Egy kifosztott bolygón élünk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha 10000 év múlva még mindig a földi uránkészletekre leszünk rászorulva, akkor az azt jelenti, hogy ittragadtunk a Földön, és a fejlõdésünk is annyira megtorpant, hogy mindenképp végünk.
Tehát kb. semennyire.
Amit kitermelünk, az nagyrészt szétszóródik a felszínen, úgy, hogy azt visszanyerni lehetetlen marad.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
És a legnagyobb probléma, hogy a leghosszabb távú becslések is max. 100 évet gondolnak elõre. Utána mi lesz? Apokalipszis vagy mi? Egyedül a hasadóanyagokról hallottam egy olyan becslést, hogy reprocesszálással + az U238 -> Pu239 és Th232 -> U233 koverziókkal kb. 10000 évig lehet elég, bár ez azt hiszem csak a jelenlegi felhasználás mellett.
De 10000 és az egy nulla, emberek már sokkal régebb óta vannak a Földön, mi lesz akkor 10000 év után?
De sok más dolog nem teszi ki még 10000 évre sem elõre, hanem max évtizedekre.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szvsz, az ilyen negatív kalkulációk hátterében szinte mindig valamilyen gazdasági érdek húzódik. Idõnként elõjönnek azzal, hogy fogy ez vagy az. Furcsa, hogy hónapok (évek) óta nem téma a kõolaj... lehet, hogy csak én vagyok ignorens a témában, de sztem ezeket a parákat ámerika generálja. Paráztatja a nagyvilágot, és amíg a nagyvilág azon gondolkozik, hogy mit is kellene tenni, õk szépen pozícióba kerülhetnek. Sztem elég csak abba belegondolni, hogy mennyi olyan hely van még a Földön, ahol nem nyitottak bányát, sõt sztem jelentékeny hányadáról a Földnek azt sem tudják, hogy mi van ott... szóval...
Ennek ellenére nagyon nem jó ez a "parazita-életmód" vagy másképp felhasználói hozzáállás. Dehát a használd és dobd ki felfogás mögött is pénzérdekek állnak, úgyhogy amíg az emberiség rá nem döbben arra, hogy nem a pénz számít, hanem a teremtett érték, addig itt nem lesz változás sajnos. Ez pedig egyhamar nem fog bekövetkezni, nem?!
Ezzel együtt az LCD TV-k ára egyre csak csökken, ha jól vettem észre, tehát nem feltétlenül helytálló az eszmefuttatásod..., az viszont igaz, hogy a piacgazdaság sok mindent el tud rendezni.
Azért használunk rezet a vizvezetékekben, mert kiválóan alkalmas a célra, és olcsó. Ha fogy, majd drágább lesz, akkor mást használunk majd helyette (akár mûanyagot). Ez ilyen egyszerû, ezt az egész problémakört a piacgazdaság megoldja.
amúgy tudják már, hogy pontosan mi is van a kéreg alatt 20 km-rel? 😊
És talán a korábban sosem létezett, emberi lelemény által született szuper-mérgek által okozott fejlõdési és genetikai rendellenességeket sem köszöni meg.
Meg helyettünk is csak ilyen bénaságok lesznek.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)
azért persze a végtelenségig nem lehet fejlõdni; vagy ha lehet is az emberi igények jelenleg a fejlõdésnél gyorsabbak; úgyhogy bizonyos államokban csökkenhetne már a népesség... mert itt euban meg kiöregszünk;holott ha a Földön kevesebb ember élne megférnénk a jelenlegi nyersanyagokból is.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
amint azok akik jelentõsen profitálnak ezekbõl a fémekbõl, észreveszik hogy nagyon fogy a készlet (tehát már tényleg a legvégét rúgják), sokkal inkább pumpálni fogják a pénzt az alternatív megoldások kifejlesztésébe, és elõbb vagy utóbb, de biztosan idõben meg fognak jelenni az ezeket kiváltó anyagok/technológiák
Pl. auto helyett ilyen genmanipulalt lovak lehetnenek meg 100 meteres sasok a repulok helyett.
A gepeket meg tenyesztett aggyal kellene tolni.
Total jo lenne es meg platina se kell bele. Ha meg napenergiara gyurnak akkor majd fotoszintetizalnak egyet 😛
Ó bakker, ha ezt tudom!
Gyorsan mondjon valaki valami fémet, ami kiba tud fogyni, monnyuk mi kell az OLED kijelzõkhöz?😉))
Mikor nyit a tõzsde holnap?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A Föld kialakulásakor voltak csak megfelelõ viszonyok arra, hogy a különbözõ fémekben gazdag telérek kialakulhattak.
Mi meg csak kitermeljük és szétszórjuk õket.
Asszem a legjobb értéke a neutronnak lesz hamarosan 😊
mivan???? ez a kettõ hogy jön össze?
Egyre jobban meg fogja érni Földön kívüli források után kutatni. Ami viszont kemény löketet jelent az ûrhajózás fejlõdésének.
http://changemydesk.net - oszt\' nézzedmánmeg! :)
lol...ha ESETLEG döntésképes helyzetbe kerülnek már akkor is túl késõ lesz. hacsak valami csoda nem történik. vagy vissza nem küldjük magunkat a kõkorszakba.
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX