234
Be akar perelni a vatera
  • Evogordon
    Megkérdeztem egy nagy vaterás haveromat és azt mondta hogy neki is volt már ilyen és egy hasonló mail-t küldtek neki ő válaszolt rá hogy elírta aztán nem válaszoltak vissza neki és ez kb fél éve volt.
  • Tinman #153
    Nem bolond csak becsületes, elég gáz, hogy a japán mentalitás helyett, még mindig a magyar mentalitásod dominál
  • Vlala #152
    A levélből kiindulva a vevő már panaszt tett a Vateránál, tehát igényt tart a kártyára, a kialkudott (azaz 4500 Ft) értékben.

A Vatera szabályzata szerint eladó nem kötelezhető a kártya átadására, de a vevő igényt tarthat a megnyert aukció tárgyára a kialkudott ár ellenében.

Javaslatom: küldjön Vevőnek valamit, pl. egy képet a kártyáról, ilyenkor ez lép életbe:

"Ismereteink szerint a szerződés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelő lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. "

Másrészről viszont szerintem az egész Vatera egy kalap haddneírjamle.
  • Loál János #151
    Le kell beszélni a sráccal, hogy adjon egy semleges értékelést "Az adásvétel nem jött létre" funkcióval. Nem érné kár őt sem, Téged sem, és a Vaterát sem.
    Ha meg negatívot ad, akkor anyjapicsáját.

A Vatera meg miért követelne rajtad bármit, ha az adásvétel nem jött létre?
  • Facek
    Nemértem hol a probléma. Te nem küldöd el a karit, ő nem fizet. Azért akarnak perelni mert elírtad az árat? Vagy csak én értem félre a helyzetet és van törvény arról is hogyha megvették te köteles vagy teljesíteni az eladást ?
  • Evogordon
    De ha nem tesz a gyerek feljelentést akkor gondolom semmi baj nem lesz ebből.. A gyerek ilyen e-mail-t írt nekem még aznap mikor megvette véletlenűl a kártyát.

"Egy kis türelmedet kérem, ha már így alakult. Először licitáltam, fogalmam
    nem volt, hogy ilyen
    kalamajkába keveredek. Neked se akarok rosszat, de én se akarok ráfaragni.
    Arra gondolok,
    hogy ha igazolom a vatera felé, hogy minden rendben, megérkezett a kártya,
    akkor esetleg
    jogosan követelhetnéd rajtam a 4500Ft-ot. A VGA amúgy érdekelne, de kissé
    sokallom a 45e Ft-ot-......"
  • trogerzsiger
    Szerintem kérj szülői segitséget.
  • Evogordon
    Csak aztán 8.-án nehogy jöjjön a levél hogy ekkor meg ekkor mehetek a tárgyalásra
  • Nightwish006
    Ejjj dejól tudok fogalmazni!
  • Nightwish006
    Amugymeg a t*szveszen spanom sem kuldte el a cuccot, kapott pár negatívat, azt csoki... Párszor még eljátszotta, amig megnem tanulta, hogy mire való a min.ár, aztán kibaszták a picsába, és kvára nem foglalkoznék a kis gyökérrel, inkább írnék neki 1 szép levelet, ahol elmagyaráznám neki, hogy hová való...
  • timantes
    ja biztos nem gondolta :) , de hülye az aki ilyen ajánlatot kihagy :DD
  • Nightwish006
    Apa kvára megcsapkodnám ezt a patkányt :D
    Ősem gondolhatta 1 percig sem komolyan, hogy egy 3850et 4,5Kért kap meg.
  • timantes
    holnap úgyis utazok vissza Tokyoba , szóval örülj hogy nem nekem "adtad el" a kártyádat, különben vittem volna kifélé az országból és szaladhattál volna utánna...
  • timantes
    nem téged perelnek be és leis csuknak más adatainak megsértésével , ne hadakozz mert még bedugnak a dutyiba ott meg siránkozhatsz naphossazt mit rontottál el az életedben...
  • timantes
    hát ha nekem ,,adtad volna el " 4500 Ftért akkor én is minden követ megmozgatnék hogy elhappoljam előled a kártyát és le minuszolnálak majd 40.000el , ezt még a szomszéd 60éves öregasszonyának is megérné , szóval bolond az aki egy 4500 Ftos király VGAtól eláll.... igy jártál , legalább tanulsz az esetből...
  • Evogordon
    Hát még nem.. Írtam a gyereknek de nem válaszolt.
  • Davidus
    te se vagy piskóta:D
  • Aspyrin
    Kemény. Azért én jól megsz.patnám azt a köcsögöt is, aki ráharapott a cuccra..
  • Pluskast
    Egyébként a kártyát annó te vetted a saját keresményedből vagy a szüleid vették?
  • homeless
    Vicces, hogy itt az sg-n kérdezed meg, hogy ilyen esetekben mit kéne tenni. Van 2 fél. Az egyik azt mondja, hogy add oda a kártyát, a másik meg azt, hogy ne add oda? Mi alapján döntöd el, hogy kire halgass? Inkább kérdezd meg anyádékat, hogy van ügyvéd ismerős, és tőle kérj tanácsot.

