198
  • bandee1
    Ki keveri bele? ERRŐL SZÓL!
  • dronkZero
    Többezer év agymosás nem marad nyom nélkül...
  • magus
    persze hogy tetszett mert jó film, csak ugye a kritikusok lehúzzák, mert ezért kapják a pénzüket, az ilyen oldalakra mint az sg lefordítják a "nagyok" kritikáját, és mire hozzádjut a film már fel se mered vállalni hogy tetszett.

vagy annyira sötét vagy, hogy leragadsz a zombis résznél, és osztod közben az észt, hogy hogy lehet igy elbaszni, meg hogy mindenki a látványra figyel, és senki se a sztorira, s miközbe így fröcsögsz, le se szarod, hogy mi volt a sztori, vagy hogy miért így alkotta meg a rendező, és hogy az első fele a filmnek azért nem egy átlagos hollywoodi mozi.

persze miért is kéne hasnzálni azt a szervet amit jobb emberek agynak hívnak
  • Falatka2003
    Mi a faxnak kell ebbe belekeverni bármelyik egy igaz istent is? Ezt magyarázza már meg nekem valaki! Ha az ember egyedül van, ne akármelyik istennel legyen jóban, hanem a gondolataival. Gy. k.: saját magát tudja elviselni, ne másra vetítse a nyomorúságát.
  • imgaboy
    hat igen.. ami gagyi az gagyi... evvel a filmel szerintem csak a tom c-s világok háborúja vetekedhet... aki még nem látta ne is nézze meg igy legalabb a tudat megmarad benne hogy lehet hogy jó a film.... Nem hiszem el hogy Will Smith az arcát atta ehhez a sz.. hoz.... Ha a tehnikatól és Will től eltekintünk akkor kb a film+ -os vagy az alsó kategóriás filmcsatornak SCI-FI filmjei között lenne a helyük. Szerintem csak úgy mint én mások is csak a reklámnak és a nagy neveknek köszönhetően tértek be a filmre...
    A film rövid története... maganyos hős+kutya kontra zombik 1nap..kutya halála újjabb zombik(akik már okosabbak)2.nap.. majd a szokasos női szereplő + a nézetséghez kutya helyett gyerek ezzan a hős hős felfedezi az ellenszert és na ná hogy meghal 3nap....
    Kurta történet szegény ratyi sztori hollywod-i köntösben... lehet már a forgatáskor is sztrajkoltak az irók....

még egyszer... HA JÓT AKARSZ NE NÉZD MEG... erre te biztos megnézed....
  • bandee1
    Komplettebb kritikám.

Filmajánló - I am a Legend
    Ritkaság: Egy látványos hollywoodi film a hitről

Eredetileg Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója volt a film várományosa a főszerepre. Ám szerencsére a kutatóorvos/katona Dr. Nevill szerepe mégis hazánkban először talán a Függetlenség Napja c. filmben megismert Will Smithnek jutott. Véleményem szerint a színész eddigi legjobb alakítását hozta. Magányos embert a filmvásznon alakítani nem könnyű feladat. Amerikában a film az első hétvégén igen magas, 80 millió dolláros bevétellel indult. A film alapvetően Hollywoodi kliséket tartalmazó posztapokaliptikus, gagyi RTL-es szlogennel "zimbes-zombis" jövőbe kalauzol(na) minket, ám hamar kiderül, hogy a mű inkább Tom Hanks Számkivetett (Cast away) ízűvé válik, ami nem baj. Sőt!

