Legenda vagyok - Az utolsó élő ember a gyurmaszörnyek ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hiába na, a régi maszkmesterek magasra rakták a mércét, onnan csak lefelé vezet az út, pedig eltelt 20-25 év és mégis fejlõdés helyett erõs hanyatlás tapasztalható. Aki túl fiatal és a mai borzongatós filmeken nevelkedet, nem nagyon fogja érteni mit akarok ezzel, de pár veterán egybõl levágja majd a lényeget.
És Frank? - Frank minket küldött. - Hoztatok nekem lovat? -Hahaha- Azt nem, de majd megosztom veled az enyémet. - Így is lesz két felesleges.... Durr, durr, durr
ui.: bevallom, nem olvastam a könyvet, de így utólag meg jobban tetszett volna, ha jobban ragaszkodnak ahhoz a sztorihoz.
Amúgy tényleg nézhetõ filmnek tartom, az elsõ óra kifejezetten jó, de a vége nekem nagyon összecsapott (sietõs). Ráadásul a DarkSeekerek karakteranimációi egy az egyben az I,Robot-ot juttatták eszembe a lerohanós résznél.
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
minél többet tudok meg az eredeti sztoriról, annál ostobábbnak tartom a forgatókönyvet és tulajdonképpen ennek az egésznek az ILYEN MÓDON való filmrevitelét. már önmagában kétlem, hogy egy akció vissza tudná-e adni azt az egész komplex mondanivalót, amit végülis megértettem - mindenesetre ebben kifejezetten hátráltatott a film megnézése.
a horroros jelenet egész jó volt, de azok a kulcsjelenetek, amik a lényegi mondanivalót hordozták volna szörnyen nevetségesnek tûntek azután, hogy elõtte 5 percig hörögtek a dark seekerek meg a kutyáik és neville egy hadseregnyi fegyvert letesztelt rajtuk... biztos vkit megragad a látványvilág, de nagy kár, hogy ez viszi elõre a filmet és nem a sztorija.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Vegyük csak azt a részt amit említettem. A második részében amikor a nõ beugrat egy kb 300 kg os mocival a templomablakon. Igen az valóban hiteles volt... Úgy borult volna fel földetéréskor, hogy szétplaccsant volna a feje a földön.
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
7/10
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
Nevill laborjában viszont voltak fertõzött egerek/patkányok. Szóval a fertõzött fajok száma korlátozott: ember, kutya, egér, patkány, legalábbis ezekrõl derült ki. A zombik tehát a sértetlenül maradt fajokkal táplálkoztak (szerintem).
Én egész másképp gondolok az Egyesült Államok (azon belül New York város) energiaellátására, amióta láttam a filmet. Le a kalappal elõttük! Ha már három éve nem élnének emberek a Földön (csak olyan esti zombi-félék) akkor Budapesten biztosan nem lehet majd DVD-n nézni a Shrek-et, laptopozni, villanyt kapcsolgatni, sõt, rádióadást sugározni, mert valószínûleg Paksot sem kerülné el a fertõzés. És kutyát zuhanyoztatni sem nagyon lehet majd, mert a vízmûveknél se lenne túlkínálat munkaerõbõl. De New York-ban ez nem probléma, és biztosan a téli fûtéssel sem volt gondja Willnek, bár most épp nyár volt a filmen.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
honnan van még áramtermelés? hnn.
igen, jelenleg sem kell hozzá személyzet ám.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
A többi már nem csak neked😊
A film rettenetes, pedig az eleje szvsz nem rossz...bár Will Smith-t nem kedvelem túlzottan, de szerintem hozza a figurát..
