104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
korbin555 #94093 Eddig még semmit nem értek el.Jelenleg(2021 július) 35. helyen állnak a világranglistán.2016 óta Spekker Tamás(?)a szövetségi kapitány.Most végre talán kijutnak a 2022-es VB-re.Csoport.Ajánlom is nekik,mert tíz játékosom van a keretben,ebből többen világklasszisok.Én ugyan már évente kapok 2-3 nagyon jó ifit(néha azért vannak lyukas évek),de máshol elég ritkán jön elő valaki is.Egy komoly kezdőt már most is ki lehet állítani,de még sovány a választási lehetőség,és szűk a keret.Jelenleg ők a legjobb magyarok.Zárójelben a nevelő egyesület.
Simon.Hali
Bárányos.Újpest
Szolnoki.Vidi
Bese.Hali.
Fodor.Hali
Böőr.Loki
Cseri.Fradi
Ivancsics.Hali
Tatai.Hali
Kovács.Diósgyőr
Urbán.Hali
Pusztai.Hali
Ez nyolc év termése,a krémek krémje.Nagyjából ezekre az emberekre lehet most építeni,de még sok a fiatal.Nagyon erős a 22-23 éves korosztály.Az nem csak nálam volt jó év,hanem máshol is.De az U21-es válogatott is komoly játékerőt képvisel. Tavalyi évben a Loki fejlesztette a training,és a youth facilities-t,és van két remek 16-17 éves szélsőjük.Az Újpestnél is van egy-két nagyon ígéretes srác.Tehát akadnak jó magyar fiatalok,és pont ezt akartam elérni.A 2026-os VB selejtező előtt,előfordulhat, hogy hozzáadok még egy menedzsert,és átveszem a válogatottat.Arra már egy nagyon erős csapatot lehetne összeállítani.Több lesz a tapasztalt játékos,és nem csak tizenöt emberből lehet majd válogatni. -
Vmiért nem tudom linkelni a képet...De akit érdekel megnézni :D
-
Mivel ráuntam picit a Fradira, gondoltam kezdek egy hasonló képességű csapattal más országban, a Lech-re esett a választásom, főleg Lovrencsics miatt. Alapból egész jó facility-k vannak, és a youth rating is 90 valamennyi, szóval jobb lesz, mint itthon.
Első EL selejtező félideje:
http://s10.postimg.org/qo148qg55/lol.jpg
Vicces :))
Főleg, hogy csatárom még nem rúgott gólt. -
Elvétve találhatsz olyan játékost a legnagyobb nemzeteknél, aki előbb kapja meg az állampolgárságot nálunk, minthogy ők behívnák a válogatottba, de mondom, ez nem lesz elég. Annyi ilyen játékost nem tudsz kinevelni, hogy egy válogattotnyi/csapatnyi használható legyen belőlük.
Most néztem meg a Youth Rating értékeket, talátam egy listát, a 4. legrosszabb Magyarország, csak Kanada, Grúzia és Észak-Korea rosszabb nálunk. -
GOAAL #94089 Még Brazíliában meg Argentínában is? -
Mondom, teljesen esélytelen, sajnos. :(
Nagyon nehéz olyan válogatott szintű játékost találni, akit nem hívnak be hazájba csapatába. Nálam is szokott lenni egy-két példa mondjuk egy 10-15 éves karrier alatt, de ez meg semmire nem elég. -
Magyar Válogatott mit ért el ennyi idő alatt? -
GOAAL #94086 De nem csak magyarokkal, hanem olyanokkal is, akik 25-26 éves korukig bekerülhetnek a válogatottba, ehhez mondjuk olyan játékosokat kellene találnom, akik erősítést jelentenek, de van rá esély, hogy 23-25 éves korukig ne kötelezzék el magukat egy másik válogatotthoz és honosíthassam őket. Mondjuk nem könnyíti meg a dolgom, hogy elvileg 18 év alatt a tehetségek, még ha meg is vetted őket, de nem csatlakoznak a csapatodhoz, amíg el nem érik ezt a kort -
hangabanga #94085 Sziasztok!
