104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Pettersson #96701 ezért fura... akár a '12-ben, vagy a '13-ban is sikerült összepakolni működőképes taktikát... ebben meg a Prestonnál sikerült, bár a hülye gólok ott is jöttek, a Sunderlandnél is úgy, ahogy, de túl nagy a random faktor, akárkivel is vagyok.. :( -
korbin555 #96700 Most játszottunk a PSG ellen a Szuperkupában,és nyertünk 2-1-re.De nem is ez az érdekes,hanem a PSG balhátvédje.Polyák.Egész jó játékos,de nem tudom,mit látnak benne.Majdnem a teljes karrierjében top csapatokban játszott,de egy normális szezonja nem volt sehol.Karrier történet.Nálam tuti 3.számú ember lenne a posztján. -
Hol kezdjed? FM2012...
-
Pettersson #96698 megcsömörlöttem most kicsit a játéktól... a Kölnnel játszok, vagyis játszottam - ezt még nem tudom pontosan -, és a felkészülési meccsek nagyon jó játékot, gyengébb csapatok ellen ugyan, de elég zárt védelmet 4-5-6 rúgott gólokat hoztak... erre elkezdődik a bajnokság, Berlinben, az Union ellen, 20. másodperc, vezet az Union, erre mi hibázunk két ziccert, ők lőnek egy lesgólt, majd jön a 2. gól... nagy nehezen talpra állunk, sőt! a vezetést is megszerezzük, erre egy aláhulló labdára a középhátvédem nem ugrik, vagyis rohan előre és áthull a feje felett, az Union támadói meg le kettő egyezik Hornt....
az Ingolstadt ellen lövünk vagy 25-ször kapura, kapufa, felé, mellé, alá... 3 támadásból 3 ziccert kialakítanak Hajnalék 0-2... és egyszerűen szörnyű, bármilyen eurómilliós védőm van, elnézik a beadásokat, ellépnek a hosszúindítás elől, ha agresszívra állítom a szerelést, akkor meccsenként 5 sárga, és 3 meccsenként meccsdöntő szituban 1 tizenegyes az ellenfélnek, 90 és 100 % közötti szerelési mutató és 5 helyzetből 2 gól...
valamit mondjatok, hogy hol kezdjem, mert imádom ezt a játékot, de ma legszívesebben az ablakon dobtam volna ki a gépet. :/ -
*6 éve edző
Nem 6 éves edző, mert 40 éves... :D -
Nálam ugyanilyen Sergio Floccari, mint nálad Pajot.
Sajnos csak 2 szezont játszott nálunk, mert egy hosszú sérülés után 32 évesen úgy döntött, hogy visszavonul végleg. 48 mérkőzésen 17 gólt szerzett, de nagyon hasznos volt a játéka, igazi csupaszív, kemény target man. A szurkolók imádták és... én is. :)
A sajnálatos visszavonulása után munkát ajánlottam neki, amit el is fogadott, így már 6 éves edző a csapatnál. Nincsenek kiemelkedő értékei, de nem tudok megválni tőle, sajnálom.
-
korbin555 #96695 Pajot tiszteletből van még itt.Csapatkapitány,és mivel nagyon magasak a mentális értékei,kiváló tutor.Idén még kijelölöm oktatónak két ifi mellé,és ha szezon végén nem vonul vissza,akkor sem maradhat tovább.Nagyon keveset fog játszani,és remélem megérti,hogy mi következik.465 meccse van a klubnál,de sokkal több már nem lesz neki.Ha lesznek edzői,vagy scout ambíciói,és megfelelőek lesznek az értékei,kap egy helyet a staff között.Idén még megpróbálom elérni,hogy bajnokcsapat tagja lehessen.Ennél többet már nem tehetek érte.A lojalitásnak is vannak határai.
Sir Alex önéletrajzát még télen olvastam,és nagyon tetszett.Igazi keményfejű skót,és karizmatikus ember. -
Pajot játszott nálam pár évvel ezelőtt 3-4 szezont, de eladtam, amikor 30 lett (ha jól emlékszem).
