90029
  • blackcalibra
    Nekem a Stalker ütötte ki gyakran a kártyát. Le is robbantottam.
    Ilyenkor egyébként összeakad valamivel? Vagy mi? Mert alapon, hűvösen ketyegett a kártya.
  • davidka003
    Szar a játék. Nálam a Prince of Persia 2-be volt ez.
  • [HUN]FaTaL

Grat, te mindig evvel jössz. Jóhogynem már, bárcsak már a HD7890 lenne ennyi. Ennyi most a 4890 és kész.
  • Serpa
    játék közben a VPU recover mitől kapcsolhat be, ha minden alapjáraton van?
  • norbi2fraktal
    előg neki az a szellentyűű hogy nincs rajta a házikó oldala
  • kopa1
    Vapor-X-el nehezen... De ha megpróbálod felhúzni 1 Ghz ig a magfeszültséget már kukoricát is lehet pattogtatni rajta...
  • Firerock
    VApor-X nem fog túlmelegedni egy idő után?
    am holnap jön a cucc:D
  • Solten
    Nem lesz, ha jol szellozik a haziko.
  • Solten
    Hulye... pedig at is irtam a fejlecedet...
  • Quki
    amúgy nem kell gratulálni :D 4870es a kártya csak felvittem az órajeleket 4890 szintjére XD
  • blackcalibra
    Nekem már 2 passzív kártya kakkantotta össze magát, igaz nvideja volt mind a kettő, pedig adtam nekik a hűtést.
  • rvn
    Az elég sok terhelés nélkül. Nekem a mostani furmarkkal sem meyg fel annyira. sztem tegyél a bordákra egy halk 8cm es wentit.
  • norbi2fraktal
    hali, vettem ma egy HD4550-es passzív kártyát, mi legyen, vegyek rá hűtést is vagy nem lessz vele gond?67C°-on áll most, légyszi segítsetek
  • zotya14
    LT.Zole nem vegy te egy kicsit egoista???
    Mit nézed le a másikat??
    Lehet h te ehez értesz de lehet h más témába elég rosszul állsz szép szóval.
    Szerintem vegyél vissza.
    Amúgy meg 14 éves vagyok!!!
    És szerintem ez nem bűn h nem értek a számítógéphez!!!!
  • Solt
    Neked lehet, hogy nem mérce, de annak akinek ez a kedvence, annak bizony mérce! Az, az állítás, hogy olyan bugos mint az első része, csak arról tesz tanúbizonyságot, hogy nem ismered kellőképpen a játékot.
  • Solt
    Ezért tettem fel az állításodra egy kérdést. Leszögezted, hogy nincs értelme váltani. Erre én hoztam egy másik álláspontot, ami szerint van. Mire jött, hogy de az csak egy játék! És, ha én csak azzal játszom?

Tehát, hogy düllőre jussunk, az állításod nem helytálló, mert van, hogy van értelme a váltásnak. Hogy pontos legyek, ha valaki ezt megkérdezi, akkor célszerű visszakérdezni, hogy mivel akar játszani...
  • Solt
    "Látod, megint belerohansz az egy játék(programmal)kal való példálózás hibájába."

Na már basszus! Belerohanok? Hisz én hoztam a példát! Ha egyszer engem az a játék érdekel, a többi, ami jól futna meg nem, akkor most mi tévő legyek? Nyugtassam magam, hogy "ááá... nincs értelme cserélnem, hiszen a többi játékra jó lenne"? Ugye ezt nem mondod komolyan, hogy az egy játékkal való példálózás hiba?

Ismétlem, a vita a csere értelmességéről, avagy nem értelmességéről szól! Az ArmA2, ami nekem szempont, mivel ez érdekel, jobban teljesít 1GB-s 4890-n? Igen. Van értelme akkor cserélnem? Igen! Tehát akkor értelmetlen, vagy nem értelmetlen 4870-ről váltanom? Nem értelmetlen! Ezek után van még, lehet még kérdés? Nem!

"Az optimalizáltság azért merült fel - részemről - mert egy játékot (látótávolság, textúrák) hoztál példának: ARMA 2.
    Az általam korábban leírt "visual bomb"-os kijelentésem NEM a te hozzászólásodban kiemelt játékra lett írva, hanem - és ha megnézed az említett HSZ-met láthatod is - általánosságban, a ma divatos és a jövőben várható "trend" jóslása: a fejlesztők "gyorsan, nagyot kaszálva" alkotnak."

Pontosan, BENNED merült fel. De nekem ehhez mi közöm? Állítottam az ellenkezőjét? Nem! Mit állítottam? Azt, hogy szerintem van értelme például az ArmA2 esetén a váltásnak. Azért erről nyilatkozom, mert ebben van személyes tapasztalatom.

A másik, hogy odaírod az ArmA2-t idéző hozzászólásomra a korábbi hozzászólásodból idézett "visual bomb" kifejezést. Még egyszer megkérdem minden sértés, vagy rossz szándék nélkül. Ha nem arra vonatkozott, akkor egy ArmA2-s hivatkozásra miért válaszolod ezt? Miért idézed oda?

A többi megint mellébeszélés. Sem a gyorsan nagyot kaszálás, sem a trend témákkal kapcsolatban nem alkottam véleményt. Te igyekezel elvinni a témát ilyen irányba, holott az értelmes a csere, avagy sem témakörben ez teljes mértékben irreleváns dolog. Ebben a vitában egy a kérdés: Van látványos javulás, vagy nincs! Ha van, akkor megéri, ha nincs, akkor nem. Ennyi. A többi mellé beszéd.

"Az, hogy 1680-ban, Full High-ban megreccen egy játék vajon szegény 512/1024 MB-os VGA-nak, vagy a játékot fejlesztőknek köszönhető-e?
    Döntsd el."

Ez megint iskolapéldája a mellé beszédnek! Még csak szóba sem hoztam ilyet. Nem vitattam, nem állítottam semmit a témával kapcsolatban, de te ezzel jössz! Miért? Mi közöm van nekem ehhez a vitánkat illetően?

"Az elvigadozol pedig bizony 512 MB-os VGA-val továbbra is áll. Főképp Multiplayerben... de ezt már írtam, csak könnyedén elsiklottál felette.
    ["A középfizetésből élők pedig nem Full HD-ben nyomnak egy 2. világháborús tömeg játékot mulitplayerben, hanem max. 1680-ban, de inkább 1280-ban, hogy "meglegyen a fejlövés FPS" a jobb sarokban..."]"

Milyen alapon jelented ki, hogy továbbra is áll? ISMÉTLEM! Én az ArmA2-t hoztam példának, mert az érdekel. Konkrétan közöm nincs ahhoz amiket ide írsz! Hogy jönnek ehhez a témához a középfizetésből élők? Hogy kerültek ide? A kérdés az, hogy a cserének van-e értelme, avagy nincs! Van fps növekedés ( számottevő ) avagy nincs! Ez a vita! Erről beszélünk. Nem érdekel sem a II. világháborús tömegjáték, sem a full HD, sem a középfizetésből élők idecitálása sem! NEM ERRŐL VAN SZÓ! ( nem kiabálás, csak kiemelés )

"De hogy ne sértselek véletlenül se:
    Egy HD 4850 512 MB-os VGA manapság a nem túl magas igényű, nem 24 és a feletti monitorral rendelkező, és nem 1920*1200(1080)-ban, mindent maxra állító vizuális orgiára vágyó játékosoknak BŐVEN megfelel."

Sértődni? Ugyan már. Viszont áruld el, hogy jön ide a 4850-s? Hmmm?

Kiemelem ismét a vita tárgyait:

1: 512-s 4870
    2: 1gb-s 4890
    3: ArmA2
    4: 1680x1050-s felbontás
    5: Szerinted értelmetlen a váltás, mert általában jó mindenre
    6: Szerintem nem, mert nekem pont a kedvencemhez kevés az 512-s 4870.

Ezen hat téma körül próbáld meg felépíteni a válaszodat azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e a váltani 4890-re! Tisztelettel megkérlek, hogy minden más befantáziált dologra történő választól, amiket én még csak véletlenül sem hoztam szóba, kímélj meg. Jelen esetben nem érdekel sem az optimalizáltság, sem a 4850, sem a full hd, sem a 24 colos monitor, sem a II. világháború!

"Aki a monitor előtt akar élvezkedni, annak - s lám, mégsem volt értelmetlen fantáziálgatnom - az előző hozzászólásomban leírtakkal felvázolt módon, érdemesebb inkább mélyen a pénztárcájukba nyúlva NEM csak egy 4890-esre, hanem majd' minden hardver komponensre sokkal többet költeni.
    Egy E8400-es mellé bizony 4890-est tenni... khm."

Kezdem azt hinni, hogy napszúrást kaptam. Jól látom, hogy az eddigi nincs értelme váltani véleményből most az lett, hogy egyenesen kell a 4890? Ha esetleg nem ezt akartad kihozni belőle, akkor megint, hogy kerültek újabb témák, szereplők ( E8400 ) a képbe?

Fent vázolt 6 témapont szerint tegyünk pontot a dolog végére, vagy fejezzük be. Jobban mellébeszélsz mint bármelyik politikus...
  • mrzoltan
    Elég legyen már, amúgy egyetértek "imyke"-vel,sztem is felesleges 4870-ről 4890-re váltani.
    Az Amra2 meg sztem nem mérce ,mert optimalizálatlan bughalmaz,olyan mint az első része...
  • IMYke2.0.0.0
    Lehet, hogy azt hiszed, hogy csakis neked, és miattad írok így - sőt, hogy Veled akarok (és egyáltalán) vitatkozni, amikor válaszolok. Tévedsz, nem.
    Ahogy neked, nekem is van egy álláspontom, ütköztetjük, és kész.

A hardver váltás kérdése (ahogy a rohadt tápegység kérdés is), mindig fel fog merülni ebben és sok más topikban is.
    Az egy komponens váltást - főleg számítási feladatot ellátó eszközt, érdemesebb komplexen, más eszközökkel együtt megtenni... SZERINTEM. (És aláírásom)
  • IMYke2.0.0.0
    Látod, megint belerohansz az egy játék(programmal)kal való példálózás hibájába.
    [Figyelj, sehol egy felkiáltójel. Sima beszélgetés.]

Az optimalizáltság azért merült fel - részemről - mert egy játékot (látótávolság, textúrák) hoztál példának: ARMA 2.
    Az általam korábban leírt "visual bomb"-os kijelentésem NEM a te hozzászólásodban kiemelt játékra lett írva, hanem - és ha megnézed az említett HSZ-met láthatod is - általánosságban, a ma divatos és a jövőben várható "trend" jóslása: a fejlesztők "gyorsan, nagyot kaszálva" alkotnak.

Az, hogy 1680-ban, Full High-ban megreccen egy játék vajon szegény 512/1024 MB-os VGA-nak, vagy a játékot fejlesztőknek köszönhető-e?
    Döntsd el.

Az elvigadozol pedig bizony 512 MB-os VGA-val továbbra is áll. Főképp Multiplayerben... de ezt már írtam, csak könnyedén elsiklottál felette.
    ["A középfizetésből élők pedig nem Full HD-ben nyomnak egy 2. világháborús tömeg játékot mulitplayerben, hanem max. 1680-ban, de inkább 1280-ban, hogy "meglegyen a fejlövés FPS" a jobb sarokban..."]

De hogy ne sértselek véletlenül se:
    Egy HD 4850 512 MB-os VGA manapság a nem túl magas igényű, nem 24 és a feletti monitorral rendelkező, és nem 1920*1200(1080)-ban, mindent maxra állító vizuális orgiára vágyó játékosoknak BŐVEN megfelel.

Aki a monitor előtt akar élvezkedni, annak - s lám, mégsem volt értelmetlen fantáziálgatnom - az előző hozzászólásomban leírtakkal felvázolt módon, érdemesebb inkább mélyen a pénztárcájukba nyúlva NEM csak egy 4890-esre, hanem majd' minden hardver komponensre sokkal többet költeni.
    Egy E8400-es mellé bizony 4890-est tenni... khm.
  • KranaZoli #33638
    De ugye azt tudod, hogy ebben a válaszban az is benne volt, hogy miért is nem fektetnek időt és energiát az optimalizálásba?!

Mindig is 1xerűbb lesz vasra építeni egy játékot. Aki teheti megveszi a vasat alá, aki nem az beéri (be kell érnie) kisebb felbontással, kevesebb sallang-al, stb...

PS.:
    Vagyok annyira perverz és sokkal szívesebben olvasom ezeket a "vitákat", mint amikor Solo megjelenik és jönnek az nV vs. ATI butaságok, fárasztások.
  • Solt
    Na ez megint egy olyan hozzászólás, ami a vitánkat tekintve teljes mértékben felesleges volt. A jó büdös életben nem vitattam amiket idebiggyesztesz... még csak szóba sem hoztam. Gyönyörűen elvitatkozol a saját fantáziáddal...
  • Solt
    Kezdődik... :( Már az FSX vitánál megfogadtam, hogy többet neked nem írok... kár volt megszegni. Nem érted, nem akarod érteni, vagy egyszerűen addig forgatod az ember szavait, amíg úgy érzed igazad lesz!

Elhangzott egy állítás tőled, mégpedig az, hogy 4870-ről 4890-re váltani értelmetlen! Erre hoztam én egy példát, hogy miért nem az! De lássuk részletesebben:

1: Én az ArmA2-t hoztam ellenpéldának, amire te írtad a #33632-t! Ha nem az ArmA2-nek volt célozva a "visual bomb" jelző, akkor minek idézted oda, amikor én az ArmA2-vel példálóztam?

2: Az optimalizáltság, vagy nem optimalizáltság nincs bagatellizálva, egyszerűen NEM erről volt szó! Arról volt szó, hogy okoz-e javulást a váltás, van-e értelme, vagy nincs! Erre a Te válaszod az volt, hogy nulla. Erre pedig én megkérdeztem, hogy biztos ez? Majd hoztam az ArmA2 példáját, amivel érzékeltettem, hogy szerintem a váltás értelme nem nulla! Tehát amiről beszélgetünk, ami a vita tárgya, az a váltás értelmessége, nem pedig bármely játék optimalizáltsága!

3: Komolyan nem értelek! Mi az, hogy simán elvigadozol? Milyen játékkal? Milyen felbontásban? Átlagban biztos, hogy elég, de, ha én konkrét példát hozok, ( mert engem az a játék érdekel ) akkor miért általánosságban vitázol? Miért nem írod azt, hogy azt még nem próbáltad, nem tudod, lehet, hogy úgy van, vagy bármi mást... Hogy jön egy konkrét példa mellé egy általánosító ellenvélemény? 512-s 4870-s elég az ArmA2-nek? Nem, vagyis nem vigadozol el vele, mert a szép és élvezhető játékmenethez kevés. Pont.

A többire meg nem is reagálok, mert egyszerűen optimalizáltsági kérdésben nem is nyilvánultam meg! Döntsd el, hogy arra válaszolsz amit írok, vagy arra ami a te buksidban jár, mert úgy látom a kettő távol jár egymástól. Birkózhatsz ezen az optimalizáltsági kérdésen, csak az a baj, hogy amiket odaírtál, még csak véletlenül sem állítottam az ellenkezőjét! Az meg, hogy az ATI, AMD a hibás honnan jött... honnan keverted ide, erre valószínűleg maximum te tudod a választ.

Tehát zárásképpen. A vita arról folyik, hogy a váltásnak van értelme, vagyis látható eredménye, avagy sincs. Vagy maradj ebben a mederben, vagy pedig kímélj meg az idefantáziált dolgokra adott válaszaidtól. A hozzászólásod döntő többsége mellébeszélés, ugyanis amiket ott írsz az optimalizáltságról, én nem vitattam!

Az agyvizem pedig távol van a forrástól... megint egy képzelgés. Irigylem a fantáziádat!
  • IMYke2.0.0.0
    Még valami:
    * Aki annyira ász munkahelyen dolgozik, hogy 1-2 havi fizetésből meg tudja engedni magának (vagy kölcsönt tud fizetni rá), hogy "über" (és értékét folyamatosan vesztő) gépet (értsd: nem MAC-et) tud vásárolni, az biztosan
    - nem AMD 2 magosban gondolkodik, hanem vesz egy hypolt iCore 7-est
    - nem 1 db GeForce-t vesz, hanem vagy egy 4850X2/4870X2/4890-t, vagy rögtön 2-t!
    - nem 17"-es monitor előtt vakoskodik, hanem vagy egy 26-30"-es elé ül, vagy rögtön kettőt vesz.
    Soroljam?

A középfizetésből élők pedig nem Full HD-ben nyomnak egy 2. világháborús tömeg játékot mulitplayerben, hanem max. 1680-ban, de inkább 1280-ban, hogy "meglegyen a fejlövés FPS" a jobb sarokban...

