PlayStation 3-ból szuperszámítógép

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Elméletileg. És akkor nem használsz rajta programot? Akkor meg minek van? Ha már fut egy normális xwin és esetleg néhány programot is használnál akkor linux ide vagy oda, bûn lassú lesz ps3on. próbáld csak ki."
Magam ugyan még nem próbáltam, de többen, akik normálisan fel tudtak tenni egy Linuxot (az sem mindegy, melyik), nem egészen errõl számoltak be. Még egy XP is elfut használhatóan (persze nem komolyabb játékok/programnok) 256MB rammal, ha van fél-1 giga virtuális memória.

/back from rokonlátogatás/

"Érzésre haver 450-es Celeron gépe Win XPvel sokkal gyorsabb és használhatóbb."
256MB ramnál? Esetleg az ablakmozgatás, ilyesmi, mert PS3-on Linux alatt nincs hw-gyorsítás a grafikán. Viszont idézem Nexus6 saját tapasztalatát errõl: "Viszont így hogy az RSX Linux alatt gyak csak mint frame-buffer funkcionál, így is sokkal gyorsabb az ablakkezelés, mint egy directX + hardveres gyorsítás nélküli Win!" Programok sebességében (ha nincs SPE támogatás) meg egy 800MHz-es ~P3/~Atlonnak felel meg. Ez teljesen jó.
Szal csak a ram kevés, de ez alapesetben nem gond.

"Ha azt vesszük hogy használtan 2Ghz körüli gépet lehet kompletten (monitor nélkül) 15-20e forintért venni, akkor nemsok értelme van a ps3 linuxnak..."
És most egymás mellett fogsz tartani egy PS3-at és egy ilyen csúnya (fehér bádogdobozos ennyiért) kis PC-t a nappaliban?

Csak nem egy asztali számítógépen, hanem egy atomerõmûvön kb. <#nyes> Paks powa! <#vigyor>
Olyan szempontból, hogy számítási teljesítménye megeggyezik a konzollal.Azt meg nem tudom, hogy pc-n milyen hw egyezik meg a ps3 tudásával.
Valahogy csak össze tudják õket mérni, ha már pc-n írják rá a játékokat is.

Emulálni igenis kell!!!
Nézd meg csak a régi konzolokat, azokat már többé nem látod és a játékaikat sem ha nem lenne amulátor.
Attól még lehet nem fogsz nekiülni játszani vele,de megvan a lehetõség ha mégis<#vigyor>
Szerintem így rengeteg jétékot meg lehet menteni.
Az megy egyértelmû,hogy azon kell (jobb) játszani amire ki van találva.<#hawaii>

narumon
Ezt nem is vitatta itt senki szerintem.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

NEXUS6
Nem szuperszámítógép, csak a cell mint az vagy 55X elhangzott bizonyos feladatokra olyan teljesítményt ad le, mint a legújabb x86 kompatibilis csúcsprocik se, minimum 2X annyi árért.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

narumon
Ezt csak te mondod, hogy annál is erõsebb gép. Milyen szempontból? Szerintem meg semmit nem kell semmin emulálni. Pcs játékkal pcn játszok konzolossal konzolon. És nem akarok senkibe belebeszélni hogy a konzolom egy szuperszámítógép.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Ha egyszer egy mai erõsebb pc-n is lehet emuláni viszonylag jól,akkor egy még annál is erõsebb gépen (ps3 szintû) majdnem tökéletesen menne.
Tehát a nagy teljesítmény ki tudja küszübölni a hw ellentéteket elõbb utóbb és az emulátor is elég fejlett már ehhez.
(ami fontosabb volt számomra ps2-rõl az már mûködik a mostani gépemen is,szal nem aggódok😄)
Szerintem konzolon nem is kell nagyon pc játékot emuláni.<#idiota>

ASztakúrvarohattéletbe, máglyára vele <#eplus2>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

narumon
"Ha egy gép eléri egy ps3 szintjét, akkor jogosan hihetem azt, hogy képes rendesen ps2-t emulálni nem?"

