéne szabadulni.. aki akar, annak maradjon meg a lehetőség, persze!), de x+1-szer leírtam: a magyar linux-közösség 90%-a szar kockákból áll, akiktől nem lehet tanulni, mert mindig leugatnak. Így pedig nem lesz túl nagy közönsége sajna pingvinbarátunknak :(