A kérdésem az, hogy Ti a meccset szoktátok nézni, vagy csak only-comment, stb ...?
-
korbin555 #94084 GOAAL:Igen,a youth rating 95.De így is csak nálam vannak jó magyarok,a többieknél három évente kerül elő véletlenül valaki.(Ezeket amint lehet,begyűjtöm.)Egyszerűen semmit sem fejlesztenek,inkább elszórják a pénzt középszerű külföldi játékosokra.
Barnabyka:A City nagy bajban van.Otthagyta őket az arab,és teljesen el vannak adósodva.Korábban egyszer már kizárták őket az átigazolási piacról is.Tavaly is -9 pontról indultak,de azért nem estek ki.A City már évek óta nem tényező Angliában sem. -
Színmagyar csapattal a bl döntőbe jutni az nem nagy kihívás, hanem lehetetlen :) Kivéve persze, ha állítasz a youth rating-en.
Egyébként ha a játékosaid értéke 2m, az nem jelenti azt, hogy max annyiért tudod őket eladni. Ha ügyes vagy, jöhet a többszöröse is. Pl a 28 éves, kiöregedő csatáromat az 5. szezonban 4,5m-ért adtam el, az értéke 900k volt.
De ahogy meg is beszéltük, azért 3-4-5 évnyi nagy-nagy siker után, mikor már mindened ki van maxolva, amit csak fejleszteni lehet, a játékosaid éréke is nagyon szépen meg fog nőni.
-
GOAAL #94082 De ahogy Zavbal írja, úgy ez csak formailag tűnik kellemetlennek, holott Korbin válasza szerint elég komoly probléma, hogy a legértékesebb játékosaidnak sem megy 2M fölé az értéke. Annak a játéknak tervezek neki menni, amit már korábban is gondoltam, csak magyar játékosokat igazolok, illetve olyanokat, akiknek esélye lesz kb. 25 éves korától a válogatottba játszani (8 év a honosítás, tehát ehhez legkésőbb 17-18 éves korában el kell hoznom a játékost, de persze az a jó, ha minél hamarabb, így elvileg kevesebb esély van rá, hogy meghívót kap máshonnan), amint bekerülne egy másik válogatottba, adnám is el, és zavaró, ha max 2M-t kapnék érte, főleg, hogy eredményesség révén ebből kiszabadulni elég nehéz lenne, egy színmagyar csapattal BL elődöntőbe jutni nagy kihívásnak tűnik. Korbin te végül állítottál a youth ratingen? -
Szép, gratula! Citynek, hogy sikerült kikerülnie a top klubok listájáról?:D -
hangabanga #94080 Zsinórban 3 BL döntő, mutatja a kezed munkáját!
Gratulálok! -
korbin555 #94079 Haladás FC.2020-2021.
Itthon tartjuk a szokott formánkat,most már csak tényleg arra leszek kíváncsi,hogy mikor lesz meg a 100%-os bajnokság.NB1.Szerencsétlen Fradi már másodszor esett ki.
