216
-
#136 Nem hagyom, a hülyeségeket amit egyesek hisznek mindenhol meg fogom cáfolni. :) -
#135 Szerény érdeklődési köröm van? Hát szimulátort már egyedül se mondanám szerény érdeklődési körnek. És miért sajnálsz? Mert nem az életem a képernyő előtt kockulás mint neked? Ha neked ez jó... -
Szefmester #134 valaki írta hogy 2x4magos rendszer vagy 28800as kari megveri a ps3at.. de akkor megnézné az árcédulát is 8 gép esetén? -
neoG #133 én írtam, és azt is,hogy miért nem tartozik a fullba: parasztvakítás.miért?belinkeltél két képet.egymás után váltogatva látszanak is a különbségek.remek.de ne mond már, hogy egy pörgős FPS közepette majd az éleket nézed, hogy recés e.arról nem is beszélve,hogy a technológia az esetek nagy részében homályt szül...ezen "extrák" helyett inkább válassz nagyobb felbontást! -
#132 Hát kicsit régiek az infóid. A starterpack hivatalos árfolyama 2 játékkal, 2 kontrollerrel 60GB-os PS3-mal 131 ezer Ft. A 40GB-os verzióé 109 ezer, de ez utóbbit már láttám 94-ért is 1 év garival. Ha moncsicsin akarod nézni akkor 60 ezer Ft körül kapsz már egyet, ha TV-n akkor 100 körül. A játékokat 9-15 között már megkapapod. Szal 160 körül már megvan a géped (karácsonyra szerintem idális, szal szülőknek nagymamának, gazdag nagybácsinak, feleségnek lehet jelezni;).
Ja és hogy mit lehet vele csinál? Hát jáccani természetesen, netezni, DVDt/BDt/CDt/MP3-at lejáccani, aztán a Linux feltelepítése után filmeket letölteni, meg kiírni, meg szerelmes levelet írni, meg pizzát rendelni neten, meg minden olyant amit egy Linuxos géppel lehet csinálni.
Ja grafika, szerintem az anisoval látványosabban lehet demozni, az ilyen dolgok fontosságát, kellően nagy felbontásban a recésség kevésbé feltűnő, mintha az aniso miatt a kocsi elött 2 méterrel a felezővonal átkerül a Homályzónába.;) -
Dany007 #131 Hát a fene tudja van e értelme vitázni :)
Ahogy lejebb már megmutatták (nekem) elég szépet tud alkotni a ps3, és sz.tem még teljessen ki se használták a lehetőségeit.
Viszont kérdés az hogy megéri-e ? Csak azért kérdezem, mert most néztem kicsit utánna a neten, és 140körül mozog egy ilyen ps3 :) Na és ha megveszed, akkor van egy ps3-ad. De ahhoz még kell egy tv. És ha már a csúcsszuper grafikánál tartunk, hát akkor nemártana legalább egy HD tv, hogy ki lehessen használni a felbontást.
Én manapság már csak 1280 v. 1600x1200-ban jáccok, eddig se adtam lejebb az 1024-nél, de egy átlag tv mennyit tud? Nekünk van egy régebbi gagyi kis 21colos Lcd-nk az is max 800x600-at tud...röhej...De néztem a neten egy samsung 19colost ami 1440x900-as felbontást tud. Na azon már jó lehet küdni a ps3-mal :) Igaz ez is még csak 19colos, 48cm...hát az nemsok...
Szal megveszed a ps3-at 140ért, meh ezt az lcd-t 74 ért és már tudsz is küdni elég faxa minőségben. De ekkor már 214 ezret költöttél és egy deka játékot nem vettél hozzá. Persze..biztos le lehet tölteni és írni ki játékot rá szal ez mind1. De akkoris már 220 ezret költött azember, csak arra hogy tudjon jáccani...
Persze sz.gépre is lehet költeni, ennél többet is, de azért azzal egy kicsit többmindent lehet csinálni mint jáccani. Persze kinek mi éri meg...
Még annyi, hogy itt lejebb valaki írta hogy a full grafikába nem tartozik bele az antialiasing meg az anistropic filtering.
Hát már hogyapicsába ne tartozna bele ? :D
Most kezdjük el boncolgatni hogy mit is jelent az a kifejezés hogy full grafika?Értelmezzük :) Álltalában a grafikai beállításokban elérhető legmagasabb szint, ami még javít a grafikai megjelenítésen. És sz.tem kajakra nem mind1, hogy egy játékban az élek tök simák, és az íveknek tényleg íve van, vagy lépcsős fos az egész. Az egy dolog, hogy a régebbi kártyák nemigazán bírták az Antit de mostmár ez nem olyan nagy probléma.
Tessék itt egy kép Anti nélkül és egy Antival
Tudom, nem olyan eszméletlen a különbség, de azért az összhatásba,látványba nagyon is beleszámít!És ez még nem is max amit a gép tudna mert az idióta Test drive csak 4x-est enged, pedig lehetne 16x-os is. -
Gott #130 Tehát elég neked a pc, nekem meg a konzol.(inkább mindkettő)
Akkor nincs is miről beszélni itt
Szerintem hagyd a konzolosokat hagy rajongjanak az ő platformjukért,te meg
játsz tovább csak pc-n és mindenki boldog
Énis hasonló képpen teszek... -
Cay #129 Azért sajnállak, ha ilyen szerény az érdeklődési köröd. Nah én lezértam a vitát, annak aki nem érti meg, hiába magyarázom, hogy az ég kék... Jah hogy most jön ez a "ezt csak azért írod, mert nem tudsz visszavágni szöveg..." Hát figy, milenne ha keresnél egy "Megrögzött PC kjúb vagyok" topicot, és ott vernéd a nyálad, és nem itt osztanád az észt a ps3-nál? Különben eléggé elfajult ez a topic, ez már rég nem a "PlayStation 3-ból szuperszámítógép"-ről szól... -
#128 Elég. Nincs konzolon egy játék sem ami nagyon érdekelne, csak amiatt váltanék rá, mert megveszem azt megy pár évig rajta minden. szimulátor, fps-ből csak a hl sorozat, és 1 mmorpg (nem wow), meg néhány stratégia tud lefoglalni, ezekből meg elég gyengén állnak a konzolok. -
#127 Meg azt az apróságot hogy fogalmad sincs miről beszélsz! Szerinted egy futtatható fájl minőségét hogy lehetne rontani? Mégis lehet tömöríteni! Csak képet és hangot lehet minőségromlással tömöríteni, de azt se feltétlenül kell úgy. Veszteségmentes tömörítés mond neked valamit? Igen úgy le lehet tömöríteni egy filmet vagy zenét ~50%-os méretre, hogy semmit nem romlik a minősége. Veszteségessel mégjobban, és a jobb eljárásoknál csak műszerekkel mondja meg valaki hogy veszteséges, ha nézi vagy hallgatja akkor nem. Konzolokon elterjedt idiótaság, hogy a készítők wav-ban, vagy bmp-ben (vagy hasonló tömörítetlen formátumokban) rakják fel a dolgokat, sőt a legjobb hogy sokszor mindent külön fájlban és nem tárolófájlokban, tehát több ezer fájlból áll egy program, és a lemez fele a fájladatok tárolására megy el. Aztán meg sírnak hogy nem férnek el, de ha leszarják ezt a siránkozást akkor mégis megoldják. -
#126 Hát ez mind nagyon igaz csak 2 dolog van:
1. A PS3 valóban nem tudományos számítógép, de BIZONYOS tudományos feladatokat viszonylag költséghatékonyan meg lehet vele oldani. Tudud pontosan úgy, mint ahogy a PC is irodai gépnek készült, oszt még is milyen jól eljátszól vele, pedig aztán néha beszaggat, meg órákig instalálgatod a játékot, meg drájverek után kajtatsz órákig a neten, meg ilyenek, ami ugye általában nem kifejezetten a szórakozás része, még ha te annak is találod.
2. Lehet hogy hót gagyi a PS3 mert sokkal jobb hardver is van már, csak ugye a programozók manapság éppen csak ott tartanak, hogy az X360 hardverét már talán kinőtték, a PS3 sok tekíntetben újdonság, és nem tudják hogy valóban ez lesz-e a jövő, de már azért nagyon odabaxós progikat látni (amilyen szintűvel PC-n sem találkozol). Az általad leírt konfigú atomerőműre, manapság meg talán már valaki el kezdett fejleszteni, de még csak nagyon a felszínét kapargatják a dolognak.
És pont azért érdemes manapság PS3-at venni, mint ahogy nem veszed meg a csúcsszuper Nokia okostelót sem, ha csak tétriszezni akarsz a telódon, amikor a barátnődre vársz, hanem megelégszel mondjuk egy Sony-Ericcson w200-zal. A tetrisz azon is ugyan olyan. -
neoG #125 ahham.hát most ne vedd sértésnek vagy ne vedd magadra,nekem mind1, de ha valakinek nehézséget okoz egy játék installálása akkor meg is érdemli a sorsát.nekem valahogy SOSEM okozott gondot.elindítani sem.jaaa, hogy néha le kell húzni az optikai meghajtókat, meg nincs hozzá jó crack.hát olcsó húsnak híg a leve.de a warez meg pénzbe sem kerül,torrent+dc
meg ilyet, hogy nem kompatibilis a gépeddel...most ez mit jelent?négyzet alapú DVD megy bele?amiért a játékok max nem indulnak el az a DX9 és az SSE (1!).De könyörgöm: ezek milyen régóta használatban vannak?a legutolsó használt gép is tudja ezeket.most azt hiszed, hogy kijött a DX10 és kötelező?alig van játék ami támogatja (nem kihasználja!!!),de már lassan nem is jelenik meg only dx9 kártya.
arra meg, hogy hány hónapig játszol fullon légyszi olvasd el mégegyszer a 121et.a fullba nem tartozik bele az AA és AF!!!!ez parasztvakítás!
félreértés ne essék:semmi bajom a konzollal, csak az verte ki a biztit, hogy állítólag mennyit kell költeni a gépre folyamatosan.mert egyik sem igaz.
na, de most megyek ET:QW-zni.mert valamiért élvezem.perverzió?
peace -
Vers #124 "Az intézet a konzolokat ingyen kapta a Sonytól"
ez a lényeg azt hiszem, jár egy kis ingyen reklám
nem vagyok meggyözödve hogy a cell jo lenne tudományos célokra, pláne linuxxal a kevés memoria a gpu hiány, és a bonyolult programozás miatt
maga a cell jo ha valaki rendesen kihasználja, de a ps3 egy elcseszett ketyere
-
#123 Nem érted a lényeget,folyamatosan meg kell alkudnod ha nem tartod a pc piac fejlődését. A konzol arra van kitalálva hogy betedd a lemezt és szórakozz.
A pc-n viszont sokszor szenvedés a játék feltelepitése és amikor feltetted akkor kiderül hogy nem fut a videókártyádon vagy nem is kompatibilis a gépeddel,vagy töltsél le egy patch-het hogy fusson,esetleg egy újabb illesztőprogramot.Lehet hogy legcsúcsabb a géped de kijön egy játék és kiderül hogy már nem fut fullon a játék,megint meg kell alkudnod ahoz hogy játszhass.
És ez pár hónap alatt bekövetkezik.Amíg a konzolon évekig úgy írják meg a játékot hogy full grafikán fusson.Lehet hogy a játék olcsóbb pc-re de amikor megveszem a 16 ezer forintos játékot konzolra és élvezem a játékot te hiába veszed meg 10 ezer forintért mert nem is fut el a gépeden. (hozzáteszem nem adok ennyit egy játékért sem még 10-et se nem hogy 16-ot)Egy SMS-ért meg egyforma áron jutsz hozzá a konzol játékhoz is meg a pc játékhoz is.Csak én élvezem te meg.... -
#122 Hát ez majdnem a lerosszabb megoldás.
Ha négyévente veszel egy olyan gépet, ami egy éve volt csúcsgép, akkor negyed áron megkapod, és csak a legújabb játékokban kell visszavenni a grafikát. Ellenben az előző négy év játékai mennek maxon. Nem kell türelmetlenkedni, megvár minden játék. Az szempont még, hogy az aktuális multis őrület legalább minimum grafikán hozzon 50-70 fps-t.