Már miért lenne képes? Annyira különbözõ hw felépítések vannak, hogy azért ez nem ilyen egyszerû kérdés. ps3 sem képes leemulálni olyan szinten egy pct, hogy játékok fussanak rajta. Még régiek sem.

Ott a pont! <#vigyor> LOL
És pc-n milyen a helyzet?<#eplus2>

Ha egy gép eléri egy ps3 szintjét, akkor jogosan hihetem azt, hogy képes rendesen ps2-t emulálni nem?(Tudom kissebb gép is elég ,és sok mûködik emulálva ígyis,de több amit nem tud)
Azt tudom, hogy a ps2 emulálás milyen gépigényes mert vagy egy éve próbálkozom vele énis:S

Folyamat ezt a topikot nézegeted...látszik, hogy egy fanatikus szóny klántag vagy <#hehe> Esti menü?grantúrizmóra hokizás váltott-kézzel <#kuss><#vigyor1>

Ki a túró kért téged arra, hogy vagyél konzolt? Megspórolhattál volna egy kis idõt, ha megtartod magadnak a szubjektív véleményedet, mert itt senkit nem érdekel, hogy te mennyire elvakult "pcpcpcpcpc" fan vagy. De bírom, lezárok egy értelemtlen vitát, erre jön egy másik f@sz, aki kezdi elõlrõl az egész kötöszködést. Ilyen nincs... Kíméljetek már meg az ilyesfajta blõd hsz-ektõl, mert falra tudok mászni, amikor már egymiliomodjára olvasom az értelmetlen "pc forevör" hozzászólásokat. Sanyix legalább érvelt, de te... kár volt koptatnod a klaviatúrát.
""Megrögzött PC kjúb vagyok"" Ahogy te vérszóny ikszkör fan <#eplus2> És én akkor se veszek konzolt és a konzol igenis csökött agyúaknak való, és ingerszegény környezetben élõknek, ez tény <#eplus2> EZ AZ EGY ÉRTELME VAN A PS3-nak, hogy össze lehet eszkábálni õket, és értelmes dolgokra is használni LSD:super"számító"gép <#mf1>

narumon
"Nem érted a lényeget,folyamatosan meg kell alkudnod ha nem tartod a pc piac fejlõdését. A konzol arra van kitalálva hogy betedd a lemezt és szórakozz."

És 1-2 év múlva megalkudj. Persze ha valaki szerint az nem megalkuvás hogy ps2 640x448-ban játszon, akkor az sem megalkuvás hogy a pct nem maxra állitod. Valószinûleg még igy is nagyságrendekkel jobban fog kinézni mint a ps2 változat. Persze a ps3nak most van egy kis elõnye de ez (úgyanugy mitn ps2nél) 1-2 év alatt semmivé olvad.

"A pc-n viszont sokszor szenvedés a játék feltelepitése"

ööö games for windows? Berakod a lemezt és telepités nélkül lehet játszani, á lá Halo2.

"Amíg a konzolon évekig úgy írják meg a játékot hogy full grafikán fusson."

Persze de mi a full grafika a 640x448 minden effekt nélkül. Ezt szerintem a 2002 év környékén simán lekörözték a pck.

"Egy SMS-ért meg egyforma áron jutsz hozzá a konzol játékhoz is meg a pc játékhoz is.Csak én élvezem te meg...."

Vegyél már egy sms áron ps3 játékot ugyan... vagy letöltöd és nézegeted?

narumon
"Pc-n te mikor láttál ilyet mondjuk, hogy Metal Gear Solid? Vagy Final fantasy részek? (jó abból van egy kettõ, de a régebbiekbõl) És még folytathatnám a sort. Valóban játékfüggõ az élmény, és egyben platformfüggõ is, mert ezek a fantasztikus játékok pc-n nincsenek. (és most ne gyere azzal, hogy pc-n van helyettük más, mert azok a közelükbe sem érnek)"

