145
-
Inquisitor #105 Nem értem ki milyen meggondolás alapján dobálja be, hogy hány oldalt nyitott meg és mennyi a PILLANATNYI memóriahasználata a böngészőjének?
Az FF (és az Opera is!) szépen bezabálja az összes memóriát ha van rá elég ideje, és tök mindegy, hogy 1 weboldal vagy 120 van nyitva. Szépen pörög felfelé a memóriahasználatuk is.
(Nos az IE6 nem csinált ilyet, a végleges IE7-et meg keveset volt alkalmam használni, de a béta IE7 is csinálta!)
Tehát itt hagyom a FF-ot a gépen, majd pár óra után már 2-300MB a memóriafoglalása. Na most ha sok ram lenne a gépben (de nincs és nem is lesz), akkor is a szétdefragolt memóriától olyan lassú lesz a rendszer, hogy valami eszméletlen.
Persze jó megoldás, ha ember kilövi az FF-et vagy Operát és utána kér egy visszaállítást, mert akkor szépen elölről kezdi a rambefoglalást. -
kay3 #104 Ez a M$-os faszi vajot tényleg ennyire hülye, vagy fizetik ezért? Egy ilyen elemzéssel hogy "hehe, mi sokkal kevesebb hibát javítottunk mint ti!" gyakorlatilag tökönlövi magát.
Bár lehet ez is a vállalati policy része - "az a hiba amit még nem javítottunk az nincs is". Úgy vettem észre egyéb termékeiknél is hasonlóan gondolkodnak. -
Epikurosz #103 Hah.
Visszajöttem az FF-be, mert az index.hu Indapassa rémség az Operában. Be sem tudtam jelentkezni. A szöveg függőlegesen jelenik meg. -
floatr #102 Ja egyébként télleg opera...
Pár éve azt használom, és bár nem fenékig tejfel ez sem, azért sokkal könnyedebben működik, mint a másik kettő (bocs a szarafit nem számolom).
A legjobb benne egy analog clock widget, amin elég jól látom mikor telig le a munkaidő -
Epikurosz #101 Nya, mindjárt mondok egy hibát, amely az összes böngészőben megvan:
Unom, hogy amikor megnyitok egy weboldalt, akkor mindig szarakodni kell, hogy megfelelő nagyítást, betűméretet adjak neki. Ez ne legyen az én dolgom, a böngésző kukkantsa meg a képernyőm felbontását, a beállított betűméretet az oprendszerben és alkalmazzon optimális megjelenítést, olyant, hogy a szemem ne kelljen megerőltetni. Persze, az tény, hogy vannak rövid- meg hosszúlátó emberek, valami arany középutat kellene megadni, és attól a felhasználó minimális beálltási igénnyel tudna eltérni.
Még azt is el tudom képzelni, hogy felugrik egy tesztablak (mint amikor beállítom a képernyőt, vagy a nyomtatófejet), ahol megadok (kattintgatással) ilyen-olyan paramétereket, és utána a böngésző automatice testreszabja nekem az oldalakat.
Helló, fejlesztők: adtam egy ötletet, ingyért. -
szvini #100 ez már alap mindenhol :D, tisztelet a kivétel -
Epikurosz #99 Basszus!!!!
Telepítettem az Operát.
Most elhúzom az IE és az FF nótáját! :-)
amúgy az első benyomás jó: automatice importálta az IE kedvenceit.
Ezért adtam egy piros pontot.
Na, majd még írok. -
Epikurosz #98 Helló!
ha így áll a dolog, akkor sürgősen szedd ki a vigyorgásjelet az aláírásodból.
smv:
Kedvet csináltál nekem az Operához, basszus.
Most akkor nálam is muzsikálni fog a net? :-) -
gabr #97 "Inkább akkor kérj anyucitól 4giga ramot karácsonyra"
Nem kérek tőle semmit, mivel édesanyám pár hónapja halt meg... mellesleg, a saját csóróságod, butaságod, és primitiviséged tükröződik mások szüleinek ocsmárolásából! Ja, és nekem nem 4GB van a gépemben, hanem 8... -
szvini #96 :), van az is fent a gépemen, de elvétve kattintok néha rá,ha valamit ott is látni akarok, de semmi bajom nem volt vele eddig sem, van egy két szokatlan dolog benne, de az már csak megszokás kérdése.
