Van egy kis gond

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Lehet én emlékszem rosszúl de az nem 2k alatti?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Én értékhatárra gondoltam nem jelen esetre. Nyilvánvaló, hogy a fizu meghagyást csak az bocsáthat ki akinek a követelt összeggel tartoznak. De pont azt mondtam, hogy 4500 Ft pertárgyértéknél nem nagyon szoktak pereskedni max fizumeghagyást bocsátanak ki. Ami itt jelen estben persze nem érvényes.

ezen nincs mit átdumálni, 4500 forintért adtad el és kész <#nezze>
legközelebb jobban fogsz figyelni
megfizetted a tanulópénzt (ahogy mondani szokták)
mások nagyobbat buktak már licitálós oldalon figyelmetlenség vagy szándékos "hülyéskedés" miatt, örülj hogy csak 40 ezer a károd <#hawaii>

tobias88
amúgy ha szóltál volna, megváltoztatták volna lejárat elött a minimum licitet...
tobias88
Mivel a jogi útra terelés többe kerülne, mint maga a kártya, ezért ne add át...
Tinman
A szerzõdésben leírtak szerint kell eljárni.
Ha van 15 nap, akkor érvénybe léptethetõ, de esetünkben nincs!

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Benc16
sikerült megoldani a problémát?

¸.&#8226;\'´&#175;)¸,&#248;¤°`bbMaister&#169;`°¤&#248;,¸(&#175;`\'&#8226;.¸

Attila8805
Nem.
Zola 02.
De a legjob hoggy 2 perce hívott a rendõr hogy mennyek má holnap.
Hát mondom lol így má suliba se tok menni na nem baj legalább alszok vagy délig:D

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

veletlenul nem hidi vagy murena neven volt a srac? -.-

BaliBoy
Úgy látom a jogász hadtest már leírta, hogy nem kell bekakkantani.
Egyébként.., meg kell próbálni megbeszélni a vevõvel. Ha mégsem tágít, ki forrasztasz néhány fontosabb alaktrészt belõle (amiket azért késõbb vissza tudsz rakni) meg begyantázod a csatlakozó felületet aztán odaadod neki 4500 ft-ért; nesze b@zd meg. <#hehe><#hehe> Aztán majd jöhet vissza sírva, hogy neeeeeemmm jóóó... te meg megmondod, hogy 50e ft-ért megcsinálod. <#eplus2>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Attila8805
Ok ok feltétlen!
Dodo55 szívesen lemennék de 370km-re lakik és hát gondolj bele ha nincs otthon akkor potyára utaztam:D
Ha nem ítélik el akkor viszont meglátogatom.:D

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

PíszLávJuniti
Nincs ilyen szabály, hogy 15 napon belül a szerzõdéstõl el lehet állni mind a két félnek?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Vagy aztmondod h te feladtad biztos a postások elkeverték^^

Sadist
Megveszed a sarki PC boltban a legoccsóbb videokarit, és elküldöd neki. A típusát meg véletlen elírtad. Vagy azt mondod, hogy te is úgy vetted mástól, doboz nélkül, occsójé, azért hirdetted meg potom 4500 HUF-ért, de akitõl vetted azt mondta, hogy "Club3D AMD HD3850 256MB". Téged is átbasztak, nem tehetsz róla, stb.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Gondolom a nevét tudod...
Ha velem történt volna ilyen, akkor biztos, hogy meglátogattam volna, igaz utána a torkom kicsit száraz lett volna egy ideig.
w77d
ez igaz, de ha jogi úton hajtja be, akkor nem csak 4500ft lesz a végösszeg, hanem a jogi költségek is csapódnak hozzá

NEOreg3
az ár persze 4500ft;)

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

NEOreg3
"a kártyát eladtad már másnak"->max az árát tudja behajtani rajtad

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

kas123
majd írd be hogy mi volt, mert engem érdekel :) köszi:D

w77d
Igen, a vaterán ez az az idõ, amíg nem zárul le az aukció!

Elvileg kell lenie 1 idõnek amig elálhatsz az eladástól

PS3 ID: kolb@szman

Z
Jaaaa, hogy nem tûnt el a kártya? Bocsi, elnéztem...<#idiota>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Attila8805
Hát remélem hogy vmit látok belõle:D
Az biztos hogy tanuló pénznek tökéletes volt.
De holnap többet fogok tudni én is mert behívtak a helyi kapitányságra.

w77d
akkor az ingóságain hajtják be! Gondolom vagy lakása, vagy autója, Tv-je, számítógépe, stb van ...

davidka003
Kinek a pénzébõl kap ilyenkor kártérítést?
Mivan, ha az elitélt csávónak nincs pénze?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Z
Ha intelligens módon nem lehet megbeszélni az üzletfeleiddel (peren kívüli megegyezéssel) a dolgot, akkor a vis maior (sajnos meglovasították a kártyát, mikor a sarki büfénél az asztalon hagytad, amíg rendelted a hamburgeredet/a buszon hagytad, és mikor visszamentél, már nem volt ott/stb... <#hehe>) miatt nem hinném, hogy tovább erõltetnék a dolgot.

Jónapot.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

davidka003
Tudom, hogy itt nem lopásról van szó, csak haxoror írta azt, hogy "5k alatti értéknél a lopás tényállása sem áll fenn" és az nem 5, hanem 10k.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

w77d
miután jogerõre emelkedik a dolog és elítélik a csávót, kapsz majd kártérítést, mivel te is az eset károsultja vagy!

w77d
de itt nem lopásról van szó, hanem követelés behajtásáról, illetve szerzõdésszegésrõl, ami megintcsak másik tészta (mondjuk ezért nem hiszem, hogy itt probléma lessz, csak nem indít a vatera pert emiatt)

davidka003
Szvsz nagy hülye voltál, hogy ekkora összeget elõre utaltál.

w77d
biztos, hogy 5k alatt is fordulhatsz bírósághoz, onnantól a bíróságnak mindegy, hogy ki fizeti a költségeket (ha a peres veszít, akkor õ, ha nyer akkor a perelt személy!)

Attila8805
Thx!
na akkor leírom velem mi történt.
A másik híres magyarakuciós oldalon venni akartam vmit,75k-ba meg is egyeztünk az eladóval elutaltam neki a pénzt aztán csak hitegetett hogy így elakadt a postán meg hogy megsérült meg minden:
Aztán egyszer meguntam és azt mondtam neki hogy küldje vissza a pénzem és felejtsük el egymást.
Erre azt mondta hogy azért akadt el a postán mert megsérült a csomag,már leadta a jegyzõkönyvet 1 hét és visszakapja a pénzt és akkor utalja nekem.
De idõközben telefonáltak Kecskemétrõl hogy küldenek a helyi rendõrségnek egy megkeresést hogy fáradjak be mert eljárás van a csávó ellen csalás miatt.
Azót van 10 negája de állítólag több mint 30-an vagyunk áldozatok.

davidka003
10k alatti értéknél nem indítanak eljárást lopás miatt.
Nekem ezt akkor mondta egy rendõr, mikor egy kedves barna bõrû emberke ellopta a biciklimet 5 évvel ezelõtt.

hmm

Én úgy emlékszem hogy 5k alatti értéknél nem lehet bírósági pert indítani (talán a polgármesteri hivatalra tartozik vagy ilyesmi) mint ahogy 5k alatti értéknél a lopás tényállása sem áll fenn hanem helyette szabálysértési eljárás van, mindezt azért hogy a sok õrült ne tudja floodolni a bíróságokat a hülyeségeivel.
<#fejvakaras>

w77d
a fizetési meghagyás fordított esetben mûködne, akkor ha a vásárló nem akar fizetni az áruért, amiben kárt tett, vagy jogtalanul birtokol!

