Egymást szapulják az IE és a Firefox fejlesztői

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bár nagyjából le**arom az elemzéseket, megjegyzem csendben a 7-es IE nálam most a kedvenc böngészõ, pedig -mivel fejlesztek, és tesztelnem kell- fent van a gépen a mindenkori legfrissebb ff, opera, és safari.
Messze az IE-vel van a legkevesebb gond, a legkényelmesebb használni, és sajnos azt kell mondjam, a legkompatibilisebb az oldalakkal. Ez persze lehet a fejlesztõk hibája is, de attól még tény, ha IE7 akkor az élet könnyebb. KEvés olyan hülye van, mint én, hogy mind a 4 fõ böngészõn tesztel mindent 😞

És hát a ff is addig volt "biztonságos" amíg kevesen használták, ahogy elterjedt kiderült, hogy biza az is igencsak "lukacsos" 😊

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

"A Mozilla egyértelmûen sokkal nyíltabban kezeli a biztonsági frissítések kérdését és gyakrabban foltozza be a fel-felbukkanó hibákat"

Most már nyíltabban kezelhetnék a memóriakezelést is, mert az még mindig egy szép nagy okádék a Firfefoxban.
smv
Operába nincsenek kiterjesztések ott más a koncepcio. Ott alapból beleraknak sok funkciot (mailkliens, irc kliens, egérmozdulatok, kuka, munkamenet helyreállítás, torrent kliens stb stb stb) baromira optimalizáltan, hogy alapból egy okos és kényelmes böngészõt vehessen midnenki a kezébe, és azzal vághasson neki. Mondván, hogy senki sem azért tölt le egy böngészõt, hogy aztán hetekig pepecseljen a finomhangolásával. Ráadásul az Opera több mint böngészõ, egyfajta internetes programcsomag.

Starcraft + Diablo III - esemve

vagy cask nem tucc rola 😄😄😄😄,

azért nem árt az a vírus írto 😊

smv
Látom hozzáértõ vagy teis... Inkább akkor kérj anyucitól 4giga ramot karácsonyra, és menj be a suliba, kérdezd meg a tanítónénit, hogy mit is mond a hülyeségeidre.

hát most én is sok mindenkinek válaszolhatnék sokmindent, fõleg annak a fõ baromnak aki a ELVAN a mindennapi használatával az MS-el, igen az átlag user-ek akik azt se tudják mi a html, csak azt hogy intetrnet, azoknak bõven elég az MS termék. Node , jómagam is amikor weblapot szerkeszgetek és elkezdem nézegetni, hogy vajon mit irtam el a kodban, tuti 100 hogy IE6-ban vagy IE7-benn vlaami szar, sõt, ha már IE 6-ban jo, akkor az nem jelenti azt hogy IE7-ben is jo lenne, vagy fordítva, de nem gyengén fel tud mérgelni, amikor valami szabványosnak irt dolog, IE6-ban valahogy sehogy sem jo.
Hát meg a weblapok többségét az IE6-on kívül szinte minen behozza normálisan, pesez ez erõsen függ attól is mennyire jol vna megirva kod.
Meghát egy FF-et (plugin) több mindenre lehet használni mint az IE-t , a többi böngészõt nem ismerem ( szal pl.az operához nem tom mennyi plugin van)

smv
Opera 52 megát eszik nálam 14 tabbal, 9 rss feedel, és persze be van kapcsolva a mail kliense is.

Ja, és Opera rulz. FF lomha, alapból buta, sok extet kell levadászni h használható legyen, sok memóriát eszik, és egyszerûen nem kényelmes. Hiányoznak benne baromira az Opera kényelmi szolgáltatásai. PErsze nem gond, minden verzióval lenyúlnak az Operából jópár funkciot, tehát biztosra veszem, hogy idõ kérdése, és minden lényegeset lelopnak az FF-be.

IE6... Ez egy vicc...
IE7... Igazsag szerint a motorját nem volt idõm rendesen tesztelni, a felhasználói felülete azonban ismétcsak nem nagy show.

Ha annyira fasza az exploder, akkor miért van az h a tûzfal, és a vírusirtó legfrisebb változata mellett is paráznia kell az embernek, hogy mikor szippant le olyan "kiegészítõket", amik összevissza térítik el a browsert. És az még az optimális eset, hogy csak eltérítik. Külön ágazat szakosodott arra, hogy ezeket a herkentyûket el lehessen távolítani. Totális káosz h az elõre definiált biztonsági beállítások segítségével csak olyan állapotok érhetõek el, amikor minden bit letöltéséhez a felhasználó jóváhagyása szükséges, vagy a ló túlsó oldala, amikor minden szutykot automatikusan telepít 5 perc böngészés után.
ChaosTeam
Én eleinte IE-t használtam.... amíg egy szép napon 1 weboldal megnyitása nem tette tönkre az egész windowst... azért elég elgondolkodtató volt, hogy 1 sima weboldallal haza lehetett vágni az egész win-t... akkor váltottam Firefox-ra.