Richard Matheson I am a Legend novellájából először 1964-ben, The Last Man on Earth címmel forgattak filmet, amit később egy újabb adaptáció, a The Omega Man követte 1971-ben Charlton Heston (idősebbek jobban ismerik) címszereplésével. A filmben a már említett posztapokaliptikus érzést egy rosszul sikerült , eleinte 100%-os hatékonysággal, a kanyaróvírusból kifejelesztett rákellenes gyógyszer okozza. Sajnos "kisebb" mellékhatások lépnek fel a beoltott rákbetegeknél, akik ugyan a rákból teljesen felgyógyulnak, viszont zombiszerű, fényérzékeny (ez inkább vámpír jellemző), ronda agresszív, embereket elpusztító élőhalottakká változnak. A Föld teljesen kiürül. Első hangzásra hátborzongató horrornak hangzik mindez, de azért szerencsére nem ennyire durva a helyzet. A film sokkal inkább a főszereplő Will Smithre, és az ő magányos lelki tusájára koncentrál. Harcol a túlélésért, a magány ellen, a múltjából kísérő tragédiák ellen, s idővel (3 év alatt) hívő emberből, reményvesztett Istentagadóvá válik...vagy mégsem?
    Aki tudni szeretné a választ, az mindenképpen nézze meg az igen látványos, izgalmakban sem szűkölködő filmet, de az effektek közepette ne felejtse el figyelni a "pillangót".
    Kutyabarátoknak a film egyenesen kötelező!
    "Az utolsó ember a Földön nincs egyedül" plakátfelirat Budapest utcáit nemcsak azért terítette be, mert a filmben fertőzött egyedek is előkerülnek, hanem talán Isten jelenlétére is gondolt a szerző, amit a főszereplő utolsó szava a filmben is megerősit: "I am listening.."

Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
  • Polkino
    A fórum elérte célját:D:D Új befejezés jön a Legenda Vagyok-hoz!
  • Falatka2003
    Sokan írkálták itt-ott, h sírtak a kutyás jelenetnél. Én akkor, mikor jött helyette a gyerek...
  • Sliders
    Amúgy itt is látható a 10. képen mikor a konyhában ülnek jobbra Neville háta mögött ott a tartály, abban van a víz, és ez volt látható a fürdőszobában is.

Köszönöm a választ :)

Még talán az érdekelne, hogy van-e a neten valami olyan, hogy hogyan készült a grafikai része?
  • Szilvi79
    Igazad van, de ha ilyen szemmel nézzük, akkor szerintem a Kaptárban is benne van a sors és vallás kérdése: Istent játszunk, megkapjuk. Ráadásul, abban az esetben nem gyógymódról van szó hanem hiúságról... De benne van ez az Én, a robotban is, és még sorolhatnánk.

Számomra ez anyira egyértelmű, annyira gyakran teszik ezt Hollywoodban, hogy ezt szerintem nem emlegeti fel már senki.

Ellenben szerintem nem csak vallási kérdés ez: a GÉNKEZELÉS kérdése jobban benne van. Amerikát ez nagyon foglalkoztatja manapság, erkölcsös és valóban hasznos dolog-e ha beleavatkozunk a DNS-be, mi a határ stb...
  • knut
    A tartály+víztisztító megoldás tényleg életképes. Én nem szúrtam ki a tartályt a háttérben, majd belenézek újra. A jelet, amit a házakon lévő ponyvákon láttál, a BIOHAZARD felirattal együtt szokták használni. (fertőzésveszély)
  • Sliders
    Ha már itt tartunk nekem lenne egy mégjobb kérdésem :)
    Egyes épületek le voltak takarva hatalmas ponyvákkal rajta egy jellel, na azt mondja meg valaki az miért lett rájuk téve, illetve pontosan mit jelent a jel? Vírus veszély?
  • Sliders
    Szerintem egy csodálatosan jó film volt. A látvány gyönyörű és utolérhetetlen. Ha valaki tudja hogyan készült az üres New York kérem linkelje be, mert érdekel a technikája.
    Ez a film tuti a polcomon lesz Blu rayben, mert itt már kell a nagy felbontás.

A víz kérdést nem olyan nehéz szerintem kitalálni. Rengeteg kocsi van abban a városban. Szerzett egy tartály kocsit és azzal hozott vizet. Aztán gondolom valamelyik szak üzletből vett magának valami speciális tartályt+ víztisztítót ami nyomja a vizet kifelé. Mikor a kutyát fürdette a háttérben volt egy szürkés tartályszerű valami gondolom abból jött.

Lehet nem kaptunk minden kérdésre választ, de úgy hiszem azért mert a következő részben ami 2010-ben jön jópár dolog el lesz magyarázva. Én még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a nő és a kölyök áruló volt. Ezen a vonalon el lehetne indulni.

Viszont belegondolva, bármikor megtörténhet hasonló, bárhol, bármikor.
    Jó film volt, nagyon várom a következő részt.
  • jin
    Zsellér Máté!

Ülj le, 1-es!
  • bandee1
    Köszönöm ezt a hozzászólást kedves warzel. Bizony a hit fontos szerepet játszik. Érdekes, amikor betöri a "főzombi" az üveget a végén, az üveg törésének pillangó alakja van, akkor jut eszébe lányának az "üzenete","apa nézd, pillangó", és ekkor megpillantja a nő nyakán a pillangót, és Nevillben összeáll a kép, és a hitevesztett ember újra hinni kezd....
  • warzrel
    Olvasgattam a hozzászólásokat itt is, máshol is, megnéztem a filmet is, Omega man-re is ránéztem, sőt a 28 nappal későbbet is láttam és tetszett is. Azt viszont nem értem, hogy ha ennyien látták a filmet, akkor miért nem esett eddig szó (vagy csak elsiklottam felette?) a vallási mondanivalóról.
    Hiszen anélkül nem lehet teljesen megfejteni a filmet. Át lehet élni a magányosság érzését, lehet szörnyülködni, hogy mennyire 'gagyi' zombik vannak benne, fel lehet tenni a kérdést, hogy honnan volt vize és más hasonlók, de anélkül, hogy a 'vallásos szemüveget' felvennénk, nem fogunk mindenre választ kapni. Arra sem, hogy miért rohan a végén a gránáttal a főzombi elé..
    Valószínűleg azért is érzik a film utolsó 1/3-át furcsának egyesek, mert amikor belép a nő és a gyermek Neville életébe, azzal hogy megmentik (!), megváltozik valami. Eddig szó sem volt Istenről, sorsról és más egyéb kérdésekről, csupán az volt a fontos, hogy Neville küzd, hogy megtalálja a gyógymódot és ez nem igazán jön össze..
    Sok kérdés szerepel a filmben és ha nyitott szemmel nézzük, a megoldást is megtaláljuk. Hogy miért lett a gyógymóddá 'programozott' virusból az emberiség legnagyobb pestise? Véletlen csupán? Vagy büntetés, amiért az ember Istent akart játszani? A kérdések megválaszolása gondolkodást igényel. Úgy gondolom egy kis idő ráfordításával mindenki megtalálhatja a választ. Nem feltétlenül kell elmerülni a részletekben, mivel úgy gondolom a filmnek nem volt célja, hogy olyan dolgokra válaszoljon, mint 'Hogyan készítsünk rádióállomást világégés után 24 nap alatt' és más hasonlók. Van egy érzés, amit meglátásom szerint maximálisan átad a néző felé és a megfelelően hangolt ember ezt meg is érzi, érti.
    Persze aki maximális akcióra vágyott, vagy borzongásra, az csalódik. Sőt aki sci-fit várt az is csalódhatott, hiszen egy keveréket kaptunk, ami különleges. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, hogy az ember eldöntse mit gondol róla. Vagy kap valami extra, amit máshol eddig nem kapott meg és boldog lesz, vagy átlagosnak fogja tartani a filmet és megy tovább az élete mintha mi sem történt volna.
    Ezért is sajnálom a cikk negativ hangvételét és azt, hogy sokan az elején ledegradálták a filmélményt és az összehatását. Szerintem nagyon jó film és máshol sokaknak tetszett, többnek mint akinek nem, így bátran ajánlom mindenkinek! Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
    Értékelésem: 9/10
  • zombeeka
    Nem volt rossz a film,de ahogyan a kritikában is olvastam,nekem sem tetszett,hogy animáltak voltak a "zombik"!
    Sokkal ütősebb,hatásosabban borzongatóbb lett volna ha nem rajzfilmfigurákkal kell küzdenie hanem élethűbb ellenfelekkel!
    Ezekkel a "gagyi" figurákkal eléggé agyoncsapták a hangulatát a filmnek.
    Rengeteg lehetőség kiaknázatlan maradt amit az alapötlet nyújtott!
    Kicsit olyan,h na csináljunk egy ilyen filmet is :kell egy híres sztár meg pár rajzfigura tegyük őket össze egy poszt-kaotikus világban és kész a kasszasiker!
    Mikor fog készülni végre már egy igazán ütős film ami után kilépve a moziteremből csak annyit tudunk mondani : -"WOW! Ez nem semmi volt!"
  • bandee1
    Kérdésekre válaszaim:

"Hibát minden filmben lehet kapni, személy szerint csak azt az egy hibat kaptam, hogy amikor a kutyákat kiengedte a fő góré, akkor miért nem ment ő is... De ez is a film után juott eszembe."

