90029
  • MaSzKa
    perzsehogy elviszi, a codegen is elviszi az örök vadászmezőkre!

bocs ez vicc volt csak nem bírtam kihagyni!!!!

Komolyra fordítva:
    pont elég lehet a 400-as Chieftec 2magos proci+2900xt-hez
  • MaSzKa
    azt hittem nem lesz 2900pro csak 2950 pro(55nm) de úgy látszik kiadnak elöbb egyet olyan kb mint
    x1900GT után nem sokkal jött a X1950 Pro

tehát addig is legyen valamiféle +bevétele az atinak
  • Evogordon
    Nekem is elviszi a 2900xt-met a 400-as chieftec
  • Eagle16
    Szerintem elég lesz neki.(ha nincs mellette 8 magos proci, és 10db vinyó :D )
  • a shot
    szerintetek elviszi a 400-as chieftec tápom a 2900xt-t?
  • Evogordon
    Pár nap és itt a HD2900pro!!!
  • Mr Manson
    Nya megjött az 2600XT-m DDR4-es ramokkal.
    30ezer pénz volt ....

Eddig MOHA nagyon szépen megy... Bioshock viszont fagy, de valami nagyobb bibi lehet mert sokan panaszkodnak.
  • MaSzKa
    a Pontos neve Ati Radeon HD2950 Pro lesz a legutobbi hírek szerint
  • Zsolt1964
    Szia Inquisitor!! tudsz - e valami összehasonlitást a HD2900-as kontra Nvidia 8800 ultráról?? várom válaszod!!
  • grebber
    "Egyetlen, de annál fontosabb új információt kaptunk a Sapphire háza tájáról. Még idén, sőt néhány héten belül a hazai piacra is megérkezik az a grafikus kártya, amelyet sokan messiásként várnak. A Radeon HD 2900 Pro típusról van szó, melynek árát az előzetes információk szerint a GeForce 8800 GTS 320 MB alá pozicionálják. Minden bizonnyal kemény csatát vív majd a GeForce 8700-zal."

Forrás: Prohadver
  • Abu85
    Figyu a driver sokat számít, de ha egy játékban jópár driver kiadás után marad a gyenge eredmény akkor az a hardver miatt van.
  • Abu85
    Hát a Xenos az R600 előd. Azért tud mint állat, mert célhardverre megy az xBox360-nál a fejlesztés.
  • MaSzKa
    régebben opengl-be sokkal jobb volt az nvidia most ez a különbség lecsökkent épp hogy gyorsabbra

az új ati driverek már nagyon jól vannak optimalizálva:-)
  • NeoMaN
    ha tényleg opengl akkor bocsánat.
    opengl a driverek miatt jobb nv-n
  • MaSzKa
    de hawernak x360-ja van és tökéletesenfut és szép a grafika is
    abba 500mhz-s ati kártya van és olyanfajta mint az x1900-as

hdready samsung lcd 66cm-es tv-re kötötte rá
  • Abu85
    Teljesen normális, még a 8800GTS-en is akad néha. Gondolom a fejlesztők belefutottak pár, a feladathoz nem éppen előnyös OpenGL hívásba. Van ilyen.
  • Abu85
    Nem néztem rá semmilyen szoftverrel. A linux Cadega platformon emuláció nélkül fut, tehát OpenGL, mert ugye a D3D-hez emuláció kell.

Áruld már el, hogy az API-nak mi köze van a sebességhez? Ezt annyiszor halottam már, de egyszerűen nem tudom hova rakni.
    Komolyan mondom az interneten olyan urban legendek születnek, hogy az hihetetlen.
    Kéremszépen, arra nem gondolt még senki, hogy a Doom3 motor felépítése és rutinjai jobban fekszenek az nVidia kártyáinak, mert ez egy kézenfekvő magyarázat. Ez olyan dolog, hogy az Unreal Engine 3 jobban tetszik a Radeonoknak.
  • Tika
    Roszab mint a v7.8-as, mar nemcsak a Overlay fagy hanem a Preview is ami a Video In-t illeti. A 3D-t nemkomentallom, mivel a Video In problema miatt meg nincs rendbe rakva gepen es meg nemtudom redessen hsznalni.
  • MaSzKa
    de csak 1 picivel
  • MaSzKa
    hát nekem elégszarul megy x1950proval sajnos
  • MaSzKa
    hát a ddr3 -as hd2600xt jelentősen olcsóbb mint a 8600gt

így az éri meg

hasonló a teljesítményük összeségében

2600pro ddr2 ramokkal 256MB 18900ft brutto
    ennyit már megér nem
    ?
  • MaSzKa
    én felraktam azt a infocenternél 7.8-at is ki

nektek is vagy

lehet teljes winreinstall lesz
  • NeoMaN
    1. Nem OpenGL, csak félredetektálja a szoftver amivel ránéztél.
    2. OpenGL-ban az NV jobb.
  • NeoMaN
    :)))))))
    Hogyne....

