Legenda vagyok - Az utolsó élő ember a gyurmaszörnyek ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár szerintem az elsõ befelyezés jobb mint az alternatív.
Miért kellene minden filmnek happyend-el végzõdnie? Nagyon jó a hangulata a filmnek, Will alakítása hatalmas, de a zombik tényleg gagyik... az az egy húzza le a filmet, egyébként soha nem láttam ilyen hangulatú filmet, és nagyon tetszett.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
de onnantól kezdve ellaposodott nagyon gagyi, a befejezérõl nem is beszélve. és ezt mind úgy hogy nem olvastam a kritikát de gondolom hasonlókat írnak benne....
nem ajánlom a filmet senkinek
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Annyi hogy nem hall meg Will Smith.Elsõ befejezés is béna volt.De az jobban illet a filmhez.
Ja és a vérszívókat én sem láttam a filmben, mert nem is voltak benne 😊! Esetleg egy régebbi feldolgozásban...
Irgum-burgum :)
Már in is mondtam, Will Smith egy ratyi, valljuk be. Egyetlenegy szerepet tud eljátszani, az, ami a zenész szakmából rámaradt. Ennyit, semmiféle komolyabb színészi képeseégekkel nem rendelkezik.
NEm is tudom, hogy került a tûz közelébe. Valami nagyon nagy ágyú haverja lehet.
Az SZDSZ egy náci párt.
lehet, hogy vannak megválaszolatlan kérdések, meg egyes cgi-elemek tényleg észrevehetõk, a film mégis szórakoztató. ha meg valaki az irdatlan mélységû mondanivalót keresi, olvasson. olvassa el az alapul szolgáló könyvet, és ne egy 150 milliós holivúdi blockbustertõl várja, hogy megváltoztassa a világnézetét.
egyedül a gyerek nem kellett volna bele, totálisan felesleges volt, de hát ez is csak ilyen holivúdi mûfogás.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Kb. annyira sci-fi ez a film, mint amennyire horror. Velemenyem szerint mivel NEM sci-firol van szo, hiaba varod a tudomanyos magyarazatokat es hiaba keresed mindenben a logikat nem fogod megtalalni (egyreszt mivel Istenrol is szo van benne) Szerintem nem nehez elfogadni az olyan egyszeru magyarazatokat, mint peldaul "ez igy nez ki jol" , "ennek igy van feelingje" , "ezt igy lattam jonak" stb. Egy sci-fiben valoszinuleg durvan jonne ki, de itt szerintem pont jo, hiszen a film nem azt mondja, hogy "GONDOLKODJ!" hanem azt, hogy "ÉREZZ!"
Sokan a Matrixra is mondtak ilyeneket, hogy ez innen van, az a Dark Citybol stb. de nem az a lenyeg, hogy honnan meritett. Nem lehet minden film 100%ban uj, hiszen veges lehetosegunk van es abbol a tobb millio filmbol biztos van, ami hasonlit a mienkre. Ez nem jelenti azt, hogy sz*r lenne amit csinaltunk, vagy hogy "loptuk" es ez de gaz..
Egyszeruen csak arrol van szo, hogy meg kell vizsgalni a filmet az o teljessegeben es eldonteni, hogy tetszik-e vagy sem, nyujt ujat, vagy sem.
Lehet, hogy a vagas, vagy a szereplok jateka, ugyanazzal a forgatokonyvvel keszitett uj filmet csodalatos alkotassa teszi, holott az alapok ugyanazok.
Hasonlo es ertheto pelda ha az embereket megnezzuk. Az alapok adottak, megis a kisebb modositasoknak altal sokszinu emberiseget kapunk. Van sok hasonlo egyed, de megsem mondhatjuk, hogy van ket egyforma. Egyik jobban sikerult bizonyos szempontbol a masik meg nem. Ilyen egyszeru.
A Harry Potter is tobb forrasbol epitkezik, megis az o teljesseget nezve egy kivalo filmet kapunk, olyan elmennyel parositva, amit eddig esetleg nem kaptunk meg mashol es ezen van a hangsuly, hogy a film valami ujat nyujtson, hogy utana tobbek lehessunk es azt lassuk, hogy erdemes volt raszanni az ido.
SZVSZ nezd meg meg egyszer a filmet, vagy toltsd le, esetleg csak a feliratot olvasd at egyszer.
Annyit segitek, hogy a film legveget bevagom ide.
"Dr. Robert Neville az életét szentelte a gyógymód keresésének.
És az emberiség megmentésének.
Szeptember 9-én 2012-ben, körülbelül 20:49-kor,
felfedezte a gyógymódot.
És 20:52-kor az életét adta, hogy megvédje.
Mi vagyunk az öröksége.
Ez pedig az õ legendája.
"Vigyél fényt a sötétségbe.""
Ilyen hozzászólások pl. rengeteget hátráltattak abban, h értelmes párbeszédet kezdeményezzek:
"NEKEM is tetcett hisz itt mindenki tudja hogy a film nem bukott meg ha nem ellentétesen kasszasiker lett."
Csodálkozom, h a kasszasikert hosszú sz-szel írta. Biztos rajtamaradt az ujja...
Témáról: egyetértek veled, h a film eleje megfogja az embert a végét meg halivúdiasan kiherélték. Kutyástól, gyerekestõl, mindenestõl.
Nem volt szerencsém az (azt hiszem) novellához,amibõl készült, nejem nagy sci-fi rajongó, õ olvasta régebben. Úgy emlékszik, nõ van, gyerek nuku, Neville pedig arra próbálja meg rávenni, hogy legyenek õk az új emberi faj alapítói (ha úgy tetszik, Ádám és Éva), a nõ viszont fogja magát és elsétál. Na EZ ütött volna sztem. De kell a kutya, gyerek, önfeláldozás meg a többi blabla, hogy az ilyen hídramászós-szemforgató-õsmagyar bandee félék belelássák az õ egy igaz istenüket akár.
Attól, h nem reagálok mindenre, azért még "I am listening..." 😛
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Lehet hogy én tévedek, de szerintem ez picit fura...
A film pedig zseniális volt, többet az életben nem nézem meg.
Viszont a B-kategóriásat majd ha lesz alkalmam megnézem. 😄 Kíváncsi vagyok hogy az mit tud. 😄
Mondjuk ebben is a szuperprodukció, és a nagy költség annyi volt, hogy ki kellett fizetni a "kockák" (Szerintem szarul sikerült) animációit. ÉS a fõhõst.
Önmagában a filmet megcsinálom nektek kb 500 ezer forintból. 😄
Kell egy kamera, egy repülõjegy, hogy kimenjek Csernobilba, az már úgy is üres magától. 😄 Meg kell vinni egy Színészt aki eljátsza a Vilmos szerepét. 😄
Egy kölköt, egy csajt. Állatokat ott is találni, és a szétszéledõ igazi állatok szerintem legalább annyira jók mint a rajzoltak. 😄
A zombikat pedig, na hát... azzal megfogtatok... no de mondjuk úgy csinálnám, hogy nagy totálba ne kelljen megmutatni õket, csak sutyorgásban meg elsuhanásban érzékeltetni a létezésüket. 😄 ÉS szerintem kész is.
És mondjuk ha 500 ezernél több is, de egy millánál csak kevesebb. 😄
"észre sem vevõdik"
"filmel"
"Másképp a kaptárt össze ne merd hasonlítani ezzel a filmel, mert tavolról elkerülik egymást. 100x jobb az I Am Legend!!!"
Hát annál tényleg. Alapvetõ matematika kérdés mehet, ha már a nyelvtan órán hiányoztál?
100x0=?
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
"osszessegeben ez a film Istenrol szol" Na, akkor teljes a kép. Katasztrófa után utolsó ember a Földön könnyes szemmel nyírja ki hû társát, a kiskutyáját. NEM BAJ, jön helyette kisfiú anyukástul, fõhõs felrobbantja magát a "szent ügyért", mert megtalálta Istent. (Melyiket is...?) WOW. Lélekemelõ! A film üzenete: ha megtalálod istent, robbantsd fel magad az emberiség üdvéért... Ejha... Ez ismerõs... Tényleg minden vallás egyforma...
Film - I am legend
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1184232235
Ha valami értelmeset tudsz róla mondani akkor ird meg ide. Viszont ha nem érezted a film varázsát, akkor meg se szólalj, megkimélsz a hülye mellébeszélésektõl, és nem mutatod meg az inteligencia szintedet.
Másképp a kaptárt össze ne merd hasonlítani ezzel a filmel, mert tavolról elkerülik egymást. 100x jobb az I Am Legend!!!
A film egyébként annyira komplex, hogy nem lehet mindenre visszaemlékezni, pl: amikor írtam az elõzõ hozzászólásom, nem jutott eszembe a pillangó jelentõsége. De ezt nem azt jelenti, hogy az észre sem vevõdik, mert a film közbe (aki tényleg a filmet nézi) érzékelhetsz olyan dolgokat, amely tudatalattiban befolyásol. Ilyen pl a pillangós jelenet.
Hihetetlen film!!! Ez nem vitás...
ezt nem mondod komolyan, ugye? hangosan felröhögtünk a párommal, amikor megláttuk ezeket a "zombikutyákat"...
Ugy gondolom mindenki velemenye "szent es serthetetlen" igy megertem ha ezt ki is akarjak fejezni, ha itt, akkor itt. Azzal viszont legkevesbe ertek egyet, hogy bulibol, vagy mert azt hisszuk a mi igazunk az igazi, masok velemenyet le/megszoljuk. Olyan igazsagokat(mar akinek) nem emlitek, hogy "ne itelkezz hogy ne iteltess" vagy "az igazsag nezopont kerdese" es ha kicsit jobbra allunk, akkor mast fogunk latni.
Mondhatnam, hogy az igazsag relativ, de lehet mas valtig allitana, hogy nem az, szoval nem mondom. 😊
Igazabol, barki barmit mondd, osszessegeben ez a film Istenrol szol es bar csak a film utolso harmadaban kezdik el ezt feszegetni/magyarazni, am ettol meg nem jelenti ez azt, hogy elsikolhatnank e teny felett. Utalasok tortennek ugyanis es szoban is elokerul a tema, raadasul az ertelmezes is csak igy lesz teljes. Ha meg mindig nem egyertelmu a dolog, akkor erdemes megnezni a filmet megegyszer, esetleg felirattal es utana feltenni a kerdeseket eloszor magadnak, aztan esetleg itt is.
Persze nem olyan kerdesek a lenyegesek, hogy az uton miert no fu vagy hogy mekkora generator termel annyi energiat amennyi neki kell, esetleg hogy ha elszall a gepe munka kozben, akkor kihez viszi szervizbe, stb..
Roviden ennyi. Sorry az ekezetek hianyaert, itt munkahelyen ez van 😊
Ja, és h ne offoljam szét a topicot: A film xar. Pont. 😄
LOL
Ja, és h ne offoljam szét a topicot: A film xar. Pont. 😄
csak sajnos ez az a film, amit nem csak a kritikusok húznak le (olvass vissza), ugyanis a nézõk sem dõlnek be(tisztelet a kivételnek) az újabb hollywoodi agymosásnak.
Az SZDSZ egy náci párt.
vagy annyira sötét vagy, hogy leragadsz a zombis résznél, és osztod közben az észt, hogy hogy lehet igy elbaszni, meg hogy mindenki a látványra figyel, és senki se a sztorira, s miközbe így fröcsögsz, le se szarod, hogy mi volt a sztori, vagy hogy miért így alkotta meg a rendezõ, és hogy az elsõ fele a filmnek azért nem egy átlagos hollywoodi mozi.
persze miért is kéne hasnzálni azt a szervet amit jobb emberek agynak hívnak
A film rövid története... maganyos hõs+kutya kontra zombik 1nap..kutya halála újjabb zombik(akik már okosabbak)2.nap.. majd a szokasos nõi szereplõ + a nézetséghez kutya helyett gyerek ezzan a hõs hõs felfedezi az ellenszert és na ná hogy meghal 3nap....
Kurta történet szegény ratyi sztori hollywod-i köntösben... lehet már a forgatáskor is sztrajkoltak az irók....
még egyszer... HA JÓT AKARSZ NE NÉZD MEG... erre te biztos megnézed....
Filmajánló - I am a Legend
Ritkaság: Egy látványos hollywoodi film a hitrõl
Eredetileg Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója volt a film várományosa a fõszerepre. Ám szerencsére a kutatóorvos/katona Dr. Nevill szerepe mégis hazánkban elõször talán a Függetlenség Napja c. filmben megismert Will Smithnek jutott. Véleményem szerint a színész eddigi legjobb alakítását hozta. Magányos embert a filmvásznon alakítani nem könnyû feladat. Amerikában a film az elsõ hétvégén igen magas, 80 millió dolláros bevétellel indult. A film alapvetõen Hollywoodi kliséket tartalmazó posztapokaliptikus, gagyi RTL-es szlogennel "zimbes-zombis" jövõbe kalauzol(na) minket, ám hamar kiderül, hogy a mû inkább Tom Hanks Számkivetett (Cast away) ízûvé válik, ami nem baj. Sõt!
Richard Matheson I am a Legend novellájából elõször 1964-ben, The Last Man on Earth címmel forgattak filmet, amit késõbb egy újabb adaptáció, a The Omega Man követte 1971-ben Charlton Heston (idõsebbek jobban ismerik) címszereplésével. A filmben a már említett posztapokaliptikus érzést egy rosszul sikerült , eleinte 100%-os hatékonysággal, a kanyaróvírusból kifejelesztett rákellenes gyógyszer okozza. Sajnos "kisebb" mellékhatások lépnek fel a beoltott rákbetegeknél, akik ugyan a rákból teljesen felgyógyulnak, viszont zombiszerû, fényérzékeny (ez inkább vámpír jellemzõ), ronda agresszív, embereket elpusztító élõhalottakká változnak. A Föld teljesen kiürül. Elsõ hangzásra hátborzongató horrornak hangzik mindez, de azért szerencsére nem ennyire durva a helyzet. A film sokkal inkább a fõszereplõ Will Smithre, és az õ magányos lelki tusájára koncentrál. Harcol a túlélésért, a magány ellen, a múltjából kísérõ tragédiák ellen, s idõvel (3 év alatt) hívõ emberbõl, reményvesztett Istentagadóvá válik...vagy mégsem?
Aki tudni szeretné a választ, az mindenképpen nézze meg az igen látványos, izgalmakban sem szûkölködõ filmet, de az effektek közepette ne felejtse el figyelni a "pillangót".
Kutyabarátoknak a film egyenesen kötelezõ!
"Az utolsó ember a Földön nincs egyedül" plakátfelirat Budapest utcáit nemcsak azért terítette be, mert a filmben fertõzött egyedek is elõkerülnek, hanem talán Isten jelenlétére is gondolt a szerzõ, amit a fõszereplõ utolsó szava a filmben is megerõsit: "I am listening.."
Skodacsek András, Nemzeti Hírháló
Az SZDSZ egy náci párt.
Köszönöm a választ 😊
Még talán az érdekelne, hogy van-e a neten valami olyan, hogy hogyan készült a grafikai része?
Számomra ez anyira egyértelmû, annyira gyakran teszik ezt Hollywoodban, hogy ezt szerintem nem emlegeti fel már senki.
Ellenben szerintem nem csak vallási kérdés ez: a GÉNKEZELÉS kérdése jobban benne van. Amerikát ez nagyon foglalkoztatja manapság, erkölcsös és valóban hasznos dolog-e ha beleavatkozunk a DNS-be, mi a határ stb...