90029
  • Solten
    Na végre valaki észrevette... Az Atikról gőzöm sincs, de az Nvidiák majd' 2 hónapos driverrel küszködnek, kivétel a GT ami 5 napos driverrel van ellátva. Rohadék egy cég ez az nvidia Meg lehet nézni pl. a 64 bites driverek Szept. 18-ak, még az Ultrához is. Vaalhogy a GT-nek van zsír új drivere minden platformra...
  • Inquisitor
    Még ki sem jött a 7.10 már hozzáférhető volt a 7.11 béta, csak akarat kérdése lett volna. De elképzelhető, hogy a7.11béta rosszabb színben tüntette volna fel az ATI-t és ezért nem azt használták. Ha kijön az RV670, akkor 1-2 hónapig nem lesz normális drivere úgy sem.
  • BaliBoy
    Hát nagy ?, hogy mi lesz. Igazából egyik gyártó üzlet politikáját sem értem. Az Nvidia harmad annyi áron kiad egy olyan karit ami megveri a felsőkategóriás kártyáit. Az Ati/AMD meg egy elvileg új középkategória kihozatala előtt 1 hónappal leállítja a felsőkategóriás kártyái gyártását amiknek lenne esélye felvenni a harcot a konkurenciával. Mostmár tényleg nagyon kíváncsi vagyok mivel fognak elő rukkolni. Egy újabb méreg drága felsőkategóriával ami oda veri konkurenciát, vagy egy hasonló árban (vagy alatta) mint 8800GT kiadnak egy középkategóriát aminek a teljesítménye 'veszekedni'. Ha komplexen nézzük az Nvidia lépésével 1ütt akkor tippem szerint az utóbbi lesz. Mégpedig úgy, hogy a most érkező XT lesz pariban a GT-vel a Pro-nak meg találnak valami vonzó árat kisebb teljesítmény mellett. De - erről semmi információm, majd akik jobban benne vannak megerősítik vagy cáfolják - akkor ez azt jelentené, hogy készülőben van Ati berkein belül egy új felsőkategória is? És a 3870 ill. 3850 (?) csak egy felvonás kezdete?

(nah én is jókat tudok konspirálni:)))
  • Borg
    Ezzel csak egy probléma van: Az Nvidia kártyákat 3 féle driverrel tesztelték, hogy mindig mindenhol a legjobb teljesítményt nyújtsák.
    Ezzel szemben az ATI-nak 1 hónapos a 7.10-es catalystje.
    Tehát a fairplay minimum az lett volna, hogy az nvidiákat is 1 hónapos whql driverrel tesztelik, vagy azt a pár napot már megvárják, amíg a 7.11-es catalyst kijön.
  • strebacom
    Ja nekem nem is a kártya kéne!!
  • MaSzKa
    tetszik a csaj:-)
  • MaSzKa
    most olvastam a ph-s 8800gt 2900pro tesztet

elszomorító az amd/ati vista alatti teljesítménye

nagyon remélem a hd2950pro az valamit fel tud mutatni
  • ajem kisa
    Épp ezért irtam, hogy hulla vok, nemtudtam már követni a dolgokat, már a konfigod is bekavart!;)
  • BaliBoy
    Hát volt erről is szó. :) Csak mivel nem tudom melyik üzire címezted nem tudom mit válaszoljak mert már azóta a 8800GT-ről is volt szó.
    De egyébként ez volt az amiről nem tudtam, hogy létezik ilyen.
  • ajem kisa
    Erröl a GT-röl van szo? (kicsit hulla vok)
  • Evogordon
    Nem nagyobb mint egy 8800gt
  • Mokus1
    Ja a kép hát az akkora hogy a nő keze mindjárt bedurran és eldobja mekkora az a kártya?Megveszi majd a vásárló azt beilleszti egyszer csak 1 nagy koppanás azt leszakittota az alaplapot
  • Mokus1
    Az jó lesz dx10.1 de olyan szint mondjuk mint a 2600xt vagy 8600Gts akkor szo.ik az ATI.Amugy is 99,9% hogy ATI erre nem tud mit lépni.
  • strebacom
    Hú bammeg ezt meg kell várni.....
  • Solten
    ..éés GDDR4.
  • Solten
    Igen de gondolj bele, hogy a GT főként a 65nm miatt lett olcsó.

Az ATI újdonsága 55 nm (!)-es lesz, Shader 4.1, DirectX 10.1...

