Olcsó áram naperõmûvekbõl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Essél be a ww.conrad.hu ra ott vannak napelemtáblák, és árak, devan annál olcsóbb is, pld. www.accusealed.hu-n.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ja és egy kósza ötlet (nem a témához): nem lehetne a nyugodtabb vulkánok mellé erõmûveket építeni, amelyek a láva hõjét használnák fel?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A procik pedig épp most fejlödnek igazán, Intelnek van ugy 5 Ghz es procija, de a számítási teljesítményben egy azonos orajelû Core2 2x gyorsabb legalább egy P IV nél. 2éve vettem 3.4 Ghz P IV et 75E Ft ért most 2.6 Core2 35E Ftért.
De akkukra visszatérve: 500 pénzért vettem Auchan nevû boltban a Varta 2600 mAh akkukat idén, 3 éve a 2100 asok voltak 1000 forint felett.
+23% teljesítmény -50% ár azért szerintem elég nagy változás.
Baromi ronda ez az új dizájn!
Ma 2700 mAh asokat használok.
Van 15 perces gyorstölthetõ 2100 mAh is.
Elég nagy a fejlõdés ezen a területen
A hibrid autoban is ilyen 1.2V elemekbõl raknak össze 190-200 darabot a 220-240 Volthoz.
Így annyira ez nincs messze, kb 15-20 év.
Viszont ipari méretekben sajnos igen nagy a helyigény. Ebben a rendszerben van egy korlát, ami a felszínen felfogható napenergia maximális értéke, és ezt a korlátot nem lehet átlépni. Tükrökkel sem, mert azok csak átvetítik a területükre esõ napenergiát egy másik helyre.
Technikailag is megvalosítható már most is, csak drága.
Azért megérné, hogy 200 évünk legyen kikisérletezni a fúziós energiát nem?
És ha sikerülne olyan elektromos autokat gyártani ami 4-500 km meg tud tenni egy feltötléssel és a feltöltés mondjuk 20 perc lenne (ennyi eltöltesz egy benzinkútnál is fizetés, újságvásárlás esetleg kaja) akkor megoldodna a CO kibocsájtás is.
Nyolc évvel ezelõtt 9 dollár volt egy hordó olaj, ma 90. Kevesebb autó lett? Pedig nem is duplázásról van szó.
Aha. Akkor mi románok vagyunk, mert itt vagyunk mellettük és õk is keresztények voltak régen?? Nem kéne õket lenézni...
ON
Az arab államok közül megelõzi õt GDP/fõ tekintetében:
Katar, az Egyesült Arab Emirátusok, Kuvait, Bahrein, Szaud-Arábia, Omán, Libanon, egyébként Magyarország is megelõzi.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
"burogatnánk ki a megmaradt olajat"
A fejlett országokban már jó ideje nem burítják ki, hanem gyûjtik és újra felhasználják.
"Aztán ha ezen felül termelnénk üzemanyag célra is nem hinném hogy lennének problémák."
Kevés, még mindig kevés...
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Talan csokkenteni kellene az energiafgyasztasunkat? <#whatever>#whatever> Szerintem jol meg kellene duplazni az energiaarakat, meg az energiahordozoket is. Igy talan kevesebbet fogyasztanank, kevesebbet melegitenenk es a forgalom is ritkabban allna be.
Aki veszélyesnek tartja az olvassa el milyen biztonsági megoldások vannak ma már.
Persze drukkolunk a naperõmûveknek, meg a többi megoldásnak, csak sajnos gyakorlatban még egyik sem bizonyított megfelelõen.
Ekkora területrõl "ellopni" a napsugárzást már éghajlati következményekkel is járhat. Azzal senki nem számol? Úgy látszik, bármit csinálunk, valamilyen tekintetben mindig problémás.
Nézd meg a statisztikákat, hogy /állam, mennyi autó, busz, kamion, stb van. Akkor most számold ki a Földön található jármûvek napi kõolaj igényét. Ha ez megvan számold ki, hogy 100L napraforgó, repce, oliva olajhoz mennyi termõterületre van szükség.
Hupsz... kicsit sok terület kell? Sebaj, kiírjuk az összes erdõt és akkor lesz hely bõven. Hagyjuk.
A biodízel kiegészítõnek jó, de túl kevés van belõle.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A
A
A biodízel csak keverve lehet az üzemanyagoz, önmagában ÉDESKEVÉS, túl kevés van belõle és csak erre a célra termelni nem éri meg.