90029
  • Tika
    Ja bocs elneztem a szamot, de vegulis nemszamit ha 2600XT, egy szeria a driver ugyanaz.
    Amugy a XP SP2 rendben van (remelem 32bit), akkor mehet egyeneset a link amit beirtam, nekem is az van. De kell neki a NET framework 2 is. De annak mar benne kellene lenni, mert nelkule neminstalalhato az alap driver a series2000-hoz. Hogy benne-e van azt latod a add-remove programs-ba.
    Akkor is erdekelne a capture dolog, mert tudom hogy az oszes regebbi ATIval semmi problemak nemvoltak. Most 2900XT van (lenyeg a 2000 series) es azzal elso eset hogy problema van a captureval. Erdekelne hogy a 2600XT hogy viselkedik. A tiednek van VIVO video bemenet? Ha igen akkor probald ki legyszi.
    Ha fogod probalni a video capturet akkor probald ki VirtualDub-bal (www.virtualdub.org) (virtualdub.sourceforge.net) (http://ovh.dl.sourceforge.net/sourceforge/virtualdub/VirtualDub-1.6.19.zip) nagyon egyszeru kis progi 1MB az egesz. 7 eve hasznalom es soha semmi problema nemvolt vele, es mindem kartyaval mukodott vago kartyakkal es grafikus kartyakal is. Ha eloszor inditom akkor megy, de ha becsuktam es ujra inditom vagy alitgatni akarom a felbontast akkor mindig lefagy az egesz windows es reset kell. A masik fontos dolog hogy akarmilyen formatumba capturezok, mindig kesik a hang 1-2 masodpercet az nagyon kellemetlen. A synchronizacios bealitasokkal mar 3-4 napja experimentalok de semmi se segit. Esetleg ha ismersz jobb progit akkor ird meg. Varom a valaszt. Koszi.
  • MaSzKa
    mikor akarmá jönni a hd2950pro?
  • ajem kisa
    Oké, megnézem délután, mert megyek dolgozni!
    Xp sp2 van a gépen, köszi az ötletet!
    A video capture-t megnézem délután szintén, de nekem csak 2600xt-m van, ha ez számit...
  • Tika
    A HD2900XTnek van ATI High Definition HDMI hang meghajtoja. Azt be kell instalalni a origi CDrol vagy itt a legujab webrol "https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/7-8_xp32_hdmiaudio_50960.exe"
    Nemtom milyen winozod van de ez a link a Windows XP Professional/Home Edition 32 bitre van!!! Ha mas a windozod akkor keress drivert a www.atitech.ca lapon "ATI HDMI Audio Driver"
    Install utan bele eroszakolja magat mint MAIN audio. Azt a control panel / Sound and audio devices-be alicst visza a creativera es kesz. Nekem is igy van es OK. De kell a windowsba a SP2 es a .NET framework 2, az remelem benne van.
    Es most en kerdenek valamit toled. Lejjeb a #807 Tika alatt irok a video capture problemamrol. Nemtudnal hozza szolni? Vagy ha nemprobaltad akkor kiprobalhatnad, erdekelne, mert nekem is HD2900XT van, minden jo, de a video captureval problemam van.
  • ajem kisa
    Hello!

Akadt egy problémám a VGA vásárlása óta, pontosabban az, hogy mivel hangkártya is egyben, és a gépemben is figyel 1 creative motyo+ az alaplapi hang (ez persze kikapcsolt állapotban van)...
    Eddig nemérdekelt, hogy minden indulásnál kijön a kisablak az oránál, hogy PCI-device...aztán a varázslo akar segiteni, de azt bezártam mindig, de most bejok lettek a skype-nál, msn-nél ha beszélni akarok valakivel, pl az elöbb kék halál volt! :)
    de aztán megint jo volt, utána beraktam a cd-t amit kaptam a VGA-hoz, a varázslo nemtalált semmit a PCI-device-hez...
    Valaki tud nekem segiteni, hogy mit csináljak VGA-n lévö hanggal (feltételezem ez a baj, mert ezelött soha nemjött ki a "varázslo")!
    Kártyám hd2600xt 512..iceq
    Kösz a segitséget!
  • MaSzKa
    nforceban akkor tutti nem megy a crossfire:-(
  • Inquisitor
    Segítenék, de se nem értek hozzá, se nem használtam VIVO, AIW vagy akár Tunert ilyesmire.
  • Inquisitor
    Van buheált régi 8x.xx-es Foceware, amivel megy az SLI CF lapban, fordítva tényleg nem. Bár volt róla szó, hogy driverből megoldja az ATI, de azt hiszem köztöttek sutyiban Intellel valami CF szerződést. (Lásd CF támogatás az Intel chipsetekben!)
  • Tika
    Inquisitor,
    koszi szepen a valaszt, az egyetlen ember vagy aki tudott segiteni, legalabb reszben. A PowerDirector fent van, mar kiprobaltam. MPEG1/2-re talan ez az egyetlen progi ami mukodig, es lehet vele real time MPEG1/2 capturing, es az MPEGnel mukodik a custom is. Viszont az AVI (foleg a MJPEG) formatumokat nem lehet customra alitani, csak 3 preset van benne, azok viszont nemsokat ernek. Hiaba alitok magam codecot es felbontast, nemszol semit csak egyszeruen ignoralja, es csak a sajat presetjeit hasznalja. Viszon az AVIkra, foleg a MJPEGre szuper lenne a VirtualDub, amit a regi ISA vago kartyamal szoktam hasznalni, de most az uj PCbe az ATI WDMel mindig befagy az egesz Windows es ha neha sikerul vale capturezni akkor viszont kb.1-2 masodpercet kesik a hang, mar ezzel kinlodok 2-3 napja es minden settinget kiprobaltam de semmi se segit. Mar ki vegyok belole keszulve. A jo regi ATI MMCvel nemvoltak ilyen gondok, azt elinditottam es ment, beleertve a custom preseteket is. Pedig a VirtualDub legujabb verziojat hasznalom (1.6.9 es 1.7.3) a hangkartya pedig SoundBlaster X-Fi. Erdekes hogy a PowerDirectorba sinkronba megy a hang-video mindenbe (MPEG es AVIba is), ha customra alithato lenne az AVI akkor a PowerDirector jo lenne mindenre, de egyenlore csak MPEG1/2re tudom megbizhatoan hasznalni. Ha meg esetleg lenne valami tipped vagy segitseged az audio kesessel kapcsolatban, hallas lennek. koszi.
  • MaSzKa
    SLI alaplapba nem megy a crossfire és fordítva is igaz!!!!
  • ajem kisa
    Az a gáz, hogy az alaplapok, amiket most nézegetek, elsösorban CF miatt, az én VGA-m mellé nem is férne bele a hangkártya, mert a hütés akkora....!;)
  • Evogordon
    Miért nektek sz.gép-es boltotok van?
  • NeoMaN
    Mi is árulunk ilyet. 4db PCIe VGA megy bele...
    :)
  • Evogordon
    nem mert azt írták hogy 2600xt-ből 4 darabot is belelehet majd tenni stb.. De egyébként nem tök mind1 hogy cross fire vagy sli? 4 pcie-nek kell lennie és kész na meg vagy cross fire híd vagy sli híd...
  • MaSzKa
    vagy 4db Sapphire x1950 Pro Dual 1GB-ossal hogy menne

de szerintem azok a lapok csak SLI-t tudnak (nvidia)
  • Evogordon
    Azt írja hogy majd adnak ki olyan drivert ami kezelni fogja mind a 4 magot. Egyébként olvastam már olyat is hogy van olyan alaplap amiben 4 pcie van akkor milyen lenne 4 db 2magos 2600xt?
  • MaSzKa
    vagy 1 GB GDDR3 memória szolgálja
  • grebber
    Na ez már jobban tetszik mert DDr3-as memókkal van szerelve!
    Remélem hamarosan lesz teszt is róla.

Egy olyan tesztnek különösen örülnék ahol egy Gemini 3-as és a Sapphire 2GPU-s 2600XT-je küzd egymással!
  • MaSzKa
    akkor jó

jók lesznek szerinted a 2gpu-s kártyák cf-be kötve(vagyis 4x teljesítmény vár6ó -e?)
  • Inquisitor
    Az SLI is hasonlóan működik. A CF-nél inkább a sakktábla felosztást használják, mert "csíkos" megoldásban vagy félképernyős megoldásban előfpordulhat, hogy egiky kártya sokkal kevesebbet számol, mint a másik. Így ezt csökkentik. Igaz ezt már a Rage Maxx-ban is így használták. Az újabb CF kártyáknál meg (X1650XT, X1950Pro, HD2000 széria) totál HW a CF megoldása, állítólag nem függ annyira a drivertől.
  • MaSzKa
    tehát ez olyan akkor

a 2db Voodoo2 hőz nem kellett driver mert a 1ik kártya egyik sor a másik kártya a másik sort számolta ki
  • Evogordon
    Felteszed a mellé kapott drivert pl és a játék már alkalmazni fogja mind a 2 magot...
  • MaSzKa
    és ez a vga hardweresen oldja meg a 2gpu-t gyorsabban kezeli vagy máshogy?

pl 2db 6600gt sli a régi driverrel az új játékokba semmivel nem volt gyorsabb csak az ujakkal

itt is szoftware kell majd rendesen töltögetni vagy megjelenik az uj játék és 1ből használja a 2gpu-t? ()érted mire gondolok?)
  • Evogordon
    Jött mégegy ikermagos 2600xt

link
  • Inquisitor
    MMC fejlesztését azért lötték le, mert ott van a Media rész a Vistába, akkor minek szenvedjenek vele? A VIVO és AIW kártyák meg mindíg is mentek külső szoftverrel. Szerintem ha fent van minden driver jól, akkor mennie kell. Mondjuk én Power Director gyűjteménnyel próbálnám, mert a Cyberlink volt a stratégiai partnere az ATI-nak. (Eredeti ATI kártyákhoz járó ATI DVD Playert is ők írták utolsó pár évben.) Ha fent van rendesen friss driver. .NET bővítmények, Service Pack-ok és az AVIVO WDM drivere, akkor szerintem minden proginak kéne látnia amivel lehet felvenni ...
  • grebber
    Ott a hozzászolásoknál linkelték a tesztet!

Teszt!
  • Evogordon
    Még csak most lesz a boltokban gondolom hamarosan teszt is lesz.
  • MaSzKa
    test kell!!!!! róla
  • Evogordon
    Ez azért már fasza 2600xt csak az a ddr2 nem tetszik nekem.

link
  • Tika
    Udvozlok mindenkit,
    egy keresel fordulnak hozzatok. 2 hete vettem egy vadonat uj ATI Sapphire HD 2900 XT 512MB VIVO graf kartyat. A 3D mukodik, de a VIVOval gondok vannak. En 1998-to hasznalok ATI kartyakat Xpert128 VIVO, Rage Pro VIVO, Radeon 9000 Pro VIVO, Radeon X800 VIVO, es most Radeon HD 2900 XT VIVO. De ekkorat meg sohasem csalottam az ATIba, talan az AMD az oka, mert az eredeti ATI nagyon megbizhato volt. 10 eve hasznalom az ATI kartyakon az ATI Multimedia Centert (tovabb csak ATI MMC) video bejatszasra (capturing) real time MPEG1/2 formatumba. De most a HD2900XT-t nagyon elhanyagoltak ezen a teren. Mar egy hete levelezek az ATI/AMDvel, de nagyon flegman alnak a dologhoz. Egyszeruen apszolut befejeztek a All-In-Wonder fejleszteset, mar tobb nem lesz (az 1000 seria volt az utolso), es ezzel a ATI MMC-t is befejeztek. Egyszeruen elkuldenek a fenebe, es azt javasoljak hogy mas SW-t hasznaljak, de azt nemhajlandok elarulni hogy milyet. Sajnos mar egy hete kerek a neten hasonlot mint a ATI MMC, de nemtalalok. Az utolso ATI MMC a 9.16 verzio, de az nemismeri a HD2900XT kartyat es nemlehet beinstalalni. Megvettem a draga kartyat, azzal a bizalommal hogy olyan jo lesz mint az edig oszes tobbi, de nagyot csalottam. Persze a HW rendbe van, rajta a Theater200, es VIVO, es mindent tud amit a regi, csak nincs hozza normalis driver ami problema nelkul hasznalja a VIVOt, es szoftware mar apszolut nincs hozza. Itt a draga cucc, mindent tud, de nemlehet hasznalni. Konyorgok, valaki, mar segitsen ebbe a dologba. Megegyszer emlitem hogy a regebbi katyakkal nincs semmi gond agesz a X1000 seriaig. Most ez az elso (HD2900XT) amivel problema van, mert nem elegge tamogatott softwerilag. Ugyhogy mindenkinek elhiszem akinek regebbi verzio van hogy nincs vele problema, de megoldas konkrettan a HD2900XT VIVO-hoz kell. Probaltam rengetek capture programot, de mind sikertelenul (ATV2000, Blaze Media Pro, Icy-TV, VirtualVCR, WinFast PVR) Egyedul a VirtualDub mukodik, de csak uncompressed AVI-ba. Az nemtud MPEG1/2-t. Konyorgok segitsen mar valaki. Mar az egesz hetem rament hogy mindem napot hetfotol ezzel csesztem el.
    Koszonom.
  • MaSzKa
    x1950pro még mindig elég ahogy nézem ezeket a teszteket
  • BaliBoy
    "A HDMI (High Definition Multimedia Interface) új digitális adatátviteli interfész, mely egy kábelen továbbítja a nagyfelbontású sokcsatornás audió és a legjobb minőségű videó információt."

Amire te gondolsz az szerintem digitális kimenet ami már támogatja a HDMI szabványt.
    Egyébként akkor passz mi a gond... Így látatlanba.
    (még 1 tipp: tedd vissza a régi kártyádat és nézd meg mi az újság akkor)
  • Mayday
    Vegigmentem ezeken :( Uj monitor driver, 7.8 mar vagy 4-5-szor, meg 7.7 is ment fel. :(

Kisebb Hz-n, 60-on jobb! 70Hz-n mar nagyon rossz, 75Hz-n talan meg annal is.

Hulye kerdes, de mivel csak ilyen HDMI vagy milyen kimenet van, nem lehet, hogy azt hiszi a monitoromra, hogy TV? Hogy lehet a TV-t letiltani???
  • BaliBoy
    Hmmm.. Akkor vmi driver gond lesz sztem. Prübáld meg egyrészt a monitort telepíteni másrészt a videokártyát vagy újra telepíteni, vagy egyel régebbi catalystal kell próbálkozni.
  • NeoMaN
    szót nem értek belőle, de az a lényeg, hogy mindkét gyártó a mikrofossal karöltve jól átverte a vásárlókat

mondjuk aki 100k+ért megvesz egy új vga-t az talán meg is éredemli valahol...
  • Inquisitor
    Rosszul tudod. Csak annyi, hogy az ATI R600-ban 64db 4+1 utas rendszer van.
  • Abu85
    Ez hülyeség. Az R600 egy SP blokkjában 4 darab FP32 skalár Stream processzor(MAD)+ 1 darab FP32 stream(MAD)/SFU van. Összesen 64 ilyen blokkja van, így 320 unified shader procija van. A G80 SP blokkjának felépítése 4 darab FP32 skalár Stream processzor(MAD-MUL)+ 1 darab FP32 SFU (4 órajel/utasítás), mindebből kettő csoport van párhuzamosan kötve.
  • NeoMaN
    Én pontúgy tudtam, hogy a 8800-asokban mind a 96 shader undefinied,míg az ATI-ban nem mind az...
    :DDDDD
  • Evogordon
    Az AMD-nek nem megfelelő a meghajtója. Az NVISIÁNAK meg nem dx10-esek a kártyái :DD
  • Abu85
    Elárulom csak nektek a titkot.

A Gamespot 16xAF nélkül tesztelt, míg a Firingsquad 16xAF-fel. Illetve az AMD-nek nem megfeleő még a D3D10 meghajtója.
    Ez a válasz a két eltérő eredményre.