Pluskast
Azért nem egésszen. Erre találták ki a fizetési meghagyást. Szaros kis összegek miatt ne kelljen feleslegesen pereskedni.

w77d
Internetes aukcióknál/piacoknál a vételtõl van jogod elálni.

Penya
A vevo nevere gondoltam. Es anno enis csak azt tettem egy helyre es bepereltek majdnem. Az emberek sokmindenre kepesek. En csak megelozni akarom a bajt.

jó az aláírásod :D<#eljen>
Figy itt sokan összehordanak minden butaságot egyáltalán nem büntethetnek meg ha jól tudom még jogodban áll elálni az eladástólén ebayn voltam így és semmi nem lett belõle de szerintem nem kell práznod...

Forza Ferrari!! Forza Schumi Pes!!

Tinman
Gondolod Evogordon névrõl már azonnal tudjuk, hogy ki õ?
Gondolod a vevõ feljelenti emiatt és a rendõröket ráuszítja az SG-re, hogy adják ki a user IP címét, hogy megtudják ki õ? (Közben a rendõrök kezében bísági végzés?)

Ma néztem meg a Sunshine-t, de szerintem a 2. részt ez a sok fantáziadús ember rendezhetné ^^

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Attila8805
Srácok nagy gond lenne ha itt kérnék tanácsot tõletek hasonló ügyben?
És nem nyitnék külön topikot:D

Tinman
off:
Nõvel megyek :-D Igazságosan osztozunk, az én részem 2-3k kaja, édességgel (ha nagy ritkán beesünk mindig valami elmebaj ízre vágyom abból meg egy szendvics majd 1k), az övé a fenmaradó összeg.
Meg különben is, 28 évesen fejlõdésben vagyok <#buck>

Penya
Hja es az se volt jo otlet hogy kozzetetted az ember nevet. Hasonloert en mar majdnem kaptam egyszer. Ha jot akarsz editalod a hozzaszolast.

Tinman
Így van! Egy gyufaszálért is indíthatsz polgári pert, de az ilyen ügyekrõl a bíróság is látja, hogy komolytalan, bekapcsol a bürokrácia és garantáltan 2 év mire lezárul.

De ha idáig fajulna szerintem Evogordon peren kívül fizetne.

w77d
Amúgy tényleg nem vagyok ellendrukker vagy ilyesmi, csak tényleg oda kell figyelni! Sztem most minél elõbb tudasd a szüleiddel, hogy mi a helyzet, õk biztosan segítenek megoldani a dolgot :)

Véletlenül pont van nekem egy Kun Sándor nevü osztályátrsam <#hehe>
Megkérdezem hátha õ az, amennyiben igen, akkor no para xD

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

w77d
Bammeg mit eszel te a mekiben ennyiért? :D:D

Tinman
CÉG ember CÉG, mondtam már, hogy CÉG.
Amúgy a legtöbb cégnél van egy "tûrási határ" ha összejön ilyenkbõl pl. 20k, akkor azt nem hagyják és levelet küldenek, meg megint, meg megint, aztán felszólítnak, aztán megint, aztán megint, majd perelnek, de a nagy részük itt már hagyja a fenébe az egészet és nem hallasz róluk többet.

Egyébként a srác 17 éves, szerintem xar sincs a nevére iratva, így az összeg behajthatatlan, mert mire a per lezárulna 18 lesz apunak nem kell kifizetni helyette.
Amúgy 4500 Ft-ról beszélünk, többet elköltök a mekiben, ha beesek néha-néha ^^

w77d
Polgári pereknél NINCS minimálösszeg! Ha csak egy bögrét követelsz a másikon, azt is jogi útra lehet vinni, a per költségeit meg a vesztes fél fizeti (tehát úgy kell mérlegelni, hogy elindítod-e, vgy nem)