168
-
dez #48 A Holodisc már a piacon van... Több milló egy meghajtó, és több tízezer egy lemez. Egy darabig nem is fog csökkenni, mert a bankok, katonaság ennyiért is megveszi... De pl. tizedáron sem lesz túl olcsó.
(Egyébként kb. ugyanannyira mechnaikus, mint bármely más lemezes optikai meghajtó.) -
dez #47 Azért nézzük csak ezt is:
"Ezek közül 1,4 millió a Sony PlayStation 3 konzoljaiban és csupán 100 000 az asztali berendezés. Ezzel szemben eddig már 300 000 asztali HD-DVD lejátszót értékesítettek."
Ehhez hozzávéve, hogy a PS3 tulajok 40%-a mozizik: 1,4 millió 40%-a 560000 + 100000 = 660000 aktív Blu-ray mozizó vs. 300000 HD_DVD-s...
Itt is van még számolgatni való:
"eddig az Egyesült Államokban kereken 3,5 millió nagy felbontású filmet adtak el, 1,4 millió HD-DVD és kétmillió Blu-ray lemezt. Azonban ez az adat csalóka, ugyanis azt jelenti, hogy az 1,5 millió Blu-ray készülék tulajdonosai átlagosan személyenként 1,3 lemezt vásároltak meg, míg ugyanez az arány a HD-DVD meghajtóval rendelkező felhasználók esetében 4,7 lemez."
Nos, mint olvashattuk, a PS3 tulajok 60%-a kizárólag játszik, azaz nem Blu-ray film lejátszóként használja a gépet. A többiekre vetítve az eladásokat: 2 millió / 660000 = 3,0 - ez így már kicsit jobban hangzik... (Nem mintha ez lenne a leglényegesebb szempont.) -
#46 Mivel a hozzászólásodban nem sokat láttam én sem, arra gondoltam amiket leírtál tényként fogadod el!:) -
#45 Valamikor egyszer biztos kiadnak ilyet is. De szerintem nincs akkora különbség fél miliméter müanyag, meg fél miliméter jó minőségű papír költségei között, bár kitudja. -
#44 Úgy látom nem ismered a feltételes módot. ;) -
#43 "Amúgy a BD azért jobb tárolási kapacitási szempontból mint a HD-DVD mert nem egyszerűen nagyobb az írási sűrűség, hanem vékonyabbak a rétegek, lehet 10 rétegű 250GB-osat is csinálni!"
Csak legyen majd ami megirja + olvassa isd. Lásd 2 rétegű dvd is elég nehéz feladat ma még. -
#42 És mondd csak hány kiadó támogatja a holodiscet?
Amúgy a BD azért jobb tárolási kapacitási szempontból mint a HD-DVD mert nem egyszerűen nagyobb az írási sűrűség, hanem vékonyabbak a rétegek, lehet 10 rétegű 250GB-osat is csinálni! -
#41 lehet egy olcsóbb kisebb kapacitású verziót is csinálni.
Lehet csinálni, csak nem értem minek ölnek pénzt és időt bele, ha nem lesz belőle semmi. Vagy szépen kivárnak vele, és ha Blu-ray nyer, akkor átállnak papírra? -
#40 Na de kedves Mardel ez nem azt jelenti, hogy az összes kiadott BD ilyen, hanem hogy lehet egy olcsóbb kisebb kapacitású verziót is csinálni.
Te már láttál ilyet? Én még nem, pedig van 1-2 BD itt a kezem ügyében.
Így születnek a városi legendák ugye.;))) -
#39 Hogy érted, hogy "papír alapú"? Tudtommal jelenleg ugyanazt a polikarbonátot használják, mint a többi lemez. A védőréteg meg épp elég vastag, hogy mechanikailag megvédje, és léghatlanabb lehet, mint a ragasztott DVD/HD_DVD.
Cikk
A két vállalat által (TOPPAN PRINTING CO., LTD és a Sony Corporation) már egy éve fejlesztett, Blu-Ray technológiájú adattároló lemez 51 százaléka papír, így lényegesen könnyebb műanyag társánál.
A papír alapú Blu-Ray lemez kifejlesztését az tette lelhetővé, hogy a Blu-ray Disc írása közben a lézernek nem kell vastag szubsztrátumon keresztülhatolnia [a Blu-Ray lemezek csupán 0,1 mm-es "védőréteggel rendelkeznek a DVD lemez 0,6 mm-es rétegével szemben]. -
Emmegki #38 Mire a szoftveriparnak szüksége lenne rá, már rég eldől az egész. És nem szeret-nem szeret alapon megy az adathordozó megválasztása hanem a piaci viszonyok alapján. És régebbi hordozókon is kijön majd: Lásd Win95/98 floppylemezes kiadás, vagy hogy a játékokat is inkább nyomták 4 CD-re, csak nehogy elessenek azoktól akiknek nincs DVD meghajtójuk. -
#37 7-8000 Ft egy HD vagy BR film... szóljatok ha 990-ért lesz a MM-ban, addig ez szinte lényegtelen, ill. a burzsoá játékszere. -
#36 Én ezt értem. Csak arra akartam kilyukadni, hogy Blue-ray vagy a HDDVD már csak az asztali lejátszók piacán érhet el nagyobb sikert, mert amint elérhetőbb lesz a holodisc szélesebb körben, ki fog 30 gigás korongokkal kínlódni amikor ott lesz a kapásból 200 gigás adathordozó aminek az azt követő lemeze már 1 terra feletti lesz. Tehát a lényeg az, hogy valószínüleg (remélhetőleg) ez a két rivális formátum soha nem fog akkora teret nyerni mint a dvd. És akkor mégegyszer, azt még nem is lehet tudni, hogy esetleg nem gondolnak egyet és a holodisc beszáll szépen a filmiparba is, és akkor tényleg vége a mókának mindkét nextgen dvd-t nézve. -
virs lee #35 A lényeget sikerült nem észrevenned: "az amerikai háztartásokban 1,5 millió Blu-ray készülék található. Ezek közül 1,4 millió a Sony PlayStation 3 konzoljaiban és csupán 100 000 az asztali berendezés" + "a PlayStation 3 tulajdonosoknak csupán a 40 százaléka néz filmeket a Blu-ray meghajtóján, a többség kizárólag a játékok telepítésekor és futtatására használja ezeket az eszközöket". Vagyis a bluray eladási mutatók nem tükrözik a filmkiadók által elérhető célközönség nagyságát! Márpedig a kiadóknak az a fontos hogy ők mennyi filmet tudnak elpasszolni az adott formátumon, nem pedig az hogy te mennyi warez tudsz kiírni a korongra.
És a legnagyobb ászt még meg se említették: Microsoft. Az ugyanis a hddvd mellett kötelezte el magát, ami önmagában eldöntheti a kérdést. Elég ha mondjuk a Vista utáni oprendszert hddvd-n adja ki, blurayen meg nem. És az xboxról még szó se esett. -
Anakyn #34 LOL! szerintem az a poén az egészből, hogy 300 millió amcsi van... Olyan nincs aki vett mind2ből? Tuti eldőlt a verseny ezekből a számokból kiindulva... SZOMBATON TEMESSÜK EL A BLU-RAYT! -
#33 LOOOL.
Igazából el sem kellett volna olvasni a cikket, hogy a választ meg lehessen adni.
Már eldőlt a Blu-ray kontra HD-DVD háború? El! Melyik győzőtt? Egyiksem!
Amint az ici-pici lábát a piacra teszi (ami már nincs messze) a Holodisc vége a hepajnak. A számítógép felhasználók körében egyértelműen ez a formátum lesz az elterjedt a rengeteg előnye miatt. (végre nem mechanikai írás/kiolvasás lesz, kapacitás...) Azt nem tudom, hogy készülnek-e kiadni filmeket holodiscen de igazából nem is lényeges. A filmek piacán megmaradhat valamelyik formátum és győzhet, de az a győzelem már messze nem lesz olyan nagy mint a dvd. (a már említett pc-s okok miatt.) -
fourgee #32 "nos rátapintottál a lényegre ennek a cikknek semmi értelme."