Azért ez igy eléggé objektiv vélemény. Én pl ps2-n is kihagytam mind a final fantasyt mind az MGSt, mindkettõt próbáltam egyik sem jött be. Pcn tudok sokkal jobb játékot is mondani de ez már megint szubjektiv megitélés lenne tehát nem mondok.

narumon
"Jajj ne már. Mielõtt hülyeséget irsz legalább számold össze...

köszi nem, számolgasd te és rájössz xboxfancsi😊)"

Xboxfancsi? Számoljunk? Ps3-ra durván van ÖSSZESEN 60-65 játék. Xbox múlthavi játékmegjelenése (1 hónap) volt 29 game. Az összes elérhetõ game bõven 150db felett van. No akkor rájöttem te psfancsi.

narumon
"Még jó sok évnek kell eltelnie mire egy átlag otthoni pc eléri egy ps3 teljesítményét.(a ps2-t is csak mostanában tudják emulálni,pedig nem mai vas az se)"

Az emulálás az nem az adott teljesitményét mutatja egy gépnek. Ahhoz hogy valamit emulálj szoftverbõl cca 10 szer erõsebb hardver kell mint az amit emulálsz. És akkor még lehet hogy kis számot mondtam.
Mit nevezünk átlag otthoni pcnek? A külföldön most vásárolt átlag pck simán hozzák egy ps3 teljesitményét. (persze ez is egy érdekes dolog, mert miben és hogy mérjük le azt a teljesitményt?)

narumon
"milyen lol? én úgy írtam hogy nekem mindkettõ van és a gépem is erõs, csak meglátom már a különbséget..."

És azon azt láttad, hogy a ps2s MGS lever mindent grafixban? Akkor még szemüveg is kell neked...

Na de épp ezt mondom. Hogy az összhatásban látszik meg nagyon. Próbáld ki hogy küdsz 1-1,5órát FSAA-val, aztán meg teljessen annélkül. Biztos vagyok benne hogy észre veszed majd a különbséget. Hát nemtom, de nekem eléggé szembeötlik a dolog :S Az a homály meg 4x-en nemigazán látszik. Elképzelhetõ, hogy nagyobb élsimításnál ottlesz, de nem vészes mértékben.

Jah és pillnts ráerre.
"Igen tudom, mindenki hülye, csak te vagy repülõ..." Én ott arról beszéltem te nagyon te, (nemtom mit lovagolsz a tömörítésen, ez a kijelentés egyáltalán nem arról szólt) hogy ha ennyivel okosabb vagy a Sonynál, akkor mondjuk alapíthatnál egy céget Sany néven és kirakhatnád a "Tömörítés 4ever" logot. Ha Sonynál kitalálják a Blu-ray technológiát, (mint egy alternatívát a tömörítés helyett) ami nem kis teljesítmény szerintem, akkor csak azt használják ki nem? Nem lusták tömöríteni, csak egyszerûen kihúzták megukat ez alól a BD megteremtésével. Nincsenek rákényszerítve (mint más platformok) a tömörítésre. Megán ügy hogy ez neked nem tetszik, meg papolhatsz itt a tömörítésrõl. Itt két nézet ütközik: az egyik a tömörítés, tehát nem kell új adathordozó, a másik pedig az új, egyre nagyobb kapacitású tároló technológiák kifejlesztése. És itt jön képbe az a kijelentésem, hogy: "annak aki nem érti meg, hiába magyarázom, hogy az ég kék...". Mert aki az elsõ álláspont mellett van, annak hiába magyarázom a másikat. Ez olyan mint a politika. Egy fideszes hiába magyarázza az mszp-snek, hogy amaz milyen jó... Remélem akkor így mostmár lezárhatjuk ezt az értelmetlen civakodást.
Szerintem úgy értette, hogy "A standard DVD felbontásának több mint ötszörösét kínáló Blu-ray a kinyilatkoztatás erejével hat. A kép részletei és színei minden eddigit felülmúlnak, és a tömörítés nélküli eljárásnak köszönhetõen a hang minõsége is sokkal jobb."(részlet egy cikkbõl)

egy kicsit mar ugy is OT lett a vitatok 😊, mutatnek egy animot, ezt egy windows exe csinalja realtime. szerintetek az exe hany kb?
Sanyix
Azért nem, mert lusták rá, mert van bluréj. Csak elég lenne bele gondolni miért is nem lehetne tömöríteni, amikor mindenhol lehet. De neked magyarázhatok nem bírod megérteni. Gondolom még mindig nem néztél utána a tömörítéseknek, és még mindig azt hiszed hogy tömöríteni csak minõségromlással lehet, ebbõl az következik, hogy egy kukkot sem értesz a számítástechnikához, és az hogy nem is akarsz érteni hozzá. De azért a hülyeség dõl belõled egy olyan dologról amirõl semmit sem tudsz.

"Igen tudom, mindenki hülye, csak te vagy repülõ..." Ki az a mindenki és csak én? Valaki mondta rajtad kívül tömörítés = minõségromlás? Nem, mert csak szerinted az. Olvasd már el te szerencsétlen.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Igen tudom, mindenki hülye, csak te vagy repülõ... Biztos hogy azért nem tömörítenek konzolon, mert eszükbe sem jutott, hogy úgy kisebb helyet foglalna. Nem is tudom miért nem te vagy mondjuk a Sony vezérigazgatója, ha ilyen okos vagy... <#confused>
Sanyix
Ja mellesleg mit hiába magyarázol? Nyilvánvalóan egetrengetõ marhaságot írtál a tömörítésrõl, ezt mindenki aki ért hozzá egy kicsit, tudja. De nyugodtan utánanézhetsz a neten. Ja az már büdös? És ezt magyarázod? LOL mondjad, hogy a föld lapos... ezek után nem lenne meglepõ.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Nem hagyom, a hülyeségeket amit egyesek hisznek mindenhol meg fogom cáfolni. 😊

Sanyix
Szerény érdeklõdési köröm van? Hát szimulátort már egyedül se mondanám szerény érdeklõdési körnek. És miért sajnálsz? Mert nem az életem a képernyõ elõtt kockulás mint neked? Ha neked ez jó...

valaki írta hogy 2x4magos rendszer vagy 28800as kari megveri a ps3at.. de akkor megnézné az árcédulát is 8 gép esetén?
én írtam, és azt is,hogy miért nem tartozik a fullba: parasztvakítás.miért?belinkeltél két képet.egymás után váltogatva látszanak is a különbségek.remek.de ne mond már, hogy egy pörgõs FPS közepette majd az éleket nézed, hogy recés e.arról nem is beszélve,hogy a technológia az esetek nagy részében homályt szül...ezen "extrák" helyett inkább válassz nagyobb felbontást!

NEXUS6
Hát kicsit régiek az infóid. A starterpack hivatalos árfolyama 2 játékkal, 2 kontrollerrel 60GB-os PS3-mal 131 ezer Ft. A 40GB-os verzióé 109 ezer, de ez utóbbit már láttám 94-ért is 1 év garival. Ha moncsicsin akarod nézni akkor 60 ezer Ft körül kapsz már egyet, ha TV-n akkor 100 körül. A játékokat 9-15 között már megkapapod. Szal 160 körül már megvan a géped (karácsonyra szerintem idális, szal szülõknek nagymamának, gazdag nagybácsinak, feleségnek lehet jelezni😉.

Ja és hogy mit lehet vele csinál? Hát jáccani természetesen, netezni, DVDt/BDt/CDt/MP3-at lejáccani, aztán a Linux feltelepítése után filmeket letölteni, meg kiírni, meg szerelmes levelet írni, meg pizzát rendelni neten, meg minden olyant amit egy Linuxos géppel lehet csinálni.

