90029
  • strebacom
    Én nem azt mondom hogy gyorsabb, de nekem ez a meg-meg akadásos gond eltünt, mióta az Ati van a gépben, mindegyik játék megjavult és csak kártya csere volt semmi más...na akkor most mi van??
  • Evogordon
    Hát igen azért már az túlzás lenne de ár/teljesítményt nézve csöppet jobb a 2900xt. Van olyan bioshock teszt ahol a 2900 otthagyta az ultrát :D
  • Gabesz amd64
    na ne bolondozz h szarabb a 8800Ultra,mint a 2900Xt mert helyben idecsánolok
  • strebacom
    Köszi!!!
  • MaSzKa
    üdv az AMD/ATI táborba nekem már ez a 4. ati kártyám nvidia-rá nem térek át ha 1 mód van, mert most váltottam intelre amd-ről, mint utóbb kiderült nem jó választás volt

persze amd-t akartam venni csak nem volt hozzá megfelelő Abit alaplap:-(

amint lehet visszatérek szeretnék megint AMD procit venni AMD chipes alaplapba a legelő Abit lapom is olyan volt AMD Duron 600@750 (sajnos lesarkazva vettem, de rohadt olcsón) ABIT KG7 AMD761 (sokan azt hitték 760 van rajt, némelyik test progi is azt irja de a chippen 761 felirat szerepel)
  • strebacom
    Bocsátatot kérek mindenkitöl, de ezt ell kell hogy mondjam....

Hát hála egy nagyon jó barátomnak, sikerült "megszabadulnom" a 8800Ultrától, és az ö révén szert tettem egy 2900XT-re és mit mondjak elámultam, sokkal szebben és jobban futnak a gamek, nem értem miért???? Megszüntek az akadozások, és igy van ez a Bioshockal, és a Jerichoval is ez nem igaz ilyen jó az ATI hát beszarás...Remélem azt mindenki tudja, hogy a 8800-as szériának van egy baja engem is ez késztetett az eladásra még pedig a "texture leak" egy idézet Abu85 irásából:

"Az egy kicsit más jellengű baj. Ez egy régóta ismert, de csak manapság bejelentett "texture leak" probléma. Ez lényegében azt jelenti, hogy a GF8800 nem képes minden texturát eltávolítani a memóriájából, és egy idő után a nem használt és bentmaradt texturák miatt betelik a memória. Az orvoslás egyelőre annyi, hogy lépj ki ALT-TAB-bal és vissza, esetleg lépj ki a játékból és indítsd újra."

Na ezért akadt a game, mert az Nv fórumán is irták, hogy tán nem is lesz javitható, mert a hv-n is változtatni kellene.....
  • Gabesz amd64
    Te már majdnem fontban számoltál...vicc

inkább 80k-90k körül lesz,mint a mostani 640Mb-os GTS
  • a shot
    tehát szerény véleményem szerint nem fogja megérni 2900xt-ről az átállást, mert annyival viszont nem lesz jobb, sztem 5-10fps+
  • a shot
    tehát kb annyi lesz mint most a 2900xt- aminek valszeg leviszik az árát- monnyuk 60-70-80e Ft környékére, izlés szerint
  • a shot
    ezt elnézted,mert mire ideér amerika országból eu országba, addig a szokásos módón a dollárt is átváltják szakszerűen 300dollár=300Euro -ra. +áfa +árrés = legjobb esetben is 100.000-120.000 Ft között.
  • grebber
    Heteken belül összecsaphatnak az AMD és az NVIDIA új felső-középkategóriás videokártyái

Hát az a 300 dolláros ár érdekel lenne nagyon.Nálunk akkor olcsobb lenne mint a 2900XT pedig a 2950XT elvileg jobb lesz nála!
  • ollie
    Vagy várj a 2900GT-re.
  • MaSzKa
    Sapphiret vegyél 2év gari halk és nem utolsósorban Ati No1 gyártó

és még az a legolcsóbb is

HD2900Pro is jó választás lehet csak árba 2x annyi

Itt vásárólhatód meg Brekk-től
  • Solten
    Asus kártyám nem volt, de rengeteg alaplapom, soha nem volt velük probléma... Az MSI karimon besz@rt a hűtés, a szakszervíz sikeresen megjavította kemény 1 hónap alatt
  • NeoMaN
    hát 2 évre semmilyen kártya nem elég, talán csak a felsőkategória....
  • Tibeeee
    Sziasztok!
    Videokártya vásárlás elött állok és igazából nem tudok dönteni!
    Addig eljutottam már, hogy 2600XT lesz mert kb 2 évre tervezem a kártyát és a 8600Gt és 1950pro valoszinű ilyen távra rosszabb lesz!
    Na most ezek vannak:
    MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3 ATI 2600XT PCIe 21.700,- Ft
    Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB GDDR4 PCI-E DUAL DVI-I 29.600,- Ft
    ASUS EAH2600XT HTDP 256M PCIe GDDR4 PCI-E DUAL DVI-I / TVO 27.588Ft
    Kérdés, hogy az Asus mint VGA gyártó jó? mert most mindenkitől azt hallottam, hogy ASUSt ne vegyek mert sorra hullanak el és állandoan szarok!
    Msi az jó? Amugy mennyit fog számítani, hogy GDDR3 as vagy 4 es? kb hány %ék?

