90029
  • NeoMaN
    Pro-t is megveheted, XT szintre rántható simán. Az a lényeg, hogy DDR3-as ramokkal szereltet vegyél.
  • Alblink
    Hello valoszinu ilyen kartyat veszek majd:Sapphire 2900 XT 512vivo full.
    Ez hd tv-hez,hd filmezeshez tokeletes?és milyen kabel kell hozza,es milyen arban van?koszi.
  • Solten
    Egyik külhoni hardveroldal felmérése:

Az XT-nél kevesebb léért nagyobb teljesítmény (Euro/FPS):

HD 2600 Pro (256 MB): 0.279

HD 2600 XT (256 MB): 0.258
  • Solten
    "Sajnos ez nem így van. Én speciel rádobnék még egy kicsit a 2600xt árára ha lenne olyan kártya. De nincs. 30e ft és 65e között légüres tér van az új dx10-es kártyák piacán"

Erről van szó. Ennek függvényében elenyésző az árkülönbség.
  • strebacom
    "de én is ATI-t fogok venni, sztem kifizetődőbb lesz, mint nvidia a későbbiekben"--ezt hogy érted kifejtenéd kicsit bövebben, mert érdekelne a véleményed??
  • BaliBoy
    "Ennyi erővel a HD2600XT után is jön valami, ami árban csak "kicsit" több, de jóval többet tud."

Sajnos ez nem így van. Én speciel rádobnék még egy kicsit a 2600xt árára ha lenne olyan kártya. De nincs. 30e ft és 65e között légüres tér van az új dx10-es kártyák piacán.
  • bertino
    állítólag a most kijövő driverek a HD kártyákhoz sokat dobnak majd rajtuk teljesítményben, persze minden driverrel erősebbé válnak

türelem is kell persze, de én is ATI-t fogok venni, sztem kifizetődőbb lesz, mint nvidia a későbbiekben
  • TomBond
    Tökéletesen megértem Borg-ot! (sajnos) Amikor gépet fejlesztettem nekem is meg kellett hoznom az ilyen döntéseket. Nekem is 2600pro jutott. Nem bántam meg (egy 9600XT-t váltottam).
    Ami pedig a kérdésed illeti. Stabil. Driverek szerintem rendben vannak (bár én nem játszom vele).
  • Borg
    Ez rendben van, de valahol meg kell húzni a határt árban. Ennyi erővel a HD2600XT után is jön valami, ami árban csak "kicsit" több, de jóval többet tud.
  • csgj
    Végül is igazad van... Én is úgy gondolom, hogy a 9600-amhoz képest sokkal jobb lesz a 2600 XT :D És még a Pro is sokkal jobb lenne. De a Pro és az XT között kevés az árkülönbség, a teljesítmény különbségéhez képest. Magyarán, ha van még egy kis pénzed, akkor jobban megéri XT-t venni. Ezt az egyet próbáld felfogni, mert én megértem, amit te mondasz :)
  • Borg
    Ilyet eddig egy ember se mondott itt, hogy jobb lenne az ár/érték aránya.
    Az meg hogy annyival gyorsabb, mint amennyivel többe kerül, nemnagyon hat meg. 6600gt-hez képest a pro sokkal jobb lesz.
  • Solten
    Arról rinyál itt mindenki neked hogy messze jobb az ár/ér érték aránya az XT-nek, dehát te tudod :) Szarra kidobni pénzt tök felesleges.
  • Borg
    Prot veszek. Felfogtátok? :D NEM XT-t.
    6k különbség? Ja, meg a procin még 6k, meg a lapon még 6k, meg a ramon még 6k... szerinted ha lenne még sokszor 6k rá, akkor nem valami még jobbat vennék? Ennyi a keret, ebből veszek, és pont. Nem apu tolja a seggem alá a gépet, hanem ezer más dolog mellett kell erre is költenem.
    Nem erről szólt tehát a kérdés, hogy melyik a legjobb.
  • NeoMaN
    DX9-ben és szűrőkkel 1280 felett jobb az 1950pro.
    Ha AA nélkül (vagy max 2x) elég neked a 1280, akkor hd2600xt.
    Én is ez utóbbit venném. Új játékokban egyre jobb, olcsóbb,újabb technológia, HD gyorsítás stb.
  • Solten
    Mer' az szar. Vegyél inkább 2600XT GDDR4-et.
  • csgj
    3-4000 az nagy különbség, mert akkor nem szóltam... ? De egyébként jó kártya sztem az a pro is. Dx10, Vista, HD ready, Shader Model 4.0, stb... Csak még mindig középkategória, és a HD 2900 a csúcs (ATI-nál). De mai cuccok biztosan jól mennek vele. Én is azért veszek ilyesmit :)
  • NeoMaN
    Mit olvassak?