Ami igazán idegesít az IE vs FF-ben, hogy ennyire más szabványt használnak, így 1-1 weboldalt sokszor 2 féleképp kell megcsinálni, hogy mindkét böngészõvel mûködjön rendesen ... Én maradok Firefox-os 😊
"FF memóriahasználata:"

Már bocs, de ma, amikor 4GB memória 20e forintba kerül, kit érdekel, hogy egy program 80mb-ot használ?

az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?

Érdekes, hogy a MS-os csávó által végzett felmérés metodikájáról egy szó sincs a cikkben.

A csávó az IE7-hez kiadott javítások számát hasonlította össze a FF 1.0-hoz és utódaihoz kiadottakéval, tehát még véletlenül sem sikerült még a látszatát sem fenntartani az azonos mércének.

#33: éppen most tettek vagy terveznek elérhetõvé tenni egy olyan disztribúciót, amiben nyugodtan CAD-ezhetsz...
CSOCSO
nem erdekel melyika gyorsabb nem erdekel melyik hany memoriat zabal.. annyit tudok hogy mi volt addig amig nem kezdtem el firefoxot hasznalni... nagyjabol (szereny velemenyem szerint) csont ugyanazokat a lapokat nezegetem mint mikor IE-t hasznaltam a kulonbseg hogy mar honapok ota nem volt win reinstall es nem hasznalok Firefox mellett se antivirust se firewallt..................... nah ezt csinaljatok utannam IE vel ugy hogy napi tobb orat ultok internet elott es nem levelezesre hasznaljatok a cuccost... nezem a nyuuz.hu-t es a szanalmas.hut minden nap szal idegenre oldalakra maszkalok minden nap... egy darab felugralo szarom sincs.. se virusum.. es spam levelem is alig jon nehany.
FF-et szidni kiterjesztesek fagyasa miatt olyan mint WinXP-t szidni mert egy szar driver miatt lefagy a gep. Nem szabad valogatas nelkul telepitgetni es akkor egy jo oreg WinXP es egy nem betas FF atomstabilan fog menni.
Akkor ne zavard, mert alszik... Pssssssz!

http://tibor.szasz.hu - Webfüggőség a köbön http://torrentek.hu - Mindenki meg van hívva

Sztem memória zabálás területén az IE és a FF is ugyanolyan szinten áll. Mikor webet fejlesztek, akkor soxor IE-ben és FF-ban is egyenként 20-30 oldalt nyitok meg, és simán elõfordult már, hogy mind a kettõ 600-600MB-ot evett egyenként. Nem láttam nagy különbséget a kettõ között.

Az egyik legbrutálisabb memóriazabáló sztem az adobe reader. Kis görcs 328KB-os pdf-et megnyitva fel-le görgetve pillanatok alatt 800MB fölé tornázta a memóriafoglaltságot, és belassult a rendszerem. Mondom mi a túró. Mikor rájöttem, hogy az AR a ludas, gyorsan nekiálltam alternatív programot keresni.
Most a Foxit Readert használom, ami pici, gyors, kevés memóriát eszik, és még jó is... 😊

különben régen nekem is elég stabil volt az FF. Most letiltottam az utoljára telepített kiterjesztést (Paypal) hátha õ okozta a galibát.

Kara kánként folytatom tanításom.

2.0.0.11 van nekem fent.

Lehet, hogy bõkezû vele az oprendszer, mert 2 giga ramom van, nem õ eszi szándékosan a memót.

Nekem egy idõben folyton fagyott. Aztán megritkítottam a kiterjesztéseket, azóta bombabiztos😊

Gracie Barra

ivjoe
FF memóriahasználata:

"FF2: 213 MB"??? Ezt hogy..?
Nekem maximum 50Megát eszik FF2, perpillanat 46Megát, úgy hogy 5 lap van megnyitva...<#wow3>

Aszerintem a 2.0.0.11 ben jelentõsen javítottak a memóriaigényen, mert nekem 12 füllel is 150MB alatt volt a memóriaigény (~148Mb) de amint bezártam párat és csak 4 et hagytam lement ~112-115Mb köré.. (ezt Vista alatt...)

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Nekem eddig semmi, úgyértem SEMMI gondom nem volt a Firefox-szal. Miért ne zabáljon memóriát, ha van? Másfél éve használom kb., de egy fagyás, egy hibaüzenet, egy nyekk nem volt. Pedig van egy rakat kiegészítõm. IE-t meg ha fizetnének se használnék, miután rájöttem mire képes a Firefox, pláne hasznos kis kiegekkel...
Szépen csöndben teszi a dolgát, leszedi a frissítéseit, és szimplán mûködik. Nekem ennyi elég. De emlékszem még a sivár IE-s idõkre réges-régrõl...
Szóval, ha engem kérdeztek, akkor ezerszer Firefox. Az MS meg csak elemezgesse, hogy a Firefoxon dolgoznak. Szerintem tegyék õk is.

A kudarc az, ha meg sem próbálod.

Narxis
Kezdésnek kapcsold ki a bõvítményeket, de ha annyi 5Ft-osom lenne ahányszor ezekkel a hibákkal összefutottam fórumokon, meglenne az új gépem. <#nevetes1>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Igen ez az egyik dolog amiért FireFox-ot használok, nem értem, hogy IE7-be nehéz lett volna-e megcsinálni vagy csak sz.rtak rá.<#smile>

Teljesen egyetértek amúgy, nem volt elõzménye a Mozilla részérõl ennek a primitív lejáratásnak.A Cím szerintem úgy lenne pontos, hogy "Az IE fejlesztõi szapulják a Firefox fejlesztõit".Dehát tényleg tenni kell valamit, nem ám az lenne a logikus lépés, hogy fejlesztik az IE-t, egyszerûbb a szájkarate.Ennél már csak Steve Balmer egyszerûbb(bocs ha nem jól írtam a nevét).

na, csakhogy ne érhesse szó a ház elejét.
Így néz ki egy innndex.hu kezdõlaprészlet IE7-ben:

Firefox 3 bétát használok és sokkal jobb az eddigieknél. Mindennél gyorsabbnak találtam. Van Operám is, de azt ritkán használom, vmiért nem szimpi. Amit nagyon hiányolok Firefoxból: az Acrobat nem épül bele egy kis gomb képében, amire kattintva az adott weblapot pdf-é konvertálja. A Realplayer sem épül bele, hogy youtube meg hasonló oldalakról egy felugró gombbal lehessen videót menteni. Ha ezekre van vmi megoldás akkor asszem többet nem használok többet IE7-et.
Te jó ég!
Nem hittem volna,hogy vannak még itt busmanok,
akik internet szarkszplorert használnak.
Ha meg váratlanul le is áll, simán visszahozza az elõzõ állapotot.<#eljen>

#60: azért nem mindegy, hogy ezt pontosan hogy is teszi: b*rom módjára, vagy kulturáltan. De ezt egyszer már tényleg eljátszotta, vajon mi lesz a soron következõ program kipécézve?

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Narxis
Használd azt ami neked a legjobb.De mégegyszer leírom, ez nem a FireFox hibája.

OK, de amióta az elõbb beszúrtam azt a képet, azóta még 1x összeomlott. Ez már sok.
Úgyhogy most már az IE7-bõl írom ezt a hsz-t.

Persze egy ilyen átállás mindig idegörlõ, mert mi van a kedvencekkel?

Újraindítottam az FF-t és exportáltam a kedvenceimet. (Az FF-ben amúgy egy szerveren tárolom õket (FoxMarks), ami kényelmes. szóval, exportáltam a kedvenceimet html formátumban, majd importáltam az IE-be.
Hát, elég bosszantó, amikor egy kedvenc könyvtár neve ez lett: Művészet

Mert ugye kell 3 szótár...

helyesen: Mert ugye kell 3 helyesírás-ellenõrzõ

Narxis
Ilyeneket én rendszeresen kaptam videoszerkesztõ, filmlejátszó programoknál.Ez nem a Firefox hibája, hanem az op. rendszeré.(Megjegyzem, nekem a Firefox sose fagyott vagy állt le magától, pedig csak azt használom jó pár éve.)

(Viszta Hóm Prémium alatt)

"Az egesz webes technologia alapjaitol a feje bubjaig egy nagy hatar szar."

Ennek a civilizáltabb kifejtésére kíváncsi lettem volna, persze azért én is sejtek egysmást.

Az én FF2-õm memózabálásának oka szerintem az is, hogy sok a kiegészítõ, 13 db. jelenleg. Mert ugye kell 3 szótár, a betûméreteket variáló Access bar, meg a Google bar meg anyámtyúkja. Ja, és van egy szótár is, mert könnyebb direktbe a honlapokon megnézni egy-egy angol szót.

Amúgy, nekem már kezd elegem lenni a Mozilla firefoxból, de félek, hogyha visszalovagolnék az IE-re, az sem lenne jobb.

A Firefox például most öt perce a következõ ablakkal lepett meg:

Narxis
Attól még undorító, hányingerkeltõ lépésnek tarthatom,ugye?

szájtépés helyett: Meg kellene érteni végre valahára azt a pofonegyszerû startégiát ami az IE és MS mögött van. Ez nem más mint a pénz. Kereskedelmi szoftver. Fizetsz érte amikor megveszed a Win-t. A bevételek fokozása érdekében pedig minden kereskedelmi cég alapvetõ érdeke hogy saját magát fényezze. Ennyi. Nem több. Ha ezt sikerül felfogni, nem kell 3évesek módjára itt civakodnia senkinsek sem, okafogyottá válik mindez.
arty
az internet explorer felhasználóinak ezuton szeretném megköszönni, hogy ostoba választásukkal támogatják az IE specifikus oldalak létezését, adják a lovat a szabványokra fittyet hányo MS alá ...

köszönöm.

hajrá FF, vesszenek a monipoliumok!

Forza.

FF 2.0.0.11, 11 megnyitott lap, 56 mega
IE-t meg nem hasznalok.

Elég fiatal lehetsz...😛

rigidus
Ja, egyebkent meg tokmindegy, hogy melyikben hany sebezhetoseget talalnak. Erdekesebb kerdes, hogy mikor javitjak, mikor teszik kozze, vagy egyaltalan kijavitjak-e.

rigidus
Az FF memoriazabalasa ismert problema, nem is olyan regen olvastam a mozilla egyik kozlemenyet ezzel kapcsolatban, szamos diagnosztikai eredmenyt is publikaltak melle. (ha valaki olvasta a blogot linkelje mar be, koszi)

A problema az FF memoria alokatorjaban van aminek eppen az ujrairasa zajlik es ha minden igaz akkor az FF3 mar azzal erkezik.

A szemelyes velemenyem meg, hogy az amit ma csinalunk az muszaki szemmel nezve mero fizikai fajdalmat okoz. Tok mindegy, hogy IE-t, FF-et, vagy a tobbit nezzuk. Az egesz webes technologia alapjaitol a feje bubjaig egy nagy hatar szar. Workaround-ok workaround-ja. Amig ez igy van, addig akarmelyik bongeszot is nezzuk egyik szarabb mint a masik, igy a fenti cikk is kb. a kakacsimbok hajigalas pillanatnyi "erdekfeszito" allasat mutatja. (bocsi erzekenylelkuek)

Hát az biztos, hogy a komolyabb felhasználásnál a Linux ezerszer jobb, mint a Windows, de otthonra neki (mint ahogy nekem is) megteszi a Vista. Ugyan van VMWare-ben Linux (Uhu és Suse), de azt csak tanulásra indítgatom el.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Nálam jelenleg 97 MB RAM-ot eszik, 4 megnyitott lapfül, pár kieglszítés és egy skin mellett.

DjDano
Én is tesztelgetem a FF3 pre beta2-t de egyelõre a java-s honapoknál is folyamatosan elszáll...

Amugy a Microsoftnak nem kis fejtörést okoz a Firefox, mert nem egy országban köztük nálunk is 40% feletti a népszerûsége, ami folyamataosan nõ... Nem adok két évet és az Explorert megelõzi. 😊

Narxis
Nálam pont fordítva van.

skinnyman
Ez igazán nyomós érv volt a microsofttól, most aztán reszkethet a Firefox 😊

Regards,

Nalam a ceges gepen nem eszik sokat. 5 nyitott lap, 63 mega
"sokaknak nincs eredeti windowsa, hiszen az ie7 csak azzal mûködik"

Ez sosem volt így teljes mértékben, WMP 11 és IE7 is simán felment crack-elt Windowsra (Valódi Elõny crack, WGA crack...) van már elég rég óta.

Word 2007: 15 MB memóhasználat
Excel 2007: 6 MB

Ki érti ezt?

Na, megnéztem megint:

Megnyitottam ugyanazt a 3 honlapot az FF 2.0.0.11-ben és az IE7-ben is.
A memóriahasználat:
- IE7: 111 MB
- FF2: 213 MB