198
-
Su0my #38 nekem nem tetszett a film annyira, de vérlázító az, amit ma filmkritikának neveznek. SG-n meg végképp az kezd lenni (hála indexen meg nem olvasom) -
#37 A filmkritikánál már csak a filmkritika hozzászólásai a rosszabbak. Mindig van egy tábor akinek tetszett a film és leszólja a kritikust aki 99%-ban lehúzza a filmeket szóval már nem kéne meglepődni ezen aztán ott a másik tábor akinek nem tetszett a film azok kioktatják a kritikust fikázókat a kritikáról aztán jönnek azok akik a megszokott "hülye amcsiknak való" meg "kezdünk hülyülni" szövegeket nyomatják holott Hollywood fantáziátlansága és ötlethiánya nem az átlag emberek hibája csak most divat szidni az amikat akik azért eszik mint a cukrot mert nincs nagyon más és amúgy ők is szidják legalábbis én túlnyomórészt negatív véleményeket olvasok a filmről ahhoz meg ,hogy tudj véleményt alkotni nyilván elmész a moziba megnézni szóval persze ,hogy sokat kaszálnak a blődli filmeken is.
Összességében ne olvass kritikát nézd meg a filmet ha tetszik akkor örülj ha nem tetszik tedd túl magad rajta majd csinálnak jó filmet is vagy legalább is olyat ami neked tetszik. -
#36 az a fórumozó egyre többször sír be, különben nem lenne emlegetett téma ez a színvonalzuhanósdi
elég csak a többi cikket meglesni...
magadra vetted ? te lennél a cikkíró ? :P -
Loverman #35 Érdekes, Boll-t dícsérjük, jó filmeket meg fikázzuk? Hm, SG :S -
Laacko #34 Remélem nem leszek közellenség, megnéztem a filmet... hmm az erős tulzás, hogy tetszett... nem volt rossz. Nem ilyenre számitottam, persze voltak jo dolgok, igalmas részek. De nekem ez az egész történet a filmben, nem sikerült túl jóra. Az eleje nehezen indult be /nálam/ majd hirtelen vége lett. Na jo azt hozzáteszem, hogy bnőm elsirta magát a kutyás részen :O én nem :) De lehet h bennem van a hiba, mert Shoot 'em up volt a másik film amit kegyetlenül vártam. De nálam az is leszerepelt.. De jobban tetszett mint ez. -
winnie #33 "a starship troopers(imbd:6.9???):"
no, igen. sokan félreértik szegény starship troopers-t. egyeseknek gyilkos bogaras lövölde, másoknak meg egy gyilkos humorú fasiszta társadalmi szatíra - embere válogatja. anno 59-ben, a hidegháborús időkben, amikor henlein megírta (és megkapta a hugo-díjat) simábban "átment" a nézők felé az áthallás. ma már csak kafa vagy gagyi lövölde a legtöbbeknek. (nem mellesleg verhoeven is jót röhögött, ugyanis az ifjú színészeknek sem esett le a sztori.) -
viizo #32 jól látod, Starship Toopers imdb 6.9, és hiába említed gúnyosan, mert 10/10-es Verhoeven film -
TheZsenyka #31 "Hogy kerül Anna a szigetre ha azt hermetikusan lezárták "
"hogy nem érti miért "Legenda vagyok" a film címe"
Nem csoda, hogy az ember nem érti. Az eredeti történet szerint a nőt a zombik küldik a fickóhoz kémkedni. És azért "Legend" a figura, mert ő az egyetlen túlélő "normális ember", aki tovább küzd egy rég letűnt kor nevében, pedig mindenki más körülötte már része az új kornak. Felcserélődnek a szerepek, és hősönk váluk szörnyeteggé a zombik között, egyfajta élő legendává. A film, eredetileg, azt mutatná be, hogyan döbben rá a főhős a fent elmondottakra. -
waterman #30 csak az első harmadát olvastam végig a hozzászólásoknak, elég vegyesek, szóval itt az enyém is:
a film nagyon ütős tudott volna lenni, ha tényleg nem szúrják el a discovery feelinggel, ha spoilergyanúsrész-> a zombikutyák nem féltek volna átrohanni 2 miliméteres fényoszlopon, ha nem vigyorgott volna a hetedik percben egy superman és batman embléma egymáson, hanem egy kifejezetten a történetre kihegyezett játékot láttunk volna. megértem hogy a shrek első fél órájának felmondásából arra kellene következtetnünk, hogy a főhős nagyon magányos, de valahogy egyetértek a kritikában ott, hogy jóval többet ki lehetett volna hozni belőle. az speciel tetszett, amikor kiborult, mert a sonkát azt tartogatta és mégis felszolgálták neki,abból valóban érződött az elkeseredet helyzet.. de amikor egyik percben még agyatlanul dülöngélnek jobbra balra a zombik, aztán 20 perc múlva már csapdát állítanak, az már sok volt. pontosabban beugrott a starship troopers(imbd:6.9???): voltak az agyatlan katonák, meg a húdeokos főbogár..
különben jó film volt. szórakoztat, de nem fogja gyakran nézni az ember. -
#29 egyetértek, nagyon jó írás. -
woker #28 A film jó volt, de tényleg volt benne 1-2 dúrva húzás ami kissé ellentmond a logikának (bár a film közben annyira nem zavart, csak utána).
Figyelem !spoiler!:
A kikötői jelenetnél az egyik dark seeker (mert így hívja a mutánsokat később a nő) felugrik a motorháztetőre és megpróbálja befejelni az ablakot, persze jó párszor nekifut a dolognak mire sikerült talán neki (így hirtelen nem emlékszem rá, hogy betöri vagy csak próbálkzik vele de pár ütés/fejelés után sikerül vagy azután se), viszont amikor 1-2 dark seeker nekirohan a barátok közt is minimum 1,5-2 tonnás SUV-nak az kis híjján elrepül a francba illetve a végén amikor a főnök betöri a vélhetően golyóálló plexit ami úgy törik mint az üveg persze enélkül nem lenne az az utolsó előtti jelenet ami. Hogy kerül Anna a szigetre ha azt hermetikusan lezárták (bár a flashback-ek során csak 2 híd felrobbantását mutatják, de vélhetően az összes sorsa ez lett), az alagutakat elöntötte a víz.
A kedves cikkíró a jelek szerint meg nem értette meg a film végét, ezért írta, hogy nem érti miért "Legenda vagyok" a film címe, hát azért mert felfedezte az ellenszert és feláldozta magát, hogy később használhassák is.
Persze még van pár apró ám de annál zavaróbb logikátlanság a filmben, de ettől függetlenül nagyon tetszett. -
Su0my #27 hát én a magam részéről innentől kezdve nem fogom elolvasni azoknak a filmeknek sem a 'kritikáit', amelyeket meg szeretnék nézni. sajnos már x+1-szer elsírtam a bánatom itt az SG-n: olyan hmm.. nem használnám a filmkritikus szót, szóval olyan filmet lehúzó cikkíróik vannak, akik egy normális társadalomban kirekesztve élnének egy híd alatt. vagy egy messzi messzi galaxisban kapálnák a földet napkeltétől napnyugtáig (bár nem szeretném megsérteni ezzel a földművelőket).
jó lenne felfogni végre, hogy nem attól szakember valaki, hogy lehúz valamit/nem attól művész valaki, hogy valami olyat alkot, amit még ő maga sem ért.