A BL jól kezdődött,a csoportból simán jutottunk tovább.A negyeddöntőben bosszút álltunk a Chelsea-n a tavalyi döntő miatt,és az Atlético Madrid sem okozott problémát. A döntőben jöhetett a Man Utd,de ott megint csak veszítettünk.Csoport,meccsek,és a döntő.Egy BL döntő nyilván nem lehet rossz teljesítmény,de kettőt veszíteni egymás után,eléggé nehezemre esik megemészteni.Ennek tehát következményei lesznek a keretben is.A játékosaim értéke újra csak nőtt.Azuka,Pavlov,Myazin és a kapus Gürler távozni fog.Ennek a négy embernek az összértéke 100M fölött van,tehát a tavalyi 65M után idén ismét egy vagyonnal leszünk gazdagabbak.Nem mintha bármiféle anyagi gondjaink lennének.Finances.Tisztán látszik a tavaly júliusi hatalmas növekedés,ami a drasztikus player value emelkedés,a modernizált stadion,és a transzfer bevételek következménye.Ehhez most megint hozzápakolok újabb 100+ M-t.Így állunk most:Facilities.General imformation.Ennek az összegnek a háromnegyedét a játékosaim értéke,és az épületek jelentik,de ha akarnám,közel 175M-t is mozgósíthatnék,amit persze nem fogok.Myazin helyére jön egy 19 éves argentin csatár 6,5M-ért,és még egy 22 éves magyar CM 4,9M-ért az Újpesttől.Az argentin majd kiderül mennyire állja meg a helyét,a magyar fiú meg szívügyem,és lépnem kellett,mert komoly külföldi kérői voltak.(Myazin egyébként világklasszis csatár,de már nem először fordult elő,hogy fontos meccsen minősíthetetlen játékot produkált,tehát menni fog.Nem mellékesen a legjobban kereső kulcsjátékos,és az ilyenektől alapból sem tűröm el,hogy alibizzenek,pláne nem a szezon legfontosabb meccsén.)Ezek tehát a számottevő kiadások.Újabb fiatalok persze bármikor jöhetnek,és jönni is fognak,de ilyen volumenű üzlet már nem lesz.A többit megoldom házon belül.
Komoly pénzeket kerestünk továbbá reklámokból,és a téli Kínai túrából is.Jövőre újra az Államokba megyünk,mert a New England Revolution már hozzánk tartozik.800k-t kapnak évente,mi pedig milliókatt az eladott mezek után.Ráadásul egész jó játékosokat találunk már arrafelé is.Már két nagy tehetséget hoztam Amerikából is,de azért a fő piac marad Afrika.Az utóbbi két évben már nem is találkoztam senkivel,aki egy ajánlatra nemet mondott volna.Hiába,a reputáció nagy úr a játékban.Persze ez nem jelenti azt,hogy a pofátlan ügynökök ne idegesítenének fel néha.De ha látom,hogy nagy üzlet van kilátásban,akkor nem okoskodok velük.Eddig senkin nem buktam,egy szenegáli srác volt,aki nem tudott beilleszkedni,de ő nem is nagyon érdekelt.Két évet volt kölcsönben,aztán szép haszonnal túladtam rajta.
Tehát ez megint egy eredményes,anyagilag is nagyon nyereséges szezon volt,de maradt bennem némi hiányérzet.Jövőre illene behúzni a BL-t,mielőtt ránk sütik,hogy örök másodikok vagyunk.Egyértelműen a világ legerősebb csapatai között vagyunk,de egy kis szerencse sem ártana.Európai ranglista,és a BL korábbi győztesei.
Köszönöm. -
korbin555 #94078 Sok sikert.
Én a helyedben ifik igazolása helyet feloszlattam volna az egész ificsapatot. Mire bármelyik is fejlődni fog,már nem lesz jó egy osztállyal feljebb.Emellett csak a pénzt viszik.A nevelésből addig semmi hasznod nem lesz,amíg pénzt nem kapsz a játékosaidért.Mert ha véletlenül egy is kilóg az átlagból,pillanatok alatt elviszik tőled,és semmit sem tehetsz ellene.Több külföldi fórum is részletesen leírja,hogyan kell kezelni a lower league csapatokat.Az biztos,hogy minden nyáron ki kell cserélned a komplett csapatot,ha gyors haladást akarsz.Ha nagy db-vel játszol,és betöltötted az összes brit ligát, minden évben százszámra találsz free agent-eket,akik sokkal jobbak,mint akik most vannak nálad.Egy év után,ha feljutottál,elzavarod az összeset,és hozol helyettük 15 másikat,akik jobbak náluk.Ezt addig kell csinálni,amíg el nem érsz a League 1-ig.Ott már sokkal könnyebb lesz,mert a liga reputációja miatt a szegény Kelet-Európai országok rengeteg játékosával új távlatok nyílnak meg előtted.Persze ehhez be kellene tölteni a horvát,lengyel,román,szlovák,cseh ligákat is.Akkor már ezerszámra találsz jó fiatal játékosokat.