Köszi hogy kiegészítettél :). -
bunny #95 Bár nagyjából le**arom az elemzéseket, megjegyzem csendben a 7-es IE nálam most a kedvenc böngésző, pedig -mivel fejlesztek, és tesztelnem kell- fent van a gépen a mindenkori legfrissebb ff, opera, és safari.
Messze az IE-vel van a legkevesebb gond, a legkényelmesebb használni, és sajnos azt kell mondjam, a legkompatibilisebb az oldalakkal. Ez persze lehet a fejlesztők hibája is, de attól még tény, ha IE7 akkor az élet könnyebb. KEvés olyan hülye van, mint én, hogy mind a 4 fő böngészőn tesztel mindent :(
És hát a ff is addig volt "biztonságos" amíg kevesen használták, ahogy elterjedt kiderült, hogy biza az is igencsak "lukacsos" :) -
opeca #94 "A Mozilla egyértelműen sokkal nyíltabban kezeli a biztonsági frissítések kérdését és gyakrabban foltozza be a fel-felbukkanó hibákat"
Most már nyíltabban kezelhetnék a memóriakezelést is, mert az még mindig egy szép nagy okádék a Firfefoxban. -
#93 Operába nincsenek kiterjesztések ott más a koncepcio. Ott alapból beleraknak sok funkciot (mailkliens, irc kliens, egérmozdulatok, kuka, munkamenet helyreállítás, torrent kliens stb stb stb) baromira optimalizáltan, hogy alapból egy okos és kényelmes böngészőt vehessen midnenki a kezébe, és azzal vághasson neki. Mondván, hogy senki sem azért tölt le egy böngészőt, hogy aztán hetekig pepecseljen a finomhangolásával. Ráadásul az Opera több mint böngésző, egyfajta internetes programcsomag. -
szvini #92 vagy cask nem tucc rola :D:D:D:D,
azért nem árt az a vírus írto :) -
#91 Látom hozzáértő vagy teis... Inkább akkor kérj anyucitól 4giga ramot karácsonyra, és menj be a suliba, kérdezd meg a tanítónénit, hogy mit is mond a hülyeségeidre. -
szvini #90 hát most én is sok mindenkinek válaszolhatnék sokmindent, főleg annak a fő baromnak aki a ELVAN a mindennapi használatával az MS-el, igen az átlag user-ek akik azt se tudják mi a html, csak azt hogy intetrnet, azoknak bőven elég az MS termék. Node , jómagam is amikor weblapot szerkeszgetek és elkezdem nézegetni, hogy vajon mit irtam el a kodban, tuti 100 hogy IE6-ban vagy IE7-benn vlaami szar, sőt, ha már IE 6-ban jo, akkor az nem jelenti azt hogy IE7-ben is jo lenne, vagy fordítva, de nem gyengén fel tud mérgelni, amikor valami szabványosnak irt dolog, IE6-ban valahogy sehogy sem jo.
Hát meg a weblapok többségét az IE6-on kívül szinte minen behozza normálisan, pesez ez erősen függ attól is mennyire jol vna megirva kod.
Meghát egy FF-et (plugin) több mindenre lehet használni mint az IE-t , a többi böngészőt nem ismerem ( szal pl.az operához nem tom mennyi plugin van) -
#89 Opera 52 megát eszik nálam 14 tabbal, 9 rss feedel, és persze be van kapcsolva a mail kliense is.
Ja, és Opera rulz. FF lomha, alapból buta, sok extet kell levadászni h használható legyen, sok memóriát eszik, és egyszerűen nem kényelmes. Hiányoznak benne baromira az Opera kényelmi szolgáltatásai. PErsze nem gond, minden verzióval lenyúlnak az Operából jópár funkciot, tehát biztosra veszem, hogy idő kérdése, és minden lényegeset lelopnak az FF-be.
IE6... Ez egy vicc...
IE7... Igazsag szerint a motorját nem volt időm rendesen tesztelni, a felhasználói felülete azonban ismétcsak nem nagy show. -
floatr #88 Ha annyira fasza az exploder, akkor miért van az h a tűzfal, és a vírusirtó legfrisebb változata mellett is paráznia kell az embernek, hogy mikor szippant le olyan "kiegészítőket", amik összevissza térítik el a browsert. És az még az optimális eset, hogy csak eltérítik. Külön ágazat szakosodott arra, hogy ezeket a herkentyűket el lehessen távolítani. Totális káosz h az előre definiált biztonsági beállítások segítségével csak olyan állapotok érhetőek el, amikor minden bit letöltéséhez a felhasználó jóváhagyása szükséges, vagy a ló túlsó oldala, amikor minden szutykot automatikusan telepít 5 perc böngészés után. -
#87 Én eleinte IE-t használtam.... amíg egy szép napon 1 weboldal megnyitása nem tette tönkre az egész windowst... azért elég elgondolkodtató volt, hogy 1 sima weboldallal haza lehetett vágni az egész win-t... akkor váltottam Firefox-ra.
Ami igazán idegesít az IE vs FF-ben, hogy ennyire más szabványt használnak, így 1-1 weboldalt sokszor 2 féleképp kell megcsinálni, hogy mindkét böngészővel működjön rendesen ... Én maradok Firefox-os :) -
gabr #86 "FF memóriahasználata:"
Már bocs, de ma, amikor 4GB memória 20e forintba kerül, kit érdekel, hogy egy program 80mb-ot használ? -
sh4d0w808 #85 Érdekes, hogy a MS-os csávó által végzett felmérés metodikájáról egy szó sincs a cikkben.
A csávó az IE7-hez kiadott javítások számát hasonlította össze a FF 1.0-hoz és utódaihoz kiadottakéval, tehát még véletlenül sem sikerült még a látszatát sem fenntartani az azonos mércének.
#33: éppen most tettek vagy terveznek elérhetővé tenni egy olyan disztribúciót, amiben nyugodtan CAD-ezhetsz... -
#84 nem erdekel melyika gyorsabb nem erdekel melyik hany memoriat zabal.. annyit tudok hogy mi volt addig amig nem kezdtem el firefoxot hasznalni... nagyjabol (szereny velemenyem szerint) csont ugyanazokat a lapokat nezegetem mint mikor IE-t hasznaltam a kulonbseg hogy mar honapok ota nem volt win reinstall es nem hasznalok Firefox mellett se antivirust se firewallt..................... nah ezt csinaljatok utannam IE vel ugy hogy napi tobb orat ultok internet elott es nem levelezesre hasznaljatok a cuccost... nezem a nyuuz.hu-t es a szanalmas.hut minden nap szal idegenre oldalakra maszkalok minden nap... egy darab felugralo szarom sincs.. se virusum.. es spam levelem is alig jon nehany. -
EroSennin #83 FF-et szidni kiterjesztesek fagyasa miatt olyan mint WinXP-t szidni mert egy szar driver miatt lefagy a gep. Nem szabad valogatas nelkul telepitgetni es akkor egy jo oreg WinXP es egy nem betas FF atomstabilan fog menni. -
kow83 #82 Akkor ne zavard, mert alszik... Pssssssz! -
Praetor #81 Sztem memória zabálás területén az IE és a FF is ugyanolyan szinten áll. Mikor webet fejlesztek, akkor soxor IE-ben és FF-ban is egyenként 20-30 oldalt nyitok meg, és simán előfordult már, hogy mind a kettő 600-600MB-ot evett egyenként. Nem láttam nagy különbséget a kettő között.
Az egyik legbrutálisabb memóriazabáló sztem az adobe reader. Kis görcs 328KB-os pdf-et megnyitva fel-le görgetve pillanatok alatt 800MB fölé tornázta a memóriafoglaltságot, és belassult a rendszerem. Mondom mi a túró. Mikor rájöttem, hogy az AR a ludas, gyorsan nekiálltam alternatív programot keresni.
Most a Foxit Readert használom, ami pici, gyors, kevés memóriát eszik, és még jó is... :) -
Epikurosz #80 különben régen nekem is elég stabil volt az FF. Most letiltottam az utoljára telepített kiterjesztést (Paypal) hátha ő okozta a galibát. -
Epikurosz #79 2.0.0.11 van nekem fent.
Lehet, hogy bőkezű vele az oprendszer, mert 2 giga ramom van, nem ő eszi szándékosan a memót. -
juzosch #78 Nekem egy időben folyton fagyott. Aztán megritkítottam a kiterjesztéseket, azóta bombabiztos:) -
#77 FF memóriahasználata:
-
AzUs #76 "FF2: 213 MB"??? Ezt hogy..?
Nekem maximum 50Megát eszik FF2, perpillanat 46Megát, úgy hogy 5 lap van megnyitva... -
GABOR16 #75 Aszerintem a 2.0.0.11 ben jelentősen javítottak a memóriaigényen, mert nekem 12 füllel is 150MB alatt volt a memóriaigény (~148Mb) de amint bezártam párat és csak 4 et hagytam lement ~112-115Mb köré.. (ezt Vista alatt...) -
sanner011 #74 Nekem eddig semmi, úgyértem SEMMI gondom nem volt a Firefox-szal. Miért ne zabáljon memóriát, ha van? Másfél éve használom kb., de egy fagyás, egy hibaüzenet, egy nyekk nem volt. Pedig van egy rakat kiegészítőm. IE-t meg ha fizetnének se használnék, miután rájöttem mire képes a Firefox, pláne hasznos kis kiegekkel...
Szépen csöndben teszi a dolgát, leszedi a frissítéseit, és szimplán működik. Nekem ennyi elég. De emlékszem még a sivár IE-s időkre réges-régről...
Szóval, ha engem kérdeztek, akkor ezerszer Firefox. Az MS meg csak elemezgesse, hogy a Firefoxon dolgoznak. Szerintem tegyék ők is. -
#73 Kezdésnek kapcsold ki a bővítményeket, de ha annyi 5Ft-osom lenne ahányszor ezekkel a hibákkal összefutottam fórumokon, meglenne az új gépem. -
#72 Igen ez az egyik dolog amiért FireFox-ot használok, nem értem, hogy IE7-be nehéz lett volna-e megcsinálni vagy csak sz.rtak rá.
Teljesen egyetértek amúgy, nem volt előzménye a Mozilla részéről ennek a primitív lejáratásnak.A Cím szerintem úgy lenne pontos, hogy "Az IE fejlesztői szapulják a Firefox fejlesztőit".Dehát tényleg tenni kell valamit, nem ám az lenne a logikus lépés, hogy fejlesztik az IE-t, egyszerűbb a szájkarate.Ennél már csak Steve Balmer egyszerűbb(bocs ha nem jól írtam a nevét). -
Epikurosz #71 na, csakhogy ne érhesse szó a ház elejét.
Így néz ki egy innndex.hu kezdőlaprészlet IE7-ben:
-
slickboy #70 Firefox 3 bétát használok és sokkal jobb az eddigieknél. Mindennél gyorsabbnak találtam. Van Operám is, de azt ritkán használom, vmiért nem szimpi. Amit nagyon hiányolok Firefoxból: az Acrobat nem épül bele egy kis gomb képében, amire kattintva az adott weblapot pdf-é konvertálja. A Realplayer sem épül bele, hogy youtube meg hasonló oldalakról egy felugró gombbal lehessen videót menteni. Ha ezekre van vmi megoldás akkor asszem többet nem használok többet IE7-et. -
ppista #69 Te jó ég!
Nem hittem volna,hogy vannak még itt busmanok,
akik internet szarkszplorert használnak. -
Csaba42 #68 Ha meg váratlanul le is áll, simán visszahozza az előző állapotot.
#60: azért nem mindegy, hogy ezt pontosan hogy is teszi: b*rom módjára, vagy kulturáltan. De ezt egyszer már tényleg eljátszotta, vajon mi lesz a soron következő program kipécézve? -
#67 Használd azt ami neked a legjobb.De mégegyszer leírom, ez nem a FireFox hibája. -
Epikurosz #66 OK, de amióta az előbb beszúrtam azt a képet, azóta még 1x összeomlott. Ez már sok.
Úgyhogy most már az IE7-ből írom ezt a hsz-t.
Persze egy ilyen átállás mindig idegörlő, mert mi van a kedvencekkel?
Újraindítottam az FF-t és exportáltam a kedvenceimet. (Az FF-ben amúgy egy szerveren tárolom őket (FoxMarks), ami kényelmes. szóval, exportáltam a kedvenceimet html formátumban, majd importáltam az IE-be.
Hát, elég bosszantó, amikor egy kedvenc könyvtár neve ez lett: Művészet