• Sanyix
    "Eddig ubuntut pakoltam fel, ami telepítet valami ati drivert, de a grafikus effektjei akadoztak a 9600xt-men."

Azért akadozott mert kb olyan drivert rakott fel, mint amit az xp szokott alapból... olyat amivel megjelenik valami kép, de másra nem jó...
    "Keresője teljesen rossz eredményeket hozott, úgyhogy nem tetszett."
    User error

"Meg a listából való telepítgetés is macerás. A megszokott programok hiánya is nagy probléma."
    Macerás elindítani a keresőt begépelni valami kulcsszót amivel megtalálhatod a programot, és az összes ráillő programból kiválasztani a megfelelőt, amit 1 kattintással telepít? pff erre már nincs is szó

"Eleve a linuxnak teljesen le kéne másolni a windowsok (főleg vista) ergonómiáját és gondolkodásmódját."
    A user egy sötét idióta, úgyis az a jó amit a rendszer mond gondolkodásmódot? Hát van akinek ez kell... Ergonómia? Windows? Haha :D

"A konzolt természetesen el kell felejteni."
    Attól hogy te szeretsz ész nélkül kattintgatni sok dolgot sokkal egyszerűbb konzolról megoldani, egyébként lehet választani... semmihez nem kell feltétlenül konzol már jó ideje. Kivéve ha szétcseszted a guit.

"Pl telepítettem mplayer-t linuxon és a kismillió könyvtár közül nem tudtam, hogy hova tette a programot, vagy hogy egyáltalán feltelepítette-e. Ugyanis sehol sem értem el azt."

Ha egy picit olvastál volna a linuxról, tudnád hova tette. Merthogy alapból mindenféle programot meghatározott mappába rak, így nagy rend van a rendszerben. De ismerni kell. Ezután ugyanúgy éred el, mind vindózból... Ha csomagkezelővel telepítetted volna, akkor a menüben a multimédia fülön is ott figyelne a parancsikonja.