Az MU-t meg jobb,ha elfelejted.Ez a karrier hosszú évekig semmiben sem hasonlít majd ahhoz. -
Köszi szépen a segítséget, megoldódott a dolog nem a pipákkal volt baj hanem végül is a meghajtók kevertek be :) -
hangabanga #94076 Altrincham (2013-14 előszezon)
Választásom, mint mondtam, Angliára esett :) és minő véletlen, az MU egyik farmcsapatára. Így az Old Trafford-ról áttettem a székhelyem a Moss Lane-re.
A választás mögött természetesen a hosszútávú céljaim bújnak meg, amit ezúttal osztanék meg Veletek.
Elsődleges célom az Altrincham csapatával, hogy eljussunk egyszer a Premier ligába és legalább egy saját nevelés, bekerüljön a MU kezdőcsapatával és felléphessen az Álmok Színházában. :) Úgy érzem, ezek azért elég nagyra törő tervek :), de rajtam nem fog múlni.
Az 1891-ben alapított klub elnöke örömmel fogadta jelentkezésemet és aláírtuk az 1 éves szerződést, amely heti 325 fontos fizetést garantál. Egy kicsit majd össze kell húzni a nadrágszíjat a MU után, ahol már az első szezonban emelték a bérem heti 92.000,- fontra :)
Röviden csak, mert az előszezon végén járok csak és azért a barátságos mérkőzések még nem garantálják a feljutást.
A keret adott volt, ami a 6. ligában szerintem nagyon jónak mondható. A média a 2. helyre vár bennünket, szóval, fel kell kötnöm a gatyámat. Jó hír, hogy a 69 válogatott mérkőzés és az 1 gól, majd' Kontinentális reputációt biztosított a belépéskor. A posztom 100%-os, egyenlőre. Bár azért arra kíváncsi lennék, hogy mit kell tegyek, hogy kirúgjanak ... :)
Természetesen pénzt sem új igazolásra sem pedig a fizetési keret megemelésére nem kaptam. Azonban engedélyeztek 1-1 fizio szakembert az öregekhez és az utánpótláshoz is.
A stábot szinte teljes egészében lecseréltem, így mind a két csapat edzéscsillagai 2-3 között vannak. Azt, hogy ez mire lesz elég, nem tudom, ehhez azért eddig nem voltam hozzászokva :)
Egy játékost igazoltam a felnőtt keretbe, egy BWM-et, aki 30 éves, kellő tapasztalattal és munkabírással rendelkezik. Remélem, hogy segít majd rajtunk. Vele ki ismaxoltam a fizetési keretemet. Azért ha összehasonlítom a Leamington csapatával, akit a 22. helyre várnak, akkor elmondhatom, mi krőzusok vagyunk :)
Az U18-ba sikerült már eddig is jó pár srácot hoznom, mostantól már csak 15 éves ifik után kutat az egyik scout-om (14/14-es). A másik, aki gyengébb, a soron következő ellent figyelgeti.
Az előszezonban 6 meccset játszottunk, sajnos csak 50%-os teljesítményre voltunk képesek :( 2GY; 2D; 2V, igaz, egyre jobban mozognak a srácok és a 442-es taktika is kezd erőre kapni náluk. Egyébként egy direkt, támadó focit szeretnék megtanítani nekik, remélem, a szezon közepére azért összeállunk.
Egyenlőre ennyi, legközelebb majd a szezon félidejében jelentkezem eredményekkel, statokkal, képekkel.
Köszi, hogy elolvastátok!
A kérdésemet a végére hagytam:
- a 17-19 éveseket képtelen voltam, csak non-contract szerződéssel a csapatba csábítani. Ez miért van? Jól gondolom, hogy ebben a státuszban bármikor leléphet tőlem? Azaz, etetem, itatom és ha kap egy jobb ajánlatot, akkor pá-pá és itt is hagy? Többek között ezért is fordultam a max 15 évesek felé, mert ott még tudok youth szerzősét kínálni.
