Két-három éven belül jöhet a Wii HD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A wii egy sprinter, jókor jó idõben indult, de ugyan ezt a technológiát 1 év múlva nem lehetetne kiadni. Szal jó kérdés, hogy aki ilyet vett az mennyi idõre vette a berendezést.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szóval itt a marketingra aligha lehetett alapozni. Egyszerûen bemutatták és megragadta a fogyasztók fantáziáját.
Az a porbléma, hogy Te mindig egyazon pontra térsz vissza, mégpedig a hardverre.
Viszont sokan vannak akiknek megér annyit az új játékélmény, hogy hajlandóak feláldozni a Wii-mote oltárján a komoly hardvert.
Csak én úgy fogalmaznám meg a Wii hardverét, hogy az a kényszerûség szülte igénytelenség! Ez teljesen szemben áll a korábbi konzol generációk trendjével, amikor igaz olcsó, de speciális és adott területen nagy teljesítményû hw-t raktak a gépbe. A Nintendo-nak már csak az olcsóság maradt (ahogy dez is írta nem biztos, hogy a Nintendonak lett volan 2 mrd dollárja egy erõs hw fejlesztésére), ez az olcsóság viszont valójában a vásárlónak nagyon is sokba kerül.
Lehet ugye azzal is jönni, hogy a Wii hw gyártása a Nintendonak nyereséges. Ezexerint a Nintendo ebben is szakított a korábbi gyakorlattal, amikor a platform tulajdonosa olcsóbban adott egy jobb minõségû hw-t, hogy meggyorsítsa az elterjedését, majd pedig a szoftveren hozott be nyerséget.
Méretét kezelhetõségét tekíntve a Wii egy nagyon ügyes dizájn, mondhatni nagyon jól becsomagoltak valamit ami nem biztos hogy ér annyit - hogy finom legyek.
Fehér, kicsi, aranyos, könnyû kezelni, sajna elég értéktelen hw-e van, de kiváló a marketingja. Hmmmm.... olyan ismerõs ez a stratégia.
Ja persze: ipod!
;(
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Egyszerûen számolni kell tudni. Az új technológiák kifejlesztése pénz, méghozzá sok pénz, amit valahogyan vissza kell hozni. Nos a Wii-mote egy új technológia, aminek a fejlesztési költségeit hol máshol, mint magán a Wii-eladásokon lehet visszatermelni.
Azt gondolod, hogy a Nintendo nem tudott volna olyan komoly vasat össze tenni, mint az XBox360 vagy a PS3?
Dehogynem, csak akkor éppen a Wii 150.000-be kerülne, és a Nintendo valószínûleg úgy döntött, hogy nekik elég most az új technológia és, hogy lent tudják tartani az árakat, így egy gyenge hardverrel szerelték fel a gépet, gondolván, hogy a Wii-mote lesz az úgyis, ami ütni fog.
Az eddigi eladási statisztikákból kiindulva jól gondolták és tökéletes stratégiát állítottak fel. (Több mint két Wii árából kapsz egy PS3-at)
Ezt kéne csak megérteni.
A Nintendonak szíve joga olyan HW-val felszerelni a konzolját, amilyennel akarja, és a vevõknek is szíve joga eldönteni, hogy nekik olcsó és Wii-mote-os cucc kell, vagy méregdrága, bikaerõs PS3.
"És persze az is lehet, hogy a Wii játékok grafikája is egyre jobb, csak éppen a GFX hardvere nem éri el az elõzõ generációs Xbox képességeit."
És akkor mi van? Ez nem egy technikai sport. Itt senki sem szabja meg, hogy mi a legelsõ és legfontosabb fejlesztenivaló egy konzolnál, vagyis gondolom az b@ssza itt sok mindenki csõrét, hogy kiderült a nagy HW háború közepette, hogy bizony nemcsak az számít, hogy hány billió poligont tud megjeleníteni a VGA.
És egyébként is hol a határ?
Nekem speciel semmi szükségem arra, hogy úgy lássak egy játékot, mintha az a valóság lenne.
Másrészt tényleg hülyeség a részemrõl vitatni a Wii-mote érdemeit, mert persze hogy nem egy rossz dologról van szó.
És persze az is lehet, hogy a Wii játékok grafikája is egyre jobb, csak éppen a GFX hardvere nem éri el az elõzõ generációs Xbox képességeit.
Én azért emléxem arra amikor a SNES-esek azzal hencegtek a Megadrive-osoknak, hogy az õ gépük sokkal több színt tud megjeleníteni, meg a mode7-es képességgel milyen kafa dolgokat lehet csinálni (abban az idõben tényleg csúcs volt hiszen semmilyen gépben (se PC se Amiga se más!) nem volt 3D HW).
Úgy tûnik a nintendó fanoknál azóta változott a trend, vagy csak már nem képesek a hw specifikációt lefordítani arra, hogy az mit jelenthet a játékok esetében. Lehet persze sima stencilezett poligónokkal is kafa játékokat csinálni, de azért van különbség!
Szal az az önbecsapás amit más fanboyok szemére vettek sajna rátok is igaz!
Úgy tûnik az emberek többségének nem, és ezt nem látják be vszeg azok a kockafejûek, akik szerint a Wii szar, mert kisebb a teljesítménye.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Biztosan sokan mások is így vannak ezzel, különben senki nem venné a vii-t. Pedig veszik.
Ez is egy érdekes álláspont, tehát ha jól veszem ki a szavaidból az emberek másik fele meg azért Wii-zik inkább, mert a PS3/X360 nem elég tökéltes, hmmm....
Hát ez nekem olyan "savanyú a szõlõ" szagú dolognak tûnik, bocs!;)
Én sem, mivel még a psvbox fanoknak sem áll érdekükben, hogy rosszul teljesítsen a Wii, hiszen ha jól teljesít, akkor a másik két konkurens elõbb v. utóbb árat kényszerül csökkenteni.
Azt meg végképp nem értem, hogy miképppen lehet olyan fanatikusnak lenni, hogy csakaPS vagy csakazxbox.
Emlékszem régen, a konzolpiac hajnalán két nagy konkurens nõtte ki magát: a Nintendo és a Sega.
Én a Nintendot választottam, de eszembe sem jutott soha fikázni a Sega-t, vagy a segásokat.
Mindenki elvolt, mindenki nyomta a gamekat és ez volt a lényeg, sõt nem ritkán haverhoz is átmentem, és akkor ott segáztunk, nálam meg nintendoztunk.
Ez a masszív fikázás számomra is érthetetlen. Lehet, hogy ezek cégemberek? Csak erre tudok gondolni.
Én sem írtam egészen pontosan. Nyilván mindig lesz aki azér vesz gépet/konzolt, mert nyírni akarja az ellent. Énis leülök néha németeket vágni a CoD-al, bár ha van rá lehetõségem inkább a Wii-vel ökörködök.
Egyedül a Wii-t fikázó megnyilvánulásokat nem értem. A C64 korában is voltak különbözõ tudású gépek, de az ember nyilván a szórakozást kereste benne, nem a teljesítményadatokat.
A gond az, hogy nincs kimondva, hogy emberek ez nem egy nextgen kategóriás konzol, hanem egy új konzol, újszerû irányítóval, szinte egy saját kategória. És ez most nem az xboxpsfanbolyság! Kicsit olyan az X-szel meg a PS3-mal összehasonlítani az eladásokat, mint a VW Golf eladásokat a Ferrari F50-ével.