Impozáns, meglássuk...
  • BaliBoy
    Hááát... Nem tudom. Végülis némi esély talán van rá. Ha jobban bele gondolunk akkor figyelembe kell venni, hogy a GT-k azért úgy néz ki, hogy a 2900-es sorozatot - ha nem is lazán de - megverik. Tehát ha az RV670-esek fel akarják venni a küzdelmet - vagy legalább megközelítsék - akkor az azt vonja maga után, hogy 2900-nál jobb teljesítményű kártyát kell piacra dobni 200 dolcsi alatt. Tehát kvázi egy új felső kategória. (már ami a teljesítményt illeti) Mindez még 1x hangsúlyozva 200 dolcsi alatt, ha árban verni akarják az nvidiát. Mondjuk a 2900-as széria gyártását abba hagyták, úgyhogy ki tudja... 1-2 héten belül úgy is ki fog derülni.
  • strebacom
  • NeoMaN
    Én meg úgy látom évek óta, hogy állanóan cikizik az inquirer.
    Aztán az állításuk után jóval késöbb kiderül, hogy csak igazuk volt, ill. alig tévedtek valamit és jóval korábban közölték a híreket mint mások...
  • Solten
    Ha közelíti a GT teljesítményét akkor már nyert ügy. Valszeg olcsóbb lesz és Dx 10.1-es
  • grebber
    Javították már!
  • BaliBoy
    Attól függetlenül, hogy nem 2 slottos szép nagy hűtés van rajta. :)
    Egyébként 1et értek Grebberrel. Jöhetne már némi teszt róla. :))
    Sajna valszeg nem fog tudni mit kezdeni a GT-vel mivel az néhány esetben még a GTX-et is lekörözi, de azért reméljük a legjobbakat. Egy korrekt teljesítmény/ár jó lenne. Azt azért kétlem, hogy ezek a kártyák meg tudnák közelíteni a 2900XT/Pro teljesítményeket úgy mint ahogy a GT a GTX-et. Egyébként nagy gebasz van 'odaát'. 50-60e ft-os kártya felveszi a versenyt a 100-120e ft-os kártyával.... Szóval sajnos egyelőre a GT nagyon nyerőnek néz ki. :S
  • strebacom
    Nem tudod neked mi a véleményed róla amit a 1293-ban irtam, nem félsz a texture leak bugtól, remélem kijavitották...
  • strebacom
    Hát nekem volt 8800Ultrám és voltak ezek a megtelik a mem.. meg hasonló beakadásos problémák az én konfigomban, de eladtam és vettem atit, azóta minden jó, nem akadozik semmi,nem rossz az ati, csak egy kicsit gyengécske...
  • grebber
    Olyan szinten tuti hogy nem fogja verni a GT-t mint a szél!
    De persze azért megvárom a r670 tesztekek hogy bukja el a párharcot
  • Solten
    A felhasználókkal szembeni féregsége miatt megutáltam az nividiát. HAJRÁ ATI!!!!
  • strebacom
    Most már várj egy kicsit, ne hamarkod el a GT-vel....
  • grebber
    Kép nem érdekel :D Tesztek jöjjenek már!
  • strebacom
    RV670

• BaliBoy
    Aham. Okés. Ezt nem tudtam. Azt hittem, hogy az XT-n és a Pro-n kívül nem adtak ki más 2900-as kártyát. Meglepődtem mikor láttam a felsorolt kártyák között.
  • daneelolivaw
    de eddig működött,csak most feltettem tegnap egy korábbi ccc verziót,ma meg feltettem a legújabbat, és azóta nem indul el
  • daneelolivaw
    azt írja, hogy már telepítve van ez a .net framework 2.0
  • Borg
    .net framework 2.0 kell neki (microsoft.com)
  • daneelolivaw
    üdv
    miért van az, hogy egyszerűen nem nyílik meg a ccc? start menüben kikeresem az ikonját, rákattintok, kicsit látszik h tölt de ennyi, megáll és nem folytatja tovább :(
  • Inquisitor
    Elvileg ugyan az, mint a 2900Pro, de 320 shader egység helyett csak 240 van benn bekapcsolva. De mivel Se 2900XT-t, se a Prot nem gyártják, eléggé valószinű, hogy csak pár cégnek szállítottak OEM kártyát belőle.
  • Evogordon
    JAh hallotunk már de boltba szerintem még nem lehet kapni
  • BaliBoy
    Ilyen kártyáról hallott már vki: ATI Radeon HD 2900 GT ?
    A Crysis könyvtárában találtam az amd.txt-ben.
  • dara
    Az iPon, mint figyelembevehető forrás. Na ez a LOL.
  • grebber
    GT-ről is mikor mondtak már dolgokat igaz lett.
    Szerintem is elmaradnak majd a GT-től az új atik.
  • ajem kisa
    Itt már az egyiket lehet kapni (en stock), a többire 2 hetet kell max várni!