132
-
#52 Marad a kérdés: Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? -
Axsys #51 Mutatnál róluk egy képet? köszi -
#50 Alig várom, hogy megvizsgáljanak egy ősembert is, és kiderüljön, hogy valójában nem is tőlük származunk, hanem a Golgafrincham-ról. -
kricsi #49 köszönjük. -
#48 pipi pííííí pipipi -
W B #47 figyelj, több milió évig jó körülmények közt megmarad, ez nem vitatható. más kérdés, hogy ma is élnek még Sauropodák afrika mocsaraiban... -
Tecnamo #46 Azon senki sem gondolkodott még el, h egy "több millió" éves megkövesedett(a megkövesedés során a szerves anyag átalakul ásványi anyaggá, vagy feloldódik, vagy megsemmisül ) organizmól h a jó fészkes fenébe tudnak fehérjét(vérmintát, stb.) kinyerni??? (és ez nemcsak a mostani esetre értem)
Nem lehet h nem is több millió éves, hanem pár ezer-tízezer? (a mamutoknál is nagyot tévedtek...)
És, az még senkinek nem tűnt fel h a teljesen különböző civilizációkban miért szerepelnek a sárkányok?
Nekem ezek a kérdések jutottak eszembe... -
#45 Legalább mostmá tudom mért csak a medencében fért el a dédnagypapi műfogsora -
#44 Te erről honnan tudsz??? -
quentit #43 Kis-Bob: te még gyerekesebb vagy mint akinek válaszoltál.
Az egyetemisták ilyen hisztis kis p*csák? -
Balage74 #42 Ne haragudj de ezt nem állhattam meg: Ne füvezz annyit:D -
#41 hát igen, én mindig is mondtam, hogy a t-rex a csirkével rokonítható, de senki sem hitt nekem, mindenki hülyének nézett :D -
Gabest #40 a trexből azért lett csirke, mert az evolúcijós útja során alkalmazkodott az új élőhelyéhez, a tányérhoz. -
bvalek2 #39 Te a tipikus jár-a-szája-nincs-mivel-alátámasztania szituációba keveredtél. Nem válaszoltál egy kérdésemre sem, viszont bedobtál valamit, ami nagyjából igaz is, és várod a tapsot? Vagy húzódj meg csendben a sarokban, vagy kérek tételes magyarázatot minden egyes fölvetésemre. -
#38 Tessék forrást linkelni! Mert én meg nem úgy tudom, mint te! Honnan veszed ezeket a dolgokat??? Nehogy azt mondd nekem, hogy 14-18 évesen többet tudsz, mint az MTA professzorai!!! Figyelj! Amit csinálsz itt, az egy nagy süketelés! Biztos nekem rosszul tanították az egyetemen, te meg kinézted a fasza dínó-magazinból... Na menj a fenébe!!!! -
GVG #37 pl homokba biztos nagyobb lesz a kráter... -
GVG #36 ráadásul ha szárazföldre zuhan, akkor a szárazföld kőzetét is bele kell venni -
#35 még jó hogy nincs csirkém. már látom ahogy elém dübörög a csibe, remeg a víz a tóban, oszt hamm bekap...;):) -
W B #34 de a legfontosabb dolgot nem veted észre: a meteór a nagy kihalás elött kb. 300 000 éve csapódott be. és lényegében semmien felfordulást nem okozott. az élet ment tovább, csak a becsapódás környéki helyeken volt kihalás -
bvalek2 #33 Szerintem inkább a filmesek másolták a csirkét, és nem fordítva... a baromfiólban nem szoktak holivúdi múvíkat nézni a csibék -
bvalek2 #32 A csirke nem a T-rex leszármazottja, hanem rokonok, van közös ősük. Aztán az egyikük kicsike maradt, és tollas lett, és kukacokat csipeget, a nagyobbik pedig randa nagy pofát növesztett, és elkezdte elfogyasztani a család kisebb tagjait -
fourgee #31 Mondtam én, hogy veszélyesek a csirkék... -
bvalek2 #30 Ne is mond, sült csirke lesz az ebéd, már érzem az illatát, csorog a nyálam. Élvezet lesz T-rex combot eszegetni -
bvalek2 #29 - Szerinted milyen függvény szerint függ a kráter átmérője a becsapódó meteortól?
- Figyelembe vetted a becsapódás sebességét, hajlásszögét, meteor összetételét?
- Azzal is foglalkoztál, hogy óceánba, vagy szárazföldre hullik-e?
- Mi alapján húztál egy felső határt, ami fölött mindent elpusztít? Mit jelent nálad "minden elpusztulása"? milyen károkat szenved a Föld és az élővilág? Minek kell történnie, hogy minden ökológiai fülke annyira tönkremenjen, hogy ne tudjon benne életben maradni a rá specializálódott organizmus?
Most csak ennyi kérdés jut eszembe... -
#28 végülis árulnak dinoszaurusz alakú csibefasírtot is, ami úgy tűnik nincs messze a valóságtól -
W B #27 kh,, jópár meteor kráter adatát vetem össze, csak egy pélada:
10-20m átmérőjű meteór 1km átmérőjű krátert vájt.... -
fawcet #26 Csirkéket némileg módosítani kell hogy ismét T-Rexek legyenek. :) -
#25 A csirkék azóta csendben készülnek arra a napra, amikor majd VILÁGURALOMRA törnek (ismét..)!!! -
#24 Ő ott volt és látta is -
#23 T-kodácsaurusz
velocikotkodács
:O -
Pintyőke #22 Most gondoljatok bele. Egy ilyen bazi nagy csirkefej mosolyogna feletek szemben... Az a tekintet! :D Mar parazok! :DDD -
GVG #21 sztem szertenézett a neten, oszt megtalálta az egyik bezuhant meteor most is meglévő kráterének adatai, és amit kiszámoltak ott meteort, azzal a rendszerrel ős is kiszámolta a meteort és a krátert...vagy nem -
Szefmester #20 és akkor a hatalmas T-Rex rádüvöltött: kot-KODÁÁÁÁCS :D
-
Loverman #19 azért akkora meglepi biztos nem volt, már jó ideje tudjuk h dínókból a madarak lettek. t-rex rántott mell elég szegényes lenne, mert csak a repképes állatoknak van nagy mellizma, többinek nem annyira;) inkább combot egyél.
és igen, több km volt az a meteor. utána számoltál? hm kíváncsi lennék hogyan. -
#18 "Az abiotikus tényezők két csoportba oszthatók, és elsősorban a nagyobb kihalások hátterében állhatnak. A földi okok közt említik a vulkáni tevékenységet, a klímaváltozást, a tengerszintváltozást, sőt még a kontinensvándorlást is. A tengerszint süllyedése sok esetben egybeesett a tömeges kihalási események időpontjával. Sokszor viszont nincs semmilyen összefüggés, emiatt a tengerszintváltozást csak mint alkalmanként jelentős hatást ismerik el. Földön kívüli hatás lehet egy meteorit becsapódása, vagy a Naprendszer áthaladása a Tejútrendszer egy-egy karján. Utóbbi periódusideje megegyezik a kihalások sokak által feltételezett periódusidejével. A Földön kívüli okok Alvarez és munkatársainak 1980-as cikke nyomán robbantak be a köztudatba. A dinoszauruszok hanyatlásának korából származó kőzetekben szokatlanul nagy mennyiségû iridiumot mutattak ki, és emellett szokatlan szerkezetû kvarcot. Mindkettő ritka a Földön, de gyakori a világegyetem más részeiből származó kőzetekben. Ez az alapja annak az elméletnek, mely szerint a dinoszauruszok és például sok hajtásos növény kréta végi kihalását egy becsapódó aszteroid okozta. A meteorit átmérőjét 10 kilométeresre becsülik, és feltételezik, hogy a becsapódás után néhány évig sötét, hideg porfelhőben kellett gondoskodni a megélhetésről. A krízist viszonylag könnyen átvészelték a páfrányok és az éjszakai életmódot folytató melegvérû állatok, például emlős őseink. A rendkívül izgalmas és népszerû elméletet rengeteg adat alátámasztja. Ettől függetlenül a dinoszauruszok kihalásának magyarázatára szinte divat elméleteket gyártani. Az őshüllők tragikus sorsát magyarázzák a modern növényi mérgek megjelenésével, a szemtelen emlősök tojásevő szokásával, a szén-dioxid szintjének emelkedésével, a hímek fertilitási problémáival, sőt krónikus pajzsmirigyproblémáikkal is."
Forrás: http://www.kfki.hu/chemonet/TermVil/tv98/tv9803/kihal.html
Minek számoltál te utána????? Olvass utána, mielőtt hülyeségeket írkálnál!
-
W B #17 meleg vérüek voltak az tuti. -
LADA Kalina #16 azt legalább meg tudják állapítani, hogy hideg vagy meleg vérű volt-e, mert minden évben bebizonyítják hogy az egyik, köv. évben meg hogy a másik... -
#15 Ez még egyáltalán nem bizonyított. A combcsontból feltételezik, hogy dögevő volt, viszont a fogsor alakja az ellenkezőjére utal. Mindenki eldöntheti, hogy melyik verzió mellé áll. -
GVG #14 ezt én is gyanítottam, de kellene találni kettő közti állapotokat is, mert nem hiszem hogy egy ekkora állatból egyik napról a másikra egy ilyen kis ehető tollas legyen....
-
Bagoly81 #13 egyszer néztem egy müsort ott azt mondták hogy a meteor+ vulkán
akkoriban az oxigén szint magasabb volt sokkal. szoval a sok por miatt kisebb fotoszintetizálás kevesebb oxigén levegő hiányában nemvoltak éltképesek. csak a kisebb emlősök a többi meg történelem :D