A legtobb fejleszto az alacsony fejlesztesi koltseget es a biztos megterulest valasztja a nagy koltseggel es a ketseges megterulessel szemben. A wii-nek mar a hardvere is nyereseges, ezert a nintendo nem kovetel annyi penzt a jatekfejlesztoktol (a sony pl. csak ebbol akart nyereseget termelni), tehat a fejlesztok megtarthatjak a nyereseguket. Ez hatalmas vonzero. Az, hogy az egyszerubb technika miatt meg dolgozni sem kell annyit a penzert mar tenyelg csak hab a tortan. Tehat a wii-nek ott az olcso es egyszeru fejlesztes, az xbox360-nak pedig ott a windows kompatibilitas. A ps3 pedig kb. olyan jo es egyszeru platform jatekfejlesztesre mint a tobbi linux-os doboz. (tenyleg, ki a fene fejleszt manapsag linux-ra jatekot? mondjuk Carmack kivetelevel aki tenyleg nem a penzert csinalja)
A kontrollerrol pedig annyit, hogy aki utalja a taviranyitot az vehet egy classic controller-t is, ami pont ugy nez ki mint a sixaxis. Egyebkent a legtobb jatekhoz a taviranyitot ugy erdemes tartani, mint amikor tv-t nezunk, tehat a fotel karfajan tartva a csuklot. (egyebkent teszteltem es fps-ben sokkal gyorsabban lehet celozni vele, mint a masik ket konzol analog karjaval)
ontositva ezek is jól fogynak van elég rá piac ezen is.
Kikapcsolódás...
a fejlesztõk többsége egyébként is szimpatizál a wiivel, az írányitás kreativitás révén + még rá a legolcsobb fejleszteni, és a legkönnyebb is. A fejlesztõk többségét meg ez érdekli, hogy könnyû munka lehetõségek közt dolgozanak.
Így van.
A kontroller ledegradálására vonatkozó irományodra nem reagálok, mert mások már elmagyarázták - mint olvasom -, hogy nem feltétlenül csak arra jó, hogy hadonásszál vele, de azért egyre mégis hadd reagáljak.
"Ez a forradalmi kontroller legalább annyira univerzális mint a táncszõnyeg."
Hát ebben az egy mondatban benne van az összes világfájdalma, sértõdöttsége egy igazi psvxbox fan-nak. :-)
"aztán a fejlesztõk -akik végre szeretnék megmutatni mire képesek egy normális hardveren"
Nem igazán értem az okfejtésedet. Ki kötelezi a fejlesztõket, hogy Wii-re fejlesszenek?
Ott van a psvxbox is.
Fejlesszék azokra azokat a produktokat, melyekhez komoly grafikát szánnak. A Wii pontosan nem a kockáknak, a fanatikus gamereknek való - ezt is meg lehetne már érteni -, hanem azoknak, akik valami új kélményt keresnek - immáron aktív - kikapcsolódásukhoz.
kicsit drága ahhoz képest, hogy mit tud.
azonkívül lucas-ék elkezdhetnének hegeszteni rá egy fénykardozós játékot, mert a wii-t erre találták ki :-D
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
A
Az biztos hogy képes lenne jelentõsen átalakítani a MMORPG piacot is, ha PC-n is csak ez lenne;)))
Napi 8 órát ezzel wow-ozni az csak 2 dolgot jelenthetne, elõször is hogy vagy kihalna ez a mûfaj, vagy onnan lehetne felismerni a koczkákat, hogy 70-es szinten olyan bicepszük lenne mint a combom!;)
Ez a forradalmi kontroller legalább annyira univerzális mint a táncszõnyeg.
A nintendót a psxbox fanokon kívül még a köv emberfajták szídhatják: periféria gyártók -hiszen az a sláger, hogy a wiimoteon kívül semmi nem kell, aztán a fejlesztõk -akik végre szeretnék megmutatni mire képesek egy normális hardveren, valamint azok a kiadók, akiknek a fõ profiljukat jelentõ játékok nem valami akció, vagy ugribugri és ezért képtelenség azt a wiire a hw korlátok miatt átporolni.
Láttam róla képeket, nem olyan lenyügözõ ahogyan azt írod. A Gamer TV-n meg azért foglalkoznak fél órát vele, mert a Sony kicsengetett egy rakás pénzt.