És ez az egész az optimalizáltság gondolatkörébe van ágyazva.
    Mert ha a fenti überkirály (és 500.000-1 millió Ft) gépet megveszi valaki, akkor sűrűn csalódik... és hiszi, hogy a hardver a hibás, mert nem bírja a 26-40"-es monitor/HDTV maximális felbontásán megjeleníteni az éppen aktuális VH-s játékot...
  • IMYke2.0.0.0
    Azért megnézhetnéd rendesen is, hogy mire válaszolsz...
    * Nem az ARMA2-re írtam a "visual bomb" jelzőt.
    * Az optimalizáltság kérdését elbagatellizálni meggondolatlan volt részedről.
    * Senki sem azt írta, hogy az 512 (MB) mindenre elég - arról volt szó, hogy az 512 MB-os VGA-kal (főképp 4850 és felette, illetve újabbak) simán elvigadozol egy 1680*1050-es monitor előtt ülve pont

Ha egy (új) játék jól van optimalizálva, akkor igenis egy 512-es 4770/4850/4870-es VGA röhögve megküldi neked nevel még a Full HD felbontásokat is.
    Ha szarul, akkor meg verheted az asztalt, szidhatod az AMD-ATI-t, mert azt hiszed "ő" a hibás...
    Gondolkodj kicsit el ezen az eszmefuttatáson, mielőtt felforr az agyvized, és rájössz, az 512 MB-os VRAM elégsége nem a Microsoft/BG-féle analógiára épülve lett leírva.
  • Solt
    És? Túl optimalizált, vagy sem, attól még a váltás érzékelhető javulást hozhat ezen játéknál, vagyis a váltás értelme nem egyenlő a nullával, valamint az 512 mindenre elég ilyen felbontásig elmélet itt nem állja meg a helyét. Pont. Én erre szerettem volna felhívni a figyelmet. Innentől kezdve, hogy optimalizált, vagy sem, teljes mértékben inkompetens, mivel nem erről volt szó.

Az ArmA2-t meg "visual bomb" játéknak titulálni... hááát... te tudod...
  • IMYke2.0.0.0
    Én meg ezért írtam ezt (#35556):

"...lassan jönnek a szinte csak semi-HD-ben elindulni hajlandó, über szarul optimalizált "visual bomb" játékok..."

Az ARMA2 sem a túl optimalizáltságról híres.
  • Solt
    Direkt ezért írtam, hogy ARMA2! Látótáv akár 10km-re húzható, de 3km-s látótávnál már töltögeti a textúrákat, ha forgolódsz. Nekem is 512-s 4870-s van, tudom miről beszélek.

• IMYke2.0.0.0
    Hogy válaszoljak:

Egy ilyen géphez nem 4850-est vennék/vettem volna. 4870X2-t.
    Másrészt, a HDD-k lassúak. Egy SCSI kellene abba, vagy egy WD Raptor: érzékelnéd a különbséget, elhiheted.
  • IMYke2.0.0.0
    1680-assal simán, röhögve elbír egy 512-es kártya [ilyen előtt ülök. Ráadásul, ez egy könyvtári kaki gép, 8500 GT 512 MB-al és hasít rajta minden kipróbált játék... Crysis-szel és GTA 4-es ne röhögtessen senki.]

• Solt
    1 évvel ezelőtt mondjuk mindenki? Vagy legalábbis a többség...
  • Klemice
    1680-hoz alapból ki vesz 512-eset?
  • Solt
    "Ha 4870-ről volt a fejlesztés: értelme 0"

Ez teljesen biztos? :) Mondjuk ArmA2 esetén egy 512-s 4870-ről van értelme 1GB-s 4890-re váltani... 1680x1050, vagy ennél nagyobb felbontás esetén... szerintem... :)
  • duracellmumus
    Amivel próbáltam:
    asus rampageIIextreme
    i7 920@3333Mhz
    6GB ddr3 1333Mhz 7-7-7-20
    2x samu 500Gb f1
    hol kényes a rendszer nyújtotta adatmenyiség???

meg persze két 4850...
  • grebber
    Miért is fejtsed ki bővebben?!!
  • IMYke2.0.0.0
    A 4850 sávszélessége nem kevés.
    A rendszer nyújtotta adatmennyiség a kényes.
    - CPU
    - RAM
    - HDD
    - oprendszer (főképp buhera OS)
    Bármelyik is legyen silány vagy lassú és a Crossfire X teljesítménye nem releváns, az eredmény dobható a kukába.
  • duracellmumus
    üdv!

ha cf-ben gondolkodsz akkor érdemessebb ddr5 1gb-okat venni.
    4850-ön észre lehet venni a sávszélesség korlátot legalábbis cf ben...

ha zavar hogy 10-15 másodpercenként kimarad 5-6 frame...
  • Dobronski
    Are u crazy?
  • grebber
    Hm... PCI-E Sapphire Ati Radeon HD4890 1GB DDR5 53 300.- Ft
    Bárcsak már az 5890-es lenne ennyi
  • Klemice
    dec rájt!