PlayStation 3-ból szuperszámítógép
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dehát pc-re jól optimalizálni egy játékot nehezebb meg tovább is tart nem?
Egyszeru Dal
Szal vannak érdekességek.
BR filmet meg már veszek majdnem annyiért mint normál DVD-t, (16font) akkor meg mégis túlárazzák de hát valahol kell beszedni a pénzt is...
Egyszeru Dal
Míg a PC mindenre való: többek közott konzolos játékok fejlesztésére is (lol konzolos emberkék gondolkodjatok el azon hogy mégis min készítik el a játékokat?) Szal mig a konzolra minden optimalizálható mert a konfig ugyan az mindegyiknél addig a PC minden házban más...
Szal egyik konzol sem erõsebb mint a mostani csúcskategóriás PC-k csak a játékok azokra jól vannak optimalizálva.
Be is bukna a PC-s ipar ha 300MHz-en(PS2 ami még most is sok ember kedvence közel 300Mhz-en megy) menne a Moha mert senki sem venne új alkatrészt a PC-be..szal ez így van kitalálva.
Félreértés ne essék nekem van konzolom Ps2 meg egy Xbox360 de a PC-t még mindíg többet használom és persze fejlesztem is. Csak nem szabad beleveszni a másikba ilyen dolgokért gondolom mindenkinek lenne mindene ha nem pénz kérdése lenne mindez...Szal kár érte.
Egyszeru Dal
Ami az új adathordozót nézve nem egy nagyon drága.
Bár a konzol játékok mindíg drágábbak mint a pc-s társaik😞
Ugyanakkor mindkettõnek megvan a maga (szub)kultúrája. Nem lehet leszólni az egyiket, se a másikat...
Én mindkettõn játszottam eleget és mindegyiken van olyan játék amibõl hiány van a másikon.
Most csak egyik mellett lenni az elég uncsi szerintem.
Nekem pc-n az fps-ek tetszenek úgy önmagukban,de konzolon se azokat részesítettem elõnyben sem az autósokat.
Vannak egyéb kategóriák amik valami érthetetlen okból nincsenekek pc-re.
(Ha ez nem így lenne, akkor nem is készülne emulátor se gépre)
Pc-n a stratégiákat sem kedvelem túlzottan (vannak kivételek),de valahogy pörgõsebben jobb játszani konzolon.Értem ezelatt a Devil May Cry, God of War stb játékokat.
Vagy esetleg a FinalFantasykat,nekem bejött a x és x-2.
És még van ezernyi más játék ami nincs pc-re, pedig nagyon ott van.
Az ilyen mmorpg-k meg szintén nem kötnek le gépen.
Nagyon más az fps-en kívül nincs gépere ami igazán megérné.
Ez a "jól szórakozom rajtad", a "csak röhögök rajtad" betanult mondattal vállvetve olyan lejárt már. Ezt mindig akkor írják amikor nem tudnak már mást írni, és nemtudnak már máshogy "visszavágni" 😊
Sokkal jobb ha ilyenkor semmit sem írsz, akkor legalább azt hinném hogy csak leszarod 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ha anniyra megfelel neked a pc, akkor minek írogatsz ide mégis?
Ha csak magadat próbálod nyugtatni hát csak tessék...
Bár aki nem elégszik meg high-al, csak extreme-el, és full tükrözõdõ vízzel 8x AA-val, meg 16x anisoval...
Lockonnak semmi sem elég, de mediumon szintén jól elmegy a fenti gépen.
Minek próbáljam ki a gt5 demóját? Kontrollerrel simán játszható nem? Ha azzal játszható akkor tuti nem élethûbb a felsorolt szimeknél, mert azokban még kormánnyal (ami sokkal alkalmasabb autóvezetésre mint egy kontroller, ha bármi ellenvetésed van az autógyártóknál lehet panaszkodni, hogy cseréljék le a kormányt és a pedálokat kontrollerre) se könnyû jó köröket menni bizonyos autókkal.