(Ne legyünk már naívak)
Egy sima hentelõs játék lesz, amiben ráadásul egy vörös csajjal kell a 150 kilós, csupa izom férfiakat kaszabolni.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Jo grafikat egyebkent jo programmal is lehet csinalni, pl. ilyen a silkroad ami egy geforce4-esen is szebb mint a wow vagy nehany mai nextgennek titulalt jatek. A wii hatalmas elonye, hogy olcso ra fejleszteni, tehat tobb kiado tobb jatekot tud kiadni, amibol van esely arra, hogy legyen koztuk olyan amit a jatekmenet miatt veszenek es mivel a grafikus kartyak teljesitmenye es a kepmeret miatti pixelszam is negyzetesen emelkedik, ezert a wii teljesitmenye boven eleg 480p-ben. A legtobb embernek vagy nincs hd tv-je, vagy nem olyan nagy, hogy 480p-nel jobb minoseg kelljen neki. Egyebkent ha vegre az europai valtozatban is lesz dvd lejatszo, akkor csak a bongeszo es a lejatszo miatt veszek egyet. (az, hogy az ingyenes webes flash jatekok kozott is van direkt wii-re irt azt mutatja, hogy a nintendo reszerol ez tenyleg telitalalat volt)
És annak még gyíkabb grafikája van;)
Lehet savazni, hogy hülyegyerekek, grafbuzik, meg ilyenek. De akkor Ok vissza az õskorba és éljen a SNES!
Szal szerintem nem kicsit szól arról egy új generáció, hogy milyen a grafikája, ezzel ugyanis szembetûnõen okostónik számára is egy pill alatt le lehet csekkolni a gép teljesítményét. Ami azért a gameplay szempontjából sem mindegy, pl hogy egy szprájt harcost üldözöl egy sima szürke falú labirintusban, vagy 50 társaddal nyomulsz egy szétlõhetõ városban, pergõ géppuskatûz és gránátesõ közepette.
De persze ha meguntam az ilyet akkor nálam is Supercobra rulez s Mame-n!;)))
Starcraft + Diablo III - esemve
Prsze a wii -re tényleg szar játékok vannak, de errõl a grafika témáról szerintem frankón le lehetne szállni. Ott van például a starcraft, igazán nem egy über grafikával, de azóta sem csináltak jobb stratégiait...
Starcraft + Diablo III - esemve
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Valami PS2-nek hívják.
;)))
És nincs evvel vége a lista. Ebben az évben jön még a soul calibur, a no more heroes, final, a dragon quest már meg is jelent ( elsõ nap majdnem 300 ezer kelt el belõle csak japánba) disaster talán jövõre ami teljesen új nagy akció sorozat lesz. Resi 4 wii is az eladási mutatókat rekordorja. A rockstar is be lépett a mezõre csak ebben az évben table tennis ,és manhunt 2 ,és esetleg még a bullyt is hozza, és még stb stb stb.
Valaki írta casulelezést megint. Ezek mind casuel gamek mi? Meg a konzol csak casual vásrálókból áll mi? Mondja el már nekem valaki miért van az, hogy az ilyen úgymond hc gamek ugyanúgy olyan jól fogynak wii-n( vagy jobban) mint a másik két konzolon? Nehéz el fogadni, hogy a wii vásárlók legalább fele hc gamer?
ennek ellenére én is örülnék neki ha a kurva jó írányitása melle brutal hardver is dukálna. ( de ez sajna tuti nem fog be következni ebben a generációban)
Én ott tartok, hogy tíz éve sem volt élethû, meg ma sem az, és nem látok nagy különbséget. Nemrégiben láttam egy Crysis videot, és akkorát nevettem rajta... Ezt nevezik szuper grafikának? Ugyan már. És éppen ezért mindegy számomra, hogy PS3-ról, vagy Wiirõl van-e szó, egyik rosszabb mint a másik. Sokkal fontosabb az, hogy mennyire szórakoztat az adott játék. Ez persze csak én vagyok.
Nem csodálkozom a warezolás hatalmsa mértékén.