Azért, mert csak a társával, a kutyájával akart elbánni. A "többi" jöhet később.

- miért vannak szarvasok az épületek között (jobb a legelő?)

Szerintem azért vannak szarvasok, mert a vadon 3 év alatt kiterjedt a nagyvárosokra is, mondjuk élelmiszert kerestek, aztán benőtte a fű, és a város mivel kihalt, nincs ember, a vadállat ott is terjeszkedni kezdett

- Neville miért akar szarvast lőni?

Azért, hogy ehessen húst. Friss sült húst. Konzerveken éltek, és kellett már normális kaja is. Neki is, meg Samnek is.

- az oroszlánok miért nem támadnak Neville-re? könnyű célpont, elfutni nem tud

Azért nem támadtak Nevillre, mert a vadat már elejtették, és azt védték.

- egy szarvas nem menekül barlangba, a nyílt terepet és a társaságot kedveli (tény)

Erre nem tudok válaszolni.

- mivel táplálkoznak a lények?

Nyílván sokat éheztek, de gondolom sokan elpusztultak közülük, meg mint a zombik, vagy vámpírok, képesek emberfelletti erővel sokáig élni. Gondolom egymást is fogyasztják, meg állatokat, vadakat, amik még nem fertőzöttek.

- hol van a több millió meghalt ember csontja?

Jó kérdés.

- honnan volt folyóvize?

Ez is jó kérdés.

- többször hangoztatja, hogy senki nem maradt életben, mégis rádióadást sugároz

Mert gondolom reménykedett.

- hol volt a rádióadó? Ha otthon, nem látjuk, ha máshol: honnan volt energia?

Energia a generátorokból volt, amit a film elején mutattak, ha jól emlékszem három generátor volt, onnan jött az energia. Egy rádióadást pedig igazán nem nehéz leadni a megfelelő hullámhosszon. Gondolom az üres városból egy boltban szerzett egy amatőrrádiós készüléket. Azzal lehet adást adni.

- ha az energiacsere felgyorsul, ahhoz több energiabevitel kell

??

- Neville a saját csapdájába sétál bele? Vagy a lények készítettek egyet?

A fő lény készítette a csapdát.

- ha a lények csapdát állítanak neki, akkor értelmes lények, nem agyatlan zombik, akiket ki kell irtani

A főnök "zombi" láthatóan a többitől eltérő intelligenciával rendelkezett.

- miért támadnak a lények?

Gondolom éhesek voltak. A film végén említi, hogy mennyit pusztítottak el a lények, hánymillió embert.

- ha van otthon villany, miért nem szerel föl reflektorokat és mozgásérzékelőket?

Voltak reflektorok, azokat tönkre is tették a zombik a film végén a lakás körül.

- a labort miért nem védi harci gáz?

Ez hülye kérdés.:) Ilyen a forgatókönyv.

- miért otthon lakik, miért nem egy katonai bunkerben?
    Gondolom otthon akarta magát érezni.:) Ezért ment "vásárolni" is..

- a nő miért marad a hídnál éjszaka is, a gyerekével együtt??

Jöttek a rádió hívásra, és ott maradtak sokáig, várták a reményt, gondolom másnap délig ott akartak maradni....

• dronkZero
    Nem kurvamindegy, hogy hívjuk? Én legalábbis leszarom, hogy neked nem tetszik a kifejezés. Nekem meg a vámpír nem tetszik.

Egyébként a vámpírok inkább természetfeletti lények, ezek meg vírustól lettek ilyenek, ami meg inkább a zombikra jellemző.

Meg megnézném, ahogyan egy kutya vért szív... Megharapja, aztán lefetyel?
  • bippo
    Most vagy én emlékszem rosszul a filmre, de nem sok olyan jelenetet láttam a filmben, ahol zombi jellemzőket mutattak. Az egyetlen, amire emlékszem, az az, amikor a sötétben állnak. De én ezt úgy vettem, hogy éppen kajálnak. Innentől kezdve számomra nem zombi, mert amúgy elég fürgék voltak. Szóval részemről felejtős a zombi szó a filmmel kapcsolatban.
    Más is így látja vagy csak én?
  • giga123
    NEKEM is tetcett hisz itt mindenki tudja hogy a film nem bukott meg ha nem ellentétesen kasszasiker lett.
  • Beepitettember
    "mert elég sok kérdésre egyértelmű a válasz"

Egyértelmű, éppen ezért ezek nem is kérdések...
  • Zocsi

Most akkor mondom az én válaszomat.
    Azért, mert akkor nem szólna semmiről a film...
  • Szilvi79
    Most tényleg nem válaszolnám végig, mert elég sok kérdésre egyértelmű a válasz és meghagyom másnak a lehetőséget, de ez azért fura kérdés tőled:

"ha a lények csapdát állítanak neki, akkor értelmes lények, nem agyatlan zombik, akiket ki kell irtani"

Biztos megnézted az egész filmet? Neville NEM AKARJA ELPUSZTÍTANI ŐKET! Ez mind a kísérleti alanynál, mind a legvégén egyértelmű, amikor próbálja nekik elmagyarázni hogy tud segíteni nekik.
  • Szilvi79
    Csak az egyikre mondom a szerintem lehetséges választ.

Elég sok tartósított dolgot kell ennie, valamint zöldségeket, ezt be is mutatják a filmben... gondolom a friss hús azért neki is jobban ízlik. És ez válasz egy másik kérdésedre: a lények a szarvasokat valószínűleg fegyver nélkül is le tudják vadászni...
  • Beepitettember
    juharfalvi:

Két kérdésem van a számodra:

1. Nyitvamaradt a ketrecajtó amikor takarították és így kerültél gépközelbe?

2. Neked mint kívülállónak mi a véleményed az inteligenciárol?
  • juharfalvi
    Jó néhány nyitott kérdés van a filmben, amik miatt nem tekinthető sci-finek. A sci-fi ugyanis (ellentétben a fantasy-vel vagy a mesével) tudományosan megalapozza a történetben látható fantasztikus dolgokat. Ha nem is mond el mindent szájbarágósan, de hihetővé teszi. Itt nem ez történik. Ha a film sci-fi akarna lenni, akkor legalább utalnia kellene az alábbi nyitott kérdések és ellentmondások megoldására:

- miért vannak szarvasok az épületek között (jobb a legelő?)
    - az oroszlánok miért nem támadnak Neville-re? könnyű célpont, elfutni nem tud
    - egy szarvas nem menekül barlangba, a nyílt terepet és a társaságot kedveli (tény)
    - mivel táplálkoznak a lények?
    - hol van a több millió meghalt ember csontja?
    - honnan volt folyóvize?
    - többször hangoztatja, hogy senki nem maradt életben, mégis rádióadást sugároz
    - hol volt a rádióadó? Ha otthon, nem látjuk, ha máshol: honnan volt energia?
    - ha az energiacsere felgyorsul, ahhoz több energiabevitel kell
    - Neville a saját csapdájába sétál bele? Vagy a lények készítettek egyet?
    - ha a lények csapdát állítanak neki, akkor értelmes lények, nem agyatlan zombik, akiket ki kell irtani
    - miért támadnak a lények?
    - ha van otthon villany, miért nem szerel föl reflektorokat és mozgásérzékelőket?
    - a labort miért nem védi harci gáz?
    - miért otthon lakik, miért nem egy katonai bunkerben?
    - a nő miért marad a hídnál éjszaka is, a gyerekével együtt??

Biztos van még, de ezek jutottak eszembe, mint bosszantó hiányosságok. Mivel ezek olyan kérdések, amikre a film még csak nem is próbál választ adni, ezek alapján mondom, hogy ez a film nem sci-fi, legfeljebb szeretne az lenni.

Az előző feldolgozás egy nagyságrenddel jobb, mindenkinek ajánlom megnézésre.

Címe: "Az Omega ember", készült 1971-ben. Fsz.: Charlton Heston

(előbb láttam a "Legenda vagyok"-at, és csak utána néztem meg ezt)
  • dronkZero
    Na én is csak írok, nem olvasok... :P :D
  • dronkZero
    "...csak azt az egy hibat kaptam, hogy amikor a kutyákat kiengedte a fő góré, akkor miért nem ment ő is... De ez is a film után juott eszembe."

Van egy jelenet, ahol Neville valami konyhaszekrényben matat, és az ajtajára fel van ragasztva egy újságcikk, miszerint a fertőzött kutyák alkonyatkor is kijárkálnak. Tehát a kutyák ki tudtak jönni a félhomályba, a fertőzött emberek meg nem.

De ez már _ebben_ a topicban is többször le lett írva.
  • DelyG
    Ja még hozzá teszem hogy a végét én is átírnám...
    Neville peedig gondolom azért vetett véget az életének, mivel a családja meghalt, utólsó barátja Sam is eltávozott. Az ellenszert viszont megtalálta és gondolom már egy ideje csak ez az egy dolog éltette.
  • DelyG
    Na ez jó, kb. 45 percbe telt elolvasni az eddigi kritikákat és csak most a végén volt olyan ami eggyezik az én véleményemmel, ez Kuyte írása volt.
    Számomra ebben a filmben az éjszakai lények csak másodlagos szerepet játszottak.
    Will Smith nagyon jól játszott, és hozzá kell tenni, hogy ez azért nem lehetett könnyű szerep. Akinek nem tettszett Will Smith az kit rakna a szerepbe?
    Ja és pár kérdésre a válasz:
    - Amikor bement egy lakásba ki volt írva hogy "a fert. kutyák alkonyatkór jönnek maradj a fényben!" A fertőzőtt ember pedig csak akkór jöhet ki amikor már teljesen sötét van.
    - A másik az hogy paks-ról beszéltek, mikor ott mutatják a dolgozó generátorokat
    Neville lakásában. Ja és ha belegondolunk a fűtés is megoldható mivel az lcd tv mögött egy kandalló volt - csak van mit összeszedni amivel tüzelhet :)-
    Na de hogy a folyóvizet honnan szerzí a kutyamosáshoz azt meg nem tudom mondani xD
    Szerintem ez egy nagyon jó folm volt!

• Kuyte
    Jha és a hangok nagyon jók!!! Aki nem nézte meg az nézze meg 5.1 el, mert megéri!!
  • Kuyte
    Miért kell mindenbe belekötni emberek? Ez nem egy horror film, egyáltalán. És hogy 10 cm-es földréteg... Elvagy szállva haver! Hibát minden filmben lehet kapni, személy szerint csak azt az egy hibat kaptam, hogy amikor a kutyákat kiengedte a fő góré, akkor miért nem ment ő is... De ez is a film után juott eszembe.

A film máskép fantasztikus, nagyon egyedi (lehet ezért nem tetszett majdnem senkinek, mert nem hollywoodi mintára épült):
    -Ha jól megfilgyelitek, hattárzene majdnem nincs is, csak nagyon ritkan, a drámai pillanatoknál... Ez nagyon tetszett!
    -Remekül valósítja meg a várost!!! Ebbe nincs mit kommentálni, nem lehetett könnyü!!!
    -Remekül bemutatja az embert, mint élőlényt (gondold el hogy 3 éve nem beszélt hozzád senki, és az egyetlen élőlény ami értelmesen nézett rád megdöglik... Te mit tennél, mert én megbolondulnák, és nem érdekelne az életem... A filmben is ezt mutatja be...)
    -Még soha nem láttam egy ennyire megható drámajelenetet, ahol egy állatot síratunk!!!
    -Komolyan mondom, ennek a filmnek varázsa van: vagy 10 en néztük meg egyszerre, nem éppen egy filmnéző banda, de mégis, egy szót nem szolt senki, nem poénkodtak még a "gyurmaemberkéken" sem röhögtek. Ez a film annyira jó, hogy meg is feletkezel, és semmi perc alatt eltelik az a másfél óra.
    -Nem tetszik valakinek az, hogy meghal? Végre nem happy end!!! A késbe is belefekszik, pedig katona (gondolom Bruce Willis ilyet nem csinált soha).

Akármit mondtok, ez a film nekem emlékezetes marad...
  • név123456
    Hasonló véleményen vagyok én is, és szerintem nem kéne ennyit fikázni a filmet. Valószínuleg azért vannak páran akiknek nem tetszett a film ,mert nem is tudják, hogy mi a műfaja csak egy vérengzéssel teli, zombis ,lövöldözös filmet akartak látni. Ez a film egy Sci-fi( Tudományos fikció) és nem "zombi horror".
  • bandee1
    Nem kötelező egyetérteni senkivel, velem sem.
    Te meg jobb ha nem írsz sehova, mert a "menny" az helyesen menj. :)

Egyébként 6 éve vagyok újságíró.
    Will Smith pedig eddig általában futott, rohant a filmjeiben, vagy gépben ült, és pilótáskodott mondjuk a FÜggetlenség napjában. Filmjei általában a sok lövöldözésről szóltak (I robot, mondjuk ott is volt elemi mondanivaló, de mindent vitt a látvány inkább). Ez a film egészen másról szólt, itt egyedül kellett alakítania, egy három éve magányos embert. Ilyen karaktert, egy rakás totál kameraállásból, mikor a 8 féle kameraállásból sokszor csak a legközelebbit használják, nos ilyenkor nehéz jól alakítani. Véleményem szerint a színész jól tette a dolgát, hihető volt a karakter, nem késztetett egyik jelenete sem ellentétes érzelmi reakcióra, mint amilyet ki akart volna váltani az adott jelenet, tehát véleményem szerint az alakítás jó volt.
  • Szilvi79
    HÁt nekem a szél jutott szembe. Ha a főút közepén vadfű nőtt és onnan tudott vadra lesni, akkor valahogy annak is oda kellett kerülnie... és miért csak oda került föld a többi helyre miért nem?
  • Zocsi
    A porosodáson én is gondolkoztam, és az ugrott be, hogy a városi porért leginkább az autós forgalom felel, ami ugye jelen esetben nincs. 10 cm föld meg nem alakul csak úgy ki. Gondolj bele mondjuk Csernobil esetébe, vagy csak egy főút menti otthagyott pihenőre. 3 év alatt alig változik valamit. Max összerepedezik a beton és ott kinő egy-két gaz, de semmi jelentős. Ha meg a szél által hordott anyagra gondolsz, akkor az sem feltétlenül jó megközelítés, tekintve a csernobili példát, pláne ha rávesszük, hogy Manhattan vízzel van körbevéve. Szóval én ezt nem éreztem problémának!
    Tegnap éjszaka én megnéztem másodjára is ezt a filmet. Immáron egyedül, úgy ahogy kell, figyelve a részletekre és beleélősen. És nem volt csalódás! Másodjára sokkal jobban tetszett! Van a filmnek mélysége, Will jól alakít benne és a CGI sem zavaró (lehet, csak azért mert kerestem fotókat az Alfa hím szinészéről, és hasonlít ->imdb). Mindent összevetve egyre jobban tetszik a film, az meg különösen, hogy a zenével nem baszták el, a hangok meg sztem kiválóak!
  • Radee
    Engem Will Smith karaktere leginkább a Half Life 2-ben megismert Gregory aytára emlékeztet. Ő is a végén inkább a "nyájával" maradt mert szerinte az volt a küldetése hogy elvezesse őket a fénybe.
  • Szilvi79
    Azért egy dolgot meg kell hagyni a Legenda vagyok javára: ez pedig a dráma. Nem sok más zombis, ucccsó túlélős, hősös filmben adatik ez meg. Ezt a filmet a Kaptár és a Számkivetett kellemes keverékének mondanám.

A CGI, hát igen a 10 éves Jurrasic park jobban teljesít.

Nekem összeségében tetszett, de mondja már el nekem valaki, az aszfalt hogy nem lett 10 cm-es földdel ellepve amikor már évek óta nem jár arra seprő autó? Más részeken olyan jól bemutatták milyen az ha a természet elszabaul a városban, de azért igencsak folthiányosan oldották meg.
  • Szilvi79
    Engem egyre jobban emlékeztet a kritikusi munka a divattervezésre... Olyan rongyokban lépdelnek sokszor a kifutón hogy elhányod magad, de a kritikusok sírva tapsolnak a meghatottságtól. Ők megmondják szerintük miben kell öltözködnie a trendi embernek, és lassan a filmeknél is ez a helyzet.