Nem vettétek még észre? Időnként itt az sg-n leadnak olyan cikket, amiben "bebizonyítják", hogy HD-DVD-ből többet adtak el, több lemez fogyott és egyértelműen nyerésre áll. Aztán számokat is közölnek, amiket ha számolgat egy kicsit az ember, akkor rájön hogy BluRay-ből több fogyott, de hát ha a "szakemberek" azt mondták hogy HD-DVD a nyerő, akkor az lesz az... A HD-DVD csapata szereti úgy számolni az eladott lejátszókat, hogy kihagyja közülük a PS3-at, meg azok úgysem vesznek filmet. Ezt meg miből veszik? Megkérdezték a HD-DVD felhasználókat? Szóval, ennek a cikknek tényleg nincs értelme, mert a verseny még nem dőlt el, meg kozmetikázott számokkal dolgozik... -
HuskyWolf #31 nos rátapintottál a lényegre ennek a cikknek semmi értelme. -
Cnut #30 TV kell. Le kell valamivel kötni a többi családtagot, másik gépre meg nincs pénz ;) -
dez #29 Természetesen nem re-encoded DVD-ről volt szó. -
dez #28 Hogy érted, hogy "papír alapú"? Tudtommal jelenleg ugyanazt a polikarbonátot használják, mint a többi lemez. A védőréteg meg épp elég vastag, hogy mechanikailag megvédje, és léghatlanabb lehet, mint a ragasztott DVD/HD_DVD. -
#27 A 10-20év saccodat nagyon soknak találom én ezt lerövidíteném 2-3 évre. Normál tévét már most is nagyon keveset adnak el (adnak el még egyáltalán?) Mindenki LCDt vesz. Persze egy normális méretű LCD tévén bazi jól néz ki egy gyári dvd. Azt hogy a mindenféle 1 klikkes módszerrel átkódolt szar dvdk kockásak arról nem maga a dvd tehet. -
kadar1 #26 Én azt tudom,hogy HD-DVD-t és a Blu-ray-t se fogok venni.Minek? -
#25 Blu-ray xar, mert papír alapú, és a papír elégkönnyen bomlik, sőt a védőréteg is 0,1mm vastag, a dvdé 0,6. Tehát, oxigéntől elzárva tokban tárolandó. -
dez #24 Egy 80cm körüli, 720p-s, nagy kontrasztú megjelenítőn már igencsak meglátszik tömörítés a DVD file-méretre tömörített HD-s cuccokon, nem beszélve a 1080p-s megjelenítőkről... Azokon már a legkisebb hiba is nagyon kijön, oda már nagyon kell a Blu-ray v. a HD_DVD, sőt még kevés is, ha mpeg2-ben van (nem h.264-ben v. VC1-ben).
Amcsiban már van egy csomó HD-s adás, nem szívesen költenek túl sokat HD-s lejátszókra, inkább azokat nézik. Viszont az EU-ban alig van ilyen adás, de a HD-s tévé eladások folyamatosan emelkednek. Így talán itt lesznek ezek keresettebbek (ha már nem azok). -
avman #23 jaja, én meg 480p projira, és ott jóval szembetűnőbb a különbség ezen a téren a hd anyagokkal. -
avman #22 pedig a képlet egyszerűnek tűnik: az nyeri meg, aki minél előbb a béka segge felé irányozza az írható nyersanyag árakat, illetve az írókat. -
dez #21 Sorra állnak le a gyártók a CRT-s tévék gyártásával. Aki egyelőre maradt, vagy aprócska jószágokat gyárt, vagy nagy "dögöket", amik szintén HD-sak. :)
Egyébként az sem igaz, hogy a DVD tökéletesen elég akár egy 63-72cm-es tévéhez. Ugyanis ezeken még olvashatóan megjeleníthető egy 800 pixel széles kép, miközben a DVD 704-720 pixel széles. És ehhez még hozzá jön, hogy a DVD képén egy 1 pixel nagyságú blur is van, hogy teljesen kiküszöböljék a pixelesedést.
(Én egy 63cm-es (jó képű, 100Hz-es) tévére RGB-ben vezetem a gép képét, 800x576-ban, és az erre a felbontásra kicsinyített HD-s anyagok képe is sokkal élesebb és részletgazdagabb, mint a DVD-k.) -
tompka #20 blu-lemezen több cuccot tudnak rápakolni -
kandeláber #19 Nem is annyira a lejátszók gyártó számítanak, hanem az, hogy sokkal több hollywoodi stúdió támogatja a Blu-Rayt, mint a HD-DVD-t. -
who am I 7 #18 nagyon > nagyot
sorry... :D -
who am I 7 #17 Egyébként én semmi érvet nem tudok a TV mellett.Mert egy szennyláda az egész.(kivétel a természet tudománnyal foglalkozó adások).De 1 érv van...azért vettem egy nagyon, ha Nézni akarok filmet GÉPről rá tudjam kötni :) de még ez se 104-es plazma...majd ha lesz pézem :D -
Justil #16 lol. mi a ráknak néztek TV-t? :)
vegyetek 1 fain monitort aminek szép a képe, oszt nézzetek filmet dvd-ről. felejtsétek el a TV-t, attól max hülyébbek lesztek. a híradó meg jó dolog, csak hazudnak benne. nesönel dzsiogrefik adások meg úgyis letölthetőek...több érvet nem tudok a tv mellett :) -
tompka #15 A blu-ray melett van még egy csomó gyártó!
pl. panasonic,samsung,pioneer
a HD-DVD-nél csak a samsung-ot, Acer., és a tosi
ami nagy gyártó
amúgy meg ha az embernek van ps3-a akkor úgyis kipróbálja hogy milyen a blu film.
pl. nekem van ps3-om és kb. 10film. -
ljerk #14 Szépen el lehet vitatkozgatni :)) Például ez nem egy floppy -> CD váltás, sőt
nem is VHS -> DVD. Pláne, hogy az emberek egy része DVD-re átírt nagyfelbontásút fog nézni, amíg megteheti. Ha meg nagyon elnyúlik a Blue-ray vagy HD-DVD áttörése, mondjuk nem is 10 vagy 20 évre :), hanem mondjuk 5-8 évre, addigra itt lesznek
azok a formátumok, amiken a Superbowl-t nézhetjük nagy felbontásban rengeteg kameraállásból, vagy szuperprodukciók szintén többféle kameranézetből vágási
lehetőséggel :)). -
Rena11 #13 szerintem ez nem igy van én inkább úgy fogalmaznék nekünk magyaroknak drága de ammerika meg kina meg tud fizetni egy 130 ezres tv-t ami szerintem nem is oyan drága mellesleg rohadt jó :D -
#12 Egy HD-Ready tv most ugyan annyiba kerül, mint 1-2 éve egy 100Hz-es katódos! Karácsonykor, húsvétkor meg FullHd-sat kapsz ezért a pénzért!
Amcsiban nemsokárra le fognak állni az analog műsorszórással is. Szal igen csak közel van amikor az emberek tömegesen áttérnek, Idén vagy jövőre mindenképp!
Szal ez a 10-20 év nagyságrendileg sem reális!;))) -
ljerk #11 Még egy jó darabig (akár 10-20 év) a DVD lesz a meghatározó mennyiségileg !
Az ok egyszerű: a nagyfelbontású TV-k azért a jővőben sem lesznek marha olcsók,
a DVD pedig TÖKÉLETESEN megfelel a hagyományos TV-hez. Adattároláshoz (backup),
meg már a DVD sem volt elég nagy kapacitású, és a 500 GB feletti winchesterekhez sem 20-50 GB -os lemezek kellenek.
Sőt ha a hardware illetve mammut mozi gyártók is akarnák, a DVD is
elég lenne a HDTV-zéshez: kétoldalas kétrétegű tokozott DVD-kkel. -
#10 Elég eröltetett érvek. Hogyan hozzuk ki a gyözelmet, ha minden számadat a vesztést mutatja, gratula!;)))
Szaddam is rengeteg érmet osztogatott a Sivatagi vihar nevű győztes háborújuk után. Igaz pl az ő veszteségük kb 100 000 ember volt, szemben a szövetségesek pár száz fős veszteségével.
Amúgy elég sok házimozival foglakozó lap és oldal szerint a PS3 mint lejátszó bestbuy-nak számít ebben a kategóriában. Szal minek vegyen valaki rosszabb asztali lejátszót, amikor ebben még egy játékgép is van, ja és olcsóbb is.
Amúgy PC-be meg egyelőre felesleges BD vagy HD-DVD lejátszó, ott ugye inkább a lezöltés a divat. Nem hiszem hogy az emberek tömegesen vennének ilyeneket, majd ha 10-20 ezresért megvehetik. -
#9 Egy biztos nem mindegy hogy 25 giga vagy 15 giga fér el egy lemezen... Én nem fizetek egy olyan technológiáért, ami alig nyújt többet mint egy dubla rétegű DVD! Miközben 150000 ft-ért akarják rámsózni, nem beszélve a drága lemezről
Hajrá blu-ray!