A DX 10.1 az egy szoftver, és lesznek hardveresen 10.1-es VGA-k is. Bármennyire is félreérted adolgot.
    :D
  • Borg
    És miért is ne prot vegyek?
    Árkülönbség mond neked valamit? :D Mondtam hogy nem érdekel, hogyha valami gyorsabb, ha drágább is.
  • csgj
    Ne Pro-t vegyél, alább pont én kaptam ilyen infót... :) Én HD 2600 XT 256 mb-os karit tervezek.
  • Borg
    HD2600Pro256-t tervezek venni, mit mutatnak ezek most driver ügyileg?
    minden stabil, gyors, fasza? xp, vista?
    Hogy mi lenne jobb nála, az max akkor érdekel, ha nem drágább :) (6600GT-m van, szal nem elvárás hogy 500fps-t toljon)
  • Mr Manson
    10.1 csak szoftveres lesz, nem kell hozzá uj vas!
    Olvasni olvasni olvasni.
  • Solten
  • grebber
    Igen de a tudása érdekelne engem is és haveromat is!
  • NeoMaN
    Minek? Úgyis nmegvárod a DX 10.1-es kártyákat...
    :DDDDDDD
  • MaSzKa
    bármelyiket feltudod húzni 2900xt-re, tehát annyit tudnak akkor tuingolva
  • grebber
    Valaki tudna linkelni jó kis 2900Pro tesztet/teszteket??
    Érdekelne mennyire "gyenge" ez a VGA!
  • NeoMaN
    Szerintem nics semmi baj nálad. Lost Planet nagyon erősen Nvidia progi, COJ DX10 pedig egy szar. Ne foglalkozz velük.
  • daneelolivaw
    bioshocknál igen, lost planetben le kellett vennem néhány dolgot
  • NeoMaN
    Most DX10, HIGH beállításokról beszélsz ugye?
  • daneelolivaw
    csak ezzel, bioshock 40-60 fps körül, lost planet meg olyan 30 táján mozgott
  • NeoMaN
    Figyi, csak ezzel a játékkal van gond DX10-ben, vagy a Bioshock és a Lost Planet is szar?
  • NeoMaN
    Biztos hogy nem az a baj. 4800+ bőven kurvajó.
    A gond az, hogy COJ DX10 egy szar todozott-foltozott gány. Egyátalán nem számít mit mutat....
  • Evogordon
    Ahoz a vga-hoz szerintem egy 6000+ vagy egy 6400+ kéne.
  • daneelolivaw
    ó a francba,pedig másnál mindenhol max grafon fut döccenésmentesen... rohadt techland, mért nem tudja rendesen optimalizálni azt a szaros chrome engine 2.0-t...
  • ollie
    A procid nagyon gyenge a VGA-hoz, valszeg az a probléma, hogy visszafogja.
  • daneelolivaw
    vagy nem is a vga a hunyós,hanem valami egészen más?
  • daneelolivaw
    nah,akkor segítsetek: a legújabb meghajtócsomaggal is 15 fps körül mozog a call of juarez dx10-es benchmarkja, ez szerintem nem normális, ha a konfigomat nézzük. tud valaki megoldást rá, esetleg hogy a catalyst driverben melyiknél milyen beállítást használjak,mert egyszerűen kész vagyok.
  • Inquisitor
    Nem, inkább sokkal gyorsabb. Nem mindegy annak a ramnak, hogy 800MHz vagy 1400, meg a GPU is gyorsabban megy ugye.
  • NeoMaN
    igen
  • NeoMaN
    4x legalább.