Néhány "apróbb" baki: Elmondja, hogy az emberiség nagy része a virustól kampec, a maradék meg agyatlan éjjeli lény lett, amik a vérre buknak....aham..és 3 éve koplalnak,mert élõlény már nem nagyon van amit meg lehetne enni..vagy mit is csinálnak másokkal? Megeszik? Kiszívják a vérét? Vagy csak trancsír? Na de kiket? Az emberiség nagy része halott....az állatvilág dettó (a kutyának mondja, hogy bár a légúti fertõzésre immunis, de a harapással terjedõre nem) azaz az állatok is halottak (kivéve persze az oroszláncsaládot és a gazellákat...wtf? Mi a túrót keresnek ott? Hogy-hogy még élnek? 3 év alatt a csúcsragadozóvá vált "vámpírok" rég elkapták volna õket)
Azonnal leutánozzák a csapdáját és elkapják..ez nem semmi tanulási képességet feltételez..és 3 év alatt ennyire jutottak? Üvöltenek bele a vakvilágba és rohangálnak fel-alá?
Ok hogy elöállította az ellenszert (hmm tudós létére illene tudnia hogy 1 kontrollalany nem éppen perdöntö....) ÉS? Mi a túrót fognak csinálni vele abban a kis faluban,ahova a csaj ment? Nyilván fullos biotech laborjaik vannak,gépsorokkal....
Ehh akárhogy is, az eleje nagyon tetszett,ahogy a magányos, õrület felé hajló ember napjait mutatja be 1 idönként eléggé ellenséges környezetben,de aztán átmegy uncsiba illetve akcióba és onnan valahogy nem tetszik...a 28 nappal késöbb és igen! még a Resident Evil is jobban bejön!
Csak annyi a különbség, hogy amit én irtam az mögött vannak tények...a nyálzás mögött max. a popcorn...
Soha jobb filmet nektek 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Nem olyan rossz, mint amilyennek egyesek beállítják.
De hát izlések és pofonok.
Nézd meg, és ha nem tetszett akkor így jártál. Nem kell másokat lebeszélni a film megnézésérõl, és fõleg nem bírálni azokat akik nem értenek veled egyet.
Akinek inge, vegye magára...
üdv
Mondhattok bármit, nekem igenis fontos a hitelesség..még egy zombinál is, nekem egy zombi is legyen élethü (vagy vámpir, vagy akármi)bár nem értem mért zombizunk itt, hiszen a zombi, halott ember amelyik "él"
Ezek a lények nem haltak meg csak átalakultak,nem? mutáció? evolució? de hogy ilyen értelmetlen képtelenségekre legyenek képesek, ésmiért? mert különben a föhös lenyomja öket, tehát kellett egy supernegativ gonosz, amelyik 10m ugrik átmegy a betonfalon, elugrik a gépfegyver golyok elöl, és fejjel!! betör egy páncélplexi üveget😊 anyám, na ott kapcsoltam ki...lehet nektek elég a popcorn mellé, nekem legalább annyira legyen hiteles, mint az emlegetett resident, vagy a klasszikus 8. utas,
Nem jó film, sajnos..persze tele amcsi nyállal, meg amcsi öntudattal, két percenként valami amcsi jelkép megjelenitése.. naná hogy zabálták ottan kinnt😊
Lehetett volna sokkal jobb,és még csak a zombizást se kellett volna kihagyni.
Én azt sem tudtam, mire ülök be. Csak hogy zombihorror. Egy átlagos zombifilmnél meg _nagyságrendekkel_ profibb. És így tetszett is.
Kíváncsi voltam, mit írnak róla, és tökéletesen stimmel ahhoz, amit én is gondoltam róla. A sztoriból milliószor jobbat ki lehetett volna hozni egy színésszel és jobb zombikkal.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
-kiderül hogy a lények olyan emberek akiket megfertõzõtt egy virus és nem olyan zombik amiknek semmi közük az embereknek akár a marsrol is idecsöppenhettek volna azon kivül hogy némileg emberszerü a felépitésük. Mert a legtöbb zombifilm ezzel operál hogy vannak az agyatlan szörny zombik akik kb. olyanok mint egy ember 2 hétes hulla korában de egyébként semmi közük az emberekhez. Ebben a filmben viszont megvolt a lehetõség hogy végre valami MÁST alkossanak.
-ezen a vonulaton el lehetett volna indulni ugy hogy a "fõgeci" csaja megszökött volna mielõtt nevill rájött volna hogy hat a gyógyszer. Ezután lehetett volna egy kis adok kapok ahol a fõvezir bosszuból irtja nevillt (legyalul pár épületet stb stb) és ahol nevill rájön hogy ezek a lények talán mégsem agyatlan zombik és vannak még emberi tulajdonságaik pl egyfajta társadalmi hiearchiába szervezõdnek.
-végül miután ledózerolták a fél várost (csak hogy akció is legyen benne) és nevillt épp készülnek karóba húzni a lények megjelenne a csaj aki már félig visszalakult (mai technikával simán ki lehetne belõle hozni egy olyan lényt aki bár már nem ember de azért már látszanak rajta a nõies vonások) esetleg nevill meg a fõvezér lény közé áll és ekkor nevill rájönne hogy hat a gyógyszere a fõvezér lénybõl meg kijönnének az empátia és mégsem nyuvasztaná ki nevillt hanem elmenne a csajával.
-és végül záró képsorként valami olyasmit hogy a megmaradt emberek mittomén helikopterrel szorják a szériumot a városok felett porlasztva (persze közben nevill alámondásával valami háttér gondolattal) és hogy a visszalakult lények (nem kell hogy teljesen emberré alakuljanak) fényes nappal kijönnek az utcára és nézelõdnek hogy akkor most mi is volt ez az egész.
Kb. ennyi ezt a sztoryt egy jó rendezõ simán meg tudta volna valósitani és ha kellõen elegendõ érzelmet és akciót visz bele akkor mindenki jól járt volna. Esetleg még filmtörténetet is irhatott volna azáltal hogy ez lett volna az elsõ film ahol nem az a film vége hogy az agyatlan zombik megesznek mindenkit és hogy azok a zombik nem is annyira agyatlanok.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
és tényleg idegesítõ hogy alig tudunk meg róluk valamit...1 nézést megér aszem..(28 nappal késõbb tényleg jobb,márcsak a zenék miatt is)üdv,
Will Smith 8/10
Kutya 9/10
Sztori 2/10
Zombi CGI 0/10
Város CGI 8/10
Felvezetés 9/10
Lezárás 1/10
Alapötlet 9/10
Kidolgozottság 0/10
"Én nem várom el hogy mutassák be a lények mindennapjait meg hogy forgassan róla valami unalmas müvészfilmet."
Pedig úgy tûnik, pont ezt akarjátok.
"Ugye amikor a csajt smith elrabolta a "pasija" kiszaladt utánna a napfényre és látszott rajta hogy nem azért mert unatkozott."
Nekem meg ez nem jött le a filmbõl, hogy az elrabolt nõ a vezérgeci nõje lenne.
"smith megállapitotta hogy semmilyen szocializáció nincs bennük?"
Hívjuk má' Neville-nek!
Na de ki állította, hogy Neville nem egy fasz? Hát, õ csodatudós létre erre nem jött rá. Neki nem volt rendezõ, hogy közeli vágásokat adjon a zombikról, és õ ezt állapította meg. Lehet, hogy arra sem jött rá, hogy a csapdás-kutyás zombi, meg a fejjel plexibetörõs zombi ugyanaz. Te meg tudsz különböztetni két kínait, ha csak másodpercekre látod õket messzirõl, és akkor is leginkább az foglalkoztat, hogy kerülj tõlük messzire?
"Ráadásul maga a film cime meg úgy az egész (i am a legend) arra utal hogy ennek a filmnek van mondanivalója. Mert ha az a cime hogy "egymagamkinyirok100zombit" akkor nem fogom elvárni hogy bonyolultabb dolgok is legyenek benne."
Ja, hát itt jön be az, hogy most tényleg azért nem tetszett a film, mert szar, vagy azért nem, mert nem olyan, mint amilyennek TE szeretnéd?
"Ergó bár a sztory gyér a resident evilben is, de nincsenek is benne túl hihetetlen dolgok meg olyanok amikre extra magyarázat kellene."
Na ezaz, vazze, ott egy agyatlan zombbifilm, _az_ miért jó (mikor szar), illetve ez a film miért szar, mikor annál a filmnél azért _sokkal_ többet ad? Itt is elintézhették volna 5 percben a sztorit, 3 vágásban a kihalt várost, õ meg forgócsövûvel meg katanával gyaszhatta volna cafatokra a zombikat másfél órán keresztül. Akkor úgy jobb lenne a film?