Ja grafika, szerintem az anisoval látványosabban lehet demozni, az ilyen dolgok fontosságát, kellõen nagy felbontásban a recésség kevésbé feltûnõ, mintha az aniso miatt a kocsi elött 2 méterrel a felezõvonal átkerül a Homályzónába.😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hát a fene tudja van e értelme vitázni 😊
Ahogy lejebb már megmutatták (nekem) elég szépet tud alkotni a ps3, és sz.tem még teljessen ki se használták a lehetõségeit.
Viszont kérdés az hogy megéri-e ? Csak azért kérdezem, mert most néztem kicsit utánna a neten, és 140körül mozog egy ilyen ps3 😊 Na és ha megveszed, akkor van egy ps3-ad. De ahhoz még kell egy tv. És ha már a csúcsszuper grafikánál tartunk, hát akkor nemártana legalább egy HD tv, hogy ki lehessen használni a felbontást.
Én manapság már csak 1280 v. 1600x1200-ban jáccok, eddig se adtam lejebb az 1024-nél, de egy átlag tv mennyit tud? Nekünk van egy régebbi gagyi kis 21colos Lcd-nk az is max 800x600-at tud...röhej...De néztem a neten egy samsung 19colost ami 1440x900-as felbontást tud. Na azon már jó lehet küdni a ps3-mal 😊 Igaz ez is még csak 19colos, 48cm...hát az nemsok...
Szal megveszed a ps3-at 140ért, meh ezt az lcd-t 74 ért és már tudsz is küdni elég faxa minõségben. De ekkor már 214 ezret költöttél és egy deka játékot nem vettél hozzá. Persze..biztos le lehet tölteni és írni ki játékot rá szal ez mind1. De akkoris már 220 ezret költött azember, csak arra hogy tudjon jáccani...
Persze sz.gépre is lehet költeni, ennél többet is, de azért azzal egy kicsit többmindent lehet csinálni mint jáccani. Persze kinek mi éri meg...

Még annyi, hogy itt lejebb valaki írta hogy a full grafikába nem tartozik bele az antialiasing meg az anistropic filtering.
Hát már hogyapicsába ne tartozna bele ? 😄
Most kezdjük el boncolgatni hogy mit is jelent az a kifejezés hogy full grafika?Értelmezzük 😊 Álltalában a grafikai beállításokban elérhetõ legmagasabb szint, ami még javít a grafikai megjelenítésen. És sz.tem kajakra nem mind1, hogy egy játékban az élek tök simák, és az íveknek tényleg íve van, vagy lépcsõs fos az egész. Az egy dolog, hogy a régebbi kártyák nemigazán bírták az Antit de mostmár ez nem olyan nagy probléma.
Tessék itt egy kép Anti nélkül és egy Antival
Tudom, nem olyan eszméletlen a különbség, de azért az összhatásba,látványba nagyon is beleszámít!És ez még nem is max amit a gép tudna mert az idióta Test drive csak 4x-est enged, pedig lehetne 16x-os is.

Tehát elég neked a pc, nekem meg a konzol.(inkább mindkettõ)
Akkor nincs is mirõl beszélni itt<#vigyor>
Szerintem hagyd a konzolosokat hagy rajongjanak az õ platformjukért,te meg
játsz tovább csak pc-n és mindenki boldog<#hawaii>
Énis hasonló képpen teszek...

Azért sajnállak, ha ilyen szerény az érdeklõdési köröd. Nah én lezértam a vitát, annak aki nem érti meg, hiába magyarázom, hogy az ég kék... Jah hogy most jön ez a "ezt csak azért írod, mert nem tudsz visszavágni szöveg..." Hát figy, milenne ha keresnél egy "Megrögzött PC kjúb vagyok" topicot, és ott vernéd a nyálad, és nem itt osztanád az észt a ps3-nál? Különben eléggé elfajult ez a topic, ez már rég nem a "PlayStation 3-ból szuperszámítógép"-rõl szól...
Sanyix
Elég. Nincs konzolon egy játék sem ami nagyon érdekelne, csak amiatt váltanék rá, mert megveszem azt megy pár évig rajta minden. szimulátor, fps-bõl csak a hl sorozat, és 1 mmorpg (nem wow), meg néhány stratégia tud lefoglalni, ezekbõl meg elég gyengén állnak a konzolok.

Sanyix
Meg azt az apróságot hogy fogalmad sincs mirõl beszélsz! Szerinted egy futtatható fájl minõségét hogy lehetne rontani? Mégis lehet tömöríteni! Csak képet és hangot lehet minõségromlással tömöríteni, de azt se feltétlenül kell úgy. Veszteségmentes tömörítés mond neked valamit? Igen úgy le lehet tömöríteni egy filmet vagy zenét ~50%-os méretre, hogy semmit nem romlik a minõsége. Veszteségessel mégjobban, és a jobb eljárásoknál csak mûszerekkel mondja meg valaki hogy veszteséges, ha nézi vagy hallgatja akkor nem. Konzolokon elterjedt idiótaság, hogy a készítõk wav-ban, vagy bmp-ben (vagy hasonló tömörítetlen formátumokban) rakják fel a dolgokat, sõt a legjobb hogy sokszor mindent külön fájlban és nem tárolófájlokban, tehát több ezer fájlból áll egy program, és a lemez fele a fájladatok tárolására megy el. Aztán meg sírnak hogy nem férnek el, de ha leszarják ezt a siránkozást akkor mégis megoldják.

NEXUS6
Hát ez mind nagyon igaz csak 2 dolog van:

1. A PS3 valóban nem tudományos számítógép, de BIZONYOS tudományos feladatokat viszonylag költséghatékonyan meg lehet vele oldani. Tudud pontosan úgy, mint ahogy a PC is irodai gépnek készült, oszt még is milyen jól eljátszól vele, pedig aztán néha beszaggat, meg órákig instalálgatod a játékot, meg drájverek után kajtatsz órákig a neten, meg ilyenek, ami ugye általában nem kifejezetten a szórakozás része, még ha te annak is találod.

2. Lehet hogy hót gagyi a PS3 mert sokkal jobb hardver is van már, csak ugye a programozók manapság éppen csak ott tartanak, hogy az X360 hardverét már talán kinõtték, a PS3 sok tekíntetben újdonság, és nem tudják hogy valóban ez lesz-e a jövõ, de már azért nagyon odabaxós progikat látni (amilyen szintûvel PC-n sem találkozol). Az általad leírt konfigú atomerõmûre, manapság meg talán már valaki el kezdett fejleszteni, de még csak nagyon a felszínét kapargatják a dolognak.

És pont azért érdemes manapság PS3-at venni, mint ahogy nem veszed meg a csúcsszuper Nokia okostelót sem, ha csak tétriszezni akarsz a telódon, amikor a barátnõdre vársz, hanem megelégszel mondjuk egy Sony-Ericcson w200-zal. A tetrisz azon is ugyan olyan.

ahham.hát most ne vedd sértésnek vagy ne vedd magadra,nekem mind1, de ha valakinek nehézséget okoz egy játék installálása akkor meg is érdemli a sorsát.nekem valahogy SOSEM okozott gondot.elindítani sem.jaaa, hogy néha le kell húzni az optikai meghajtókat, meg nincs hozzá jó crack.hát olcsó húsnak híg a leve.de a warez meg pénzbe sem kerül,torrent+dc<#eplus2>

meg ilyet, hogy nem kompatibilis a gépeddel...most ez mit jelent?négyzet alapú DVD megy bele?amiért a játékok max nem indulnak el az a DX9 és az SSE (1!).De könyörgöm: ezek milyen régóta használatban vannak?a legutolsó használt gép is tudja ezeket.most azt hiszed, hogy kijött a DX10 és kötelezõ?alig van játék ami támogatja (nem kihasználja!!!),de már lassan nem is jelenik meg only dx9 kártya.
arra meg, hogy hány hónapig játszol fullon légyszi olvasd el mégegyszer a 121et.a fullba nem tartozik bele az AA és AF!!!!ez parasztvakítás!
félreértés ne essék:semmi bajom a konzollal, csak az verte ki a biztit, hogy állítólag mennyit kell költeni a gépre folyamatosan.mert egyik sem igaz.
na, de most megyek ET:QW-zni.mert valamiért élvezem.perverzió?<#vigyor2>

peace<#eljen>

"Az intézet a konzolokat ingyen kapta a Sonytól"

ez a lényeg azt hiszem, jár egy kis ingyen reklám
nem vagyok meggyözödve hogy a cell jo lenne tudományos célokra, pláne linuxxal a kevés memoria a gpu hiány, és a bonyolult programozás miatt

maga a cell jo ha valaki rendesen kihasználja, de a ps3 egy elcseszett ketyere

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

rosemberg
Nem érted a lényeget,folyamatosan meg kell alkudnod ha nem tartod a pc piac fejlõdését. A konzol arra van kitalálva hogy betedd a lemezt és szórakozz.
A pc-n viszont sokszor szenvedés a játék feltelepitése és amikor feltetted akkor kiderül hogy nem fut a videókártyádon vagy nem is kompatibilis a gépeddel,vagy töltsél le egy patch-het hogy fusson,esetleg egy újabb illesztõprogramot.Lehet hogy legcsúcsabb a géped de kijön egy játék és kiderül hogy már nem fut fullon a játék,megint meg kell alkudnod ahoz hogy játszhass.
És ez pár hónap alatt bekövetkezik.Amíg a konzolon évekig úgy írják meg a játékot hogy full grafikán fusson.Lehet hogy a játék olcsóbb pc-re de amikor megveszem a 16 ezer forintos játékot konzolra és élvezem a játékot te hiába veszed meg 10 ezer forintért mert nem is fut el a gépeden. (hozzáteszem nem adok ennyit egy játékért sem még 10-et se nem hogy 16-ot)Egy SMS-ért meg egyforma áron jutsz hozzá a konzol játékhoz is meg a pc játékhoz is.Csak én élvezem te meg....

Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a n&otilde;k mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?

dronkZero
Hát ez majdnem a lerosszabb megoldás.
Ha négyévente veszel egy olyan gépet, ami egy éve volt csúcsgép, akkor negyed áron megkapod, és csak a legújabb játékokban kell visszavenni a grafikát. Ellenben az elõzõ négy év játékai mennek maxon. Nem kell türelmetlenkedni, megvár minden játék. Az szempont még, hogy az aktuális multis õrület legalább minimum grafikán hozzon 50-70 fps-t.
Ezzel a stratégiával egész olcsón el lehet lenni a PCvel is.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

jelenleg egy 2500as barton+giga ram+7300GT tulajdonosa vagyok.ezzel játszom UT3at Bioshockot, ET:QW-t, TWO Worldsöt stb stb...közel max grafikán mennek is (kivétel QW, az medium) persze látványjavítók nélkül és olyan 25fps körül.köbö ha jól szabadulok meg tõle, és használtban vásárolok, akkor +25-30ba fog kerülni egy ennél sokkal jobb gép, amin minden fullon fog futni.úgy néz ki veled is elhitették, hogy a 100 FPS +16AF+8FSAA az alap.pedig nem.viszont akinek ez minden vágya az megveszi a 8800GTXet, szal ne általánosíts, hogy 100ezreket kell költeni gépre, mert ez egyszerûen nem igaz, ferdítés!A konzolos játékok meg azért drágábbak, mert valahogy vissza kell hozni egy kis pénzt a veszteséggel árult konzolból.Vagy tényleg azt hitted, hogy 150ért blu-rayt kapsz?amúgy meg konzol-pc game: 16e-10e.10 játéknál már van 60 rugó plusszom.

Az ibm cell blade-ek es a ps3 kozott a legnagyobb kulonbseg, hogy az ibm gepeiben mind a 9 mag jo. A ps3-ban csak 8, de ebbol 1 a drm rendszert futtatja, tehat csak 6+1 hasznalhato mag marad.

A teljesitmennyel az igazi gond, hogy a cell spe-jei leginkabb a videokartyak alu-ira hasonlitanak, annyi megkotessel, hogy mig a videokartyak kepes a texturazoegysegen keresztul kulso ram-ot hasznalni, addig az spe-k nem. Az, hogy legjobb esetben is csak 8 mag van, mig a gf8800-ban 128 mar eleve elavultta teszi a cell-t, de dma alapu memoriahozzaferes miatt meg programozni is nehez az spe-ket.

A ps3 szuperszamitogepkent torteno felhasznalasat leginkabb a sony hypervisora akadalyozza, tehat az, hogy a videokartyat linux alol nem lehet rendesen elerni. Mondjuk nem is nagyon eri meg, mert egy gf7900-es sehol sincs a gf8800-asokhoz kepest, a 256 Mb ram-rol ne is beszeljunk. (a masik 256 le van tiltva linux alatt)

A mai szoftvek mellett egy 2x4 magos x86-os rendszer vagy 2 gf8800-as siman veri a ps3-at, meg tudomanyos feladatokban is. A gf8800-asban az a jo, hogy dual use hardver, tehat kepes tudomanyos gyorsitokent es uzleti logika gyorsitokent is mukodni. Ezert is kapott gyors vektoros egysegeket, de ugyanekkor kozvetlen memoriaelerest is. Az egyetlen ami a gf8800-as cpu magokbol hianyzik az a hardveres memoriavedelem, ami viszont a cell spe-kben sincs benne, mivel azokban meg egyaltalan nincs memoriakezelo egyseg, csak kulso dma egysegek. A cell spe-k csak arra jok, hogy kapjanak egy adatcsomagot, feldolgozzak majd tovabbadjak. Ez seti-hez jo, de veletlen dontesekre alapulo uzleti vagy jateklogikahoz teljesen alkalmatlan. Ezt a csomagos feldolgozast hasznaljak a fizikai gyorsitok is, amiket ujabban lassitokartyanak hivnak, mivel a hasznalatukhoz fizikat el kell valasztani a jatekmotortol.

A gf8800-as jateklogikaban is jo, tehat lehetove teszi hogy a renderelo motor szamolja a fizikat es a jateklogikat is. Ilyenkor a cpu szinte nem kap feladatot, mert csak az i/o-t kezeli, es a teljes jatek a gpu-n fut. A palyat, a grafikai, fizikai modelleket es az mi-t is kepes a gpu betolteni es futtatni, meghozza jobban mint a cell, mert a gf8800-as csaladra van rendes c++ fordito, mig cell-en a limitalt memoria miatt csak c-ben lehet programozni es ott is csak kemeny limitekkel (pl. libc nelkul).

Ha van egy cegnek 1000 c++-os programozoja, akkor nem fogja oket cell-es assembly-re atkepezni vagy meg 1000-et felvenni, hanem csak olyan gepre fejleszt ahol van hozza megfelelo tamogatas. (pc, xbox360, wii, ps2, gamecube, ds, psp) Programozoi szempontbol a ps3 egy egymagos ppc-s gep, egy gf7900-es videokartyaval. Ez nem sokkal jobb mint amit a wii kepvisel. A cell spe-k pedig jelenleg a legtobb ps3-as jatek alatt kihasznalatlanul alszanak. Ahol nem, azok a jatekok pedig eppen ezert kesnek. A ps3 csodjet a cell bonyolultsaga jelenti, ha kapott volna egy olyan procit mit az xbox360 akkor letarolta volna a piacot. (es a kozos 512Mb ram miatt meg a linux is szaguldana rajta)
Ezért vettem konzolokat 😊

Egyszeru Dal

4 évente veszel egy csúcs- vagy aközeli gépet, sztem nem olyan nagy költség az...

Éppen ezért mondom, hogy a pc-re rengeteget kell költeni, ha tartani akarod a szintet. Én nem azt mondom, hogy a pc-szar, merthát jó az, (most is itt ülök elõtte) csak én játékok tekintetében konzol párti vagyok, mert hosszú távon olcsóbb mulatság, és zökkenõmentesen futnak 100%-ban a rá írt játékok. Egyszóval a konzol erre van kitalálva.