216
  • Su0my
    "Kicsit túl kéne látni a PC-s gameb?zi "über"konfigurációkon."

Ha tudnád, mennyire a szívemből szóltál

Továbbvive a gondolatot: ablakot kinyitni, friss levegőt beszívni, szórakozóhelyre elmenni
  • Csi9aa
    Kicsit nézz utána milyen CPU van benne... A Sony hatalmasat bukik a hardware-n.
    Az, hogy te mit hiszel, magánügy, és semmi köze a valósághoz ;)
    Kicsit túl kéne látni a PC-s gameb?zi "über"konfigurációkon.
  • Su0my
    Király dolog ez a PS3, jópofa, hogy ilyenekre képes, de valahogy nekem a SONY az elmúlt 2-3 évben nem szimpatikus. A Microsoft meg khm khm..

Meg nem tudom, lehet én vagyok hülye, de nekem valahogy a konzolok nem dobbantják meg a szívem, lehet azért, mert egyetem mellett nem jutna rá idő, meg a mai gamek 95%-a fossz*r, inkább valami jó kis notebook.. Viszont kíváncsi lennék, hogy egy MacBookban egy ilyen proci mire lenne képes Nem is értem miért intelre váltottak

Végszóként: azért a tisztelt prof. biztos sokat kapott a cikkért, ez kizárólag reklám, nehogy azt higyjük, hogy a laboratóriumokban bárhol megvehető, vagy válogatott, de az asztali gépekhez megvehető elemekből építkeznek.. nagyon nem! Igaz, nem is azt kapják meg, mint a hadsereg, de a kettő között és inkább felfele

ps.2( mármint post script): azért mindenképpen előremutató a PS3!
  • NEXUS6
    "Jujj mekkora hír. Jujj mennyi csúsztatással :D"

Pl?
    ;)
  • Rocko
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cell_microprocessor -itt tessék utána nézni
  • Furky
    "A Cell összesen kilenc processzormagból áll, köztük egy 64 bites IBM Power architektúrájú központi egységet (PPE), amelyhez összesen nyolc egyszerűbb társprocesszor (SPE) tartozik. A PPE két utasításszál párhuzamos végrehajtására képes és 512 kilobájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. Ez a mag gondoskodik az operációs rendszer futtatásáról és a nyolc társprocesszor vezérléséről. A társprocesszorok valójában igen egyszerű vektorprocesszorok darabonként nyolc végrehajtóegységgel és minimális méretű, 256 kilobájt memóriával."

Na és képzelj el ebből nyolcat összekötve:)
  • Furky
    " A PlayStation 3-ba kerülő Cell chipek elméleti maximális teljesítménye 3,2 GHz-es órajelet figyelembe véve 218 gigaflops, azaz milliárd lebegőpontos művelet másodpercenként, ez már-már szuperszámítógépes mércével mérhető. Tervezői szerint a chip önmagában nagyobb teljesítményre képes, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző Deep Blue számítógép. Egyes becslések szerint megfelelően optimalizált programkód futtatása esetén a Cell nyers számítási teljesítménye négy-öt modern, kétmagos szerverprocesszoréval mérhető össze."
  • Godefroy
    Reklám az egész.
  • Polemius
    Azért megsúgom, tudtommal cell proci van benne, 8 maggal, amiből 1 ki van kapcsolva (vagyis 7 marad). Az 8 gép esetén összesen 56 mag. Azzal már lehet kezdeni valamit, főleg hogy nem is x86.
    A memória mennyisége meg számítási kapacitást igénylő feladatnál nem valami fontos.
  • LMNO
    8 magos proci van tudtommal a PS3-ban, de ne zavarjon
  • Polemius
    "Hát azért azt nem hinném hogy gyorsabb lenne mint bármelyik asztali PC....
    Bár fogalmam sincs milyen proci ketyeg ebben, meg milyen, mekkora ramok, de nem hinném hogy 4 magossal hajtják :)"

Ha fogalmad nincs, akkor miért irkálsz hülyeséget?
  • ScarY MAN
    nem 1db...
  • Cat #4
    mindegyik gyártó szokta támogatni a kutatóintézeteket, egyetemeket ingyen hardverekkel.
  • Dany007
    Hát azért azt nem hinném hogy gyorsabb lenne mint bármelyik asztali PC....
    Bár fogalmam sincs milyen proci ketyeg ebben, meg milyen, mekkora ramok, de nem hinném hogy 4 magossal hajtják :)
  • narumon
    Mondjuk azt nem értem miért jó a Sonynak veszteséggel odaadni a hardvert egy olyan helyre ahol 1db játékot nem fognak rá venni :)
    Persze valószinűleg reklám miatt, hiszen a 8 ps3 eltörpül a rengeteg portálhir mellett ahol ezt most le fogják hozni.
  • narumon
    Jujj mekkora hír. Jujj mennyi csúsztatással :D