234
Be akar perelni a vatera
-
simirizsa #114 Elvileg kell lenie 1 időnek amig elálhatsz az eladástól -
#113 Jaaaa, hogy nem tűnt el a kártya? Bocsi, elnéztem... -
#112 Hát remélem hogy vmit látok belőle:D
Az biztos hogy tanuló pénznek tökéletes volt.
De holnap többet fogok tudni én is mert behívtak a helyi kapitányságra. -
#111 akkor az ingóságain hajtják be! Gondolom vagy lakása, vagy autója, Tv-je, számítógépe, stb van ... -
#110 Kinek a pénzéből kap ilyenkor kártérítést?
Mivan, ha az elitélt csávónak nincs pénze? -
#109 Ha intelligens módon nem lehet megbeszélni az üzletfeleiddel (peren kívüli megegyezéssel) a dolgot, akkor a vis maior (sajnos meglovasították a kártyát, mikor a sarki büfénél az asztalon hagytad, amíg rendelted a hamburgeredet/a buszon hagytad, és mikor visszamentél, már nem volt ott/stb... ) miatt nem hinném, hogy tovább erőltetnék a dolgot.
Jónapot. -
#108 Tudom, hogy itt nem lopásról van szó, csak haxoror írta azt, hogy "5k alatti értéknél a lopás tényállása sem áll fenn" és az nem 5, hanem 10k. -
#107 miután jogerőre emelkedik a dolog és elítélik a csávót, kapsz majd kártérítést, mivel te is az eset károsultja vagy! -
#106 de itt nem lopásról van szó, hanem követelés behajtásáról, illetve szerződésszegésről, ami megintcsak másik tészta (mondjuk ezért nem hiszem, hogy itt probléma lessz, csak nem indít a vatera pert emiatt) -
#105 Szvsz nagy hülye voltál, hogy ekkora összeget előre utaltál. -
#104 biztos, hogy 5k alatt is fordulhatsz bírósághoz, onnantól a bíróságnak mindegy, hogy ki fizeti a költségeket (ha a peres veszít, akkor ő, ha nyer akkor a perelt személy!) -
#103 Thx!
na akkor leírom velem mi történt.
A másik híres magyarakuciós oldalon venni akartam vmit,75k-ba meg is egyeztünk az eladóval elutaltam neki a pénzt aztán csak hitegetett hogy így elakadt a postán meg hogy megsérült meg minden:
Aztán egyszer meguntam és azt mondtam neki hogy küldje vissza a pénzem és felejtsük el egymást.
Erre azt mondta hogy azért akadt el a postán mert megsérült a csomag,már leadta a jegyzőkönyvet 1 hét és visszakapja a pénzt és akkor utalja nekem.
De időközben telefonáltak Kecskemétről hogy küldenek a helyi rendőrségnek egy megkeresést hogy fáradjak be mert eljárás van a csávó ellen csalás miatt.
Azót van 10 negája de állítólag több mint 30-an vagyunk áldozatok. -
#102 10k alatti értéknél nem indítanak eljárást lopás miatt.
Nekem ezt akkor mondta egy rendőr, mikor egy kedves barna bőrű emberke ellopta a biciklimet 5 évvel ezelőtt.
-
haxoror #101 hmm
Én úgy emlékszem hogy 5k alatti értéknél nem lehet bírósági pert indítani (talán a polgármesteri hivatalra tartozik vagy ilyesmi) mint ahogy 5k alatti értéknél a lopás tényállása sem áll fenn hanem helyette szabálysértési eljárás van, mindezt azért hogy a sok őrült ne tudja floodolni a bíróságokat a hülyeségeivel.
-
#100 a fizetési meghagyás fordított esetben működne, akkor ha a vásárló nem akar fizetni az áruért, amiben kárt tett, vagy jogtalanul birtokol! -
#99 Azért nem egésszen. Erre találták ki a fizetési meghagyást. Szaros kis összegek miatt ne kelljen feleslegesen pereskedni. -
#98 Internetes aukcióknál/piacoknál a vételtől van jogod elálni. -
#97 A vevo nevere gondoltam. Es anno enis csak azt tettem egy helyre es bepereltek majdnem. Az emberek sokmindenre kepesek. En csak megelozni akarom a bajt. -
karajjj #96 jó az aláírásod :D -
Mityu91 #95 Figy itt sokan összehordanak minden butaságot egyáltalán nem büntethetnek meg ha jól tudom még jogodban áll elálni az eladástólén ebayn voltam így és semmi nem lett belőle de szerintem nem kell práznod... -
#94 Gondolod Evogordon névről már azonnal tudjuk, hogy ki ő?
Gondolod a vevő feljelenti emiatt és a rendőröket ráuszítja az SG-re, hogy adják ki a user IP címét, hogy megtudják ki ő? (Közben a rendőrök kezében bísági végzés?)
Ma néztem meg a Sunshine-t, de szerintem a 2. részt ez a sok fantáziadús ember rendezhetné ^^ -
#93 Srácok nagy gond lenne ha itt kérnék tanácsot tőletek hasonló ügyben?
És nem nyitnék külön topikot:D -
#92 off:
Nővel megyek :-D Igazságosan osztozunk, az én részem 2-3k kaja, édességgel (ha nagy ritkán beesünk mindig valami elmebaj ízre vágyom abból meg egy szendvics majd 1k), az övé a fenmaradó összeg.
Meg különben is, 28 évesen fejlődésben vagyok -
#91 Hja es az se volt jo otlet hogy kozzetetted az ember nevet. Hasonloert en mar majdnem kaptam egyszer. Ha jot akarsz editalod a hozzaszolast. -
#90 Így van! Egy gyufaszálért is indíthatsz polgári pert, de az ilyen ügyekről a bíróság is látja, hogy komolytalan, bekapcsol a bürokrácia és garantáltan 2 év mire lezárul.
De ha idáig fajulna szerintem Evogordon peren kívül fizetne. -
#89 Amúgy tényleg nem vagyok ellendrukker vagy ilyesmi, csak tényleg oda kell figyelni! Sztem most minél előbb tudasd a szüleiddel, hogy mi a helyzet, ők biztosan segítenek megoldani a dolgot :) -
Nuki #88 Véletlenül pont van nekem egy Kun Sándor nevü osztályátrsam
Megkérdezem hátha ő az, amennyiben igen, akkor no para xD -
#87 Bammeg mit eszel te a mekiben ennyiért? :D:D -
#86 CÉG ember CÉG, mondtam már, hogy CÉG.
Amúgy a legtöbb cégnél van egy "tűrási határ" ha összejön ilyenkből pl. 20k, akkor azt nem hagyják és levelet küldenek, meg megint, meg megint, aztán felszólítnak, aztán megint, aztán megint, majd perelnek, de a nagy részük itt már hagyja a fenébe az egészet és nem hallasz róluk többet.
Egyébként a srác 17 éves, szerintem xar sincs a nevére iratva, így az összeg behajthatatlan, mert mire a per lezárulna 18 lesz apunak nem kell kifizetni helyette.
Amúgy 4500 Ft-ról beszélünk, többet elköltök a mekiben, ha beesek néha-néha ^^ -
#85 Polgári pereknél NINCS minimálösszeg! Ha csak egy bögrét követelsz a másikon, azt is jogi útra lehet vinni, a per költségeit meg a vesztes fél fizeti (tehát úgy kell mérlegelni, hogy elindítod-e, vgy nem) -
#84 De a villamar volt 45k helyett 4.5k? vagy mi? Mert ha a min ar meg mongyunk 40k volt akkor santit a sztori. Vagy ha nem tunt fel neki hogy napokig 4k-kal licitalgatnak a cuccra akkor eleg gaz. -
#83 Haxorornak igaza van. A perelhetőség minimális összege legjobb tudomásom szerint jelenleg ötezer forintnál indul. -
#82 Tény ami tény, nekem szemet szúrt volna hogy egy aukción nem 40k-s ajánlatok hanem 4ezresek futnak be... -
haxoror #81 Evo felajánlott egy darabb marklart-t 4500Ft-ért.
Mr.Nyerészkedő erre lecsapott.
Evo meggondolta magát és mégsem akarja 4500-ért eladni a cuccost.
Mr.Nyerészkedő meg így járt, 4500Ft értékkel NEM ismétlem NEM lehet polgári pert indítani mert túl alacsony összeg. -
#80 Mellesleg alap dolog, hogy nem regisztrálunk soha sehová saját névvel és ímélcímmel.... -
#79 egyértelmű -
#78 Én nem hiszem, hogy a vevőnek lenne kedve több hónapig bíróságra járkálni.
Szvsz nem lesz semmi bajod belőle. -
#77 Nem kell vaterázni, ennyi - gyűlölöm én is mint a szart. Sok cuccot láttam ott amit simán megvettem volna, ha nem kellene ott regisztrálgatni meg licitálgatni mint valami idióta.
Mellesleg nem lesz ügy belőle.
-
#76 " Az ürge 4500 Ft-os szarért nem fog perelni, de még 45k-ért sem!"
Egy csomagszállító cég egy 3000!!!! Ft-os tartozást vitt jogi útra velem szemben egyik napról a másikra úgy, hogy én már csak értesítőt kaptam a beidézésről!! -
#75 Hat nemtom en eleg sokat vaterazok es szerintem a topiknyito baratunknak egy percig sincs igaza. Akkor lehetett volna esze mikor feltette a cuccot. Mostmar kar sirankozni. Es valoban ha perel, azt o nyeri meg es akkor a kartya mellett meg a perkoltseget is bukod.