Ez szerintem is valamiféle közgazdász szemléletű spekuláció. Számomra is érdekes "tény", hogy az indium ára ily mértékben nőt, ismerve a tényt, hogy igazábóll 2003-tól vált az átlagos emberek számára is elérhetővé az LCD-képernyők alkalmazása. Furcsa mód ma már szinte mindenütt csak LCD-t használnak. Ha valóban ilyen sötét jövő álna előtte, sztem nem alapoznának rá ekkora ipart (pl. samsung), inkább kacsingatnának vmi. más felé. Ez persze nem zárja ki, hogy nem teszik... mind1.
Szvsz, az ilyen negatív kalkulációk hátterében szinte mindig valamilyen gazdasági érdek húzódik. Időnként előjönnek azzal, hogy fogy ez vagy az. Furcsa, hogy hónapok (évek) óta nem téma a kőolaj... lehet, hogy csak én vagyok ignorens a témában, de sztem ezeket a parákat ámerika generálja. Paráztatja a nagyvilágot, és amíg a nagyvilág azon gondolkozik, hogy mit is kellene tenni, ők szépen pozícióba kerülhetnek. Sztem elég csak abba belegondolni, hogy mennyi olyan hely van még a Földön, ahol nem nyitottak bányát, sőt sztem jelentékeny hányadáról a Földnek azt sem tudják, hogy mi van ott... szóval...
Ennek ellenére nagyon nem jó ez a "parazita-életmód" vagy másképp felhasználói hozzáállás. Dehát a használd és dobd ki felfogás mögött is pénzérdekek állnak, úgyhogy amíg az emberiség rá nem döbben arra, hogy nem a pénz számít, hanem a teremtett érték, addig itt nem lesz változás sajnos. Ez pedig egyhamar nem fog bekövetkezni, nem?!