Kína, a műhold-gyilkos
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom ki hogyan van vele,de én marhára nem szeretném ha Kína diktálna.
Inkább az USA.
Inkább az USA.
AMD64(FX)
nem kell jobbnak lenni, nekem elég ha végre 2-en vannak, mert most nagy az US and A pofája így egyedül.
Gracie Barra
Azt nem tudom, hogy Kina jobb "Csendõr" lesz e mint Amerika, de 15-20 éven belül kiderül.
És még mindig jobb, ha kína az új szuperhatalom, mintha é-korea vagy valamelyik agresszív arab ország lenne. Õk az érdekeiket védik, és így sok mindent nem tehetnek meg (pl atomtámadás), mert visszaüt rájuk. Az említett országokat viszont ez nem zavarná. Szal hajrá kína😄
Gracie Barra
Mivel egyelõre az emberiség azon a szinten tart, hogy nem tud igazán összefogni egy cél érdekében, a saját szempontok egy részének félretétele mellett, marad a jól bevállt verseny, azaz "azért is lenyomjuk a köcsögöket". Nos ez tulajdonképpen tényleg jó nekünk.
Amcsiknak meg idõvel talán kissebb arca lesz és nem akarják majd mindenkinek megmondani mit szabad és mit nem. Utóbbi idõkben elég sok pofáraesésük volt 😊
Amcsiknak meg idõvel talán kissebb arca lesz és nem akarják majd mindenkinek megmondani mit szabad és mit nem. Utóbbi idõkben elég sok pofáraesésük volt 😊
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
Amúgy jó a kép. Igen találó. 😄
Amúgy nem is baj, hogy kapja a pofonokat Washington. Még a végén tényleg elhitte volna, hogy a légtérhez hasonlóan õ lehet az egyedüli góré odafent is... Szerintem érik majd még kellemetlen meglepetések 😄 Két régi "haverja" igyekszik majd meglepni a továbbiakban is szerintem 😄 Most hogy ez jó, vagy sem, az már más kérdés.
Amúgy nem is baj, hogy kapja a pofonokat Washington. Még a végén tényleg elhitte volna, hogy a légtérhez hasonlóan õ lehet az egyedüli góré odafent is... Szerintem érik majd még kellemetlen meglepetések 😄 Két régi "haverja" igyekszik majd meglepni a továbbiakban is szerintem 😄 Most hogy ez jó, vagy sem, az már más kérdés.
jó azt is el kell mondani : amerikának és oroszországnak szintén vannak hasonló feladatú fegyverei - kinának persze nem lehet - iránnak meg bombája - ....
nekünk meg piros pulcsink?
usa egyártelmüen függ az ürhatalmától
most majd megszokja hogy nem
a verseny indukálja a fejlõdést - ez a hir csak nekünk jó:
ujabb ürfejlesztések várhatóak és egy ujabb lépés affelé, hogy
végre valami értelmesre használjuk az agyunkat - pl. kolonizáció
nekünk meg piros pulcsink?
usa egyártelmüen függ az ürhatalmától
most majd megszokja hogy nem
a verseny indukálja a fejlõdést - ez a hir csak nekünk jó:
ujabb ürfejlesztések várhatóak és egy ujabb lépés affelé, hogy
végre valami értelmesre használjuk az agyunkat - pl. kolonizáció
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Nos igen a takarékra "kapcsolt" GPS vs. GLONASS felállás érdekes lehet valóban. 😊
+ tegyük fel, hogy Peking nem csak blöfföl és tényleg fontolgatja a saját GPS rendszerét (Compass). Mondjuk ha így is lenne, az addigra nem hiszem, hogy kész lenne, mire kéne. Szóval elképzelhetõnek tartom, hogy az amcsi startégák kicsit elszámolták magukat és Kína hamarabb összehozott - ha még csak korai stádiumban lévõ, de úgy tûnik mûködõ - mûhold killert. Kellemetlen.
"... A megsemmisites or kiktiatas modja gyakorlatilag lenyegtelen ..."