• MaSzKa
    ezt körülbelül 45eft-re lenne érdemes beárazni mert bebukja az ati az nvidiáhozképest mo-n annyért én is vennék csak 256bit es:-(
  • Solten
    Igen, ezt is megértük...
  • grebber
    De leglább már van és azt lehet már mondani hogy középkategoria!
  • Solten
    Jó nagy dög...

Kinézete alpján valmi higy-end karinak gondolná az ember, de messze van tőle mint Makó Jeruzsálemtől.
  • grebber
    2900GT
  • MaSzKa
    hd2900pro karik érkeznek BREKK-hez
  • NeoMaN
    Azt azokat követők meg méggyorsabbak, szóval várj még azok után is.
    :F
  • grebber
    Engem az sem érdekelne ha az ati vagy nvidia saját parasztvakitása lenne.Az a lényeg azok már gyorsabbak lesznek dx10-be.Legalábbis merem remélni.Csak az a gáz ezzel hogy még csak szánalom dx10 van a gamekbe épitve illetve patchel utolag belerakva.És nemhogy gyorsabb de lassabb mint dx9-be. Én nemvágom mi a téma de vagy a dx10 kezdetlegs még vagy a kártyák gyengék hozzá.
  • Solten
    "ezek nem olyan jók dx10-be"

Ne beszélj már hülyeségeket... A 10.1 a microsoft parasztvakítása.
  • grebber
    Én inkább majd dx10.1-es karit veszek szerintem ezek nem olyan jók dx10-be.
    Bárcsak azok se lennének ennél sokkal drágábbak de hát sajnos azok lesznek :(
  • Solten
    AZ XT-t meg 90k ért kínálják... Szerintem meg kéne venned, kapsz 60-ért egy VIVO-s karit mely partiban van az XT-vel...
  • grebber
    Sapphire PCIe HD2900PRO 512MB FULL VIVO 62.064 FT (icsmedia.hu)

Ha nem első dx10-es eresztés lenne már mennék is venni mert ez már amolyan emberi árszerűség!
  • MaSzKa
    több helyen is van elvileg
    de kapni sehol
  • Evogordon
    Már az users-ben lehet kapni a PRO-t.
  • Solten
    Várjuk a benchmarkokat, érdekes lesz... :)
  • Solten
    Saját márkán belül értettem. Honnan a pics@ból tudnám mikor még a GT meg sem jelent??
  • Gabesz amd64
    most melyik Neked a "KING" kártya? az Nv 8800Gt vagy 2900Pro? vicc
  • Inquisitor
    "Ez tényleg lol. Több mint valószínű hogy 256 bites lesz, így esélytelen a 2900 XT ellenében."
    NA igen, azt nem árt tudni, hogy az 512 bit marhára nincs kihasználva az XT-n se, az RV670 meg a 256 bitett egyrészt magaabb órajelekkel, másrészt GDDR4-el ellensúlyozza (leggyorsabb modell, mert ugye lesznek lasabbak is), így várhatóan behozza legalább a 2900pro-t vagy azt alulról súrolni fogja. Csak a nyákja sokkal egyszerübb (valahol az X1900 és a GDDR4-es 2600XT között), a GPU sokkal olcsóbb, a hűtése is mivel 55 nanon nem olyan forró, ezért pofátlanság lenne ha drágábban jönne ki. Persze még meglehet, mivel ugye DX10.1-es, PCIE2.0-ás meg mellékesen (ellentétben a 2900XT/Pro-val) van benne UVD is.
  • Solten
    A prohardver meg a vr-zone-tól...
  • Solten
    Ez tényleg lol. Több mint valószínű hogy 256 bites lesz, így esélytelen a 2900 XT ellenében. Valami táblázatszerűség szerint (már nem tudom hol láttam) jövő tavasszal jön a 2900 XT-t leváltó kari.. Az igazság odaát van...
  • Solten
    Meglehet...
  • Inquisitor
    "Az AMD előzetes elvárásait túlteljesítő RV670 november közepén "nyugdíjazhatja" a jelenlegi felsőkategóriás Radeon videokártyákat ..."

Megalol. Lehet nem a "jólértesült" VR-Zone baromságaiból kéne cikket írniuk, mert ők meg a Fudzilla/Inquirer szintű "szaksajtóról" koppintják a "híreket".

Magyarázza már el, hogy a 256 bites butított RV670, aminek már a kódja is középkategóriát jelent, az miért is váltaná le a HD2900XT-t??? Meg a másik, emelt órajellel kb. beérheti az 512bites HD2900prot, de ha olcsóbb előállítani a GPU-t, a nyákot, akkor miért is drágább??? Nyilván fog jönni egy HD2900XT-t leváltó ÉS gyorsabb GPU is, max. 1-2 hónappal késöbb DX10.1-el.
  • grebber
    299 dollár aha. Ez jól is hangzik de nálunk megint olyan 80 ezer vagy fölötte lesz. :(
  • BaliBoy
    Hát ha tényleg 230$ körül lesz az ára akkor én is.