Legenda vagyok - Az utolsó élő ember a gyurmaszörnyek ellen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenféle elfogultság nélkül mondtam, hogy jó film.
Hamár itt tartunk. A Resident Evil2 volt hihetetlenül gyenge. Amikor a csaj egy mocival beugratott a templomablakon... Na annál a résznél kapcsoltam ki. Miközben nevettem egy jót, hogy ez mekkora gagyi volt😊
sose nyomd fullba a kretént
Ez a film olyan, mintha a Half Life-nak lenne az adaptációja... Egyedül, a szörnyek ellen. Kiürült város, spéci labor, autózás a városban, csapda állítás, néhány túlélõ... yo!
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Pedig az mindenki szerint egy átlagos tucat szar autó...
A film amúgy szerintem is 7/10.
Összességében egy jó film volt.
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
A fogalmazásától a hajam is az égnek állt, egy-két cikkírót nem ártana lecserélni...
Amugymeg nem is értek egyet a kritikával mert szerintem nem volt rossz film egy 6/10-es azért megvolt...
Az hogy a kritikus mit gondol az csak az õ egyéni dolga, de stílusban azért tudnia kéne, hogy most provokativ vagy inkább korrektebb, visszafogotabb iránye
lvet viszi e. Végig érezni lehetet ezen az íráson hogy vergõdik a két végpont közt.
Ráadásul úgy érzem itt is jelen van ami sok kritikában manapság, vagyis, hogy a kritikusnak jobban tetszett a film mint amit leir csak tudja, hogy fikából lehet megélni....És ez sajnálatos. Remélem hogy tévedek és az itteni szerzõnek ezek legalább öszinte szavai voltak.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Mondjuk attól függetlenül, hogy igazából csak ott egyezik az eredeti történettel, hogy van benne vírus és látszólag 1 túlélõ, szerintem elég hangulatos a film attól eltekintve, hogy egy idióta csaj folyamatosan kommentálta a legalább olyan idióta barátjának (aki nem volt képes arra, hogy elhallgattassa a kis barátnõjét) a film jelentõs részében a jeleneteket. Szóval neki ezúton is üzenem, ha legközelebb meghallom a hangját az egész pereputtyával együtt kivágom a terembõl.
Blackmail the Universe
Összességében ne olvass kritikát nézd meg a filmet ha tetszik akkor örülj ha nem tetszik tedd túl magad rajta majd csinálnak jó filmet is vagy legalább is olyat ami neked tetszik.
elég csak a többi cikket meglesni...
magadra vetted ? te lennél a cikkíró ? 😛
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
no, igen. sokan félreértik szegény starship troopers-t. egyeseknek gyilkos bogaras lövölde, másoknak meg egy gyilkos humorú fasiszta társadalmi szatíra - embere válogatja. anno 59-ben, a hidegháborús időkben, amikor henlein megírta (és megkapta a hugo-díjat) simábban "átment" a nézõk felé az áthallás. ma már csak kafa vagy gagyi lövölde a legtöbbeknek. (nem mellesleg verhoeven is jót röhögött, ugyanis az ifjú színészeknek sem esett le a sztori.)
"hogy nem érti miért "Legenda vagyok" a film címe"
<#buck>#buck>
Nem csoda, hogy az ember nem érti. Az eredeti történet szerint a nõt a zombik küldik a fickóhoz kémkedni. És azért "Legend" a figura, mert õ az egyetlen túlélõ "normális ember", aki tovább küzd egy rég letûnt kor nevében, pedig mindenki más körülötte már része az új kornak. Felcserélõdnek a szerepek, és hõsönk váluk szörnyeteggé a zombik között, egyfajta élõ legendává. A film, eredetileg, azt mutatná be, hogyan döbben rá a fõhõs a fent elmondottakra.
a film nagyon ütõs tudott volna lenni, ha tényleg nem szúrják el a discovery feelinggel, ha spoilergyanúsrész-> a zombikutyák nem féltek volna átrohanni 2 miliméteres fényoszlopon, ha nem vigyorgott volna a hetedik percben egy superman és batman embléma egymáson, hanem egy kifejezetten a történetre kihegyezett játékot láttunk volna. megértem hogy a shrek elsõ fél órájának felmondásából arra kellene következtetnünk, hogy a fõhõs nagyon magányos, de valahogy egyetértek a kritikában ott, hogy jóval többet ki lehetett volna hozni belõle. az speciel tetszett, amikor kiborult, mert a sonkát azt tartogatta és mégis felszolgálták neki,abból valóban érzõdött az elkeseredet helyzet.. de amikor egyik percben még agyatlanul dülöngélnek jobbra balra a zombik, aztán 20 perc múlva már csapdát állítanak, az már sok volt. pontosabban beugrott a starship troopers(imbd:6.9???): voltak az agyatlan katonák, meg a húdeokos fõbogár..
különben jó film volt. szórakoztat, de nem fogja gyakran nézni az ember.
\"The voices are back... Excellent.\"
Figyelem !spoiler!:
A kikötõi jelenetnél az egyik dark seeker (mert így hívja a mutánsokat késõbb a nõ) felugrik a motorháztetõre és megpróbálja befejelni az ablakot, persze jó párszor nekifut a dolognak mire sikerült talán neki (így hirtelen nem emlékszem rá, hogy betöri vagy csak próbálkzik vele de pár ütés/fejelés után sikerül vagy azután se), viszont amikor 1-2 dark seeker nekirohan a barátok közt is minimum 1,5-2 tonnás SUV-nak az kis híjján elrepül a francba illetve a végén amikor a fõnök betöri a vélhetõen golyóálló plexit ami úgy törik mint az üveg persze enélkül nem lenne az az utolsó elõtti jelenet ami. Hogy kerül Anna a szigetre ha azt hermetikusan lezárták (bár a flashback-ek során csak 2 híd felrobbantását mutatják, de vélhetõen az összes sorsa ez lett), az alagutakat elöntötte a víz.
A kedves cikkíró a jelek szerint meg nem értette meg a film végét, ezért írta, hogy nem érti miért "Legenda vagyok" a film címe, hát azért mert felfedezte az ellenszert és feláldozta magát, hogy késõbb használhassák is.
Persze még van pár apró ám de annál zavaróbb logikátlanság a filmben, de ettõl függetlenül nagyon tetszett.
jó lenne felfogni végre, hogy nem attól szakember valaki, hogy lehúz valamit/nem attól mûvész valaki, hogy valami olyat alkot, amit még õ maga sem ért.
az itteni cikk írójáról meg annyit, hogy egy suttyó, kisebbségi komplexusban szenvedõ egoista. ami nem is baj, de az ilyen ne írjon cikket. hmm igaz, manapság mindenki lehet újságíró->és sajnos sokan lesznek is 😞
lényeg a lényeg: kár, hogy egyre jobban csúszik le a színvonalban az amúgy szerintem igencsak jó SG.hu...
Blackmail the Universe
a többit nem ragozom, korrekt a kritika, ne bántsátok a cikkirót (sajnos) igaza van!
Commodore Plus4 forever!
Barátom, azok BÁBUK voltak 😄
És mi volt az amikor a bolti jelenetnél h ott álltak megdermedve miután több év is eltelt ha jól emlékszem a vírus óta :/
Úgyhogy hiába, jól indult a film, a jelenetek is egész jók voltak, de a történetbõl számomra hiányzott a logika.
attól, hogy sokan olvassák a cikkeket nem jelenti azt, hogy sikeresek is azok kedves cikkírók.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
vicces hogy néhány hozzászóló szerint csak azok a filmekhez értõ lelkek, akiknek tetszett ez a film...
ami sokkal de SOKKAL jobbra is sikerülhetett volna, és a cikkíróval teljesen egyetértek, mégha néhol túlságosan sarkosan fogalmaz is.
az tökmindegy hogy mekkora kasszasiker, hiszen nagyon rossz filmek is értek el rekordbevételeket, miközben kiváló filmek is buktak meg...
akár klasszikus is lehetett volna a végeredmény, de az utolsó 3/4 óra mindent lerombolt amit addig épített a film: az atmoszférát, a logikát, a kiszámíthatatlanságot.
10/4
Olvastad a könyvet? Láttad a Vincent Price-os eredeti verziót? Sõt, még a Charlton Hestonos is mennyivel értelmesebb volt, pedig már az is több sebbõl vérzett.
(Ha a történet ragadott meg, az nem a film erénye, mert az már 40 éve meg van írva. Csak most kicsit csökkentett IQ-val moziba kültdék megint és nagyon jól tették, mert az amerikaiak csak úgy áramlanak a mozikba.)
Tudom hogy ha tudok jobb kritikát akkor irjak én de nem én vagyok itt a fõszerkesztõ ezáltal nem élhetek ezzel és nem is akarok! Szóval visszatérve a kritikára: ez a szöveg mutatja hogy mennyire értelems a kedves szerkesztõ és mennyire sikerült megértenie a film lényegét.
Pont ez a fontos: a MONDANIVALÓ! Ugye milyen sajnálatos hoyg nem egy bugyuta akciófilm tele lövöldözéssel zombi gyilkolással és hasonló nyalánkságokkal. Már itt magyarországon is kezd látszódni ami amerikában van: kezdünk hülyülni...
Az ottani filemkeben belerágják az emberek szájába hogy mi a szarról szól a film, a nézünek csak azt a nagy képernyõt kell néznie kényelmesen és örülni hogy tök jó mennyi robbanás meg mennyi hasonló efekt van... Nem kéne ide jutnunk nekünk is... Ez a film nagyon megragadott mert elgondolkodtatott az egész történet...
Amit persze sikerült tényleg megölni. Pedig WillSmith játéka kezdett elviselhetõvé válni. Aztán jönnek a kutyamonszták, meg a szuperzombik, meg a reggae-kitérõ, aminek ott szerintem nemsok értelme volt.
Egyébként a végén megtudjuk miért õ a legenda, bár én angolul láttam lehet szinkronnal nem jött át. 😊
mostanra nyoma sincs."
Namost ezzel szemben a zombifõnõk csapdát állított neki, és amikor megtámadták a házat akkor is nyilvánvaló alsóbb-felsõbb rendû viszonyokat lehetett látni a zombik között. Számomra nagyon fura volt, hogy ez egyáltalán nem tûnt fel neki.
http://videodrome.freeblog.hu/
Egyébként a 28 nappal késõbb sztorijával kapcsolatban mindenkinek ajánlom John Windham A Triffidek Napja c. klasszikus mûvét!!!
A másik, hogy tényleg rohadt illúziórombolóak voltak a "mutánsok". Azt nem értem, hogy miért kell ezt a marha mély hörgõ üvöltést tolni. Ja tudom, hogy a vírustol nagyon mérges lett, de attól még nem lett 30 literes tüdeje és hajókötél hangszálai. Miért üvölt az összes zombi úgy, mint egy oroszlánnal kevert gõzgép??? Nekem ez marha hiteltelen és kizökkent a hangulatból.
A hajóvitorlaként hullámzó szájlebenye csak hab volt a tortán. A plexi, vagy törésálló üvegfal betöréséhez én is csak gratulálni tudok.
Sajnos a befejezése rémisztõen a B kategóriás versenytársakat idézi. Kár érte...
Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.
És igen, a nõje miatt dühödik be a csávó,megcáfolva ezzel hogy a mutánsoknak nincs intelligenciájuk, de persze ez kifejtetlen marad.
A probléma szvsz a film rövidsége, 2-2,5 óra kellett volna a filmnek hogy beérjen, és nyugisan elmagyarázzon mindent.
Ami nem tetszett, hogy ezt a földöntúli dolgot behozták, illetve hogy a legenda szerepet is megcserélték. Az emberek legendájává vált és nem a "vámpírok" legendájává. Ez így jelentõsen rontott az eredeti sztorin. Élvezhetõ volt, sõt, kifejezetten jó, de messze nem tökéletes.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
ne kritizálj kritikát, ha fingod sincs a kritika tudományos vagy publicisztikai kritériumairól (olyan apróságokról ne is beszéljünk, mint a pamflet vagy a gonzó). nézd meg az ordenáré jelentését. ha ezeket megfogadod, nem égeted le magad olyan kommenttel, amely nem állja meg a helyét és süt belõle a hülyeség. az, h képtelen vagy kettõnél több tagmondatot értelmezni, nem biztos, h a szöveg írójának a hibája.
jól felépített írás, egyéni hangvétellel, érvekkel alátámasztva. a 2. mondat közelebbrõl megvizsgálva ugyan mellémegy (mert nem a hírértéket fogadjuk kétkedve, hanem a feldolgozás sikerességét), a willsmith-típusú helyességén is lehetne vitatkozni, meg talán "a CGI-darwinizmus csúcsragadozójaként Szimba hiperrealista stílusban ábrázolt unokaöccsének megjelenése hatására" sem túl szerencsés, sõt... szar. ezek meg ugye egy jó korrektor vagy szerkesztõ után kiáltanak. de ezen kívül?
és mielõtt valaki részrehajlással vádolna, elég sok kommentem tûnt már el, miután belejavítottak a szövegbe, illetve sosem rejtettem véka alá, h sokszor mennyire nincsenek az sg.hu-n publikálók a helyzet magaslatán (most épp finoman fogalmaztam).
Értelmetlen se füle se farka.. tele annyi marhasággal, hogy csak na..egy jóvan benne , a városkép az elején 😊...de természetfilmet a discoveryn is nézhetek 😊
tényleg ennyi cgi kell,és ilyen harmat gyengék? és annyi hiba benne, a történet vezetésben, az emberi viselkedésben.. igazi amcsi blödli..ök eszik mint a cukrot..egésségükre!! nekem nem kell.
4/10
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619
\"Há itt tütül a ott tütüla nem máté, polgár mester jenőé, teccikérteni!\"