234
Be akar perelni a vatera
  • kas123
    és kit érdekel hogy egyértelmű elírás vagy sem?!?!?! ott volt az ára, ő meglátta megvette ennyi...ha te látsz a tescoba egy HD tv-t 5 ezerért akk fix h nem fogod megkérdezni a kasszánál a nőt h figyi már ez télleg csak 5 ezer?
  • Pluskast
    Hát nemigen. A vételár az 4500. Téged akkor fog perelni ha nem adod oda neki vagy ha azt mondod hogy 45000. Ft-ért adod csak oda.
  • haxoror
    Azért egyértelmű mert csak egy (lefelejtett) nulla a különbség a két összeg között, ha 4500-ért hírdetne egy 13500 értékűt akkor tényleg nem lenne egyértelmű.

A 45000 "reális" ár egy új kártyáért a 4500 viszont kurvára nem az -> elírás.
  • moralosan
    Én is vaterázom, pedig még annyi sem vagyok :P.
  • Mr Hyde
    Nemhinném hogy perre vinné az ügyet.Amúgy hazudhatod azt is hogy feladtad, csak a postán elkallódott :D
  • Evogordon
    Szóval akkor a vevőnek kell beperelnie ahoz hogy 4500ft-ért odaadjam a vga-t?
  • Pluskast
    Na ja ez igaz.
  • Pluskast
    Mondjuk ha 17 vagy hogy a szöszbe tehetted fel árverésre a kártyát?
  • quack
    miért nyilvánvaló? a kártya zsír újan boltból 40k, ki akarná 45ér meghirdetni egy vaterán
  • haxoror
    Ja még annyit hogy ha neadjisten tényleg elmenne az ügy bíróságig (KIZÁRT hogy elmenne, de tegyük fel elméletileg hogy elmegy) akkor egyáltalán nem biztos hogy a vevőnek adna a bíró igazat, teljesen egyértelmű az elírás és a vevő az ügyben a rosszhiszemű fél.
  • wantonly
    Biztos örülni fog neki, aztán egy jó kis pert akaszt a nyakadba, a végén nagyon megszívod, mert ezt nem nyerheted meg! Meg kell vele beszélni, ha rendes, akkor vagy nem történik semmi (a vatera-nak meg nem kell tudni róla) vagy megveszi rendes áron, esetleg szemét lesz és kénytelen leszel odaadni neki ennyiért. Ez van.
  • moralosan
    Egyébként most a vevőt miért kell ezért szidni? Van ehhez joga - te mit tennél az ő helyében? [nem, nem én vagyok Kun Sándor ]
  • moralosan
    Amúgy meg polgári per, 45k-nál többe fáj a lebonyolítása. Kétlem, hogy per lesz ha nem adod el, bár referenciának nem lesz túl jó.
  • I.C.ram
    Ebből is látszik, hog mekkora férgek járnak a vaterára, illetve, hogy mekkora féreg a vatera.

Ezt a parasztot... nyilván ő is tudja, hogy véletlenül adtad el 4500ért, erre megy árulkodni a vaterának. Az ilyen suttyónák letépném a fejét ,és a torkába szarnék.

szerintem is szard le. Vaterának ebből az egészből van kb pár ezer forintja a jutalékból. Nem hiszem, hogy ezért a semmi pénzért fizetni akarja az ügyvédeit. Aki meg megvette tőled ennyiért, és árulkodik azt meg el kell küldeni az anyjába.
  • Evogordon
    Nem raktam fel képet. Csak ennyit adtam meg: Club3D AMD HD3850 256MB zsír új
  • Pluskast
    Gondolom PTK-t akartál írni :) A BTK-nak sok köze nincs ehhez :)
  • Fabio Capello
    mea culpa, elírtam :)
  • kas123
    csak gondolom raktál fel képeket róla, meg megadtad a pontos nevét...és ha nem azt kapja meg amit te kiírtál akk megint csak te szívsz :P:)
  • jefferson83
    Csak a vevőn múlik mi lesz. Ha szemét akkor bebuktad és vett egy karit tized annyiért.
  • haxoror
    Ez polgári ügy, a BTK az más :)
  • Evogordon
    De most belegondoltok én elküldöm neki azt a kártyát csak egy karton lap lesz és rálesz írva hogy 3850 videókártya :DDD Csak én neveztem el.
  • haxoror
    Én speciel leszarnám az egészet, nyilvánvaló hogy elírás történt, nem hiszem hogy tényleg perelni akarna a gyerek inkább csak bepróbálkozik hátha megkapja potyán tizedáron és ha nem akkor hagyja a francba.
  • Evogordon
    De szokott olyan lenni hogy megvesz valaki valamit aztán meg nem adja el neki és akkor kap egy negatív pontot az eladó hogy valami miatt nem adtam el neki.. Ezt gondolom a vevővel kell megbeszélnem.
  • kas123
    ezt cseszheted, bocsi a kifejezésért de ez a te hülyeséged...buktál 41500 Ft-tot...
    esetleg még dumálhacc a sráccal, hogy lécci bocsi rosszul adtad meg az árát, 45 lett volna, kitudnád fizetni teljesen? ha igent mond akk örülhecc ha nemet akk meg oda kell adnod neki 4500ért...
  • Evogordon
    Hát alúl kicsillagoztam.. Látom az üzenetbe is van ilyen.. Már mind1 csak a véleményetekre voltam kiváncsi tőlem törölhető is a topity.

Akkor írok a vaterának :D
  • Fabio Capello
    sajnos a BTK nagyon szigorú ebben a tekintetben. Mivel a Vatera on-line aukciókat bonyolít le, amint kihirdezésre kerül a győztes, onnantól kezdve a győztes által megadott ár a vételár. Ha te ezek után egy nagyobb összeget "követelsz" tőle, az szerződésszegésnek minősül. Két esélyed van: vagy beletörődsz hogy a tizedéért adtad el a kártyát, vagy perre megy az ügy de akkor minden téged terhel és valószínűleg pénzbírságra ítélnek.
  • Seth
    Nagy paraszt az az alak aki ezért levelet írt a vaterának. Gondolom azért utána megbeszéltétek ezt, hogy te csak elgépelted, ennek ellenére az a köcsögjóska még a végén jogi útra tereli. Pfuj de gyűlölöm ezt
  • moralosan
    Vevő jól járt, te figyelmetlen voltál, ezért nem - nem lehet mit tenni.
    [vicces, hogy a saját nevedet kicsillagozod, a vevőjét nem :] ]
  • Szabi84
    örülj neki, hogy eltörölték a halálbüntetést
  • VRSDM
    a gond itt az lesz, hogy közkincsé avattad a szerződésüket és hogy megnevezted a vevőt, még ha az csak egy becenév is ... :]

komolyra fordítva a szót, nem értem, mikor feladtad a hirdetést akkor 4500ft-ot írtál be véletlen, viszont aki megnyerte az aukciót az már az ár 10xésért jutott a termékhez ... ha írsz a vaterának szerintem megoldható a dolog . fiatalkorú vagy stb.

én nem tojnék be nagyon, DE! tény hogyha buziskodni akarnak akkor jogukban áll.
  • karajjj
    hát nem akarok hülyeséget mondani, de nemhinném, hogy ebből kóter lesz...
  • p00h
    sztem topikot nem kellett volna nyitni neki, de sztem szard le, nem lesz ebből semmi, emberek vagyunk, írd meg vaterának is, vevőnek is, semmi ügy nem lesz ebből, júhiszeműség stbstb..
  • Golyo69
    hát ez érdekes...
  • Evogordon
    Sziasztok lenne egy kis gondom.
    Ott kezdődött az egész hogy eladtam egy vga-t vaterán 45000ft helyett 4500ft-ért mert véletlenűl lemaradt egy nulla..
    Erre aki megvette tőlem a kártyát írt a vaterának egy levelet hogy most mi legyen. Írt nekem a vatera egy ilyen levelet:

Tisztelt ********!

Üzlettársam felkérésére megvizsgáltam a Vatera nevű kereskedelmi oldalon Ön és [moderated] között a

A rendelkezésemre bocsátott dokumentáció szerint Ön a fenti kódszámú számítógépes videókártyát 4500.-Ft azaz Négyezerötszáz forint (plusz vevőt terhelő postaköltség) postai utánvéttel fizetendő vételárért eladta üzlettársamnak. Tudomásomra jutott továbbá, hogy Ön az üzlet gyakorlati lebonyolítása során a vételár tizszeresét (45000.-) nevezte meg fizetendő vételárként.

Ezen üzleti magatartás sérti a

48415780 kódú Club3D AMD HD3850 256MB-re vonatkozó árverés során létrejött üzletet. Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. §-ában foglaltakat, melynek értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag.
    A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a www.vatera.hu oldalon ajánlatot
    tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati
    kötöttség kizárása nem lehetséges.
    Az eladóknak a www.vatera.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési
    nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges.
    Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a
    szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és
    betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a
    vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni.
    Ezeket a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során
    lehet érvényt szerezni.

Fentiekre tekintettel felhívom a figyelmét a szerződésben foglalt kötelezettségének maradéktalan teljesítésére 2008.január 9-éig bezárólag. Ellenkező esetben polgári peres eljárás keretében leszek kénytelen érvényt szerezni a szerződésben foglaltaknak. Ebben az esetben természetesen az eljárás költségei teljes egészében Önt terhelik.

Üdvözlettel:

Tel: *******

e-mail: ***********

Na most ilyenkor mivan? 17éves mehetek a sitre??? :DD