• daneelolivaw
    akkor hogyhogy ide senki se linkelte be? :)
  • Inquisitor
    Gratulálok a Gamestarnak, csak egy hete jött ki. :)
  • daneelolivaw
    ati catalyst 7.9 driverek
  • Abu85
    A Colin DIRT is OpenGL azon és azon jobban megy a HD2600 a konkurenciánál.
  • LittleMole
    igen ki vettem, igen átállítottam, aztán bios-t frissítettem! aztán visszavittem a boltba, és lám nem jó...
  • Inquisitor
    GDDR4-es 2600XT-t csak akkor éri meg, ha nagyon nyomott áron adják, mivel majd 10K-val drágább a GDDR3-as kártyánál, de minimálisan (se) gyorsabb ...
    A kettő közül azt válaszd, amin a neked tetsző játékok jobban futnak. Mondhatnám, hogy ez vagy az a jobb, de nem lenne igaz. Source motorhoz vagy UE3 motorhoz szerintem a HD2600XT a jobb, OpenGL-hez, meg pár "bejáratott" játékhoz a 8600GT a jobb választás. DX10-ben meg egyik sem túl gyors.
  • Mr Manson
    X800GTO helyett mit érdemes:

HD 2600XT(DDR4) vagy 8600GT?
  • Evogordon
    Erősebb. FPS-eket ne kérdezzél :D de alapból 3dmark-ban 11000 pont 8800-al nem értem el a 9000-ret. Meg alapból én ATI párti vagyok már azért is leváltottam :) Játékokban is gyorsabb de nézzél teszteket.
  • a shot
    és milyen különbséget észleltél?
  • Evogordon
    Nekem 400w-os chieftech tápom van és 2900xt-m és simán elviszi és én is egy 64mb-os 8800gts-ről váltottam le :D
  • a shot
    ja és azt is szeretném tudni, hogy érdemes e 8800 gts-emről váltani
  • a shot
    szasztok

arra lennék kiváncsi, hogy a 400wattos chieftec tápom elbirja e a 2900xt-t.
  • Inquisitor
    Volt annyi eszed, hogy az AGP kártyát eltávolítottad a Windowsból, mielött kieszedted? Átálítottad a Biosban, hogy PCIe kártyáról induljon?
    Egyébként lehet csak az öszvér laponál szokásos kompatibilitási próbléma, ami PCIe kártyák többségét érintik. Nem minden bírja gond nélkül a 4x-es PCIe-t.
  • LittleMole
    hello pipül! az volna a gondom hogy vettem egy 2600xt-t(hurrááá), na de van egy csoda dual alaplapom agp-vel PCIE-vel. fogtam kiszedtem agp-set, kicsere az újra (megint hurrá) aztán elindítom gépet, be is indul win tölt...tölt... aztán úgy dönt leáll a gép úgy ahogy van... következőnek bekapcsolom, se kép.. hát csak az nincs (mind2 monitor csatlakozót néztem, meg miegyást, ahogy néztem nem kell semmit dugogatni a vga-ba(tápot vagy iesmit, esetleg mégis, nem figyeltem mert volt vagy 10 percem az egészre) ... na az a lényeg hogy nme megy és help kéne ha tud vki...köszönet előre is, respect
  • ajem kisa
    Bocs, eddig nemvolt idöm probálgatni!
    Az ilyen dolgokkal soha nem foglalkoztam, én csak egy alap felhasználo vagyok, "mennyen oszt jouvan" szinten majdnem, de szeretem kiprobálgatni a dolgokat, de hasznomat nemnagyon látom...Mindegy!

Kiprobáltam a virtualdub progit, egy a gépen lévö videoval probáltatm ki, a hang nemvolt elcsuszva egy kicsit sem, 2-3x is ujrainditottam a progit, nemfagyott le, minden jo volt!
    Beállitásoknál is babráltam, semmi bajom nemvolt!
    Ha valami még érdekel, hogy mit probáljak még ki, akkor irj privátot ok?!
  • Evogordon
    HD 2700 és geforce 8700