Már eldőlt a Blu-ray kontra HD-DVD háború?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én a két tábor között 10:0 arányra tippelek a BD javára😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Azt nem tudom, hogy készülnek-e kiadni filmeket holodiscen"
Biztos nem, mert ezekbõl nincs "ROM", azaz elõre nyomott változat, nem is lehet, mert itt nem 2D-s pitek vannak, hanem 3D-s hologramok, benne az adathordozóban.)
Helyett:
a Hewlett-Packard is a Blu-Ray-t támogatja
"A HP szerint a Blu-ray lehet a leginkább felhasználóbarát technológia a következõ generációs tárolóeszközök számára"
További cégek a Blu-ray mellett: Hitachi, LG (a másikat csak olvasásban támogatja, abban sem fullosan, lásd nincs eredeti HD_DVD menü az asztali hibrid playerben), Philips, Thomson, stb.
Miért akarnák (sokkal-sokkal) olcsóbban adni, ha ennyiért is veszik szép számmal? Van elég bank, és más efféle.
Nem tudom, mire gondolsz, de a holodisc az mechanikailag pont olyan, mint a többi optikai lemez:

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Ha olvasni is tudnál rendesen, akkor nem kéne üresen fecsegned.
A cikk is azt írta, én is, papír alapú lesz!
Mûködését tekintve pedig sztem. maga az információt hordozó lap nem mozog a lejátszóban, hanem az olvasó fej tudja bepáztázni a teljes felületet.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
LOL, 2 millió vs. 1,5 millió, szerinted melyik a több? 😛
"És a legnagyobb ászt még meg se említették: Microsoft. Az ugyanis a hddvd mellett kötelezte el magát"
Nem kötelezte el magát. Épp nemrég nyilatkozták, hogy jelenleg a HD_DVD-t támogatják elsõsorban, de ha a Blu-ray bizonyul sikeresebbnek, akkor õk is amellé állnak. Azaz a nyertesre tesznek. 😊 Ezért sem akartak pl. az xbox360-ból integrált HD_DVD meghajtót tartalmazó csúcs-példányt gyártani, pedig bármikor megtehetnék, hogy beletesznek egy PC-s olvasót.
(Egyébként kb. ugyanannyira mechnaikus, mint bármely más lemezes optikai meghajtó.)
"Ezek közül 1,4 millió a Sony PlayStation 3 konzoljaiban és csupán 100 000 az asztali berendezés. Ezzel szemben eddig már 300 000 asztali HD-DVD lejátszót értékesítettek."
Ehhez hozzávéve, hogy a PS3 tulajok 40%-a mozizik: 1,4 millió 40%-a 560000 + 100000 = 660000 aktív Blu-ray mozizó vs. 300000 HD_DVD-s...
Itt is van még számolgatni való:
"eddig az Egyesült Államokban kereken 3,5 millió nagy felbontású filmet adtak el, 1,4 millió HD-DVD és kétmillió Blu-ray lemezt. Azonban ez az adat csalóka, ugyanis azt jelenti, hogy az 1,5 millió Blu-ray készülék tulajdonosai átlagosan személyenként 1,3 lemezt vásároltak meg, míg ugyanez az arány a HD-DVD meghajtóval rendelkezõ felhasználók esetében 4,7 lemez."
Nos, mint olvashattuk, a PS3 tulajok 60%-a kizárólag játszik, azaz nem Blu-ray film lejátszóként használja a gépet. A többiekre vetítve az eladásokat: 2 millió / 660000 = 3,0 - ez így már kicsit jobban hangzik... (Nem mintha ez lenne a leglényegesebb szempont.)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Csak legyen majd ami megirja + olvassa isd. Lásd 2 rétegû dvd is elég nehéz feladat ma még.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Amúgy a BD azért jobb tárolási kapacitási szempontból mint a HD-DVD mert nem egyszerûen nagyobb az írási sûrûség, hanem vékonyabbak a rétegek, lehet 10 rétegû 250GB-osat is csinálni!
