90029
  • Klemice
    na most akkor kőkeményen megkérdezem a dolgokat
    adott ugye a vapor-x hűtős 4870
    alapból 750/900as a cucc
    CCC 790/1100ig engedi húzni
    csak fogom én felhúzom 790/1000-re mert annak stabilnak kéne lennie, vagy ATT-vel vagy mivel kell dolgozni és feszt is kell emelni?? nekem az lenne a fontos hogy alapfeszen mennyit bír vagy mi a szösz, szóval hogy CCC-ben felhúzom a csúszkákat aztán csókolom kívánok
    Solten mester válaszában bízok, mert ő egy igazi hozzáértő, akinek meg nem tetszik úgyis lenyelem :)
  • kifli
    4870 ref hűtése nem lett olyan rosz mint 4850-ének :)
  • Hecker007
    1,263-ról 1,267-re lehet állítani
  • [HUN]FaTaL
    Növelni valószínű nem tudod csak leveszi már magától, terhelés alatt nagyobb lehet bár ezt biosból lehet ellenőrizni. Mindegy, alul lehet feszelni az a lényeg. :)
  • [HUN]FaTaL
    Szuper. :)
  • Hecker007
    tudom növelni is csökkenteni is
  • [HUN]FaTaL
    Én lejjebbvenni mondtam nem feljebb, lejjeb van véve a 3870em is. Arra gondoltam csak, hogy nézd meg, hogy ATTben tudsz e feszültséget állítani (nem kell átállítani) csak ennyi.
  • Apocalipto
    Izéé....nincsen olyan progi amivel össze tudom hasonlítani hogy alapállapotban és tuningolva mekkora teljesítményre képes a vidkarim? Vmi olyanra gondolok ami ilyen adatokat közöl mint itt a táblázatban: Click
  • Hecker007
    én nem próbáltam, nem akarom kinyírni a karit, nem tom mekkora áram folyhat át a kártyán max így inkább nem bántom
  • [HUN]FaTaL
    Alul lehet feszelni ezt is ATT-vel am.?
  • Hecker007
    az tény hogy kicsit melegebb, de szerintem nem sok a különbség, mondjuk nekem elég jól szellőzik a ház is, nekem is azért van ez mert mikor vettem még más hűtővel nem csináltak 4870-et :D
  • [HUN]FaTaL
    Jah csak azt hallottam hogy a ref nem igazán hűti. Még lehet, hogy ref lesz ha olcsóbb lesz sokkal. De az is lehet, hogy semmi mert nem lesz annyi pénzem, sajna tápot is kell cserélni.
  • Hecker007
    :D
    ref 4870 semmivel se hangosabb mint a toxic csak rendesen be kell állítani a hűtést :P
  • [HUN]FaTaL
    Vapor-Xnél

Cons:

* None

Toxicra azt írják, hogy 100%on hangos. Ezek után félelem nélkül fogok adott esetben 4850 vagy 4870 vapor-xre váltani. :)
  • Hecker007
    4890 Toxic & Vapor-X Review & teszt, azért nem gyenge egyik se
  • kifli
    Ha tuningolni akarsz akkor att, ha csak felteszed a drivert ak ccc, rivatuner meg nem kell :)
  • blackcalibra
    Nekem terheletlenül 36 fok, terhelten sincs 62 fölött. Az elmegyeget, nem?
  • zzeN
    melyiket érdemes feltenni: CCC-t vagy az ATT-t? meg van a GPU-Z meg a CPU-Z( gondolom h a vga és a proci hőfokát, teljesítményét mérik), meg a RivaTuner(game közbeni teljesítmény?!), bocs a tudatlanságomért de eddig csak nV-m volt ott csak feltettem a drivert oszt jó van:) kösz előre is!
  • Dobronski
    Én passzív hűtést fogok rá venni.5k
  • netcool
    JAh jolvan akkor nopara!:D Azt hittem a hűtő tesztekből hogy az már gáz a 60fok gyári ventivel!:D DE akkor nem si nézek ventit rá! :)
  • Dobronski
    Nekem is 89 fokos 20 perc 100%os terhelés után.És nekem még gyengébb a kártyám.(4670 de imádom^^)
  • Lobsterman
    Majd ha 90-100 fölé megy akkor elkezdhetsz aggódni, addig nem érdemes :)
  • Klemice
    nekem alapból 60 és 70re megy fel terhelten a 4870
  • netcool
    Sziasztok!
    Vettem egy Sapphire 4830at és azt kérdezném, hogy amikor játszok akkor felmegy a hőfok 60fokig és pörög a venti vagy 40%on és hogy ez nagyon meleg neki? Vagy ez természetes és ne törödjek vele? Gyári ventis!
  • Met
    Nos, a Prime futott 1 órát de nem hibázott a proci.
    VGA-t mivel lehet tesztelni? Ipon-tól vettem, mennyire alaposan tesztelik a cuccokat ott?
  • sith7
    Igazad lehet... de ez most egy olyan lehetőség, amit lehet, nem kellene kihagynom /szinte 1-1 - ben csere/
  • Met
    VII. kerület.
    De, ok, hogy kicserélem a VGA-t, de nem tudom, hogy jó lett e vagy nem.
    Tehát előbb a hibát kellene előállítani, vga csere és megint a teszt.
    Mert xp alatt volt, hogy bekapcsoltam a gépet és lefagyott netezés közben, de volt olyan, hogy egész este ment fagyás nélkül. Ma is felraktam a Vistát délelőtt és most délután fagyott le, előtte neteztem, filmet néztem, itt hagytam a gépet kb. fél órára és mire visszajövök bamm
  • Klemice
    hol laksz?
  • Met
    ok, adsz kölcsön egyet?:)
  • Klemice
    raksz bele egy másik vga-t
  • Met
    És ezt hogy tudom itthon megállapítani?
  • Met
    Hát de, most a Prime-ot futtatom
  • [HUN]FaTaL
    Én igen mikor hibázott a RAM. Ez valószínű VGA hiba lesz. :/
  • Solten
    Nagyszeru. De most Pistat tettel fel, nem? Pistan soha nem lattam bluescreent...
  • Met
    Még xp alatt Orthost futtattam több mint egy órát és nem hibázott, Memtest is lefutott hiba nélkül, 3D Mark 2x egymás után hibanélkül
  • Solten
    Orthos/prime95 tesztet futass le. Ha ott nem "hibazik a vas" lehet tovabbgondolkodni a megjelenito iranyaba/driver geb@sz.
  • Met
    Ez a kék képernyő volt. Miközben itt szenvedett a gép lekaptam a ház oldalát de teljesen hűvös volt a borda.
  • Met
    Ma felraktam a Vistat, XP alatt fagyogatott a gép.
    Ment most pár órát (csak letöltés ment), mire bejövök kék képernyő, reset utána meg bejön az asztal, egy része elfeketedik majd az egész, aztán viszajön és kezdi előröl és közben feldobta az üzit, hogy az ati illesztőprogrammal volt valami de már helyreállt.
    9.3as Catalyst volt fent, most töltöm a 9.6-ot.
    Még xp alatt lefutattam a 3d mark-ot de nem fagyott le vagy hibázott.

Ez vga hiba?

Gigabyte GA Ep43 S3L, C2D E8400, HD 4830 HDMI, 2x2 GB Geil Ultra, 400W FSP.
    64 bites Vista Ultimate SP2 előttemeg XP 64bit SP2.
  • Firerock
    Toxic
  • Klemice
    különbség