az itteni cikk írójáról meg annyit, hogy egy suttyó, kisebbségi komplexusban szenvedő egoista. ami nem is baj, de az ilyen ne írjon cikket. hmm igaz, manapság mindenki lehet újságíró->és sajnos sokan lesznek is :(
lényeg a lényeg: kár, hogy egyre jobban csúszik le a színvonalban az amúgy szerintem igencsak jó SG.hu... -
reggi #26 Hát elolvastam a cikket és elismerem, hogy a filmnek tényleg vannak hiányosságai és alapjában véve egyet is értek vele, de...Egyet nem értek, méghozzá azt, hogy miért kell egy cikket ilyen hangnemben, tenyérbe mászó stílusban megírni. Nekem egy "én értek hozzá és meg is mondom a tutit nektek" stílusnak tunik, miközben a cikk írója annyira laza gyerek, hogy ilyen kifejezésekkel dolgozik, hogy pl.:"messziről szaglik", "lezárás végleg szemen húgyoz mindent". Én nem értem, hogy ki kiváncsi ilyen emberek véleményére, vagy mennyire elfogadható ez másnak, de még ha a mondandó alapjában véve igaz is lenne, szerintem így nem kellene publikálni egy "filmkritikát". Vagy most ez a lazaság a divat, nyomjuk a dumát és már mindenki írhat amit és ahogyan akar? De én persze nem vagyok egy hozzáértő, nem is fogok soha filmekről írni, csak kiváncsi vagyok, hogy ezt mások hogyan látják... -
#25 A CGI förtelmesen szar. kb. 7 évvez ezelőtti színvonal... -
chronos75 #24 hát bocs, de nekem ez az összefüggés, hogy a szörnydude azért baszkurálta kedvenc színészünket mert elrabolta a rokonát le sem esett.. én is nagyon vártam, aztán "1-nek jó lesz, felejtős" filmet kaptam :(
a többit nem ragozom, korrekt a kritika, ne bántsátok a cikkirót (sajnos) igaza van! -
Cat #23 "az amikor a bolti jelenetnél h ott álltak megdermedve "
Barátom, azok BÁBUK voltak :D -
#22 Egyetértek, nagyon jól indult a film. Aztán utána meg logikátlanná, durvábban fogalmazva baromsággá válik az egész. Egyik pillanatba állnak nyugodtan, vad "szörnykutyák"-al együtt, másik jelenetben meg eszeveszettem mennek és támadják Smith-t. Egymást miért nem bántják, a "vadállatok" miért csak Smith-et támadják...
És mi volt az amikor a bolti jelenetnél h ott álltak megdermedve miután több év is eltelt ha jól emlékszem a vírus óta :/
Úgyhogy hiába, jól indult a film, a jelenetek is egész jók voltak, de a történetből számomra hiányzott a logika. -
winnie #21 ez a "sokan említik" engem a "sokan letöltik a sorozatokat" témára emlékeztet. pár(ezer) warezelő nyilván semmi egy milliós nézettségű műsornak, mint ahogy attól, hogy olykor besír pár fórumozó, még a többi ezer(?), tízezer(?) olvasó nem sír be, hanem tájékozódik vagy csak elolvassa és elfogadja más véleményét. -
#20 szerintem ezt már sokan említették az SGnek, nemtom ménem hagynak fel a témával.
attól, hogy sokan olvassák a cikkeket nem jelenti azt, hogy sikeresek is azok kedves cikkírók. -
AzUs #19 discoveryn adnak természetfilmet is? Én még sose láttam -
viizo #18 :))))
vicces hogy néhány hozzászóló szerint csak azok a filmekhez értő lelkek, akiknek tetszett ez a film...
ami sokkal de SOKKAL jobbra is sikerülhetett volna, és a cikkíróval teljesen egyetértek, mégha néhol túlságosan sarkosan fogalmaz is.
az tökmindegy hogy mekkora kasszasiker, hiszen nagyon rossz filmek is értek el rekordbevételeket, miközben kiváló filmek is buktak meg...
akár klasszikus is lehetett volna a végeredmény, de az utolsó 3/4 óra mindent lerombolt amit addig épített a film: az atmoszférát, a logikát, a kiszámíthatatlanságot.
10/4 -
kalapos01 #17 Ejha, te mit néztél? Épp azért ekkora siker a film, mert lebutították az amerikai és magyar értelmi szintre.