Lehet csinálni, csak nem értem minek ölnek pénzt és idõt bele, ha nem lesz belõle semmi. Vagy szépen kivárnak vele, és ha Blu-ray nyer, akkor átállnak papírra?
Te már láttál ilyet? Én még nem, pedig van 1-2 BD itt a kezem ügyében.
Így születnek a városi legendák ugye.😉))
Cikk
A két vállalat által (TOPPAN PRINTING CO., LTD és a Sony Corporation) már egy éve fejlesztett, Blu-Ray technológiájú adattároló lemez 51 százaléka papír, így lényegesen könnyebb mûanyag társánál.
A papír alapú Blu-Ray lemez kifejlesztését az tette lelhetõvé, hogy a Blu-ray Disc írása közben a lézernek nem kell vastag szubsztrátumon keresztülhatolnia .
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
És a legnagyobb ászt még meg se említették: Microsoft. Az ugyanis a hddvd mellett kötelezte el magát, ami önmagában eldöntheti a kérdést. Elég ha mondjuk a Vista utáni oprendszert hddvd-n adja ki, blurayen meg nem. És az xboxról még szó se esett.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Igazából el sem kellett volna olvasni a cikket, hogy a választ meg lehessen adni.
Már eldõlt a Blu-ray kontra HD-DVD háború? El! Melyik gyõzõtt? Egyiksem!
Amint az ici-pici lábát a piacra teszi (ami már nincs messze) a Holodisc vége a hepajnak. A számítógép felhasználók körében egyértelmûen ez a formátum lesz az elterjedt a rengeteg elõnye miatt. (végre nem mechanikai írás/kiolvasás lesz, kapacitás...) Azt nem tudom, hogy készülnek-e kiadni filmeket holodiscen de igazából nem is lényeges. A filmek piacán megmaradhat valamelyik formátum és gyõzhet, de az a gyõzelem már messze nem lesz olyan nagy mint a dvd. (a már említett pc-s okok miatt.)
Nem vettétek még észre? Idõnként itt az sg-n leadnak olyan cikket, amiben "bebizonyítják", hogy HD-DVD-bõl többet adtak el, több lemez fogyott és egyértelmûen nyerésre áll. Aztán számokat is közölnek, amiket ha számolgat egy kicsit az ember, akkor rájön hogy BluRay-bõl több fogyott, de hát ha a "szakemberek" azt mondták hogy HD-DVD a nyerõ, akkor az lesz az... A HD-DVD csapata szereti úgy számolni az eladott lejátszókat, hogy kihagyja közülük a PS3-at, meg azok úgysem vesznek filmet. Ezt meg mibõl veszik? Megkérdezték a HD-DVD felhasználókat? <#hehe>#hehe> Szóval, ennek a cikknek tényleg nincs értelme, mert a verseny még nem dõlt el, meg kozmetikázott számokkal dolgozik...
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Amcsiban már van egy csomó HD-s adás, nem szívesen költenek túl sokat HD-s lejátszókra, inkább azokat nézik. Viszont az EU-ban alig van ilyen adás, de a HD-s tévé eladások folyamatosan emelkednek. Így talán itt lesznek ezek keresettebbek (ha már nem azok).
Egyébként az sem igaz, hogy a DVD tökéletesen elég akár egy 63-72cm-es tévéhez. Ugyanis ezeken még olvashatóan megjeleníthetõ egy 800 pixel széles kép, miközben a DVD 704-720 pixel széles. És ehhez még hozzá jön, hogy a DVD képén egy 1 pixel nagyságú blur is van, hogy teljesen kiküszöböljék a pixelesedést.
(Én egy 63cm-es (jó képû, 100Hz-es) tévére RGB-ben vezetem a gép képét, 800x576-ban, és az erre a felbontásra kicsinyített HD-s anyagok képe is sokkal élesebb és részletgazdagabb, mint a DVD-k.)
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit