234
Be akar perelni a vatera
  • Tinman #74
    Atyaég hol élnek itt egyesek...

Alapok:

"17éves mehetek a sitre???"
    Egy 4500 Ft-os ügyből? Értem, hogy neked 45k de akkor sem... maga a feltételezés is röhej.

"Be akar perelni a vatera"
    Már bocsáss meg de szarik rád a Vatera. PTK szerint jelen esetben a vevő perelhet be, Vaterát nem érdekli túlzottan te mit csinálsz, csak a részüket kapják meg, ennyi.

Seth: Az ürge 4500 Ft-os szarért nem fog perelni, de még 45k-ért sem!

Haxoror úgy látom itt egyedül, aki képben van. Elszomorító.

Nem kéne a sittel szivatni a srácot, így is megijedt.

Lényeg: Egyszerűen írd meg mindkét félnek, hogy elállsz az eladástól, mert elírtad. Linkelj pár bolti árat, hogy Vatera is lássa, mi a helyzet. Legrosszabb esetben kizárnak a vateráról, vevő nem fog perelni ez 100%!!! Túl kicsi az összeg!!!
  • w77d
    sajnos ez esetben én is csak azt tudom mondani, hogy minden a vevőn múlik! ha ő nem adja fel és jogi útra tereli a dolgot, hiába sírdogálsz a bíróságon, hogy elgépelted. Azzal, hogy elfogadtad a feltételeket, szerződést írtál alá! Az, hogy nem olvastad el elég figyelmesen, az csak a te problémád.
    Szóval azt tudom ajánlani, hogy beszéld meg a gyerekkel, de ha nagyon perelni akard add oda neki 4500-ért, mert nagyon rosszul járhatsz jogi úton!
  • Pheel
    Kiszedtem a nevet.
  • haxoror
    Ó bassza meg én is lassú vagyok ma, csak most esett le hogy itt nem is 45k-ról van szó hanem csak 4500-ról, ki indítana pert 4500Ft miatt?

(senki, a polgári perek minimumértéke jóval efölött van)

CASE CLOSED!!!
  • puma1
    Nemlenne per...Haverom eladott Vaterán 1 videókártyát X összegért.Elküldte a csávónak mire a csávó visszaküldte h bocs mégse kell.Haverom fizette oda vissza a postakööltséget...Írt a vaterának és mondták h nemtudnak mit tenni...Ennyi
  • kas123
    aham okés :)
  • haxoror
    Talán az usában de nem idehaza, a bíró is látja hogy a vevő "rosszhiszemű" és nyerészkedni akar egy 17 éves srác elírásán de ez csak elmélet mert kizárt ilyen piti összegért nem szokás eleve pert indítani.

btw simán mondhatja Evo hogy a kártyát azért nem tudja 4500-ért leszállítani mert időközben eladta egy harmadik félne, na puff kap egy fekete pontot ezért a vaterán és az élet megy tovább...
  • Attila8805
    De ott lehet volt minimál ár.
  • HUmanEmber41st
    Nos én is "szemeztem" egy telefonos Pocket PC-vel,( új, garanciás) melynek kikiáltási ára 40 ezer Ft volt. Licitáltam is rá, de a privátüzenetben mondta hirdető, h ne is álmodjak róla ennyiért.. min 80k...aztán 85ért vették meg...:(