Olvastad a könyvet? Láttad a Vincent Price-os eredeti verziót? Sőt, még a Charlton Hestonos is mennyivel értelmesebb volt, pedig már az is több sebből vérzett.
(Ha a történet ragadott meg, az nem a film erénye, mert az már 40 éve meg van írva. Csak most kicsit csökkentett IQ-val moziba kültdék megint és nagyon jól tették, mert az amerikaiak csak úgy áramlanak a mozikba.) -
Crat3r #16 Jóestét! Idáig nem nagyon szóltam bele a kritikákba itt sg-n, viszont az amit erről a filmről irtak az nagyon dühit!!!
Tudom hogy ha tudok jobb kritikát akkor irjak én de nem én vagyok itt a főszerkesztő ezáltal nem élhetek ezzel és nem is akarok! Szóval visszatérve a kritikára: ez a szöveg mutatja hogy mennyire értelems a kedves szerkesztő és mennyire sikerült megértenie a film lényegét.
Pont ez a fontos: a MONDANIVALÓ! Ugye milyen sajnálatos hoyg nem egy bugyuta akciófilm tele lövöldözéssel zombi gyilkolással és hasonló nyalánkságokkal. Már itt magyarországon is kezd látszódni ami amerikában van: kezdünk hülyülni...
Az ottani filemkeben belerágják az emberek szájába hogy mi a szarról szól a film, a nézünek csak azt a nagy képernyőt kell néznie kényelmesen és örülni hogy tök jó mennyi robbanás meg mennyi hasonló efekt van... Nem kéne ide jutnunk nekünk is... Ez a film nagyon megragadott mert elgondolkodtatott az egész történet... -
gordonfreeman #15 Hát, amivel sosem kezdünk mondatot a magyar nyelvben kedves cikkíró, ez faszság. Tény, hogy a film lehetet volna jobb is, de akár a cikked is lehettt volna az. A CGI-t nem tudom miért kell csesztetni, hiszen ... áh. Erről nincs mit magyarázni, aki régimódi, sosem fogja érteni, szerintem meg ultrarealisztikus a látvány, kifogástalan és ettől roszabb filmek is voltak már odaverősek(ez pedig sokkal több), de igy legyen ahogy irod és ettől csak jobbat csináljanak. -
TorrenteXY #14 szerintem az elején a CGI nagyon szép és hangulatos. Én nem annyira a hiperrealista megjelenítésre figyeltem inkább a hangulatra.
Amit persze sikerült tényleg megölni. Pedig WillSmith játéka kezdett elviselhetővé válni. Aztán jönnek a kutyamonszták, meg a szuperzombik, meg a reggae-kitérő, aminek ott szerintem nemsok értelme volt.
Egyébként a végén megtudjuk miért ő a legenda, bár én angolul láttam lehet szinkronnal nem jött át. :) -
Cat #13 én azon lepődtem meg leginkább, hogy Will Smith totál nem foglalkozott azzal, hogy itt tulajdonképpen egy zombitársadalomról van szó, a film teljesen elsiklott e felett. Amikor élve elrabolta a zombinőt (aki valószínűleg a zombifönök lánya/szerelme/akárkije volt) utána kijött a barlangból, és meg is jegyezte mikrofonba, mellékes megjegyzésként, hogy "Szociális leépülés végbement, Emberi viselkedésnek
mostanra nyoma sincs."
Namost ezzel szemben a zombifőnők csapdát állított neki, és amikor megtámadták a házat akkor is nyilvánvaló alsóbb-felsőbb rendű viszonyokat lehetett látni a zombik között. Számomra nagyon fura volt, hogy ez egyáltalán nem tűnt fel neki.
-
Real13 #12 Egyetértek a kritikával.Nekem már az elején sem jöt be igazán,na de ami utána jön.A CGI ráadául ótvar nagyon:( Pedig vártam nagyon,de nagyon nagy csalódás volt. -
emp #11 Tényleg nagyon állatul indult a film, nagyon hozta az egyedül maradt ember hangulatot... Azt, hogy hányadik film ez ebben a témában, azt tényleg csak Isten tudja magmondani. Érdekes, hogy ez a sztori viszont alulról indult el és a "zs" kategóriábol lett idővel "B" kategóriás és most egy Hullawúdi szuperprodukció... (szerintem ebben a témában a 28 nappal később sokkal jobb volt.)
Egyébként a 28 nappal később sztorijával kapcsolatban mindenkinek ajánlom John Windham A Triffidek Napja c. klasszikus művét!!!
A másik, hogy tényleg rohadt illúziórombolóak voltak a "mutánsok". Azt nem értem, hogy miért kell ezt a marha mély hörgő üvöltést tolni. Ja tudom, hogy a vírustol nagyon mérges lett, de attól még nem lett 30 literes tüdeje és hajókötél hangszálai. Miért üvölt az összes zombi úgy, mint egy oroszlánnal kevert gőzgép??? Nekem ez marha hiteltelen és kizökkent a hangulatból.
A hajóvitorlaként hullámzó szájlebenye csak hab volt a tortán. A plexi, vagy törésálló üvegfal betöréséhez én is csak gratulálni tudok.
Sajnos a befejezése rémisztően a B kategóriás versenytársakat idézi. Kár érte... -
#10 A film 3/4-éig remek, (mikor először látjuk őket a sötétben(Silent Hill feeling)) utánna tényleg szembehugyoz minket. Ezek után szívesen megnézném a minimalista költségvetésből készűlt filmet. -
feamatar #9 azért vámpír mert nem bírják a fényt, meg a vérszagra mennek. Egyébként ez hogy vérszívók egyszer nem volt ki mondva ha jól emléxem sem a vámpír a filmben, mindössze egy sötétben járók vagy valami ilyesmi volt említve a filmben.
És igen, a nője miatt dühödik be a csávó,megcáfolva ezzel hogy a mutánsoknak nincs intelligenciájuk, de persze ez kifejtetlen marad.
A probléma szvsz a film rövidsége, 2-2,5 óra kellett volna a filmnek hogy beérjen, és nyugisan elmagyarázzon mindent.
Ami nem tetszett, hogy ezt a földöntúli dolgot behozták, illetve hogy a legenda szerepet is megcserélték. Az emberek legendájává vált és nem a "vámpírok" legendájává. Ez így jelentősen rontott az eredeti sztorin. Élvezhető volt, sőt, kifejezetten jó, de messze nem tökéletes. -
avman #8 ja, meg a hollywood-i sem helyes. :) -
avman #7 nincs olyan, h kritikusi szakma.
ne kritizálj kritikát, ha fingod sincs a kritika tudományos vagy publicisztikai kritériumairól (olyan apróságokról ne is beszéljünk, mint a pamflet vagy a gonzó). nézd meg az ordenáré jelentését. ha ezeket megfogadod, nem égeted le magad olyan kommenttel, amely nem állja meg a helyét és süt belőle a hülyeség. az, h képtelen vagy kettőnél több tagmondatot értelmezni, nem biztos, h a szöveg írójának a hibája.
jól felépített írás, egyéni hangvétellel, érvekkel alátámasztva. a 2. mondat közelebbről megvizsgálva ugyan mellémegy (mert nem a hírértéket fogadjuk kétkedve, hanem a feldolgozás sikerességét), a willsmith-típusú helyességén is lehetne vitatkozni, meg talán "a CGI-darwinizmus csúcsragadozójaként Szimba hiperrealista stílusban ábrázolt unokaöccsének megjelenése hatására" sem túl szerencsés, sőt... szar. ezek meg ugye egy jó korrektor vagy szerkesztő után kiáltanak. de ezen kívül?
és mielőtt valaki részrehajlással vádolna, elég sok kommentem tűnt már el, miután belejavítottak a szövegbe, illetve sosem rejtettem véka alá, h sokszor mennyire nincsenek az sg.hu-n publikálók a helyzet magaslatán (most épp finoman fogalmaztam).
