Egymást szapulják az IE és a Firefox fejlesztői
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Messze az IE-vel van a legkevesebb gond, a legkényelmesebb használni, és sajnos azt kell mondjam, a legkompatibilisebb az oldalakkal. Ez persze lehet a fejlesztõk hibája is, de attól még tény, ha IE7 akkor az élet könnyebb. KEvés olyan hülye van, mint én, hogy mind a 4 fõ böngészõn tesztel mindent 😞
És hát a ff is addig volt "biztonságos" amíg kevesen használták, ahogy elterjedt kiderült, hogy biza az is igencsak "lukacsos" 😊
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Most már nyíltabban kezelhetnék a memóriakezelést is, mert az még mindig egy szép nagy okádék a Firfefoxban.
Starcraft + Diablo III - esemve
azért nem árt az a vírus írto 😊
Hát meg a weblapok többségét az IE6-on kívül szinte minen behozza normálisan, pesez ez erõsen függ attól is mennyire jol vna megirva kod.
Meghát egy FF-et (plugin) több mindenre lehet használni mint az IE-t , a többi böngészõt nem ismerem ( szal pl.az operához nem tom mennyi plugin van)
Ja, és Opera rulz. FF lomha, alapból buta, sok extet kell levadászni h használható legyen, sok memóriát eszik, és egyszerûen nem kényelmes. Hiányoznak benne baromira az Opera kényelmi szolgáltatásai. PErsze nem gond, minden verzióval lenyúlnak az Operából jópár funkciot, tehát biztosra veszem, hogy idõ kérdése, és minden lényegeset lelopnak az FF-be.
IE6... Ez egy vicc...
IE7... Igazsag szerint a motorját nem volt idõm rendesen tesztelni, a felhasználói felülete azonban ismétcsak nem nagy show.
Ami igazán idegesít az IE vs FF-ben, hogy ennyire más szabványt használnak, így 1-1 weboldalt sokszor 2 féleképp kell megcsinálni, hogy mindkét böngészõvel mûködjön rendesen ... Én maradok Firefox-os 😊
Már bocs, de ma, amikor 4GB memória 20e forintba kerül, kit érdekel, hogy egy program 80mb-ot használ?
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
A csávó az IE7-hez kiadott javítások számát hasonlította össze a FF 1.0-hoz és utódaihoz kiadottakéval, tehát még véletlenül sem sikerült még a látszatát sem fenntartani az azonos mércének.
#33: éppen most tettek vagy terveznek elérhetõvé tenni egy olyan disztribúciót, amiben nyugodtan CAD-ezhetsz...
http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva
Az egyik legbrutálisabb memóriazabáló sztem az adobe reader. Kis görcs 328KB-os pdf-et megnyitva fel-le görgetve pillanatok alatt 800MB fölé tornázta a memóriafoglaltságot, és belassult a rendszerem. Mondom mi a túró. Mikor rájöttem, hogy az AR a ludas, gyorsan nekiálltam alternatív programot keresni.
Most a Foxit Readert használom, ami pici, gyors, kevés memóriát eszik, és még jó is... 😊
Kara kánként folytatom tanításom.
Lehet, hogy bõkezû vele az oprendszer, mert 2 giga ramom van, nem õ eszi szándékosan a memót.
Gracie Barra
Nekem maximum 50Megát eszik FF2, perpillanat 46Megát, úgy hogy 5 lap van megnyitva...<#wow3>#wow3>
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Szépen csöndben teszi a dolgát, leszedi a frissítéseit, és szimplán mûködik. Nekem ennyi elég. De emlékszem még a sivár IE-s idõkre réges-régrõl...
Szóval, ha engem kérdeztek, akkor ezerszer Firefox. Az MS meg csak elemezgesse, hogy a Firefoxon dolgoznak. Szerintem tegyék õk is.
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Teljesen egyetértek amúgy, nem volt elõzménye a Mozilla részérõl ennek a primitív lejáratásnak.A Cím szerintem úgy lenne pontos, hogy "Az IE fejlesztõi szapulják a Firefox fejlesztõit".Dehát tényleg tenni kell valamit, nem ám az lenne a logikus lépés, hogy fejlesztik az IE-t, egyszerûbb a szájkarate.Ennél már csak Steve Balmer egyszerûbb(bocs ha nem jól írtam a nevét).
Így néz ki egy innndex.hu kezdõlaprészlet IE7-ben:
Nem hittem volna,hogy vannak még itt busmanok,
akik internet szarkszplorert használnak.
#60: azért nem mindegy, hogy ezt pontosan hogy is teszi: b*rom módjára, vagy kulturáltan. De ezt egyszer már tényleg eljátszotta, vajon mi lesz a soron következõ program kipécézve?
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Úgyhogy most már az IE7-bõl írom ezt a hsz-t.
Persze egy ilyen átállás mindig idegörlõ, mert mi van a kedvencekkel?
Újraindítottam az FF-t és exportáltam a kedvenceimet. (Az FF-ben amúgy egy szerveren tárolom õket (FoxMarks), ami kényelmes. szóval, exportáltam a kedvenceimet html formátumban, majd importáltam az IE-be.
Hát, elég bosszantó, amikor egy kedvenc könyvtár neve ez lett: Művészet
helyesen: Mert ugye kell 3 helyesírás-ellenõrzõ
Ennek a civilizáltabb kifejtésére kíváncsi lettem volna, persze azért én is sejtek egysmást.
Az én FF2-õm memózabálásának oka szerintem az is, hogy sok a kiegészítõ, 13 db. jelenleg. Mert ugye kell 3 szótár, a betûméreteket variáló Access bar, meg a Google bar meg anyámtyúkja. Ja, és van egy szótár is, mert könnyebb direktbe a honlapokon megnézni egy-egy angol szót.
Amúgy, nekem már kezd elegem lenni a Mozilla firefoxból, de félek, hogyha visszalovagolnék az IE-re, az sem lenne jobb.
A Firefox például most öt perce a következõ ablakkal lepett meg:
köszönöm.
hajrá FF, vesszenek a monipoliumok!
Forza.
IE-t meg nem hasznalok.
A problema az FF memoria alokatorjaban van aminek eppen az ujrairasa zajlik es ha minden igaz akkor az FF3 mar azzal erkezik.
A szemelyes velemenyem meg, hogy az amit ma csinalunk az muszaki szemmel nezve mero fizikai fajdalmat okoz. Tok mindegy, hogy IE-t, FF-et, vagy a tobbit nezzuk. Az egesz webes technologia alapjaitol a feje bubjaig egy nagy hatar szar. Workaround-ok workaround-ja. Amig ez igy van, addig akarmelyik bongeszot is nezzuk egyik szarabb mint a masik, igy a fenti cikk is kb. a kakacsimbok hajigalas pillanatnyi "erdekfeszito" allasat mutatja. (bocsi erzekenylelkuek)
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Amugy a Microsoftnak nem kis fejtörést okoz a Firefox, mert nem egy országban köztük nálunk is 40% feletti a népszerûsége, ami folyamataosan nõ... Nem adok két évet és az Explorert megelõzi. 😊
Ez sosem volt így teljes mértékben, WMP 11 és IE7 is simán felment crack-elt Windowsra (Valódi Elõny crack, WGA crack...) van már elég rég óta.
Excel 2007: 6 MB
Ki érti ezt?
Megnyitottam ugyanazt a 3 honlapot az FF 2.0.0.11-ben és az IE7-ben is.
A memóriahasználat:
- IE7: 111 MB
- FF2: 213 MB