90029
  • Solten
    + ez csak 1 info, lehet hogy minden drága az oldalon
  • Solten
    Kezdő árnak nem rossz...
  • grebber
    Nálunk az olyan 60-65 ezerbe fáj!
  • BaliBoy
    Először egyet, hogy ilyen drága. Aztán miután megláttam, hogy a $ 173ft-on áll, azaz 46e ft... Ez így elég korrekt.
  • Solten
    HD 3870 PCIE 512MB GDDR4 HDMI: $268.99

www.buy.com
  • Inquisitor
    Na igen. 14-én lesz a hivatalos bejelentés (szerda), de egy bvoltos mondotta volt, hogy kedd-szerdára várják az első megrendelt darabokat (tehát nem a szokásos ATI féle Paperlaunch lesz!) és azt írta legkésöbb hétfőre tud mondani bolti árakat is. Viszont hivatalosan csütörtöktől jár le az NDA, tehát aznap lesznek fent érdemi tesztek.
    A HD3850 várható kisker br. ára 42K+/-3K lesz valószinüleg. Engem jobban érdekel, mint a nagytesója.
  • MaSzKa
    ez jó elnéztem könnyű összekeverni a kettőt
    az egyik E betű a másik Q betű

de én pont ezeket a teszteket láttam valamelyik oldalon 1 hete

techpowerup.com vagy fudzilla
  • MaSzKa
    nem tudom észrevesztek e valami hgyanusat?
    ennyit a HOC.HU-ról

E6850 és két különböző eredmény
  • Solten
    HD3850 and HD3870 will finally be quiet

HD3850: 31 dBA

HD3870:34 dBA

• Solten
  • grebber
    Majd ha kijön hivatalosan kiderül!

Ez hamarabb lesz mint a 8800GT normális hűtéssel azt hotziher!
  • Inquisitor
    Miért? A tesztben HD3850-et vetik össze a ...
    1.) Előző "közép" ATI kártyával, a HD2600XT-vel. Legtöbb heylen minimum 2x gyorsabb is, van ahol sokkal, még is csak 4x annyi shader motyó van benne.
    2.) Konkurencia legerősebb középkártyájával a 8600GTS (ráadásul OC!)-vel vetik össze. Ő meg azért van képben mer vélhetőleg egy árban van a tesztelt kártyával vagy drágább!

A HD3870 eredményein meg nem érdemes dühöngeni, ő egy új olcsó KÖZÉP kategóriás VGA, ami behozza az előző csúcskártyát a HD2900XT-t. Az ára meg várhatóan lefelé fog menni, nem felfelé :)
  • Inquisitor
    Nem az a gáz, bár neked kell tudnod akarsz e rajta lassan futó DX10-es játékot és/vagy Vistát futtatni, hanem az a baj, hogy a DX9 verziók ilyen X1300 variánsok, ezért DX9-ben is sz*rok.
  • yeppy
    az a gáz h énis erre gondolok h csak dx9es...

számít manapság h dx10 vagy még 9es a mobil vga ?
  • grebber
    LOL johogy nem gef 2 mx400 al vették egy tesztbe
  • strebacom
    Radeon HD 3870 preorder costs 249EUR

Dutch webstore Salland is taking preorders for Club3D Radeon HD 3850 and 3870 graphics cards. The Club3D Radeon HD 3850 256MB costs 199EUR (incl. taxes): 668MHZ GPU 256MB GDDR3 memory clocked at 1656MHz TV-out 2x DVI The Club3D Radeon HD
  • Inquisitor
    Passz, de gyanús. Van X2300, az tutira csak DX9.
  • yeppy
    Sziasztok! segítsetek pls.
    Elég hiányosak az infók két notebookba szánt vga-ról, remélem ti tudtok segíteni...

X 2600
    HD 2600

Nekem azt mondták, hogy csak elírás... létezik h a neten mindenhol el lenne írva...
    magán az ati oldalon csak hd 2600 van x 2600 nincs...
    pls segítsetek
  • strebacom
  • czky
    Az utóbbi időben kitesznek magukért! :D
  • Inquisitor
    No csak, a HOC újra régi fényében? Mióta újra ilyen gyorsak? :D
    Azért remélem már lezsíroztak egy saját tesztkártyát 15-ére.
  • czky
    3850, 3870 teszt
  • Inquisitor
    VR-Zoneon kint volt a kínai PCINLIFE oldaról egy halom teszt. Főleg HD3850-es kártyáról.
    Ha a teszt nem kamu (és nem úgy értem, hogy nem mérték, hanem a hogyanra gondolok), akkor a HD3850 teljesítménye a HD2900XT 75-100% között ingadozik, jó átlagban 80%-át tudja(!), a HD3870 meg 100-120% között ingadozik, de többnyire 120%-hoz közelebb.
    A HD3850 2x gyorsabb a játéktesztek szerint a HD2600XT-nél, és keményen elkeni a száját a 8600GTS OC verziójának.
    Ami viszont engem meglepett, hogy sok nem túl régi DX9 játékban 1920-ban ÉS 4x-es élsimítással (tetszenek emlékezni? Dx10.1 - kötelező minimum 4x élsimítás?) játszható sebességet produkált.

Az összes DX9 és DX10 teszt alapján az egyetlen amiben szarul szereplet az a Lost Planet (tegye fel kezét akit meglepett), de mielött rohanna valaki előrendelni a kártyákat, várjuk meg a csütörtöki teszteket :)
  • grebber
    AMD

Probleme mit den HD 38x0-Karten und dem P35-Chipsatz?

Wie OCWorkbench meldet, scheinen zumindest die bei manchen Testern eingesetzten Versionen der neuen Radeon HD 3850 und HD 3870 bei Systemen mit dem Intel Chipsatz P35 einzufrieren oder bereits beim Booten kein Bild zu zeigen. Dies tritt auf, wenn der Frontsidebus über 1066 Mhz eingestellt ist, obwohl der P35 offiziell 1333 Mhz unterstützt. Ausserdem wird dann eventuell auch der Grafiktreiber nicht mehr erkannt und kann nicht neu installiert werden. Beim Intel X38-Chipsatz sollen keine Probleme dieser Art bekannt sein.

gamestar.de

Sajnos ez nem jó hír igaz csak annyit értek problámázik a P35 chipsettel :( (Pont ilyen van nekem is )
  • MaSzKa
    szerintem kamu

elég lámánk tűnik a gyerek, mintha kamudumát nyomna
    nekem ez jött le legalább is
  • MaSzKa
    "Gondolom már olvastatok néhány dolgot a CrossFireX-ről, hogy mire képes... "

ezt írta a gyerek ez olyan marketingduma

direktx10-ről is sokat olvastunk régebben mire képes és most szinte ugyanaz a látvány mit a dx9

nem hiszem el ilyen láma gyerekek dolgoznak ott

akovegyenek fel engem is én majd helyrehozom az AMD régi imázsát (aki nem teljesít annak lefejezés)
  • MaSzKa
    el nem hiszem, hogy ez a gyerek az AMD-nél dolgozik
    vagy lehet bedrogozott és azt hiszi

ha ott dolgozik lehet csak takarító
  • BaliBoy
    Ohh micsoda jó hírek. :))
    Egyébként egy kis józan paraszti ész:
    - az 55nm-es chippek kevésbé melegednek mint az előzők.
    - az XT-ken (3870) mégis akkora hűtőfelület lesz mint a jobban melegedő 80nm-es tesóin
    Ergó nekem ebből az jön le, hogy nem gyenge teljesítménye lesz. :)
  • Solten
    Reméljük igaz lesz, és roncsá lehet tuningolni a kártyát... GT -> nyugdíj
  • Solten
    Nekem ez a Zalman kavaró is tök bejön...
  • strebacom
    Mégegyszer a LINK....
  • strebacom
    Olvasd végig az egészet nem semmi ez az AMD-s srác....
    pl:
    "A 3870 egy neccesebb téma, mert van egy baromi jó konkurens terméke. Árban tuti jobb a 3870. Teljesítményben pedig...majd meglátjátok..."
  • MaSzKa
    én ha lassab akkor is Ati veszek
    erre több okom van(sokat le se írok)

megszoktam a catalystot
    ami bevált minek cseréljem
    nem szeretem az nvidia vga-kat

tehát ha a 8800GT 90% hozza teljesítményben és olcsóbb lesz akkor nem kérdés ati-t veszek
    főleg ha még kevesebbet is fogyaszt és jobb lesz a hűtése akkor miattam lehet 80%-a is a GT-nek
  • strebacom
    A srác az AMD-nél dolgozik ez kiderül a linkböl, és nem árulhat el semmit:

"A cég továbbra is AMD. Az ATI hivatalosan is az AMD grafikus divíziójának a neve. Míg a grafikus kártyák nevében szokott szerepelni az ATI a Radeon mellett, a lapkakészletek AMD Radeonok.

Háhá, na persze, eredmények, még nem szabad. 15-ig pssszzt van. De egy másik nevesebb site otthon reményeim szerint a határidő lejártakor megjelenik vmiféle teszttel..."
  • strebacom
    Grebber ezt neked, figyu :"3870 hűtése a legpöpecebb, amit valaha láttam.."
  • strebacom
    Ezt egy külföldre szakadt hazánk fia irta egy fórumon:
    " Uhh, azért jó látni, hogy beszélnek otthon szépeket ATI grafkártyákról smile2.gif

A nélkül, hogy sok bármi olyat, amit nem szabadnom eláruljak, azt elmondhatom, hogy a 3870 hűtése a legpöpecebb, amit valaha láttam. Hangja szinte semmi, a kártya pedig alig lett meleg, inkább csak langyos jónéhány kör 3DMark06 után. Egész napos futtatás után is "hűvös" maradt

Az ára pedig nagyon fincsi lesz, ígérem smile2.gif

Szóval stay tuned, 15-e után jön a sok finomság...."

Itt a link !!
    és "LiGhTSaBeR" postjait olvasgassátok...érdemes.....
  • grebber
    Én nemtartozok a minden vagyonomot ráköltöm kategoriába.
    Én vagyok a legboldogabb hogy végre annyiért adnak VGA-t amennyit ér is kb.
  • Inquisitor
    Azt nem tudom lesz e olyan gyors vagy gyorsabb, azt tudom olcsóbb lesz. Ha lasabb is, de lesz annyival olcsóbb, akkor is megéri majd. Ha meg nem lesz annyival lasabb akkor pláne. Ha meg valaki HC kocka, és 1-2FPS miatt is másik kártyát vesz, az úgy is vagy 8800GT-t vesz vagy (ahogy a kockáknál szokás) összes vagyonáért valami erősebbet. ;)
  • grebber
    Hát bizom benne hogy legalább hozza a GT szinjét,mert a GT kurvajó lett de nemveszem meg ilyen csicska gyári hűtővel!
  • Inquisitor
    Jó közben hivatalosan is megerősítették, hogy 15-től lesznek a teszthegyek. Sz'al nem Fudzilla a forrás ;)
    Ja és amivel páran kötözködtek: Igen is sokkal hidegebb a GPU, mint a G92, mert sokat számít az 55 nano, ergo nem lesz hajszáírító effektus.