"1,Nem tudom, hogy a pc-s játékosoknak a konzolos kontrollerrel játszani egy fps-t miért akora nagy nehézség...ha ügyetlen vagy hozzá hát istenem"
1. Mert a kontroller nem alkalmas rá
2. Ezt még a az eléggé elvakult fanboyok is elismerik (persze a vérfanboyok ezt sem)
3. Ha fpst játszanál kontollerrel egy wasd egeres kombinációval szemben, akkor az kill eredmények a wasd egeres kombinációnál a végtelenhez közelítenének, kontrollernél a is a végtelenhez... halálban.
4. Ha egy élethû katonai szimulátorral próbálnál meg játszani kontrollerrel, pc-s verziós ai-val (tehát nem a kontroller miatt butított ai-val), pl ofp, arma, vbs1-2-vel, akkor az áll-fekszik nevû végtelen ciklus indulna el 😊
Emléxel amikor a gta3 megjelent? És emléxel mekkora hõbörgés volt amiatt, hogy a gta3 grafikája a ps2 nem éppen erõs grafikus képességei miatt lett olyan grafikájú amilyen (nem valami szép)? És ez kevesebb mint 1 évvel a ps2 megjelenése után volt... Bár ennek az volt a jó oldala, hogy gyenge pc-ken is simán ment.
Emulálásról meg ne terelj, nem tudtad ezeket, ha tudtad volna nem írtad volna azt amit írtál.
Persze én boldogan váltanék konzolra, hogy olyan szimek lennének mint az említettek, és persze mindhez lehetne megfelelõ kontrollereket használni (autóshoz kormány, repülõshöz joystick, fps-hez wasd-egér, többihez jó a sima kontroller is), de nincsenek, és nem úgy tûnik hogy lesznek valaha.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Autószim? Hmmm.
Maradjunk annyiban, hogy próbáld ki a GT5 demóját.
De az álladat fogja a barátnõd közben, ne utólag kelljen keresgélni!
Nem a grafikára gondolok (nem csak arra), hanem az autók mozgására, ami tényleg a legjobb amivel eddig találkoztam!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
2,Nézz meg egy elsõk között kijött anno ps2 játékot és hasonlítsd össze egy mai darabbal.Minél jobban belejönnek a programozásba annál szebbek lesznek és a pc nem fogja lehagyni pár éven belül(ezt nehéz megérteni, vagy nem tudjátok elfogadni?)
3,Az emulálást illetõen ezeket énis tudom, csak annyit akartam vele, hogy a pc még most sincs anniyra elõbbre mint amennyire hiszed.Szvsz a ps3-at sem fogja lehagyni egykönnyen.(elõbb utóbb biztos,de nem csak 1-2 év múlva)
Én meg erre annyit mondok, hogy NEM(mint ahogy a többi hozzá nem értõnek, akik minden alkalommal benyögik a gt-t szimulátornak). A gran turismo egy félszimulátor. Mint írtam csak az hiszi azt hogy ez szimulátor, aki nem játszott még igazi szimulátorral, és aki még autót sem vezetett igazából(én játszottam gt-vel, igazi szimulátorral, és autót is vezetek 😊 ). GT közelében sincs a legjobb szimulátoroknak (GTL, rFactor, LFS). Persze ettõl még jó játéknak tartom, mivel kicsit reális, de könnyed versenyzést tesz lehetõvé. De ennyi, semmi extra.
Na és ott persze a dronkZero által említett repülõszimes dolog is, csak ott még rosszabb a helyzet konzolon, mert abból még félszimulátor sincs, csak agyatlan arcade lövöldözés. Pc akkor láttam mgs-t amikor valamelyik részt kiadták rá... ff-nél ugyanezt meg is útáltam, mert hihetetlen idétlen fosnak tûnt. És pc-n van helyettük más, és közelükbe érnek, csak a vérfanboyoknak nincs...