Nem volt nagy játékos, inkább kiegészítő-szerepet szántam neki, de azt megoldotta. Soha nem tett semmilyen látványos megmozdulást, amolyan tipikus "vízhordó". De azért szükség volt rá, mert az ilyen játékosok is kellenek.
Igaz, nálam nincsenek sztárok, nincs "milliő", nincs "allűr", csapat van, munka van és fegyelem van.
Azért is szeretem olvasni a beszámolóidat, mert szerintem hasonló a felfogásunk a foci terén. Ajánlom figyelmedbe Alex Ferguson életrajzi könyvét, nagyon jó és tanulságos, sok ilyen menedzser lélektani dolog van benne, ami hasonlít ehhez a filozófiához. Beckhamet is azért adta el annak idején, mert úgy gondolta, hogy felette áll az edzőnek, ezt pedig nem tűrte el senkitől, legyen akár mekkora játékos. Érdekes olvasmány. -
korbin555 #96693 Én biztos,hogy az átlagnál jobban spórolok,de azért tisztességesen megfizetem a játékosaimat.Viszont a pofátlan igényeket nem tűröm,és aki ilyennel áll elő,az máris a hirdetőtáblán találja magát.Jelenleg a Rennais-nél a legnagyobb fizetésű játékosom 80K€-t keres hetente.Tavasszal több emberrel is gond nélkül hosszabbítottam,és ha továbbra is ilyen ütemben javulnak az anyagi lehetőségeink,akkor még ennél is többet fognak keresni.De amíg itt vagyok,senki nem kap 130k,meg ilyen agyament béreket.Ez nem a Man.City,és nem is a PSG.
A megkörnyékezett játékosaim sem sírtak,mikor visszautasítottam az érdeklődőket.Itt mindenki elégedett,mert nincs mellőzött emberem.A 22-es keret minden játékosa folyamatosan játszik.Tudom,hogy lesz majd 1-2 ember,aki le akar lépni,mert nagy lesz a csábítás.Ők mehetnek,és hozok helyettük 20 éves világklasszisokat,akik kapnak 60-70k fizetést 5 évre,és ezzel el is van intézve a dolog.Olyan embert meg soha nem igazolok,aki a legmagasabb kereső záradékot akarja magának.Ilyen szerződésű játékos nálam soha nincsen.20 éven felüli sem kap "yearly wage rise"záradékot.Inkább adok neki más formában plusz juttatást.
Vasmarokkal fogom a béreket,mert minden fillérért megdolgozok.Most évi 50M megy el a bérekre,ami közel a duplája annak,mint két éve,mikor idejöttem.Ezt nekem köszönhetik és meg is érdemlik,de mindennek van határa.Nem engedek a zsarolásnak,mert továbbra sincs pótolhatatlan ember a játékban.
Annak viszont örültem(mert nekem is van szívem),hogy a két öreg elfogadta az új 1 éves szerződést,ami csökkentett fizetéssel,és tartalék státusszal jár.Costil,de főleg Pajot már keveset fog játszani.Utóbbi kapott érte cserébe egy királyi meccspénzt.Azért remélem,hogy szezon végén visszavonul,mert nem kockáztatom az eredményeket egy élő legenda kedvéért sem. -
A sok munka mellett beszámolót írni nem de játszani úgy ahogy van időm...
El is jutottam idáig:Tabella. El az útból jövünk!! 2006 után van itt a csapat újra a feljebb lévőt pedig 1952 óta nem is látták.Majd most!