Üdv:
hangabanga -
karajjj #94075 a cache-ről kell, plusz az always reload elé meg kell a pipa -
Zenszkij #94074 beállításoknál kell állítani vmit, le kell szedni vmiről a pipát -
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy hiába másolom be a szokásos helyre a logo packokat (documnets/football m./graphics stb) sehogy sem akar működik,ki meg bepipálom amit kell a játékon belül rendesen. Amúgy a játékom a D-n van nem a C-n de oda is ugyanúgy bemásoltam a dolgokat a graphics-be. bármit csinálok nem megy,eredeti játékom van egyébként. Régebbi kiadásokkal eddig semmi bajom nem volt mindig tettem fel logokat,arcokat,mindent. Elméletileg mindet jól csináltam mégsem jó sehogy (elméletileg... :) ), találkozott már valaki ilyen problémával,próbáltam böngészni itt de nem találtam vagy elkerülte a figyelmem a megoldás. Talán máshogy kéne feltelepíteni? Játékélmény szempontjából nekem sokat jelentenek a logok,más nem is de azok fontosak. Segítsetek légyszi ha tudtok valami megoldást a problémámra! Előre is köszi! -
Persze hogy érdekel!
Nálam mekkora már. A vezetőségem megszakította a kapcsolatot a Psg-vel, mert hogy a reputációnk olyan nagy hogy nincs szükségünk rájuk.Majd a következő üzenetben bejelentik a kapcsolatot a Psg-vel.Eredmény: a szezononkénti 186 ezer helyett 204-t fizetnek
-
korbin555 #94071 Minket minden érdekel. -
hangabanga #94070 Ugy dontottem, hogy irany Anglia!
Este csapatvalasztas es egy rovid karrierfelvezeto, mar amennyiben erdekel Benneteket. -
korbin555 #94069 Azt hiszem,ezzel a sok szerencsével túllőttem a célon.Talán be is válik.
-
korbin555 #94068 Az editor dbc-ként menti az adatbázis módosítást.Én csomagoltam be,mert így nem tűnik el olyan gyorsan a feltöltés a kis méret miatt.
Természetesen nincsenek valódi játékosaid,mivel a klub alapból nincs benne a játszható ligákban.(De ez igaz lenne az NB3-ra is.)Sok szerencsét.Ha valami még nem tiszta,írj inkább privátban.Sok szerencsét. -
hangabanga #94067 Köszönöm!
Akkor tehát generált játékosaim lesznek, ami érthető, hisz egy létrehozott csapat lesz.
Azt még meg tudnád mondani, hogy a JVSE zip file-t hogyan hoztad létre?
Ígérem, ma nem kérdezek többet!
Köszönöm a segítséget!
-
korbin555 #94066 Röviden leírom,hogy mit kell csinálnod.Pofonegyszerű az egész.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Töltsd le Ezt.Másold be a dbc-t az editor data mappába.(C-users-xxx-documents-sport interactive-football manager 2014-editor data.Ha nincs editor data,csinálsz egyet)Új játék indításánál az editor data files-nél kiválasztod a JVSE-t.A choose nations-nél pedig kipipálod azt,hogy "add players to playale teams".Ez utóbbi feltölti a keretet generált játékosokkal,mert különben alig lenne ember a csapatban.Ennyi lenne.A nehéz meló a tiéd,utolsónak vagy rangsorolva. Mindent bele!
-
Zenszkij #94065 istenem itt is, húzz már a picsába -
hangabanga #94063 Ha magához az editor-hoz esetleg találnék valahol egy leírást, akkor elvégzem én a piszkos munkát, legalább ezt is megismerném!
Nem szeretnélek feltartani!
-
hangabanga #94062 Ne viccelj, nagyon tuti lenne!
Így tehát NB2-es lennék tehát (ennyi csalás beleférne).
A játékoskeret a 2013-as kezdő, avagy csak a csapat neve az, ami most megjelent a képen? Gondolom, a játékosok, akik megye szinten fociznak, nem elérhetők, hisz a játék csak NB2-ig megy le?
Nekem most mi a teendőm, ha ezt én is szeretném elérni? -
korbin555 #94061 És hogy tetszene EZ?Beraktam a Szigetszentmiklós helyére az NB2-be. -
korbin555 #94060 Eddig azt hittem,hogy értem a szisztémát,de így is elfogadom.Csak ha ezt előre tudom, akkor megspóroltam volna magamnak két-három szezon fejfájást.Már kezdtem azt hinni, hogy a világklasszis,VB gólkirály portugál csatárom örökre 2M-t fog érni.Most 22,5M az értéke,és az MU 50M-s ajánlatát is vissza mertem utasítani.Nem tetszett a sokévi részlet.
-
De amit a végén írsz, az direkt van így :)
Szezon közben mászkál az érték egy picit ide-oda, annak függvényében hogy hogyan teljesít a játékos, meg mennyit van egyáltalán pályán. Illetve lefelé eshet viszonylag sokat is, nyilván ha nem kap lehetősget.
Aztán amikor eljön a szezon vége, az a bizonyos dátum, akkor a játék újraszámolja, hogy miket is értél el ebben a szezonban, hozzádja ezt az előzőleg elért eredményedihez és ennek eredményeképpen szépen megnöveli az értéket a játékosoknak.
Nem mondom, hogy ez így ideális, de valamennyire logikus. Mint a repu, ami mondjuk IRL már akkor megnőne, ha bejutnál egy csoportkörbe a csapattal, tehát szezon közben, mégis csak a szezon végén látod, hogy nőtt egy fél csillagot. És ami ennél fontosabb, hogy tényleg csak a következő szezontól tudsz a magasabb repunak megfelelő játékosokat/edzőket igazolni.
A rendszert én sem látom át teljesen, így annyit tudok mondani, egy laza hasonlattal, hogy van egy nagy-nagy doboz, amibe a játék belerakja az összes eredméyedet (legyen az bajnokság, kupa, bl, de akár facility fejlesztés, repu növelés stb), és amikor ez a doboz teljesen megtelik, akkor azt mondja a játék, hogy oké, következő szezontól már nincs limitálva a játékosaid értéke.
-
hangabanga #94058 Hú, azt nem vágom, fogalmam sincs, hogyan kell(ene), nem piszkálom, marad Anglia.
Kár érte, pedig akkor még lenne egy kis személyes kötődés is ... -
korbin555 #94057 Marad az Editor. -
hangabanga #94056 Köszi :(
Sajnos, megye1-ben vannak, akkor mindhiába, ezek szerint? -
korbin555 #94055 Elfogadtam,most már saját tapasztalat alapján is úgy gondolom,hogy három-négy BL elődöntő kell hozzá.
A 13-ban azért nem egészen így működött.Szintén kellett a klub jó szereplése,meg a liga fejlődése is,de ha nagyon minimálisan is,évről évre követhető volt az értékek növekedése.Itt most június 30-án a legértékesebb játékosom 2M-t ért.Másnapra,július elsején a leggyengébb játékosom értéke is 500k-ról megnőtt 5M-ra.Ilyen hirtelen ugrással én még egy fm-ben sem találkoztam,pedig van némi közös történelmem a játékkal. Konkrétan minden érték a tízszeresére nőtt egy éjszaka alatt.Aminek persze örülök, csak továbbra sem látom benne a rendszert.De már továbbléptem. -
karajjj #94054 nb3-ig lehet visszamenni -
Ez nálam már a tavalyiben is így volt, a játékosok értéke az első 3-4 évben csak nagyon keveset nő, a jó eredményektől függetlenül.
Most a 14-ben is nekimentem a sokéves karrieremnek a Fradival, a 4. szezonban bl elődöntős voltam, mégis max 1m eurót kérnek a játékosaim, ez van. Előtte volt EL csoportkör kétszer.
A határ kb a 4 szezonon keresztül elért kiugró eredmény lehet, ami bl elődöntőt jelent legalább, plussz ehhez jön hogy folyamatosan kell növekednie az nb1 repujának is. A 13-ban a az első Bl győzelem után nekem sem nőttek az értékek, ez kb a 7-8. szezonban volt, után jött egy BL elődöntő, majd következő szezonban megint BL győzelem, és ott hirtelen mindenki felugrott 10m-ra.
Ez van, ez ilyen :)