Van egy kis gond

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Evogordon
De én megmondtam a vevõnek hogy nem tudok hozatni kártyát már mert hiánycikk.. Hát lemondtam most miért perelhetne be? Vettek tõlem régen valamit aztán lemondta az illetõ én meg adtam neki valamilyen pontot vagy mit. Nem tudom miért ne lehetne lemondani?

I.C.ram
Vaterára mikor regelsz ,hogy eladni szeretnél, akkor elötte át kell utalni pénzt a vatera számlájára, amihez személyazonosság is kell.
"Az "Elfogadom a feltételeket" gombra való kattintással Ön szerzõdést köt a Vatera.hu Kft-vel..."
Azt hol olvastad, hogy az ügyfelek és tanuk aláírása szükséges? Jelen esetben azzal, hogy rákattintott a gombra aláírta a szerzédõst, tanu meg nem szükséges.

"Szvsz. személyiazonosság hiteles megbizonyosodása nélkül..."
Ip-cím, Bankszámla, telefonszám(sms-ben küldik a kódot)

BaliBoy
Szvsz. személyiazonosság hiteles megbizonyosodása nélkül a vatera nem jelenthet ki ilyeneket. Na mármost ha más nevében/adataival regisztrálok akkor mivan. Szóval ilyen tuti nincs. Meg milyen szerzõdés? A szerzõdshez az ügyfelek és tanuk aláírása tuti kell.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Polgári per esetén nincs alsó határ. Lopás esetén van alsó határ amire a btk vonatkozik. Semmi köze a ptk-hoz. Simán beperelhetne akár szerzõdésszegésért is.

"3/5. Az eladónak a vatera.hu oldalra feltett ajánlatai szerzõdéskötési nyilatkozatnak minõsülnek, vagyis az ettõl való elállás sem lehetséges."
Ezt tudomásul vetted, amikor rákattintottál a "felhasználói feltételek elfogadás és regisztráció" gombra.

Én nem vagyok jogász, szóval csak találgatok. Inkább kérdezd meg ITT hogy biztosra menj.

nemkell zárni :) neveztesd át vatera ra xD

REAL MADRID

Evogordon
Beírom, de remélem nem tud mit tenni és zárható lesz a topity :)

kas123
de ha végül mégis lesz valami akkor lécci írd be ide :D

Evogordon
Jólvan lemondtam. 4500ft-ért nem tud feljelenteni, senkit nem ért anyagi kár a vatera meg megkapja a 4500ft után a 6%-át.

csgery
Igen most olvastam át a topikot, úgyh ez igaz:D
Evogordon
De 4500ft-ból nem tudnmak ügyet csinálni.

Evogordon
Lehet még elállok a bizniszbõl.

csgery
Figy, ezzel szerintem nem nagyon kéne foglalkozni.
HA nem adod el, kapsz egy minusz pontot vagy micsodát a másik emberõl, max kizárnak az oldalról, de az még mindig jobb minthogy 40000 et bukjál valamin. Szvsz ha ügy lesz belõle ügyvéd nélkül egy szót se!!!:D
BaliBoy
Ez butaság volt. Nem lett volna belõle semmi. Nehogy már azért bepereljenek mert nem akarsz eladni vmit. Nem írtál alá személyesen semmiféle szerzõdést, nincs digit aláírásod sem. Szóval semmi bizonyíték, hogy tényleg te vagy-e az eladó. ahogy mondtad, vki reggelt a nevedben és viszlát ha tényleg perelnének. Azért meg nem kell aggüdni, hogy pl. 2005. március 14én 10:52 perckor milyen IP-vel reggeltek. Nem fogják vissza keresni, ez hótziher. Engem meg haveromat dec elején kiraboltak úgy, hogy a koliszobában aludtunk és kintrõl az utcáról jött be az elkövetõ. Bele mosolygott a biztonsági kamerába, fél órán belül értesítettük a rendõrséget. Nekem a tárcám tünt el iratokkal, pénzel. 1 hét múlva az iratok megkerültek, bementem a rendõrségre, hogy bejelentsem.... még sem az iratokra, sem pedig haverom 100e ft-os telefonjára nem volt kiadva a körözés és még a biztonsági felvételt is elhagyták a rendõrségen BELÜL. <#falbav> És még csak most jenuárban fogunk kihallgatásra menni. Szóval hidd el, leszarnák a kis köcsög perelgetését.
De mostmár mind1, mert ha tényleg megegyeztél vele telefonon akkor már tényleg etikátlan lenne elállni a biznisztõl (de egyébként még most is megteheted).

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Evogordon
Hát nemsokára hazajön faterom megbeszélem majd vele. Ha ez igaz akkor tényleg nem tud mit tenni.

írták már, hogy a polgári perek alsó határa 5e Ft, szóval elvileg nem perelhet ennyiért.
Evogordon
De mivan akkor ha mégis beperel? Salgótarjánból járhatok Szegedre bíróságra aztán biztos hogy megnyeri.

ha már egyszer felhívom, közlöm vele hogy lóf... a seggébe, 40 alatt nem kapja meg a kártyámat. Perelgethet ahogy akar... nem hiszem hogy perelne, csak ijesztgetett, hogy csináljon egy jó bizniszt, ilyen a tipikus nyerészkedõ köcsög.
Evogordon
Ja és 37e-ért veszem a karit. Kösz azért.

a balek, 35 ezret ad? lol, én szivattalak volna a helyében

hunbasser
azt is csinálhattad volna,hogy veszel aprópénzért vmelyik számtechbolttól egy ugyanilyen ROSSZ karit,és felhívod az embert,hogy "bocs,de ma tesztelni akartam a vga-t,és nem mûködött,a garancialevelet meg nem találom meg,szóval nem tudom neked eladni így,sajnálom"

és ha nem hiszi el,és mégis elhív a találkozóra,hogy akkor "teszteljük is le azt a kártyát,hogy tényleg rossz-e!",és akkor a rossz vidkarit aztán tesztelgetheti napokig,mondhatod,hogy nem a te hibád,és azt meg már mégsem várhatja el tõled sem õ,sem a vatera,hogy azért vegyél egy új vidkarit,amit el tudsz neki passzolni a megeggyezett árért.

ReaL MaDRid x siempre

Evogordon
Van a vaterának bizonyítéka... Szal 2e ft-ot bukok rajta mert lejebb ment a kártya ára..

w77d
nagyon jól jártál így

Evogordon
Hááát háát felhívtam aki megvette tõlem a kártyát 4500ft-ért. A végén abban egyeztünk meg hogy 35eft-ért oda adom neki a kértyát és akkor nem lesz belõle semmi bajom. 5e ft tanulópénz :(
Beszéltem vele vagy 15 percet telefonon és tényleg akárhogyis de neki van igaza és nem tudnék mit csinálni mert ha feljelent akkor én szívok és azmiatt nagyon sok pénzt buknék..

Szerinted egy olyan figura, aki az SG-n kér segítséget, az oldott már meg valaha létezõ problémát?

Elsõ körben felhívhatna egy ingyenesen mûködõ jogi tanácsadót.

Aztán írhatna a vevõnek, hogy nem hajlandó ennyiért odaadni, ha perelni akar, áll elébe!

Én elég más helyzetben 50e Ft-ért nem pereltem, csak egy feljelentést tettem az APEH-nél... Téged ez a veszély nem fenyeget.

Sephi
Ne panikolj. Ird meg nekik hogy feltortek az accodat es masvalaki rakta fel a hirdetest :D

Te tenyleg elhiszed hogy egy ilyen dologert perbe fognak :D

Rohelyes.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Shortstop
rofl

Kicsikiraly
komolyan azt gondolta az ember, hogy egy olyan vidkártyát 4500ért megkap? (nem tudom milyen lehetett, de ha 45k-ért adtad nem lehetett vmi rossz)

DFTBA &#3232;_&#3232;

passatgt
Nemrég engem is perelni akartak, egy magyar közszolgálati tv csatorna.

Ugyanis van egy weblapom, ahova a felhasználók videók linkjét küldhetik be, amit a weblap segítségével meglehet nézni. Valaki az adott tv csatorna weblapjáról a linkeket felrakta az oldalamra, és ez szúrt szemet a csatornának.

Írtak egy e-mailt, amiben a videók letörlésérõl és x összegû pénzbüntetés megfizetésére köteleztek(6 számjegyû)

A jogi nyilatkozatomban le van írva, a linkeket nem mi rakjuk fel, felhaszálók küldik be, nem áll módunkban ellenõrizni, melyiket van jogunk megjeleníteni és melyiket nincs, és a mi oldalunk tárhelyén semmilyen tartalmat nem tárolunk, tehát nem másoltunk semmit.

Továbbá nem értettem, hogy jön ki ez a bizonyos összeg, amit meghatóroztak, és egy bankszámlaszámot mellékeltek amire utalni kellett volna.

Nam értek nagyon ilyen dolgokhoz, de szerintem alaptalan rágalmazásért még vissza is perelhetné, vagy legalábbis valami hasonló címszóval.

A vége az lett, hogy nem kell fizetnem semmilyen büntetést, a linkeket letöröltem az oldalról és megegyeztem az adott csatorna marketing igazgatójával, hogy megjeleníthetem a linkeket<#wink>

Ez nem kapcsolódik szorosan ehhez, cska gondoltam érdekel valakit<#wink>

Pluskast
Ne aggódj! Nem fog "feljelentést" tenni. 4500 Ft lenne a pertárgy értéke. Az ügyvédi munkadíj többe kerûlne.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Evogordon
Megkérdeztem egy nagy vaterás haveromat és azt mondta hogy neki is volt már ilyen és egy hasonló mail-t küldtek neki õ válaszolt rá hogy elírta aztán nem válaszoltak vissza neki és ez kb fél éve volt.

Tinman
Nem bolond csak becsületes, elég gáz, hogy a japán mentalitás helyett, még mindig a magyar mentalitásod dominál <#ejnye1>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

A levélbõl kiindulva a vevõ már panaszt tett a Vateránál, tehát igényt tart a kártyára, a kialkudott (azaz 4500 Ft) értékben.

A Vatera szabályzata szerint eladó nem kötelezhetõ a kártya átadására, de a vevõ igényt tarthat a megnyert aukció tárgyára a kialkudott ár ellenében.

Javaslatom: küldjön Vevõnek valamit, pl. egy képet a kártyáról, ilyenkor ez lép életbe:

"Ismereteink szerint a szerzõdés semmis, amennyiben nem a valóságnak megfelelõ lényegi információk alapján köttetett. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemû (azaz nem tudott ezekrõl) vagy rosszhiszemû (ha tudott róla), de ez a szerzõdés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján. "

Másrészrõl viszont szerintem az egész Vatera egy kalap haddneírjamle.

Loál János
Le kell beszélni a sráccal, hogy adjon egy semleges értékelést "Az adásvétel nem jött létre" funkcióval. Nem érné kár õt sem, Téged sem, és a Vaterát sem.
Ha meg negatívot ad, akkor anyjapicsáját.

A Vatera meg miért követelne rajtad bármit, ha az adásvétel nem jött létre?

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Facek
Nemértem hol a probléma. Te nem küldöd el a karit, õ nem fizet. Azért akarnak perelni mert elírtad az árat? Vagy csak én értem félre a helyzetet és van törvény arról is hogyha megvették te köteles vagy teljesíteni az eladást ?
Evogordon
De ha nem tesz a gyerek feljelentést akkor gondolom semmi baj nem lesz ebbõl.. A gyerek ilyen e-mail-t írt nekem még aznap mikor megvette véletlenûl a kártyát.

"Egy kis türelmedet kérem, ha már így alakult. Elõször licitáltam, fogalmam
nem volt, hogy ilyen
kalamajkába keveredek. Neked se akarok rosszat, de én se akarok ráfaragni.
Arra gondolok,
hogy ha igazolom a vatera felé, hogy minden rendben, megérkezett a kártya,
akkor esetleg
jogosan követelhetnéd rajtam a 4500Ft-ot. A VGA amúgy érdekelne, de kissé
sokallom a 45e Ft-ot-......"

trogerzsiger
Szerintem kérj szülõi segitséget.

Evogordon
Csak aztán 8.-án nehogy jöjjön a levél hogy ekkor meg ekkor mehetek a tárgyalásra <#buck>

Nightwish006
Ejjj dejól tudok fogalmazni!

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

Nightwish006
Amugymeg a t*szveszen spanom sem kuldte el a cuccot, kapott pár negatívat, azt csoki... Párszor még eljátszotta, amig megnem tanulta, hogy mire való a min.ár, aztán kibaszták a picsába, és kvára nem foglalkoznék a kis gyökérrel, inkább írnék neki 1 szép levelet, ahol elmagyaráznám neki, hogy hová való...

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

ja biztos nem gondolta :) , de hülye az aki ilyen ajánlatot kihagy :DD

Nightwish006
Apa kvára megcsapkodnám ezt a patkányt :D
Õsem gondolhatta 1 percig sem komolyan, hogy egy 3850et 4,5Kért kap meg.

holnap úgyis utazok vissza Tokyoba , szóval örülj hogy nem nekem "adtad el" a kártyádat, különben vittem volna kifélé az országból és szaladhattál volna utánna... <#buck>

nem téged perelnek be és leis csuknak más adatainak megsértésével , ne hadakozz mert még bedugnak a dutyiba ott meg siránkozhatsz naphossazt mit rontottál el az életedben...

hát ha nekem ,,adtad volna el " 4500 Ftért akkor én is minden követ megmozgatnék hogy elhappoljam elõled a kártyát és le minuszolnálak majd 40.000el , ezt még a szomszéd 60éves öregasszonyának is megérné , szóval bolond az aki egy 4500 Ftos király VGAtól eláll.... igy jártál , legalább tanulsz az esetbõl...

Evogordon
Hát még nem.. Írtam a gyereknek de nem válaszolt.

Davidus
te se vagy piskóta:D

V9ykn8_TZL0

Kemény. Azért én jól megsz.patnám azt a köcsögöt is, aki ráharapott a cuccra..

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Pluskast
Egyébként a kártyát annó te vetted a saját keresményedbõl vagy a szüleid vették?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Vicces, hogy itt az sg-n kérdezed meg, hogy ilyen esetekben mit kéne tenni. Van 2 fél. Az egyik azt mondja, hogy add oda a kártyát, a másik meg azt, hogy ne add oda? Mi alapján döntöd el, hogy kire halgass? Inkább kérdezd meg anyádékat, hogy van ügyvéd ismerõs, és tõle kérj tanácsot.

De szerintem ha nem adod oda a cuccot, akkor 2 lehetõség van:
1. A vevõ arra gondol, hogy egy szaros videókártya miatt nem fog bíróságra járni, és hagyja az egészet a faszba.

2. Vagy azt mondja a vevõ, hogy perel, és a bíróság leszarja, hogy te elírtad, meg hogy 17 éves vagy. Mi értelme lenne a szerzõdésnek, ha a bíróság úgyis megsajnál. Ebben az esetben nem 41.000-t fogsz bukni, hanem ~100.000-t. Valaki írta, hogy ilyen piti eseteknél, úgyis elhúzódna 2 évig a tárgyalás. Az igazság viszont az, hogy pont az ügy pitisége miatt, már az elsõ tárgyaláson jogerõs ítélet születne.

A vaterának meg annyi köze van hozzá, hogy rontod az oldal "jóhírét". Gondolj bele, hogy mi lenne ha minden 3. ember azt csinálná mint te. Kb 1 év múlva már nem járna oda senki és szép lassan tönkremennének.