Ezzel a stratégiával egész olcsón el lehet lenni a PCvel is. -
neoG #121 jelenleg egy 2500as barton+giga ram+7300GT tulajdonosa vagyok.ezzel játszom UT3at Bioshockot, ET:QW-t, TWO Worldsöt stb stb...közel max grafikán mennek is (kivétel QW, az medium) persze látványjavítók nélkül és olyan 25fps körül.köbö ha jól szabadulok meg tőle, és használtban vásárolok, akkor +25-30ba fog kerülni egy ennél sokkal jobb gép, amin minden fullon fog futni.úgy néz ki veled is elhitették, hogy a 100 FPS +16AF+8FSAA az alap.pedig nem.viszont akinek ez minden vágya az megveszi a 8800GTXet, szal ne általánosíts, hogy 100ezreket kell költeni gépre, mert ez egyszerűen nem igaz, ferdítés!A konzolos játékok meg azért drágábbak, mert valahogy vissza kell hozni egy kis pénzt a veszteséggel árult konzolból.Vagy tényleg azt hitted, hogy 150ért blu-rayt kapsz?amúgy meg konzol-pc game: 16e-10e.10 játéknál már van 60 rugó plusszom. -
kvp #120 Az ibm cell blade-ek es a ps3 kozott a legnagyobb kulonbseg, hogy az ibm gepeiben mind a 9 mag jo. A ps3-ban csak 8, de ebbol 1 a drm rendszert futtatja, tehat csak 6+1 hasznalhato mag marad.
A teljesitmennyel az igazi gond, hogy a cell spe-jei leginkabb a videokartyak alu-ira hasonlitanak, annyi megkotessel, hogy mig a videokartyak kepes a texturazoegysegen keresztul kulso ram-ot hasznalni, addig az spe-k nem. Az, hogy legjobb esetben is csak 8 mag van, mig a gf8800-ban 128 mar eleve elavultta teszi a cell-t, de dma alapu memoriahozzaferes miatt meg programozni is nehez az spe-ket.
A ps3 szuperszamitogepkent torteno felhasznalasat leginkabb a sony hypervisora akadalyozza, tehat az, hogy a videokartyat linux alol nem lehet rendesen elerni. Mondjuk nem is nagyon eri meg, mert egy gf7900-es sehol sincs a gf8800-asokhoz kepest, a 256 Mb ram-rol ne is beszeljunk. (a masik 256 le van tiltva linux alatt)
A mai szoftvek mellett egy 2x4 magos x86-os rendszer vagy 2 gf8800-as siman veri a ps3-at, meg tudomanyos feladatokban is. A gf8800-asban az a jo, hogy dual use hardver, tehat kepes tudomanyos gyorsitokent es uzleti logika gyorsitokent is mukodni. Ezert is kapott gyors vektoros egysegeket, de ugyanekkor kozvetlen memoriaelerest is. Az egyetlen ami a gf8800-as cpu magokbol hianyzik az a hardveres memoriavedelem, ami viszont a cell spe-kben sincs benne, mivel azokban meg egyaltalan nincs memoriakezelo egyseg, csak kulso dma egysegek. A cell spe-k csak arra jok, hogy kapjanak egy adatcsomagot, feldolgozzak majd tovabbadjak. Ez seti-hez jo, de veletlen dontesekre alapulo uzleti vagy jateklogikahoz teljesen alkalmatlan. Ezt a csomagos feldolgozast hasznaljak a fizikai gyorsitok is, amiket ujabban lassitokartyanak hivnak, mivel a hasznalatukhoz fizikat el kell valasztani a jatekmotortol.
A gf8800-as jateklogikaban is jo, tehat lehetove teszi hogy a renderelo motor szamolja a fizikat es a jateklogikat is. Ilyenkor a cpu szinte nem kap feladatot, mert csak az i/o-t kezeli, es a teljes jatek a gpu-n fut. A palyat, a grafikai, fizikai modelleket es az mi-t is kepes a gpu betolteni es futtatni, meghozza jobban mint a cell, mert a gf8800-as csaladra van rendes c++ fordito, mig cell-en a limitalt memoria miatt csak c-ben lehet programozni es ott is csak kemeny limitekkel (pl. libc nelkul).
Ha van egy cegnek 1000 c++-os programozoja, akkor nem fogja oket cell-es assembly-re atkepezni vagy meg 1000-et felvenni, hanem csak olyan gepre fejleszt ahol van hozza megfelelo tamogatas. (pc, xbox360, wii, ps2, gamecube, ds, psp) Programozoi szempontbol a ps3 egy egymagos ppc-s gep, egy gf7900-es videokartyaval. Ez nem sokkal jobb mint amit a wii kepvisel. A cell spe-k pedig jelenleg a legtobb ps3-as jatek alatt kihasznalatlanul alszanak. Ahol nem, azok a jatekok pedig eppen ezert kesnek. A ps3 csodjet a cell bonyolultsaga jelenti, ha kapott volna egy olyan procit mit az xbox360 akkor letarolta volna a piacot. (es a kozos 512Mb ram miatt meg a linux is szaguldana rajta) -
loga #119 Ezért vettem konzolokat :)
-
Reg5 #118 4 évente veszel egy csúcs- vagy aközeli gépet, sztem nem olyan nagy költség az... -
Cay #117 Éppen ezért mondom, hogy a pc-re rengeteget kell költeni, ha tartani akarod a szintet. Én nem azt mondom, hogy a pc-szar, merthát jó az, (most is itt ülök előtte) csak én játékok tekintetében konzol párti vagyok, mert hosszú távon olcsóbb mulatság, és zökkenőmentesen futnak 100%-ban a rá írt játékok. Egyszóval a konzol erre van kitalálva. -
Cay #116 Tömörítésnél romlik a minőség, tehát előbb ezt a kis apróságot kéne kiküszöbölni... -
Gott #115 Ez tény.De miért...talán mert több a szamítógép mint a konzol?
Dehát pc-re jól optimalizálni egy játékot nehezebb meg tovább is tart nem? -
loga #114 PC-re meg még mindíg olcsóbbak a játékok. -
loga #113 Igen de elférnének azok a játékok még a DVD9 en is szal ez csak felesleges extra...A kedves programozok nem akarnak normalisan tomoriteni az a baj meg nem 3 gigás hanganyagot kéne feltenni az összvissz 5órás játékhoz..
Szal vannak érdekességek.
BR filmet meg már veszek majdnem annyiért mint normál DVD-t, (16font) akkor meg mégis túlárazzák de hát valahol kell beszedni a pénzt is... -
loga #112 A konzol és a PC nem egy kategória...
Míg a PC mindenre való: többek közott konzolos játékok fejlesztésére is (lol konzolos emberkék gondolkodjatok el azon hogy mégis min készítik el a játékokat?) Szal mig a konzolra minden optimalizálható mert a konfig ugyan az mindegyiknél addig a PC minden házban más...
Szal egyik konzol sem erősebb mint a mostani csúcskategóriás PC-k csak a játékok azokra jól vannak optimalizálva.
Be is bukna a PC-s ipar ha 300MHz-en(PS2 ami még most is sok ember kedvence közel 300Mhz-en megy) menne a Moha mert senki sem venne új alkatrészt a PC-be..szal ez így van kitalálva.
Félreértés ne essék nekem van konzolom Ps2 meg egy Xbox360 de a PC-t még mindíg többet használom és persze fejlesztem is. Csak nem szabad beleveszni a másikba ilyen dolgokért gondolom mindenkinek lenne mindene ha nem pénz kérdése lenne mindez...Szal kár érte. -
Cay #111 Hogy érted azt, hogy hogy modhatok ilyet? Egy ps3-at megveszel 150 ropiért (mostmár modjuk olcsóbb lesz, 100 körül), és arra többet nem kell költened. Számítógépre meg ha megveszel mondjuk egy Gf8800GTX-et(asszem az ma a csúcs videokártya, és 130 ezer körül van), akkor az 2 év múlva mondjuk már nem fogja hozni a max grafot, ellentétben a ps3-mal. Szóval nemtom ki beszél hülyeséget... -
neoG #110 kösz a választ -
Gott #109 Egy ps3 játék úgy 16-17e forintba kerül.
Ami az új adathordozót nézve nem egy nagyon drága.
Bár a konzol játékok mindíg drágábbak mint a pc-s társaik:( -
NKing #108 Egyértelmű, hogy konzolokon az árkád jellegű játékokat kedvelők jobban megtalálják a számításukat, ami sajnálatos a PC számára.
Ugyanakkor mindkettőnek megvan a maga (szub)kultúrája. Nem lehet leszólni az egyiket, se a másikat... -
neoG #107 "És százezreket költenek arra,..." - hogy mondhatsz ekkora hülyeséget???amúgy nem vagyok nagy konzolos,mennyi egy játék PS3-ra? -
Gott #106 De most komolyan neked elég csak a pc???
Én mindkettőn játszottam eleget és mindegyiken van olyan játék amiből hiány van a másikon.
Most csak egyik mellett lenni az elég uncsi szerintem.
Nekem pc-n az fps-ek tetszenek úgy önmagukban,de konzolon se azokat részesítettem előnyben sem az autósokat.
Vannak egyéb kategóriák amik valami érthetetlen okból nincsenekek pc-re.
(Ha ez nem így lenne, akkor nem is készülne emulátor se gépre)
Pc-n a stratégiákat sem kedvelem túlzottan (vannak kivételek),de valahogy pörgősebben jobb játszani konzolon.Értem ezelatt a Devil May Cry, God of War stb játékokat.
Vagy esetleg a FinalFantasykat,nekem bejött a x és x-2.
És még van ezernyi más játék ami nincs pc-re, pedig nagyon ott van.
Az ilyen mmorpg-k meg szintén nem kötnek le gépen.
Nagyon más az fps-en kívül nincs gépere ami igazán megérné. -
#105 Tudom hogy van konzolhoz kormány joy, meg egér, ha ez a bajod... Csak játék nincs amihez érdemes is lenne használni. Azért írogatok ide, hogy felvilágosítsam az olyanokat mint te, hogy egetrengető baromságokat gondol.
Ez a "jól szórakozom rajtad", a "csak röhögök rajtad" betanult mondattal vállvetve olyan lejárt már. Ezt mindig akkor írják amikor nem tudnak már mást írni, és nemtudnak már máshogy "visszavágni" :)
Sokkal jobb ha ilyenkor semmit sem írsz, akkor legalább azt hinném hogy csak leszarod :) -
Gott #104 Látom neked gőzöd sincs a konzolokról és hogy milyen irányítók vannak hozzájuk,de folyatsd csak jól szórakozom rajtad:D
Ha anniyra megfelel neked a pc, akkor minek írogatsz ide mégis?
Ha csak magadat próbálod nyugtatni hát csak tessék...
-
#103 Hát akkor nagyon ügyes lehetsz a pc fejlesztésnél, mert nekem a forgotten battles, pl 750-es duronon, gf2mx400-al mediumon, simán futott, most 2500+ athlon xp-vel, 9600 praun 1 giga ddr400-al, az 1946 is high-on megy, és ez sem egy mai darab...
Bár aki nem elégszik meg high-al, csak extreme-el, és full tükröződő vízzel 8x AA-val, meg 16x anisoval...
Lockonnak semmi sem elég, de mediumon szintén jól elmegy a fenti gépen.
Minek próbáljam ki a gt5 demóját? Kontrollerrel simán játszható nem? Ha azzal játszható akkor tuti nem élethűbb a felsorolt szimeknél, mert azokban még kormánnyal (ami sokkal alkalmasabb autóvezetésre mint egy kontroller, ha bármi ellenvetésed van az autógyártóknál lehet panaszkodni, hogy cseréljék le a kormányt és a pedálokat kontrollerre) se könnyű jó köröket menni bizonyos autókkal.
"1,Nem tudom, hogy a pc-s játékosoknak a konzolos kontrollerrel játszani egy fps-t miért akora nagy nehézség...ha ügyetlen vagy hozzá hát istenem"
1. Mert a kontroller nem alkalmas rá
2. Ezt még a az eléggé elvakult fanboyok is elismerik (persze a vérfanboyok ezt sem)
3. Ha fpst játszanál kontollerrel egy wasd egeres kombinációval szemben, akkor az kill eredmények a wasd egeres kombinációnál a végtelenhez közelítenének, kontrollernél a is a végtelenhez... halálban.
4. Ha egy élethű katonai szimulátorral próbálnál meg játszani kontrollerrel, pc-s verziós ai-val (tehát nem a kontroller miatt butított ai-val), pl ofp, arma, vbs1-2-vel, akkor az áll-fekszik nevű végtelen ciklus indulna el :)
Emléxel amikor a gta3 megjelent? És emléxel mekkora hőbörgés volt amiatt, hogy a gta3 grafikája a ps2 nem éppen erős grafikus képességei miatt lett olyan grafikájú amilyen (nem valami szép)? És ez kevesebb mint 1 évvel a ps2 megjelenése után volt... Bár ennek az volt a jó oldala, hogy gyenge pc-ken is simán ment.
Emulálásról meg ne terelj, nem tudtad ezeket, ha tudtad volna nem írtad volna azt amit írtál.
Persze én boldogan váltanék konzolra, hogy olyan szimek lennének mint az említettek, és persze mindhez lehetne megfelelő kontrollereket használni (autóshoz kormány, repülőshöz joystick, fps-hez wasd-egér, többihez jó a sima kontroller is), de nincsenek, és nem úgy tűnik hogy lesznek valaha. -
#102 Én mindíg is repszim fan voltam, de minekután gyakorlatilag PC-n is tetszhalott állapotba került ez a műfaj, nem volt semmi ami a PC mellett tartson. Megvan mind a LockOn mind az Il2 (valamelyik folytatása) eredetiben, rengeteget nyomtam mindkettőt online. Csak minekután 3 év számítógép fejlesztés után sem értem el azt hogy a gépemen rendesen fussanak, feladtam. Pláne, hogy azóta még ezeknek a folytatása is elég döcögősen jelenik meg, nem hogy valami új jöjjön ki.
Autószim? Hmmm.
Maradjunk annyiban, hogy próbáld ki a GT5 demóját.
De az álladat fogja a barátnőd közben, ne utólag kelljen keresgélni!
Nem a grafikára gondolok (nem csak arra), hanem az autók mozgására, ami tényleg a legjobb amivel eddig találkoztam! -
Gott #101 1,Nem tudom, hogy a pc-s játékosoknak a konzolos kontrollerrel játszani egy fps-t miért akora nagy nehézség...ha ügyetlen vagy hozzá hát istenem
2,Nézz meg egy elsők között kijött anno ps2 játékot és hasonlítsd össze egy mai darabbal.Minél jobban belejönnek a programozásba annál szebbek lesznek és a pc nem fogja lehagyni pár éven belül(ezt nehéz megérteni, vagy nem tudjátok elfogadni?)
3,Az emulálást illetően ezeket énis tudom, csak annyit akartam vele, hogy a pc még most sincs anniyra előbbre mint amennyire hiszed.Szvsz a ps3-at sem fogja lehagyni egykönnyen.(előbb utóbb biztos,de nem csak 1-2 év múlva) -
#100 "Hát én az szimulátoros dologra csak annyit mondog, hogy: Gran Turismo sorozat. Jobb mint bármelyik pc-s autós szimulátor. És a játékokkal kapcsolatban."
Én meg erre annyit mondok, hogy NEM(mint ahogy a többi hozzá nem értőnek, akik minden alkalommal benyögik a gt-t szimulátornak). A gran turismo egy félszimulátor. Mint írtam csak az hiszi azt hogy ez szimulátor, aki nem játszott még igazi szimulátorral, és aki még autót sem vezetett igazából(én játszottam gt-vel, igazi szimulátorral, és autót is vezetek :) ). GT közelében sincs a legjobb szimulátoroknak (GTL, rFactor, LFS). Persze ettől még jó játéknak tartom, mivel kicsit reális, de könnyed versenyzést tesz lehetővé. De ennyi, semmi extra.
Na és ott persze a dronkZero által említett repülőszimes dolog is, csak ott még rosszabb a helyzet konzolon, mert abból még félszimulátor sincs, csak agyatlan arcade lövöldözés. Pc akkor láttam mgs-t amikor valamelyik részt kiadták rá... ff-nél ugyanezt meg is útáltam, mert hihetetlen idétlen fosnak tűnt. És pc-n van helyettük más, és közelükbe érnek, csak a vérfanboyoknak nincs... -
#99 Az ám a szimulátor! :P
És a Lock On-hoz, vagy az IL-2-höz mit szólsz? Konzolon kb még a kereket sem tudnád behúzni azzal az öt gombbal, ami a kontrolleren van. Ki van osztva az egész billentyzet, plusz CTRLlal, SHIFTtel, ALTtal, meg még néhány CTRL+SHIFT.
Lehet dobálózni konzolos nevekkel, de kb ugyanannyit tudnék mondani PCről, ami nincs meg konzolon.
De nem is ez a lényeg. Most még nagyon fasza a PS3, jövőre már annyira nem lesz nagy szám, két év múlva meg már lepörögték a PC-k.
Amit írtok hátránynak, hogy kell bele új videokártya, az meg inkább előny. Mert PS3ra meg is szakadhatsz, de két év múlva sem tudsz belőle többet kipréselni, mint most, jelen pillanatban. -
Cay #98 Hát én az szimulátoros dologra csak annyit mondog, hogy: Gran Turismo sorozat. Jobb mint bármelyik pc-s autós szimulátor. És a játékokkal kapcsolatban. Pc-n te mikor láttál ilyet mondjuk, hogy Metal Gear Solid? Vagy Final fantasy részek? (jó abból van egy kettő, de a régebbiekből) És még folytathatnám a sort. Valóban játékfüggő az élmény, és egyben platformfüggő is, mert ezek a fantasztikus játékok pc-n nincsenek. (és most ne gyere azzal, hogy pc-n van helyettük más, mert azok a közelükbe sem érnek) -
#97 Én játszottam konzolon is. Így a jobb a játékélmény konzolon dolgot tapasztaltam is, vagyis inkább azt hogy ez egy baromság, mert a játéktól függ az élmény nem a géptől...
Bár gowozni kifejezetten idegesítő volt, mert fps-t kontrollerrel irányítani borzalom. Más játékoknál amire alkalmas a kontroller, a játéktól függ az élmény.
Pc-n is sok olyan játék van ami nem fps, csak meg kell taláni, és nem birka módon a reklámokra meg a még idiótább újságokra támaszkodni. Konzolról pl teljesen hiányoznak a szimulátorok, persze néhány láma azt hiszi amik vannak rajta azok szimulátorok, mert valaki azt mondta neki, és vagy igazi szimulátorral még nem játszott.
"(a ps2-t is csak mostanában tudják emulálni,pedig nem mai vas az se)"
Ez is egy komoly mellényúlás. Emulálás nem = simán futtatás. Valaminek az emulálásához másik gépen sokszor nagyobb teljesítmény kell, mert a 2 gép teljesen máshogy működik, és az emulálásnál a teljesítmény nagy része arra veszik el, hogy egyáltalán futtatható legyen egy tök más gép kódja egy adott gépen.
Mit gondolsz miért sokkal lassabb egy linuxon emulált directx-es játék mint vindózon? És ott még csak az oprendszerben, és a 3d api-ban van eltérés, gépen még semmi.
Szóval ebből ne induljál ki mert hatalmas baromság.
Ha úgy lenne ahogy te gondolod, hogy ez emuláláshoz akkora teljesítmény kell, mint amennyi az eredeti gépen, akkor nagyon jó lenne, mert nem kéne a programokat 80 féle gépre, és oprendszerre fordítani, mert emulálással ugyanolyan teljesítményt igényelne. De nem így van, és az emulálás az eredetinél sokszor nagyobb teljesítményt igényel.