Már eldőlt a Blu-ray kontra HD-DVD háború?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mint írtam, a CD-nél is 0,1 mm a felsõ réteg, ami alatt van az adathordozó réteg, és én még nem láttam lekopott felsõ rétegû CD-t.
A polírozás olyan 0,01 mm nagységrend (többet már csak azért sem lehetne, mert a vastagság befolyásolja a fénytörést, és a lézer nem tudna már a megfelelé mélységbe fókuszálni). De a BD-nél nincs rá szükség, mert nem karcolódik - hacsak nem neki esel egy szikével.
A normál használatnál max elszublimál, olyan 10 000 év alatt😉))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
BURN.HU / CDGRAB.HU
Vagy ez a "speciális karcálló réteg" konyhanyelven "egyszerû lakk"?
Egyébként karcálló van odaírva, nem kopásálló.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Csak karcos BD lemezt nemlehet majd kikúrálni mint egy karcos DVDt.
Mibõl "csiszoljanak" le, az adathordozó rétegból? (Kuka)
Egyébként, ha jól értettem máshol, neked van HD_DVD gyártásban érdekelt ismerõsöd - nos biztos ez sem befolyásol, akár tudat alatt? 😉
Egy "érdekesség" az konzoleladásokkal kapcsolatban, amire úgy tûnik, nem gondol "senki" (most jutott eszembe, ahogy néztem a statokat): mivel a heti eladási volumenek nagyjából megegyeznek (mondjuk a PS3 eladások kicsit javulnak, miközben az Xbox360 eladások lassan csökkennek), a kettõ közötti különbség összességében kb. annyi marad, mint amennyi Xbox360 a piacon volt a PS3 piacra dobásának idején - miközben az arányok így változtak/-nak: 10:1 -> 10:5 -> 10:9 -> 100:99... Ha a zárójalas részt is figyelembe vesszük, és az így is marad, el is tûnhet az állandó abszulút különbség, sõt.
A többiekrõl nem tudok, de Kutaragi szerintem leginkább azért bukott, mert túl komoly gépet csinált, aminek nehéz leszorítani a gyártási költségeit. A BD-s fúziót meg szerintem mások erõltették annyira a cégen belül. Persze lehet, hogy azok is buktak, nem tudom.
Ami a 0,1mm-es védõréteget illeti (azért a "védõréteg" nem a legkorrektebb elnevezés, mert a festék-szerû rétegek inkább 0,01mm vastagságúak, és ez mégiscsak 10x annyi), és a teljesen ismeretlen területet: CD - a BD több dologban azzal egyezik meg, csak fejjel lefelé. A CD-k sem rongálódnak túl könnyen, pedig pl. a vékonyabbik "réteg" felõl írunk rájuk.
Gyártási költség: nyilván rövid távon és kisebb darbszámnál olcsóbbra jön ki a HD_DVD, mert mint te is írtad máshol, csak át kell állítani a DVD gyártó gépeket. Nagyobb cégeknek azonban a hosszabb távú nagy volumen számít, és állítólag ha már megvan a gép, maga a gyártási költség alacsonyabb lehet a BD-nél.
A DVD-vel ellentétben.. nyár elején vettünk Verbatim DVD-t és a 80%-a behalt (25db-ból 20db). Amikor elmentünk reklamálni (mert mentünk) akkor azt vágták a fejünkhöz, hogy biztos sokat volt a napon. pfffffff
BURN.HU / CDGRAB.HU
Kb 1 éve van a BD nagyobb mennyiségben használat alatt, és nem hallottam róla, hogy az emberek tömegesen ostromolnák a Sony boltokat, hogy cseréljék vissza mert nem mûxik!
A saját tapasztalatomat már leírtam, amit ezexerint te is meg tudsz erõsíteni!😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
Szal még nem volt BD a kezedben! Akkor már értem honnan ez a hyperobjektivitás.
Nem kell ehhez 1-2 évet sem várnod, mert most elárulom, hogy ugyan olyan használat mellett, hála a TDK által kifejlesztett védõrétegnek, a BD lemez EGYÁLTALÁN nem karcolódik egy átlagos DVD-hez képest!!!
(Saját tapasztalat)
Persze flexszel nem állnék neki letisztítani!😉
2 000 000 vs. 1 500 000 lemez.
Ps3-mal együtt még a lüke statisztika szerint súlyozottan is kb 700 000 vs. 300 000 lejátszó.
Nem sikerült tökéletesen a BD startja, de ezek azért nem rossz számok. Plusz technológiailag fejlettebb + több kiadó áll mögötte + már egy-két terjesztõ hálózat lemondta a HD-DVD-t. Még nem dõlt el a Világháború, hogy az egyik fórumozó társam hasonlatát használjam, de a Sztálingrádi csata és a Kurszki ütközet már megvolt!