De szerintem ha nem adod oda a cuccot, akkor 2 lehetőség van:
    1. A vevő arra gondol, hogy egy szaros videókártya miatt nem fog bíróságra járni, és hagyja az egészet a faszba.

2. Vagy azt mondja a vevő, hogy perel, és a bíróság leszarja, hogy te elírtad, meg hogy 17 éves vagy. Mi értelme lenne a szerződésnek, ha a bíróság úgyis megsajnál. Ebben az esetben nem 41.000-t fogsz bukni, hanem ~100.000-t. Valaki írta, hogy ilyen piti eseteknél, úgyis elhúzódna 2 évig a tárgyalás. Az igazság viszont az, hogy pont az ügy pitisége miatt, már az első tárgyaláson jogerős ítélet születne.

A vaterának meg annyi köze van hozzá, hogy rontod az oldal "jóhírét". Gondolj bele, hogy mi lenne ha minden 3. ember azt csinálná mint te. Kb 1 év múlva már nem járna oda senki és szép lassan tönkremennének.
  • Pluskast
    Lehet én emlékszem rosszúl de az nem 2k alatti?
  • Pluskast
    Én értékhatárra gondoltam nem jelen esetre. Nyilvánvaló, hogy a fizu meghagyást csak az bocsáthat ki akinek a követelt összeggel tartoznak. De pont azt mondtam, hogy 4500 Ft pertárgyértéknél nem nagyon szoktak pereskedni max fizumeghagyást bocsátanak ki. Ami itt jelen estben persze nem érvényes.
  • blackgamer
    ezen nincs mit átdumálni, 4500 forintért adtad el és kész
    legközelebb jobban fogsz figyelni
    megfizetted a tanulópénzt (ahogy mondani szokták)
    mások nagyobbat buktak már licitálós oldalon figyelmetlenség vagy szándékos "hülyéskedés" miatt, örülj hogy csak 40 ezer a károd
  • tobias88
    amúgy ha szóltál volna, megváltoztatták volna lejárat elött a minimum licitet...
  • tobias88
    Mivel a jogi útra terelés többe kerülne, mint maga a kártya, ezért ne add át...
  • Tinman #129
    A szerződésben leírtak szerint kell eljárni.
    Ha van 15 nap, akkor érvénybe léptethető, de esetünkben nincs!
  • Benc16
    sikerült megoldani a problémát?
  • Attila8805
    Nem.
    Zola 02.
    De a legjob hoggy 2 perce hívott a rendőr hogy mennyek má holnap.
    Hát mondom lol így má suliba se tok menni na nem baj legalább alszok vagy délig:D
  • Vegas
    veletlenul nem hidi vagy murena neven volt a srac? -.-
  • BaliBoy
    Úgy látom a jogász hadtest már leírta, hogy nem kell bekakkantani.
    Egyébként.., meg kell próbálni megbeszélni a vevővel. Ha mégsem tágít, ki forrasztasz néhány fontosabb alaktrészt belőle (amiket azért később vissza tudsz rakni) meg begyantázod a csatlakozó felületet aztán odaadod neki 4500 ft-ért; nesze b@zd meg. Aztán majd jöhet vissza sírva, hogy neeeeeemmm jóóó... te meg megmondod, hogy 50e ft-ért megcsinálod.
  • Attila8805
    Ok ok feltétlen!
    Dodo55 szívesen lemennék de 370km-re lakik és hát gondolj bele ha nincs otthon akkor potyára utaztam:D
    Ha nem ítélik el akkor viszont meglátogatom.:D
  • PíszLávJuniti
    Nincs ilyen szabály, hogy 15 napon belül a szerződéstől el lehet állni mind a két félnek?
  • puma1
    Vagy aztmondod h te feladtad biztos a postások elkeverték^^
  • Sadist
    Megveszed a sarki PC boltban a legoccsóbb videokarit, és elküldöd neki. A típusát meg véletlen elírtad. Vagy azt mondod, hogy te is úgy vetted mástól, doboz nélkül, occsójé, azért hirdetted meg potom 4500 HUF-ért, de akitől vetted azt mondta, hogy "Club3D AMD HD3850 256MB". Téged is átbasztak, nem tehetsz róla, stb.
  • Dodo55
    Gondolom a nevét tudod...
    Ha velem történt volna ilyen, akkor biztos, hogy meglátogattam volna, igaz utána a torkom kicsit száraz lett volna egy ideig.
  • w77d
    ez igaz, de ha jogi úton hajtja be, akkor nem csak 4500ft lesz a végösszeg, hanem a jogi költségek is csapódnak hozzá
  • NEOreg3
    az ár persze 4500ft;)
  • NEOreg3
    "a kártyát eladtad már másnak"->max az árát tudja behajtani rajtad
  • kas123
    majd írd be hogy mi volt, mert engem érdekel :) köszi:D
  • w77d
    Igen, a vaterán ez az az idő, amíg nem zárul le az aukció!