És a Lock On-hoz, vagy az IL-2-höz mit szólsz? Konzolon kb még a kereket sem tudnád behúzni azzal az öt gombbal, ami a kontrolleren van. Ki van osztva az egész billentyzet, plusz CTRLlal, SHIFTtel, ALTtal, meg még néhány CTRL+SHIFT.
Lehet dobálózni konzolos nevekkel, de kb ugyanannyit tudnék mondani PCrõl, ami nincs meg konzolon.
De nem is ez a lényeg. Most még nagyon fasza a PS3, jövõre már annyira nem lesz nagy szám, két év múlva meg már lepörögték a PC-k.
Amit írtok hátránynak, hogy kell bele új videokártya, az meg inkább elõny. Mert PS3ra meg is szakadhatsz, de két év múlva sem tudsz belõle többet kipréselni, mint most, jelen pillanatban.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Bár gowozni kifejezetten idegesítõ volt, mert fps-t kontrollerrel irányítani borzalom. Más játékoknál amire alkalmas a kontroller, a játéktól függ az élmény.
Pc-n is sok olyan játék van ami nem fps, csak meg kell taláni, és nem birka módon a reklámokra meg a még idiótább újságokra támaszkodni. Konzolról pl teljesen hiányoznak a szimulátorok, persze néhány láma azt hiszi amik vannak rajta azok szimulátorok, mert valaki azt mondta neki, és vagy igazi szimulátorral még nem játszott.
"(a ps2-t is csak mostanában tudják emulálni,pedig nem mai vas az se)"
Ez is egy komoly mellényúlás. Emulálás nem = simán futtatás. Valaminek az emulálásához másik gépen sokszor nagyobb teljesítmény kell, mert a 2 gép teljesen máshogy mûködik, és az emulálásnál a teljesítmény nagy része arra veszik el, hogy egyáltalán futtatható legyen egy tök más gép kódja egy adott gépen.
Mit gondolsz miért sokkal lassabb egy linuxon emulált directx-es játék mint vindózon? És ott még csak az oprendszerben, és a 3d api-ban van eltérés, gépen még semmi.
Szóval ebbõl ne induljál ki mert hatalmas baromság.
Ha úgy lenne ahogy te gondolod, hogy ez emuláláshoz akkora teljesítmény kell, mint amennyi az eredeti gépen, akkor nagyon jó lenne, mert nem kéne a programokat 80 féle gépre, és oprendszerre fordítani, mert emulálással ugyanolyan teljesítményt igényelne. De nem így van, és az emulálás az eredetinél sokszor nagyobb teljesítményt igényel.
Bár amilyen játékokat láttam rá nem venném meg,de azért lehet jó pörgés.
Csak olyan furcsa nekem ahogy ott hadonásznak vele<#idiota>#idiota>
De nem vok FPS párti.. Én inkább a Fantasy-(MMO)RPG (és itt nem WoW ot értek alatta.. az nekem nem jött be) és a Valós idejû Stratégiákat kedvelem...
Bár a stratégiák nem tudom mennyire vannak jól megoldva konzolra, de a másik még a belefér kategória (szerintem)
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Jajj ne már. Mielõtt hülyeséget irsz legalább számold össze...
köszi nem, számolgasd te és rájössz xboxfancsi😊)
(Én próbáltam a ps2-t és pc-t is,az xbox-ot pl nem,de nem is fikázom,mert látatlanba nincs értelme.Így aki csak pc-n játszott az mégis mibõl indul ki, amikor csak úgy kitalálja, hogy a konzol sz@r?
A konzolos játékélnény sokkal jobb, aki nem hiszi el próbálja ki és ne csak büszkeségbõl istenítse a saját platformját amikor mást se látott még...)
Egy fps konzolon se könnyebb se nehezebb mint pc-n.
(a két platformot egy lapon említeni meg fölösleges)
Szerintem konzolon sokkal több az olyan játék ami nem fps és mégis oltári jó, míg ahogy nézem pc-n a legtöbb játék fps és ez elég siralmas a változatosságot nézve <#confused>#confused>
Szvsz inkább játszom változatosabban egy géppel ami játékra van kitalálva, mint egy másikkal amivel lehet azt is,de a fõ rendeltetése eredetieg nem az.
<#vigyor>#vigyor>
Ja és a konzolok egyáltalán nem olyanok mint a pc, hogy szuper konfiggal max 3 év lenne az az idõ ameddig minden nagyon szép és jó.
Még jó sok évnek kell eltelnie mire egy átlag otthoni pc eléri egy ps3 teljesítményét.(a ps2-t is csak mostanában tudják emulálni,pedig nem mai vas az se)
Elnézést a Sorokért:)
PC esetében fogjuk rá, még igaza is van Newell-nek, mert a hardvergyártók is fossák magukból az új dolgokat, utasításkészleteket, spec egységeket, magokat. Szal ott lehet, hogy nem érdemes sz@rakodni az optimalizációval.
De ha egyszer konzolra kezdett programozni, akkor ne nyafogjon!
Az életciklusa végefelé, úgy is egyre alacsonyabb szinten fogják kódolni a PS3-at is, mint ahogy tették az elsõ meg a második generáció esetében is!!!
Az a meló, amit a gép megismerésébe fektet bõven megtérül.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
És valószínû ugyanúgy igazuk lenne, mint Newell-nek amikor ezt mondta. De ha te már írtál játékot assemblyben (vagy neadjisten PS3-ra) akkor nem szóltam...
Igy van! Szerintem már jövõ ilyenkor integetünk neki.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Annyira pillanatnyi ez a jelenlegi helyzet, meg a PS3... Most lehet, hogy még többet tud, mint egy PC, de mire esedékes lesz a PS4, addigra a PC-k már csak messzirõl integetnek majd neki. Mint ahogy ez eddig az összes konzollal történt.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Még jó hogy számoláshoz ezek kellenek. A cikkben is Folding@home-ról van szó. Nézd meg a videokártyák teljesitményét. Asszem 4x gyorsabb mint egy ps3?
Elméletileg. És akkor nem használsz rajta programot? Akkor meg minek van? Ha már fut egy normális xwin és esetleg néhány programot is használnál akkor linux ide vagy oda, bûn lassú lesz ps3on. próbáld csak ki.
Nem tudom ki mihez hasonlitott nem olvastam hasonlitást én saját tapasztalatot irtam le. Érzésre haver 450-es Celeron gépe Win XPvel sokkal gyorsabb és használhatóbb. Ha azt vesszük hogy használtan 2Ghz körüli gépet lehet kompletten (monitor nélkül) 15-20e forintért venni, akkor nemsok értelme van a ps3 linuxnak...
Viszont így hogy az RSX Linux alatt gyak csak mint frame-buffer funkcionál, így is sokkal gyorsabb az ablakkezelés, mint egy directX + hardveres gyorsítás nélküli Win!
Jó pár hónapja használom a Fedora-t és nálam teljesen kiváltotta a PC-t. Firefox, Gimp, OO, torrentkliens, stb van alatta.
Olyan alkalmazásoknál ahol nagyobb mennyiségû memóriára van szükség természetesen nem ajánlható, de otthoni második gépnek igen.
Szal amit narumon állít, hogy mind otthoni mind komolyabb tudományos alkalmazásokra gyak. használhatatlan egyszerûen nem igaz!
Sorry ez van!
Ebbe a vitába nem kellett volna belemenned!
Azt írják, hogy a fizikus rendszeresen kibérelte egy szuperszámítógép egy részét, esetenként 5000 dollárért, de ezt kezdték sokallni. Akkor eszükbe jutott a Folding@Home és a PS3. A kódját optimizálta is a Cellre, viszont a vezetõség nem nagyon hajlott arra, hogy játékkonzolokra fordítsák inkább az összeget (pedig csak egyszer kellett volna megvenni). Így megkereste a Sonyt, akik belementek, hogy a reklámért cserébe adnak neki 8 gépet. A 8 gépes cluster közel fele annyi teljesítményt ad le, mint az 5000 dollárért kibérelt szupergép blokk, és persze annyiszor futtatja le a programját, ahányszor akarja.
Nagyobb gond a relatíve kevés memória a PS3-ban (256MB main ram - bár nagyon gyors fajta). Viszont van virtuális memória-kezelés, szóval lehet akár többtíz GB virtuális memória is. És ez nem ilyen idétlen Windows-féle swappelés. A másik, hogy a PS3-ra "optimizált" Linuxok nem túl memóriafalók, és a programok sem annyira azok, mint a Winesek.
(Basszus, régen pl. egy Amigán már 8MB-tal is teljesen jól el lehetett lenni full multitaskingban, épp elég szép kezelõfelülettel, jópofa programokkal. Most az, hogy akkoriban egy hasonló memóriaigényû Win3.1 lótúrót sem tudott, az egy másik dolog. 😛)
Nem. 😊 Az csak holt egyszerû számoló egységek sora, nagyon minimális - és közös - belsõ memóriával.
"Ott van pl az nvidia Tesla kütyüje 500Gflops teljesitmény helybõl.
Csakhogy ez legegyszerûbb MADD (összeadás+szorzás) mûveletek esetén jön ki, egy kicsit is összetettebb kódnál rohamosan visszaesik.
"De egy 8800Gtxben is 128db Streamprocesszor van."
Elég túlzó ezeket "processzoroknak" nevezni, egyszerû ALU-k, nagyon minimális körítéssel. Viszonylag egszerû mûveletek sorára vannak kitalálva.
"Innentõl program kérdése, hogy az én gépem pl hogy számol. Az itthoni gépemben van egy AMD 4200+ aminél gyorsabb egy ps3 számolásban, de az ATI 1650XT-nél már nem. Pláne ha ezt a kettõt együtt használják számitásra."
Hát dehogynem. 😊
"Igen, és ezt most mire irod?"
Hát arra, hogy írtad, hogy megvizsgálta egy egyetem a kérdést itthon, és inkább quad-core x86-ot választott.
No és szerinted a Celles szervereken mindenféle OS nélkül, a põre vason futnak az alkalmazások? Biztos csak valami loader van rajtuk. 😊 Nos nem, természetesen Linux.
"Lásd ezek mûködése. Nem tudom most hol tartanak de 1-2 hónappal ezelõtti linux verziók örültek ha kiköhögtek magukból egy 400Mhz pc teljesítményét."
Jaj, hagyd már a kisujjadat! 😊 Elõször is nem 400 MHz, hanem egy 800 MHz-es P3-hoz hasonlították. Csakhogy, ez úgy jött ki, hogy valamilyen benchmark kódot minden optimizáció nélkül lefordítottak PowerPC-re (tehát nem is kimondottan a Cell PowerPC-kompatibilis központi magjára), ráadásul csak 1 szállal, amikor azt is 2 szállal lehet rendesen kihasználni.
Szokták mondani mostanában, hogy minek a PC, ott a PS3, meg rá Linux.
Ja. Itt mondjátok, hogy milyen szarul fut rajta. De még ha jól futna is, akkor is a Windows a jelenlegi elsõszámú Operációs Rendszer, arra készül a legtöbb program. Meg még ha lenne annyi program Linuxra, mint Windowsra, akkor is ott van a tény, hogy 1000 féle Linux van, és abból az 1000-bõl egy program átlagosan úgy 50-en hajlandó komolyabb módosítás nélkül futni.