U.i: Grat mindenkinek! -
Ha őszinte akarok lenni, nálam sem lehet annyira meggazdagodni! :)
Nálam a legtöbbet kereső ember 300.000 fontot keres havonta, igaz ebből 3 játékosom is van (Masson, Andrews és Garcia kapus). De ők megérdemlik teljes mértékben! Esetükben hajlandó lennék az emelésre is, de pszt, meg ne hallják! :D
Rekorder volt ebben a kategóriában Pablo Sarabia, akinél figyelmetlen voltam, és olyan szerződést kötöttem vele, hogy a kereset mindig a legtöbbet keresőhöz igazodott. Így elértem, hogy hosszú évek alatt Sarabia lett a legjobban kereső játékosom havi 400.000 fonttal. Nekem ez nem tetszett, mert 30 felé közeledve a spanyol már kiszorult a kezdőcsapatból, és luxusnak tartok ennyit fizetni egy cserejátékosnak! Hiába kínáltam neki új szerződést, nem volt hajlandó aláírni ennél kevesebbért, így a szerződése lejárta előtt elpasszoltam az Aston Villának, ahol havi 325.000-t keres. Megérte neki? Ennyiért itt is játszhatott volna, de makacskodott.
Érdekes, hogy ezzel az "alulfizetett" állománnyal is kétszeres bajnok és kétszeres ezüstérmes vagyok, évek óta a bajnoki címért küzdök, más csapatoknál nem ritka az 500.000-s havi fizetés sem, erre a középmezőnyben tengődnek évek óta (pl. West Ham, Aston Villa)!
Mi számít akkor? -
korbin555 #96690
2.szezon.
A PSG ismét bajnok lett,de nem 9 fordulóval a vége előtt,és nem 32 pont előnnyel mint tavaly.Idén már nagyon megszorongattuk őket.
Meccsek.
Tabella.
A kupákból hamar kiestünk,ez egyértelmű csalódás,mert egyiket sem adtam fel,nem tartalékosan álltunk fel.
Kupameccsek.
A BL-ben messzire jutottunk,és itt végre sikerült először legyőznünk a PSG-t is.Megvertünk egy sor nagy nevű csapatot,és végül a Bayern volt a végállomás az elődöntőben.Kis szerencsével bejuthattunk volna a döntőbe,de a hazai meccset sajnos elveszítettük egy öngóllal.Ez így is nagy teljesítmény volt.
BL csoport.
BL meccsek.
BL fa.
Az anyagiak tekintetében is nagyot léptünk előre.A BL TV pénzből kaptunk 12,8M-t,a bajnoki helyezésünkért 15M-t,és ehhez jön még a 4M reklámbevétel,és az új szezonra a 17M TV pénz.Az átigazolási szezon most kezdődött,és a fél csapat után érdeklődnek.2-3 embert eladok,mert erős szponzorunk nincs,és még szükség van a pénzre.Az átigazolási keret 19,7M,a bérkeret pedig 1,6M lesz.Ebből jelenleg 1M-t használok,de ez már idén nőni fog.A PSG például a miénk ötszöröséből gazdálkodik,de ők nem is a mi szintünk.Bérek.Finances,és a Clubs Finances.
Bár ebben a szezonban semmit nem nyertünk,mégis előre léptünk.Stabil lábakon állunk anyagilag,drasztikusan nőtt a reputációnk,és a csapat is sokat fejlődött.A távozók helyére már vannak kiszemeltjeim,egy spanyol válogatott CM a Marseille-től már aláírt hozzánk.Valamiért elégedetlen volt,lejár a szerződése így pénzbe sem kerül,és ezeket mindig figyelem.Az új szezonra a fő célom a bajnokság megnyerése lesz,ami várhatóan nem lesz egyszerű.
Köszönöm. -
korbin555 #96689 Biztos vagyok benne.Leültetnek egy bábot a kispadra,és a tulaj mindenbe beleszól,az igazolásoktól az összeállításig.Kis hazánkban is van néhány ilyen klub,még ha az edzők próbálják is tagadni. -
karajjj #96688 A való életben van azért ilyen klub :D -
korbin555 #96687 Nem értem ezt az agresszív reakciót az első mondatban.
A másodikat viszont igen.Arra gondolsz,hogy a játékosok,staff igazolásától kezdve,a szerződéshosszabbításokat is beleértve mindent a személyzet csináljon.Akkor egy olyan klubot kellene irányítani,amihez semmi köze a menedzsernek.Alkalmatlan edzőkkel,tehetségtelen,a csapat szerkezetébe nem illő,túlfizetett játékosokkal kellene dolgozni.És karba tett kézzel figyelni,hogyan teszik tönkre a klubot.És mivel a felelősség akkor is a menedzseré,gyakorlatilag garantált a kirúgás.Csak idő kérdése,de a végeredmény nem kérdéses.Ki lenne képes ilyesmire? -
En mindig ugy adok csak kolcson, ha a kero klub fizeti a jatekos teljes fizujat :D -
Arra vajon hány FM-et kell még várni, hogy középkezdésnél az egyik játékosom ne rúgja neki a másiknak a labdát? -
szerintem ez bullshit, már ami a legjobb kereső eladását illeti. ha simán figyelsz a pénzekre, akkor totál leszarják. amúgy meg az is kihívás, hogyha beállítod, hogy mindent a director meg a többi csinál, te csak edzősködsz :D -
korbin555 #96683 Kösz.De lekopogom,a 12 óta nem adtak el senkit a hátam mögött.Új csapatnál az egyik első ténykedésem,hogy megkeresem azt,akinek a szerződésében benne van a "legmagasabb kereső" záradék,és azonnal eladom(a klubnak szüksége van a pénzre címszó alatt).Ha nincs ilyen,akkor automatikusan a legtöbbet kereső következik.Így rögtön látja a főnök,hogy az új menedzser komolyan veszi a pénzügyeket.De lehet,hogy csak szerencsém volt,azt sem zárom ki. -
Zenszkij #96682 1nél nem szól bele semmibe :D -
korbin555 #96681 Nézd meg a chairman interference értékét.Ha nagyon alacsony,akkor állítsd 20-ra,ha magas,akkor vedd le 1-re.Nem tudom,melyik irány a jó,de az biztos,hogy az befolyásolja,mennyire szól bele a dolgokba. -
Gerdzso #96680 a kivásárlási ára 28 millió volt :/ de már lényegtelen, találtam egy közel hasonlóan erős játékost, a legjobb hogy ingyen, illetve hogy viccesen kevés a fizetése. :) -
az ilyen esetnél szerintem fontosabb h mennyit ér a játékos maga. mert ha túl sokszorosát fizetnék ki érte akkor elfogadják, ez bármelyik klubnál előfordul és nem csak hazai csapatnál. Arról nem is beszélve h lehet volt a szerződésébe kivásárlási ár és azt megadták és akkor nem is ők adták el hanem muszáj elfogadniuk. -
Gerdzso #96678 Hát ez hihetetlen... a klub gazdag mint a fene, erre a világklasszis csatáromat, aki élete formájában játszott, eladja a klub 19 millió fonttért... ezek hülyék? Nincs is csere csatárom akit betehetnék a helyére, Szalai van illetve Rudolf, de Rudi már 35 éves és egyikük sem hozza a csapat szintjét, arra jók, hogy a magyar kupákban játszanak, de ennyi... most igazolhatok egy gyereket...
Ezzel kapcsolatban, úgy tudom van egy érték hogy mennyire szólnak bele a játékosok eladásába a főnökök, ez melyik stat illetve a kicsi vagy a nagy a jó? :D Lehet belenyúlok, mert kedvenc játékosomtól nem akartam megválni... szeretném megakadályozni, hogy ez többé ne fordulhasson elő. :/ -
korbin555 #96677 Könnyen lehet,hogy ezzel a vereséggel elszálltak a reményeink a bajnoki címre.Tabella.
Egyébként is kezd PSG fóbiám lenni.Kivertek bennünket a kupából is,és ha ez még nem lenne elég,most megkaptuk őket a BL-ben is.
Pedig jól játszunk,de velük nem tudok mit kezdeni.Már taktikát is váltottam,de hiába.Ellenük a mérlegem eddig 5 meccs 5 vereség,2-9-es gólarány.Pedig nem verhetetlenek,mert a Sochaux,a Nantes,a Toulouse,és a Monaco is megverte őket.Érdekes módon a Man City,a Milan,vagy a Real Madrid ellen meg tudunk nyerni.
Na mindegy,mára úgyis befejeztem.Pár óra után már unom a játékot.Nem tudom,mire lábalok ki belőle. -
annyi pénzünk van úgy se tudjuk hova rakni :D am a évi növekvés miatt van olyan magas nekik, sokan közülük első pár évbe jöttek. -
00mate #96675 (FM 12) Az lenne a problémám, hogy a szélsőim, ha elvesztik a labdát vagy ha a szélső hátvéd felhozza a labdát, akkor nem csinál vele semmit, elmegy mellette a játékos, és sétál... Ezt hogy lehetne megoldani, hogy rendesen letámadjon? A closing down-nál a csúszka maxon van. Vagy lehet, hogy ez inkább a játékos tulajdonságai miatt van, hogy nem támadja le, nem fut annyit vissza? Köszi előre is! -
Az szép bakker, ez a 13 tartalék 515 ezer fontot keres hetente :D Most a Panathinaikosnál 153 ezer font az egész keret
-
Pár felnőttbe játszó generált:
Brennan, Kebe, Lamb, Manzini, McDermott, Moreau, Vieville. -
lassan már illene is, bár az a baj h páratlan szezonokba valamiért mindig nagyon szenvedünk. Bár simán bajnokok lettünk, de mellette csak a klub VB jött össze a 7.be is, és a játékunk is csalódást keltő volt, bár még mindig fiatal a csapatom mivel csak 25 az átlag életkor.
De mondjuk nem panaszkodhatok 7 szezon alatt megszerzett címekre: 7 Bajnoki cím, 3 BL, 1 EL, 5 Olasz Kupa, 3 EU. Szuper Kupa, 7 Olasz Szuper Kupa. Meg az ifi is hasonló tehetségekkel van tele mint itt a kölcsön lévő B csapat. -
korbin555 #96671 Nem semmi csapatod lett már megint.Lassan Bournemouth-i magasságokban leszel. -
Azért vicces h 8. szezon előtt hova el nem jutnak a tartalékos tehetségeim :D mondjuk nagy része már rég válogatott :D
Aziz, Bartl, Bartolacci, Capradossi, Cerri, Ferreira, Junker, Khan, Manzonelli, Marcher, Satov, Stojanovic, Zivkovic. -
korbin555 #96669 Magyarországon is meg lehet tollasodni,ha valaki tudja,mit csinál.Már milliárd fölött volt a klub értéke,mikor abbahagytam a karriert.Relatíve sok pénzt csak a magyar tehetségekért zsaroltak ki belőlem.Volt belőlük jó néhány,a 95-ös youth rating miatt.Eladásból meg volt olyan év,hogy 150M-t is beszedtem,de a 80-100M teljesen normálisnak számított.A 15 év alatt 30M-t fizettem összesen játékosért,és 1 milliárdért adtam el.Ez átlagosan úgy évi 70M bevétel.Pedig 2014 nyarán még hogy örültem,amikor a Loki 650k-t adott Radóért.Aggódtam is az elején,mert sokáig nem nőttek a játékosok értékei.Később meg két játékosom is 50M fölött kelt el,az egyik 2023-ban,a másik 2025-ben.
De nagyon figyeltem a bérekre is.A végén is csak öt játékosom volt,aki 100k fölött keresett.Az a kettő pedig,aki 150k fölé jutott,csak azért nem került a piacra,mert magyarok voltak.Ha külföldiek,már régen eladtam volna őket.Tíz afrikai bajnokság is be volt töltve,volt egy csomó néger scoutom,kiapadhatatlan volt az utánpótlás.
A 15-ben a magyar karrierben annyit változtatok majd,hogy kiveszem Afrikát az Európai Uniósok közül,amit mindig is hülyeségnek tartottam.Helyette beállítom az All nations in Europe-t.Érdekes lesz,mert nem tudok majd 400k-ért wonderkidet hozni. -
Gerdzso #96668 Pénzügyileg zseniálisan állok, jelenleg is 60 millió font az átigazolási keret, átigazolásra eddig 2 milliót költöttem a 10 év alatt. Csak gondoltam kicsit feltornászom a pénzdíjakat, hátha belehúz a többi csapat is... illetve arra is gondoltam, hogy adok egy kis pénzt pár klubnak, esetleg javítom az edzőközpontot stb, mert ha jól tudom ilyet is lehet... mert nagyon zavar, hogy semmit nem lépnek előre :/ Én BL-ben mindenkivel szemben méltó ellenfél vagyok, ezek meg még csoportkörig se jutnak... A válogatott meg egy vicc, hiába adok 5 (fiatal)világklasszist, egyszerűen nullák... De mégsem rúgják ki Pintért... -.- -
korbin555 #96667 Igen,vagy az FMRTE.De ligastruktúrát semmivel nem lehet utólag szerkeszteni.
Az FMRTE képes volt a pénzdíjakat növelni,de mióta fizetős lett nem használtam.Ha nem visszafelé fejlődött,akkor most is meg lehet vele csinálni.Ugyanúgy lehetett állítani az ország gazdaságát(economic factor),és a labdarúgó szövetség pénzügyi erejét(FA financial power),mint az fm editorral.Amikor én az editorral a Haladásnál 15-re állítottam,2028-ban az NB1 győztese 1,4M-t kapott a kezdeti 450k helyett.Nem nagy dolog 15 év alatt.Két győztes BL meccs akkor is többet ért,mint amit itthon egy egész év alatt össze lehetett szedni.Ebből a szempontból nem is érdemes vele foglalkozni.
Ahol inkább hatása lehet,azok a szponzorok.Egy erős gazdaságú országban gazdagabbak a támogatók is.De erre megint csak saját tapasztalatból mondhatom,hogy 2028-ban volt 12 szponzorom,amiből 10 nem érte el az 1M-t sem.Az a kettő,ami viszont számított,azt mindenféle állítgatás nélkül is elértem volna.Az egyik a "Main kit sponsorship",ami 12M volt.A másik pedig a "Continental competitiion sponsorship",ami 5,2M-t hozott.De egy többszörös BL győztes klubnál ezek nevetséges pénzek.Amiből gazdaggá tettem a klubot,azok elsősorban az eladások voltak.De még reklámból is többet kerestem egy szezonban,mint amit itthon egy évtized alatt összesen kaptam.
Szóval szerintem a pénzdíjak növelése nem sokat ér.Kereskedni kell a játékosokkal,az a megoldás. -
fm12 meg fm13-ba bármi elég Messinek. Szerencsére a 14-be főleg a későbbi javításokba már elég sűrűn más nyeri akár már korai évekbe is. -
FM2012-ben a 2021-es év Aranylabdáját a 34 éves Lionel Messi kapta, immáron tizenkettedszer életében. Az egészben a legérdekesebb, hogy szeptember-október-november-december hónapban összesen 4, azaz négy meccset játszott a Barcelona-ban, igaz ezeken rúgott 2 gólt.
Ez elég egy Aranylabdára? -
szerintem abba se lehet egy kupát eltüntetni, talán a díjazást lehet átírni. -
de van már ingame editor is. -
korbin555 #96662 Nem lehet.Az fm editor adatbázis szerkesztő,és nem in-game editor.
Alapból a játék az SI rögzített adatbázisát használja.Ha van kijelölt,szerkesztett editor data fájl,akkor pedig azt(is).De egyik esetben sem lehet menet közben belenyúlni a játékba.