Küldd el a karit utánvéttel 45ezerért.
    Ha kifizeti, ok, de azthiszem van valami lehetőség a licit után is arra, h lemondják az adásvételt. Erre is vannak ott szabályok, úgy emlékszem. El kellene tüzetesebben olvasni.
  • kas123
    igen:P + perelhet az eladó is :P mivel az eladást hátráltatja (pl az eladó már több ajánlatott visszautasított mert már látta h vki bejelentkezett érte és nem akart vele kiszúrni h eladja másnak)
  • Monoton
    jogos :)
  • Alexease
    Es mi van, a 450000 irsz, a Vevo 45000 gondol, megveszi, aztan nem akarja kifizetni?! A Vatera bepereli, hogy nem akarja kifizetni a megvasarolt arut?:)
  • bardocz
    baszki,amikor felraktad nem vetted észre hogy tizedéért hirdetted meg?amúgy sztem próbáld megbeszélni a sráccal,esetleg a vaterával is
  • zoolee
    Gratuláltam..-.-
    Olvasd át mindíg! Ezt tudom mondani...
  • I.C.ram
    ... csak nem basznak seggbe a sitten, ha mégis hááát.
  • Fabio Capello
    sajnos ha perre megy tényleg kevés az esélye. Egyrészről bizonyítania kell a kártya eredeti árát, hogy tévedés történt, és imádkoznia kell hogy ne vádolják meg nyereségvággyal. Ezzel szemben áll egy szerződés amit megszegett és a Vatera naplózásai.. Szvsz törődj bele, és legyen ez egy tanulság.
  • Evogordon
    Köszönöm szépen a segítséget hát akkor írok a gyereknek egy e-mailt aztán lesz*rom az egészet csak nem perelnek be ha mégis csak nem vesztem el ha mégis hát... :DD
  • kas123
    (sztem ez lenne)
    Jogász: Az "vásárló" beperli az "eladót", az adásvétel hátráltatása miatt. Az "eladó" meghirdetett egy vidikarit 4500 FT-ért, amire a "vásárló" bejelentkezett és megnyerte a licitet. Így a vatera szabáylai szerint az "eladónak" átkell adnia a licitre rakott VGA-t a meghirdetet összeg fejében a "vásárlónak". De az "eladó" nem hajlandó a szabályzatban szereplő dolgot véghez vinni.

Bíró: kérem a vevőt, hogy modnaj el h is volt ez a dolog.

Vevő: uhh találtam 1 tök jó vidikarit 4500ért, pont annyi félretett pénzem volt, így elhatároztam h megveszem. De az "eladó" miutűn lejárt a licit, közölte veleem hoyg ő csak elírta az összeget és hogy az igazi ár 45 ezer ft lenne...és h nem akarja odaadni 4500ért...

Bíró: kérem az eladót h mondja el h mi történt az ön szemszögéből

Eladő: Tisztában vagyok a Vatera szabályaival, de csak elírtam az árát és nem akarok bukni 40 ezer ft-tot...

Jogász: Sz@rügy...4500ért volt meghirdetve...ennyiért kell eladnia

Ügyvéd: igen, de tisztán látszik, hogy az általam védett eladó elírta az összeget

Bíró: sz@rügy, a Vatera szabályzatában benne van h a meghirdetett összegért kell oda adni a meghirdetett cuccost, tehát az eladónak el kell adni a vidikarit 4500 Ft-ért... nincs mese
  • haxoror
    kb biztos hogy ő nyerne, nálunk szerencsére a bírói gyakorlat még a törvény szellemiségéről és nem a betűjéről szól.

De ez tökmindegy mert a vatera 45k-ért NEM fog pert indítani.
  • Monoton
    hát sok esély nincs rá hogy nyerjen
  • haxoror
    Csak ha elveszti a pert, ha nyer akkor a vaterát terheli.
  • Evogordon
    Iegn 6%-ot. De ha megbeszélem a gyerekkel hogy adjon inkább egy negadtív pontot akkor a vaterának már ehez semmi köze csak hogy megkapja a 4500ft 6%-át igaz?
  • haxoror
    Ne parázz ilyen hülyeségeken, amit kaptál az egy szokásos egyenlevél és semmi különleges, "formanyomtatvány" amibe ezúttal a ti adataitokat írták be és a célja csak az hogy "hivatalosan" rádijesszen hátha fizetsz minden további macera nélkül, ha mégsem fizetsz (és én ezt tanácsolom) akkor ennyi, ilyen bizbasz összeggel nem szokása senkinek bíróságra menni, a legroszabb ami történhet az annyi hogy kitiltanak a vateráról...
  • quack
    Mostmár szerintem ne akard mégjobban kavarni a szart, főleg hogy te még csak anyádat szivatod ezzel.
  • I.C.ram
    Amúgy az a vicc az egészben, hogy a vaterának is az a célja, hogy minél többért add el a cuccot, mert az eladási ár után kap jutalékot.
  • Monoton
    "Ebben az esetben természetesen az eljárás költségei teljes egészében Önt terhelik."

:SSSSezprobléma lehet
  • wantonly
    "Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni. A Vatera piacterén a felhasználót negatív jelzéssel lehet illetni, amennyiben nem teljesíti vállalt kötelezettségét a partner. Azon felhasználó, akinek összes visszajelzése 2 negatív vagy az összes visszajelzésének 20 százaléka negatív kizárásra kerül."
  • n3whous3
    Valószínűleg nem lesz per, mert túl sokba kerülne :) De ha mondjuk egy autót írtál volna el 1 nullával, ott már ment volna sztem az ügyvéd. Sőt, talán egy plazma TV-nél is már...
  • Evogordon
    Beregeltem haveromnál tök mind1.. De ez csak egy példa volt
  • Attila8805
    Ez így van.
    Csak ezt sokan nem tudják.
    [Tudja volt pénztáros a Tescoba]
  • Attila8805
    Ip-címről nem hallottál még?
  • Monoton
    ezigaz :) és ilyenkor kötelesek odaadni 5000 Ft ért a TV t

én vettem multkor DVD ket tescoba és 1000 Ft eltérés volt a kassza és az árcédula között :)
    Kötelesek voltak visszaadni a különbözetet

Persze itt nem 1000 Ft rol van szo de lényeg ua.
  • Pluskast
    Ezt hívják rosszhiszeműségnek. Ráadásúl visszaélsz a személyes adataival ami meg büncselekmény is. Gondolom egy emailcím meg csak kell és ha szomszédod jelszavát nem tudod - márpedig eléggé életszerütlen a dolog hogy ismernéd - akkor hogy bizonyítod?
  • autoszimulator
    Tényleg nagyon gyík a srác, aki ezért levelet irt. De ugyanakkor a vaterának legkisebb gondja is nagyobb annál, mint most veled szórakozzon, járjon a bíróságra. Ha pedig a vevő perel be, az meg mondjuk önmaga a vicc, akkor bizony valszeg te is nyernél, haxoror által említett okok miatt..

És ha mégis bíróság, esetleg veszítesz is, a kártyát kell neki átadni, meg a bírósági költségeket kifizetni. Börtön semmiképpen..

Leghatékonyabb, ha személyes talira hivod átadni, viszel kigyurt barátot, megfenyited, ha mákod van, akkor elsimitottad, ha nem, akko két lépés a börtön felé, és ezért is feljelent :DDD

Tőlem lassan 1,5 éve követelnek valamiféle dijat, lassan 10e ft, de én bizony ki nem fizetem, tereljenek csak jogi útra...
  • Evogordon
    Meg mivan akkor ha én pl egy szomszéd haverom nevén regisztrálok be vaterára és megadok minden adatát és így adok el cuccokat. Akkor őt perelik be? Mert én ráfoghatom hogy valaki beregelt a nevemre nem?
  • haxoror
    Meg fogsz lepődni de a bíróságot pont hogy érdeklik a körülmények.
  • I.C.ram
    Megbeszélném a csókával, hogy véletlen volt az egész. Többet ér az önbecsülésem, hogy tiniket húzzak le 40ezerrel.
  • Evogordon
    De vannak olyan esetek mikor nem adja oda valaki azt amit megvettek tőle ilyenkor negatív pontot szoktak neki adni... Meg a vatera inkább azzal törődne hogy a 4500ft-ból megkapja a 6%-át. Ahoz meg nincs bizonyíték hogy én azt mondtam a gyereknek hogy jaj elírtam 45000ft az igazi ára.
  • Fabio Capello
    Sajnos jogában áll a per, neked meg kötelező eladni:

A Vatera.hu Kft. által működtetett piactereken - a Polgári Törvénykönyv 211. §-a szerint - az érvényes ajánlatot tevő felhasználó az aukció zárásáig az ajánlatához kötve marad, mivel az aukciós szolgáltatás jellegéből kifolyólag az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges. Az ajánlati kötöttség időtartama az aukció időtartamával egyezik meg.
    Az aukció lezárását követően a szerződéskötés automatikusan létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis az eladó köteles a felkínált terméket a kialakult áron a vevőnek eladni, a vevő pedig köteles a terméket ezen az áron megvenni.
  • Attila8805
    Hát erre csak annyit mondok hogy szerintem mindenki kapna az alkalmon hogy 10-ed annyiért megkapna egy ilyen kátrtyát.
    Ezt fogd fel tanulópénznek.
    És ezt úgy mondom hogy a Te**veszen buktam 75k-t.