BURN.HU / CDGRAB.HU
Egy dologban messzemenõen igazad van, hogy a Sony hatalmas rizikót vállalt azzal, hogy a BD lejátszót beépítette a PS3-ba. Mit vesztett vele? kb 1 teljes év csúszást, több hónapig alacsony gyártási volument a PS3-nál, és azt, hogy már már versenyképtelen a PS3 ára.
Mit nyert? Minekután a HD-DVD-hez képest legalább féléves csúszásban volt, a PS3 önmagában megfordította a trendet, és ha nem is gyõzõtt egybõl a BD fölött kiütéssel, de jelenleg épp a HD-DVD az amire most számolják rá ha nem is a 10-et de kb a 7-ediknél tartanak!
A BD a PS3-nál is igen csak jól jön, hiszen nem csak Sony közeli, hanem multiplatform fejlesztõk is azt mondják, hogy bizony elértek a DVD tárolókapacitásának a határához és kénytelenek minõségileg lekorlátozni a játékot, ha pl X360-ra is ki akarják adni.
Mint már az elhangzott, épp a közepén vagyunk a HDTv-kre/mûsorszórásra történõ átállásnak, amit a Ps3-mal eladott BD-játszók jelentõsen katalizálnak. Nem érv hogy "dehiszen kell egy HDTv-t is venni a konzolhoz, HD lejátszóhoz", és ezért nem éri meg az átállást, mert jelenleg már szinte csak HDTv-t lehet kapni! szal aki egy éven belül Tv-t vett az nagy valószínûleg már megvette a HDTv-jét, és már más is csak azt vesz jóformán!
Ha nem is pártolod a HD-DVD-t, de az látszik, hogy valamiért a Sony nagyon a bögyödben van és ezért a termékeire is fûtfát mondasz.
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
1. A PS3 nélkül nagy valószínûséggel rosszabbul állna a Blu-ray (100e vs. 300e asztali), úgyhogy eleve nem igaz, hogy ebbõl az irányból ártanak egymásnak. A fél milliós filmforgalmazási pozitívumhoz is hozzájárul a PS3.
2. Nem csak a Blu-ray miatt késett a PS3, hanem a GPU is az utolsó pillanatban készült el, és a Cell gyártásával is voltak gondok, tehát nem egyedül a Blu-ray véglegesítésének késése miatt késett a PS3.
3. Heti eladásokat nézve, semmivel sem fogy rosszabbul a PS3, mint az Xbox360, vagy annak idején a PS2. Valamilyen oknál fogva egyszerûen ennyi az idõegységre mért kereslet ebben a kategóriában (a Wii meg egy teljesen más történet, az olcsóságával és egyszerûbb ügyességi játékaival). Így tehát csak a késés volt meghatározó tényezõ, amivel kapcsolatban lásd 2. pont.
4. A jövõ meg még teljesen nyitott. Talán várjuk meg, mi lesz 1-2-3 év múlva. Vajon az Xbox360 eladásai ugyanolyan töretlenek lesznek, mint a PS3 eladások?
Ha ugyanis a Blu-ray alulteljesít a kommersz filmkiadás piacán, vagy netán elsõ körben kudarcot vall, mint megfizethetõ optikai adattároló megoldás, azon önmagában a Playstation 3 segíthetett volna - ha a konzol piacra kerül idõben. De ha a Blu-ray a technológiai problémák miatt eleve késik, és ezzel persze további késést okoz magának a konzolnak (utóbb nem volt elég kéklézeres ODD alkatrész, korábban a lemezek végleges formátuma volt kérdéses), sõt a konzol egyéb okok miatt önmagában is komoly csúszással küszködik, akkor melyik fogja megmenteni a másikat? Hogyan erõsítse egymást a Blu-ray és a PS3 így?
A Playstation 3 és a Blu-ray erõltetett házassága tehát mind a két termékvonalnak ártott és árt - pont ellentétben az eredeti elképzeléssel. Hogyan adjanak el Blu-ray filmeket? Továbbmegyek: hogyan vegyenek rá gyártókat, hogy Blu-ray lemezeket - akár mûsoros, akár írható korongot - gyártsanak? Hogyan gyõzzék meg a kiadókat, ha az egyetlen 1000$ alattira tervezett Blu-ray eszköznek beígért konzol nincs sehol? A PS3 eleddig nem mentette meg a Blu-ray formátumot, inkább egymás nyakát szorongatják.
Bocs, hogy csak bemásoltam egy korábbi írásomat, de az egykori véleményemet mindinkább igazolják a történtek.
BURN.HU / CDGRAB.HU
BURN.HU / CDGRAB.HU
Egyébként szerintem a BD fog nyerni. Sokkal fejlettebb technológia, mint a sima HD. Ja és hogy mennyi filmet lehet kapni itthon a HD-re? És mennyit a BD-re? Ha csak a xpress-t nézzük, akkor 51db BD film vásárolható, de valaki mutasson HD filmeket.
Nekem van HD-DVD-m és egyszerûen nem tudok jogtiszta HD-filmhez hozzájutni.
Konzol téren is sokan mondják, hogy a PS3 elvesztette a harcot. MIÉRT?
Ha csak abból indulunk ki, hogy a PS3-ban benne van a BD ellentétben a x360-al, amihez még +50000Ft a HD-DVD.
Ennyit a konzolokról.
A BD mögött állnak a legnagyobb filmstúdiók.
Kb 5 év múlva fog minden kiderülni. Az én véleményem meg az hogy akkora lesznek tök olcsón tök gagyi mindkét formátumot olvasó lejátszók és a usereknek tökmindegy lesz hogy br vagy hd. (legalábbis én azt látom manapság hogy az embereknek bemennek a tescóba és vesznek valami noname dvd lejátszót 10kért aztán nézik a filmeket, nem azt hogy vesznek egy ps2-õt mert dvd-t szeretnének nézni. És ha megnézzük nagyságrendi különbség van a ps2 és a dvd lejátszóval rendelkezõ emberek száma között)
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Megfeledkezett a 75 milliós Kanadai, 460 millios Európai a közel 200 milliós japán és a mintegy 150-150 milliós fizetõképes kereslettel rendelkezõ délamerikai és kelet ázsiai piacokról.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Most mondd meg, hogy mekkorát "szopott" ez a Sony az elõbb említett DVD lejátszásra képes PS2-vel is! Eccerûen hogy utálták az emberek😉))
Ráadásul hány tvt, meg házimozi redszert is "kénytelen" volt legyártani a házimozi iránt megnövekedett igények miatt!😉
Bakker. Eladott filmek száma:
HD_DVD: 1,5 millió
Blu-ray: 2 millió
"a filmipar fogja eldonteni melyik kerul ki gyoztesen. Ott meg kicsit jobban áll a HD jelenleg."
Bakker, a Blu-ray mellett 5x annyi kiadó áll.
"Mert aki HD-DVD lejátszót vesz, az konkrétan azzal a céllal, hogy filmeket nézzen."
Miért, aki Blu-ray Disc lejátszót vesz, az nem azzal a céllal teszi? 😊
"Aki meg PS3-t annak a tobbségének kb eszébe se jut, hogy jé létezik olyan is hogy Blu-Ray."
Csak 60%-ának. Azaz 40%-ának igen.
"Épp ezért egy PS eladása nem érhet fel egy HD-DVD lejátszó eladásával."
Egy egésszel nem. Csak mondjuk egy harmadnak. Szorozva 5 millióval...
Ma már az MM-ben ~800k-ért olyan istencsászár, 1080p-s, kb. másfél méteres megjelenítõt kapni, hogy leesett az állam.
150k-ért meg már kapsz 80 centis 720p-st, átlagos szobába teljesen jó.
Amúgy a dvd-nél legalább 5 évet nyûglõdtek, amíg kezdett valami alakulni, szal OK hogy nem a kívánt eladási számok jönnek, de mihez képest? A DVD-nél a PS2 hozta az áttörést, és ha a Sony nem adja ki a PS3-at mint olcsó HD lejátszót gondolom a Toshiba is még mindíg vagy 1000 dodóért vesztegetné a lejátszóját és a béka segge alatt nem lennének az eladások mindkét oldalon.
Monnyuk szerintem is annak ellenére, hogy a kiadók többsége a BD-t (is) támogatja a HD-DVD-n, a Universal jóvoltából elég sok jó exkluzív film van. Szal egyelõre úgy néz ki, hogy a Universal tartja életben a HD-DVD-t. De már a szakma is rágja a fülüket, hogy adják fel. Az viszont nagy valószínûséggel kegyelemdöfés lesz a HD-DVD-nek!
Jelenleg itt tartunk és nem ott, hogy a HD-DVD állna jobban!
Régen is mondtam, most is, sony összehozza a kellemest a hasznossal, egy termékével (ami régóta népszerû) próbálja a másik terméket is ráerõltetni a felhasználóra. De ez mindegyik sony termékben érzõdik, asztali Cd lejátszók támogatják az SACD formátumot, ami aztán nagyon elterjedt. Hordozható Sony mp3 lejátszó mp3mat támogatja, meg a saját fejlesztésû atrac3(plus) formátumot, nem mp3, ogg, vagy wma (bár oggnak jobban örülnék).
<#nevetes1>#nevetes1>
Kezdem érteni!😉))
Nyuszika effektus, van rajta sapka, nincs rajta sapka.
Konzolként szar, mert igaz hogy a legerõsebb hardver van benne, de akkor is azt mondják rá hogy drága.
BD lejátszóként meg igaz hogy tök olcsó, de akkor is: "dehiszenezegykonzol!;("
<#nevetes1>#nevetes1>
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe