145
-
Epikurosz #65 Mert ugye kell 3 szótár...
helyesen: Mert ugye kell 3 helyesírás-ellenőrző -
#64 Ilyeneket én rendszeresen kaptam videoszerkesztő, filmlejátszó programoknál.Ez nem a Firefox hibája, hanem az op. rendszeré.(Megjegyzem, nekem a Firefox sose fagyott vagy állt le magától, pedig csak azt használom jó pár éve.) -
Epikurosz #63 (Viszta Hóm Prémium alatt) -
Epikurosz #62 "Az egesz webes technologia alapjaitol a feje bubjaig egy nagy hatar szar."
Ennek a civilizáltabb kifejtésére kíváncsi lettem volna, persze azért én is sejtek egysmást.
Az én FF2-őm memózabálásának oka szerintem az is, hogy sok a kiegészítő, 13 db. jelenleg. Mert ugye kell 3 szótár, a betűméreteket variáló Access bar, meg a Google bar meg anyámtyúkja. Ja, és van egy szótár is, mert könnyebb direktbe a honlapokon megnézni egy-egy angol szót.
Amúgy, nekem már kezd elegem lenni a Mozilla firefoxból, de félek, hogyha visszalovagolnék az IE-re, az sem lenne jobb.
A Firefox például most öt perce a következő ablakkal lepett meg:
-
#61 Attól még undorító, hányingerkeltő lépésnek tarthatom,ugye? -
minatomirai #60 szájtépés helyett: Meg kellene érteni végre valahára azt a pofonegyszerű startégiát ami az IE és MS mögött van. Ez nem más mint a pénz. Kereskedelmi szoftver. Fizetsz érte amikor megveszed a Win-t. A bevételek fokozása érdekében pedig minden kereskedelmi cég alapvető érdeke hogy saját magát fényezze. Ennyi. Nem több. Ha ezt sikerül felfogni, nem kell 3évesek módjára itt civakodnia senkinsek sem, okafogyottá válik mindez. -
#59 az internet explorer felhasználóinak ezuton szeretném megköszönni, hogy ostoba választásukkal támogatják az IE specifikus oldalak létezését, adják a lovat a szabványokra fittyet hányo MS alá ...
köszönöm.
hajrá FF, vesszenek a monipoliumok! -
Kagemusha #58 FF 2.0.0.11, 11 megnyitott lap, 56 mega
IE-t meg nem hasznalok. -
jzombi #57 Elég fiatal lehetsz...:P -
#56 Ja, egyebkent meg tokmindegy, hogy melyikben hany sebezhetoseget talalnak. Erdekesebb kerdes, hogy mikor javitjak, mikor teszik kozze, vagy egyaltalan kijavitjak-e. -
#55 Az FF memoriazabalasa ismert problema, nem is olyan regen olvastam a mozilla egyik kozlemenyet ezzel kapcsolatban, szamos diagnosztikai eredmenyt is publikaltak melle. (ha valaki olvasta a blogot linkelje mar be, koszi)
A problema az FF memoria alokatorjaban van aminek eppen az ujrairasa zajlik es ha minden igaz akkor az FF3 mar azzal erkezik.
A szemelyes velemenyem meg, hogy az amit ma csinalunk az muszaki szemmel nezve mero fizikai fajdalmat okoz. Tok mindegy, hogy IE-t, FF-et, vagy a tobbit nezzuk. Az egesz webes technologia alapjaitol a feje bubjaig egy nagy hatar szar. Workaround-ok workaround-ja. Amig ez igy van, addig akarmelyik bongeszot is nezzuk egyik szarabb mint a masik, igy a fenti cikk is kb. a kakacsimbok hajigalas pillanatnyi "erdekfeszito" allasat mutatja. (bocsi erzekenylelkuek) -
Csaba42 #54 Hát az biztos, hogy a komolyabb felhasználásnál a Linux ezerszer jobb, mint a Windows, de otthonra neki (mint ahogy nekem is) megteszi a Vista. Ugyan van VMWare-ben Linux (Uhu és Suse), de azt csak tanulásra indítgatom el. -
Csaba42 #53 Nálam jelenleg 97 MB RAM-ot eszik, 4 megnyitott lapfül, pár kieglszítés és egy skin mellett. -
#52 Én is tesztelgetem a FF3 pre beta2-t de egyelőre a java-s honapoknál is folyamatosan elszáll...
Amugy a Microsoftnak nem kis fejtörést okoz a Firefox, mert nem egy országban köztük nálunk is 40% feletti a népszerűsége, ami folyamataosan nő... Nem adok két évet és az Explorert megelőzi. :) -
#51 Nálam pont fordítva van. -
#50 Ez igazán nyomós érv volt a microsofttól, most aztán reszkethet a Firefox :) -
DagadtNinja #49 Nalam a ceges gepen nem eszik sokat. 5 nyitott lap, 63 mega -
balee66 #48 "sokaknak nincs eredeti windowsa, hiszen az ie7 csak azzal működik"
Ez sosem volt így teljes mértékben, WMP 11 és IE7 is simán felment crack-elt Windowsra (Valódi Előny crack, WGA crack...) van már elég rég óta. -
Epikurosz #47 Word 2007: 15 MB memóhasználat
Excel 2007: 6 MB
Ki érti ezt? -
Epikurosz #46 Na, megnéztem megint:
Megnyitottam ugyanazt a 3 honlapot az FF 2.0.0.11-ben és az IE7-ben is.
A memóriahasználat:
- IE7: 111 MB
- FF2: 213 MB
-
Epikurosz #45 Azért a Mozilla Firefox-szal sem minden fenékig tejföl.
Volt már, hogy lefagyott, újra kellett indítani. Egyszer meg én lőttem le, mert a Feladatkezelőben észrevettem, hogy 320 MB (!) memóriát használ, amikor alapból kevesebbet kellene. Na, most megint megnéztem: 272 MB. Atyaúristen! Ez azért sok. Nektek is ennyit eszik?
A másik: hiába vannak letiltva a felugró reklámablakok, van úgy, hogy ennek ellenére a Firefoxban rálépek egy honlapra, és annak sikerül nem új lapot, hanem ú ablakot megnyitnia. Amúgy, igen, van tűzfalam is.
-
ozric #44 Tehát egy kicsit sem mókás, hogy a világ legnagyobb, leggazdagabb cége kénytelen - trükközések segítségével - magyarázkodni, hogy egy alapítvány és pici cége (Mozilla co.) által fejlesztett szoftver azért valamivel rosszabb, mint amit szinte korlátlan költségvetésből fejleszt. Ha félreteszed az elvakultságod, akkor elgondolkodhatnál, hogy a legnagyobb költségvetésű böngésző miért nem egyértelmű választás? Soha senki nem költött webes fejlesztésre annyit, mint a Microsoft. Na jó, érvelhetsz azzal, hogy a költségvetés meg a színvonal nem mindig függ össze... Meg hogy ennél többet nem tud fejlesztésre költeni a Microsoft, mert nem jut a befektetőknek... Vagy teljesen érthető az 5 év pihenő a 2 IE böngésző között, mert a felhasználók többsége - mint ahogy bekövetkezet - inkább használja az elavult technológiát (IE6), nem fog fejlettebbre váltani...
Szerinted tipikus (mint ahogy írtad), hogy a felhasználók gondolkodnak, és nem a sajtóközleményeket böfögik vissza? -
MasterJay #43 Én mióta az eszemet tudom ff-et használok. Soha nem volt vele semmi bajom. Talán 1. Sok memóriát kajál meg, de állítólag ez már a 3-asban már javítva lesz. Most tesztelem a 3.0b2pre-t. Itt még van egy kis javítanivaló ugyanis a freemail-nél exe hibával elszáll. De ez lehet más hiba is. -
xizor #42 Nekem EI7em van, és nekem sokkal jobban bejön mint a többi :) Valahogy barátságosabb.Persze van jó tűzfalam, szal a netböngésző vírus részről mind1. -
Inquisitor #41 "ó hogy mondod, a másik véleményem az, hogy sokaknak nincs eredeti windowsa, hiszen az ie7 csak azzal működik"
Esetleg nem ártana híreket olvasni. Jó pár napja ami XP-n be volt kapcsolva a frissítés, azokon mindre felmászott az IE7-es, ha eredeti, ha nem, mert több energia volt az IE6 "nemlétező" lyukait foltozni, mint ezt megcselekedni. -
juzosch #40 Konkrét tény h nekem sikerült:D
Upsz, elszóltam magam...
Na mind1, azóta már feltettem a legális ingyenvindózomat:D -
#39 Uramisten, nem hittem volna, hogy Redmondban ilyen komolytalan emberek vannak...Minek kell fröcsögniük?A Linux ellen is elég durva kampányt folytattak, aztán vissza vettek az arcból, nagyon nem kéne ezt MS, nagyon nem kéne... -
floatr #38 Igazad van Ravkin, használd azt amit csak akarsz, a fene se akar rádtukmálni semmit. A lényeg h boldog legyél, faking mindegy h te használod a géped v a mikorszoft.
Tényleg, drukkolok Neked, hogy sikerüljön kitartani emellett az álláspont mellett. Ne hagyd magad megtéveszteni, merthát ami márka az márka. Az embereknek a szájába tolja a mikorszoft a sült galambot; igaz ugyan h egyre több embernek nem ízlik a dolog, deha van elég sok kitartóan bamba ember, akkor mindig is a mikorszoftnak fog állni a zászló. És ez a lényeg: jó Neked, és nem mellesleg jó nekik is. Sok bamba ember integet a mikorszoft zászló alatt h "sziasztok, mer nekünk jó".
Csak ne lenne olyan elbaszott az új office, az openoffice közelebb áll az office xp-hez, mint az új, faking nehéz migrálni, pláne egy irodát. No meg az a szerencsétlen SQL Server, amíg az ember átrágja magát a különféle ellenjavallatokon, az ms által elismert problémák garmadáján, az inkompatibilis interfészek khm... sajátosságain... nameg h viszta alól egyelőre csak 1kb/s-el lehet elérni, mindegy...
Igaz h az Exchange szerverrel már régóta szívunk, de a rendszergazda (aki ráadásul ms orientált) már pár hónapja keresi a dokumentációban valahol elrejtett információkat, talán meglesz az a beállítás, amitől a web access majd 10%-nál nagyobb rendelkezésre állást fog produkálni.
Ehh nomeg az Explorer is végre már támogat pár szabványt is. Nemhiába dolgozott rajta az ms mindhárom dedikált fejlesztője éjjel-nappal, bár kissé még deviánsan viselkedik, de már alakul.
Bár az a pár játék, amivel szoktam játszani, simán elindul linux alatt is, azért mégiscsak más érzés a mikorszoft keretein belül tenni ugyanezt. Remélem a felület használhatóságában, és design-ban is hamar utólérik a linux-os srácokat, hiszen már annyira közel járnak. Úh télleg a fájlrendszer... most majdnem kijöttek egy olyannal, ami ráverhetett volna a konkurenciára, de nembaj, majd a következő windózba beleteszik.
Ja és dejóóóó h végre durva módon támogatja az oprencer a DRM-et, dejóóóó!!! Ezzel sokkal jobban fogom élvezni a kultúrát, ami árad felém.
Nomeg ez a sok új csilivili a messenger-ben, haaaajdekirááály. Majd küldök egy pár szép flashes üzenetet pár emo ismerősömnek, uhh valamiért kifagyott... janem csak swappelt, mer elfogyott a memória, namost...
Huhh milyen jó sok processz is fut a háttérben... deszépek így együtt, remélem egyik se féreg, vagy remote spam/DDOS processz.
Ejj, node nem is folytatom, mert ennyi bizonyára elég is, várjuk a csodát :) -
axaard #37 "Egyébként legalább egy hónapja nem feltétel az eredetiség az ie7-hez."
Igen, ez rémlett valahonnan, csak gyorsan írtam, és nem volt kedvem előkeresni a régi sg-s cikk linkjét, mert Ravkin-nal konkrét tények kellenek :-D -
juzosch #36 Egyébként legalább egy hónapja nem feltétel az eredetiség az ie7-hez.
Ugyanis így a törvindózosok se terjesztik a vírusokat. -
axaard #35 A tört Vista-ban meg benne van alapból az IE7. A divathajhászok azt használják, nemgondolod?
Egyébként én is Linuxot (konkrétan Ubuntut) használok (és nem vagyok "vérlinuxos", mert van xp is a gépen, csak kb. 1 hete nem indítottam el), és onnan olvasom ezt az oldalt, onnan postolok most. A windowson se msn, se skype, a hálókártya driverer is csak a multi miatt van fent...
És azthiszem itt vannak az érvek. Te (is) beszéltél a nagy francba, érvek nélkül (hogy a vérlinuxososk is win alól neteznek, postolnak, olvasnak, játszanak, stb.). Ha jól látom, sehol egy konkrét név, dátum, stb.