-
#6 Hát(és direkt hát) kérem elég ambivalens érzelmeket váltott ki belőlem ez a film,úgy gondolom h alapvetően egy zseniális filmnek indult,aztán a végére nekem olyan miafaszom érzésem lett,szal csalódás a vége,és valahol az ember tényleg elkezdi keresni a hibákat amiket ugyan lehet találni,de én nem akartam felfogni h egy ennyire jól induló filmet a végére így ellehet b*szni. Amiket nem értettem: mindenki vérszívóknak hívja a lényeket,de én nem láttam utalást,vagy vmit hogy ezek tényleg vámpírok lennének,najó egyszer megharapta az egyik a nyakánál,de gondolom ettől még nem vámpír,másik:a kritikákban is említett gagyi cgi,kérem szépen Hálivúd,ezek nem tudnak milliókból normális cgiket tervezni,az oroszlános résznél beszartam majdnem a csodálkozástól,aszittem eljött Mufasza meg a kis Kimba. Jah meg aza boss a szörnyeknél,állandóan vele találkozik mer elvette a nőjét? ucso kérdés:van a szörnyeknek csontjuk?,mer h plexit szétveri az nekem sok volt,ezektől eltekintve pozitívum nekem smith játéka,sztem jól tudta játszani az enyhén bekattant utolsó ember szerepét és a kutyával való viszonyát,a hangulat a film 3/4éig nagyon megfogott,már gondolkodtam h ha egy jó befejezése lesz akkor megkaphatja az Év egyik legjobb filmje kitüntetés tőlem,de nem...na szóval ennyi -
#5 Megmondom öszintén ez a film egy nagy csalódás nekem..
Értelmetlen se füle se farka.. tele annyi marhasággal, hogy csak na..egy jóvan benne , a városkép az elején :)...de természetfilmet a discoveryn is nézhetek :)
tényleg ennyi cgi kell,és ilyen harmat gyengék? és annyi hiba benne, a történet vezetésben, az emberi viselkedésben.. igazi amcsi blödli..ök eszik mint a cukrot..egésségükre!! nekem nem kell.
4/10 -
#4 Tökéletesen igazad van! Magam sem fogalmazhattam volna meg jobban. Grat! -
zsozsa #3 Szerintem tökéletes kritika. Pontosan ezt gondolom én is a filmről. Egy eszméletlen jó alapszitu, ami végül abszolút kiaknázatlan maradt. Nem voltam oda a filmért.. -
giga123 #2 Nem értem mit kell leugatni a filmet hisz itt a sg-én mindenki tudja hogy a film nem lett bukás hanem ellentétesen kasszasiker.Mivel Will Smithnek egyetlen filmje sem bukott még meg.Csak egyes emberek szerint rosz a film de ezt úgysem ők döntik el isz mi csak a saját fejünkel kritizálunk.ENNYI. -
#1 Sokat gondolkodtam már azon, hogy mióta jelenti azt a kritikusi szakma, hogy valaki szánt szándékkal szembe megy az árral, alaposan megtépázott, és néha bizony értelmetlenbe hajló összetett mondatokban fogalmaz, és mellesleg becsúsztat pár jó nagy baromságot is. Azt például, hogy hanyadik feldolgozás, nem humor kérdése leírni: ez a szakmád, nézzél utána. Mindegy is, alapvetően egyet értenék a kritikával - még akkor is, ha a stílus meglehetősen ordenáré, nem hogy kritikaként, de blogbejegyzésként is alig-alig állná meg a helyét - azonban ezt így, ebben a formában nem hogy nem szabad, de egyenesen tilos. A feladatot megoldottad, de iskolában sem kapnál érte jobbat egy kettesnél, ez pedig annak köszönhető, hogy az általános kritikusi sznobizmus - amely nem mellesleg eddig igen messziről kerülte az SG-t - már-már Indexi mélységű pocskondiázásba megy át, az a stílus pedig, bár egyedi, nem követendő példa. Maradok őszinte híved, de komolyan.