"plussz megmagyarázhatatlanul erõsek gyorsak és sérthetetlenek mert akkor az ember el fogja várni hogy ezekre is adjanak magyarázatot"
Te a StarWarsra is úgy ülsz be, hogy akkor magyarázzák meg Csubakkának miért pont 25cm hosszú a szõre, mikor esõerdõben õshonosak a vukik? Vagy megmagyaráztatni akarod, hogy Vader lélegeztetõjén mik azok a villogó gombok?
Egyébként az ember is lehetne a mostaninál 2-3szor erõsebb és szívósabb, csak _tudatosan_ igyekszik elkerülni a fájdalmat, még akkor is, mikor épp nem az lenne a célravezetõbb. Meg pl soha nem erõlködünk annyira, hogy az fájjon. Pedig lehetne.
Mint látod nem mindeki várja el, nekik tetszett is a film éppen ezért...
Nem vagyunk egyformák, ennyi!
sose nyomd fullba a kretént
Én nem várom el hogy mutassák be a lények mindennapjait meg hogy forgassan róla valami unalmas müvészfilmet.
De egyrészt a filmben láthattuk hogy ezek a lények bármennyire is nem emberiek alá-fölé rendeltség van köztük azaz egyfajta társadalmi hiearchia. Aztán meg az agresszion kivül érzéseik is vannak. Ugye amikor a csajt smith elrabolta a "pasija" kiszaladt utánna a napfényre és látszott rajta hogy nem azért mert unatkozott.
Na most miután mindezt bemutatták a filmben ez igy el is halt, smith megállapitotta hogy semmilyen szocializáció nincs bennük?...
Ráadásul maga a film cime meg úgy az egész (i am a legend) arra utal hogy ennek a filmnek van mondanivalója. Mert ha az a cime hogy "egymagamkinyirok100zombit" akkor nem fogom elvárni hogy bonyolultabb dolgok is legyenek benne.
De igy plussz az hogy vannak benne ennél összetetteb dolgokra is utaló szálak elvártam volna hogy egy kicsit fejtsék is ki azt vagy valami magyarázatot adjanak.
Most mondok egy példát a resident evil. Kb. arról szól hogy megyünk és irtjuk a szörnyeket. A sztoryt elmondják benne 5 mondatban és a zombik is egyszerü zombik lesznek. Magyaran agyatlan élõholtak. Nem ugrálnak 5 méter magasra, nem sprintelnek le egy autót, nem uszitják rád a zombi kutyájukat (a legendben volt egy rész amikor egy zombi pali smithre uszitotta a zombi kutyáit) és nem törnek át egy betonfalat sérülés nélkül és nem orditanak ugy mint egy dinoszaurusz.
Ergó bár a sztory gyér a resident evilben is, de nincsenek is benne túl hihetetlen dolgok meg olyanok amikre extra magyarázat kellene.
Szóval lehetne ez egy olyan film hogy megy will smith és öli a szörnyeket, de akkor ne tegyenek bele olyat hogy a lények hiearchiba vannak szervezõdve, meg vannak érzéseik plussz megmagyarázhatatlanul erõsek gyorsak és sérthetetlenek mert akkor az ember el fogja várni hogy ezekre is adjanak magyarázatot
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Az ultimate kérdésedre a válasz benne volt a filmben.
1 óra 16 percnél elmondja.
-ezek a lények hogyan lettek ilyen erõsek? Ez a kérdésed jogos aláírom.
Csakhát ilyen alapon bámelyik filmbe beleköthetnénk és találnánk is hibákat.
Nem értek egyet veled. Az "Én, a robot" szerintem egy igen jól sikerült film kisebb hülyeségekkel, de alapvetõen végig érdekes sztorival.
A legenda vagyok... én láttam az Omega Man-t és ezerszer jobban tetszett mint ez, pedig azon is lehetne mit javítani...számomra a legvicceseeb az a rész volt, mikor "véletlenül" megmenti a nõ és a gyerek a sebzett Will Smith-t...
Egyébként meg: VILÁGFORRADALMAT és le az amerikai egyszerûséggel!
2. Bizonyára mindenki hallotta már azt a bizonyos "ízlések és pofonok" kifejezést.
3. Ha valaki veszi a fáradtságot, és végigolvas itt az SG-n pár kritikát, majd a hozzájuk tartozó fórumot, feltûnhet neki, hogy a többihez képest ebben kifejezetten sok a negatív kritika. Az intelligensebbek ebbõl leszûrhetnek némi információt.
szvsz: Egyszer nézhetõ volt (nem kötelezõ darab), viszont nem érte meg a mozijegy árát. Mondhatnám azt is, hogy csalódás. A hibáit meg már sokan leírták elõttem, talán azt hagyták ki, ha nem WS játszotta volna (sokakat becsábított a neve), ez a film sehol nem lenne.
+1: A moziból kijõve, nem sok izgalmat láttam az arcokon.
Ha annyira jól ki volt fejtve akkor maradnak a kérdéseim remélem te tudsz rájuk válaszolni (természetesen a filmbõl és nem a könyvbõl):
-ezek a lények hogyan lettek ilyen erõsek? (az kevés hogy megették a virust ez nem magyarázza hogy 5 méterre ugranak fel vagy hogy sérülés nélkül átmegy a falon. Hacsak nem egy olyan virus ami az élõ anyagot acéllá változtatja...)
-mibõl élnek? Élnek egyáltalán? Ha igen mit esznek? Ha élõlényeket esznek akkor hogy lehet hogy a város teli van oroszlánnak meg özzel (vagy mitomén mi a nevük). Ha egymást eszik akkor hogyhogy nem fogytak még el?
-Mibõl kellet volna rájönnöm hogy ezek vámpirok? (legalábbis a fennti cik szerint azok a filmben viszont semmi utalás nem volt erre)
-és az ultimate kérdés: a hadsereg hogyhogy nem tudta õket kiirtani idõben? Merzt az elõzmények kifejtése is némileg hiányos. Mert ha ezek nem birják az uv fényt akkor nyilvánvaló hogy az utcai lámpák lecserélése uv lámpára elég hatásos lehet. Meg az elején mutatják ahogy a hadsereg uv lámpákkal ellenörzi hogy ki beteg és ki nem és az egészségeseket máshová küldik. Akkor mégis hogy pusztult ki az emberiség? Hogy nem tudták magukat a túlélõk megvédeni a lények elõl? Mert bár a lények erõsek de némi uv lámpa itt is csodátt tudott volna tenni... és még lenne ezer egy kérdés amire a filmben még csak utalás sincs.
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
Teljesen érthetõ volt a sztori és kivolt fejtve úgy ahogy kellett.
Valószínûleg te háttal ültél a moziban.
-kurvára sokára fejtik ki hogy tulajdonképpen mi is történt az emberekkel
-a kifejtés is enyhén szólva hiányos, csak abból lehetett megtudni hogy nem birják a fényt hogy nem akarodzott nekik kiszaladni smith után. Ennél még a pengében is jobban ki van fejtve hogy mit miért hogyan.
-Az nekem sem jött le hogy ezek vámpirok lennének.
-Az oké hogy ettõl a virustól agresszivvak letteg meg minden, na de kérem ettõl még nem fognak tudni ugrani 5 méter magasra fel meg 100km/h-val futni. Legalábbis én amikor nagyon pipa vok akkor sem tudom még csak megközeliteni sem.
-Semmi kifejtés hogy ezek a lények mibõl/hogyan élnek. Vagy éjszaka hangos üvöltözések közben elmennek a helyi tescóba bevásárolni?
A film vége meg egyenesen csalódás volt. Átmennek a falakon a lények, betörik az ütésálló plexit mindenféle sérülés nélkül...
Szóval számomra hiányzott a sztory kifejtése a filmbõl. Ha ez egy 3as film középsõ része lett volna akkor azt mondom oké az elsõben már biztos mindent elmagyaráztak, de igy...