Másik érv: ACID2 teszt. Valaki említette már. a ff sokkal szebben behozza, mint az ie (de az opera veri mindkettőt)... -
juzosch #34 HA befejezed a sulit (nálunk legalábbis) nem kell törölni a "sulitól kapott" vistát, csak nem aktiválhatod (értsd telepítheted) többet. -
juzosch #33 Egy két speciális dolgon kívül (játék, CAD) tényleg minden megoldható linuxon, max meg kell szokni egy új felületet.
Aki meg firefox alatt is beszop minden vírust, az valamit nagyon rosszul csinál. Én nem figyelek oda netezés közben, de évek óta (min 5) nem votl vírusom, és spyware-m is csak elvétve. (múltkor fél év után 0-át talált, azóta nem néztem) -
Csaba42 #32 Nah, akkor bugfix:
legalábis = legális
licencet = licenceket
"bejönnek. Office" = "bejönnek. Az Office"
Csaba has been updated to v1.1 :) -
Csaba42 #31 Én spec. most akarok beszerezni egy legalábis Vista Bussiness-t és Office 2007-et (mellé ajcsiba adnak XP-t és 2003-at) a Tisztaszoftver által. Jó, ha elhagyom a sulim, akkor dughatom is fel magamnak az ingyenes licencet, kell igényelni másikat, már ha továbbra is tanuló státuszban fogok ténykedni, de ez még messze van, addig le is kell diplomázni, aminek az ideje még kétséges.
Ja, és nem, nem azért használok Vistát és Office 2007-et, mert trendimackó lennék, csak nekem jobban bejönnek. Office 2007 sokkal átláthatóbb, kb. 20%-kal gyorsabban megcsinálok benne mindent, a Vista meg már a szívemhez nőtt.:) -
Csaba42 #30 És mi van a Dos 1.0-val??? 640kb memó rulz!!! -
#29 @Csaba42
Jó hogy mondod, a másik véleményem az, hogy sokaknak nincs eredeti windowsa, hiszen az ie7 csak azzal működik. Jó persze vannak crackek, de ha ott van a firefox akkor persze már minek használná bárki is a fizetős ie-t. -
Csaba42 #28 És minden legális? -
Csaba42 #27 Linux alatt is legalább annyi dolgot lehet csinálni, mint Windows alatt. Sőt, akinek nem kell mindenáron a legújabb Windows játék a gépére, az Linuxot is használhat állandóan (játékra is), hisz azon is van pl. Quake, Civilization, stb-stb. A többit meg, amiket említettél, mind-mind csuklóból tudja a Linux, javaslom, próbáld ki te is! :) -
#26 @ozric
Ozric ez annyira tipikus. Csak a firefoxnak érdeke az hogy "fanokat" gyűjtsön maga köré. Az ms talán azért nem fejleszti hyper szuperra a böngészőjét mert nem akar kávéfőzöt integrálni a programjába. Félre téve a viccet nem is értem erre miért lenne szükség, én régóta iet használok mindenhez, soha nem volt vele semmi gondom, még a a nagyon bugosnak emlegetett ie5 el sem, egyébként meg fejlesztik mindenki nagyon jól tudja, csak talán nem veszik fel a kesztyűt a freeware programokal és nem adnak ki minden nap új verziót de ez minden. Én azt gondolom hogy ez a dolog, éppen az ilyen "divathajhászoknak" van kitalálva, akik 24/7 a gépük előtt ülnek, és már nincs jobb dolguk mithogy beszerezzék a legvagányabb programokat. Én szeretem a gépemet használni arra amire való, és szerintem erre a feladatra az ms programok 100% osan megfelelnek. Nem gondolom, hogy idióta lennék azért mert nem érzek legyőzhetetlen vágyat arra, hogy felrakjam az ff-t vagy valamelyik linux disztribúciót. Egyszerűen nem. Van a számítógépem használom nap mint nap amire használom és a microsoft szoftverek teljesen szabaddá teszik számomra az utat. Én elhiszem hogy vannak programok amellyek talán többet tudnak mint az ms cuccok, de abban már vitatkoznák hogy valóban szükségem van e rájuk. Gondoljátok csak végig.
@fade2black
fade2black, ha csak el akarsz küldeni a francba mert neked más a véleményed akkor gratula én jobban szeretem az érveket, talán nehezen de meggyőzhető vagyok.