Jó, persze ez teljesen így van, csak a meccs lezajlása után nem mindegy, hogy mi marad. Egy halott mûhold, vagy egy halott mûhold n+1 darabban 😊 Kémmûholdnak sem mind1, de a polgári vonatkozásban azért még kellemetlenebb. A NORAD jól trackelheti majd a darabkákat 😊
+ tegyük fel, hogy Peking nem csak blöfföl és tényleg fontolgatja a saját GPS rendszerét (Compass). Mondjuk ha így is lenne, az addigra nem hiszem, hogy kész lenne, mire kéne. Szóval elképzelhetõnek tartom, hogy az amcsi startégák kicsit elszámolták magukat és Kína hamarabb összehozott - ha még csak korai stádiumban lévõ, de úgy tûnik mûködõ - mûhold killert. Kellemetlen.
"... A megsemmisites or kiktiatas modja gyakorlatilag lenyegtelen ..."
Jó, persze ez teljesen így van, csak a meccs lezajlása után nem mindegy, hogy mi marad. Egy halott mûhold, vagy egy halott mûhold n+1 darabban 😊 Kémmûholdnak sem mind1, de a polgári vonatkozásban azért még kellemetlenebb. A NORAD jól trackelheti majd a darabkákat 😊
"A tízoldalas stratégiai dokumentum kifejti..."
Hát vazze, akkor egy házidolgozatom is stratégiai dokumentum lenne az USA-ban?
Hát vazze, akkor egy házidolgozatom is stratégiai dokumentum lenne az USA-ban?
\"There is no respawn or load game in real life!\"
Nem értek hozzá, de egy mûholdat csak lelövéssel lehet kiiktatni? nem lehet annak az irányító közpöntjába bejutni számítógépes hálózaton keresztül?..
kicsit gyúrjanak akkor erre a kínaiak, mert amit lelõttek az 800 kilométer magasan volt a GPS-holdak meg kb. 20000-en szédelegnek...
Nem véletlenül kell térkép alapján útvonalat repülnünk a motoros UL engedély megszerzéséhez, és nem csak GPS alapján repkedni össze-vissza.
A megsemmisites or kiktiatas modja gyakorlatilag lenyegtelen is egy kialakult ujgeneracios konfliktusban (pl tegyuk fel Kina lerohanna Tajvant vagy a jenkik Irant)!! Sokkal erdekesebb szvsz az a kerdes hogy mi lenne ha kiktatnak a GPS rendszert(vagy azt a reszet ami felejuk "esik"...igazabol ugye ez boven eleg is..), mikozben tudjuk hogy a GLONASS rendszer eledezik, par even belul mire pl realizalodhatna egy ilyen konfliktus, mar bizonyosan bevetheto lenne szinte 100%-osan!...ebben a helyzetben szvsz csunyan visszasirnak a jenkik az ASAT programjuk es hogy nem fejeztek be!
Hehe...visszasirjatok meg jenkik az ASAT programot <#hehe>#hehe>
(Mellesleg ivanek is torekednek arra a kepessegre hogy ellenseges muholdakat likvidaljanak....)
Amugy meg nem veletlen hogy a nyugati vilag esznelkul tiltakozik es mindenfele "civil erdeket" (marhasag!) emleget! Gondoljunk csak bele! Ezze la technologiaval ki lehet iktatni a GPS azaz a globalis helyzetmeghatarozo rendszer reszet kepezo muholdakat! Ezutan lottek a modern fegyverek nagyreszenek, JDAM, Tomahawk muholdas iranyitasa, stb-stb....es ha ez technologia valamelyik "amerika barat" <#ravasz1>#ravasz1> muzulman orszag kezere jut?! (Pl Iran)Hat erdekes szitu lenne azthiszem! <#rolleyes>#rolleyes>
(Mellesleg ivanek is torekednek arra a kepessegre hogy ellenseges muholdakat likvidaljanak....)
Amugy meg nem veletlen hogy a nyugati vilag esznelkul tiltakozik es mindenfele "civil erdeket" (marhasag!) emleget! Gondoljunk csak bele! Ezze la technologiaval ki lehet iktatni a GPS azaz a globalis helyzetmeghatarozo rendszer reszet kepezo muholdakat! Ezutan lottek a modern fegyverek nagyreszenek, JDAM, Tomahawk muholdas iranyitasa, stb-stb....es ha ez technologia valamelyik "amerika barat" <#ravasz1>#ravasz1> muzulman orszag kezere jut?! (Pl Iran)Hat erdekes szitu lenne azthiszem! <#rolleyes>#rolleyes>
argh typo. "miért is nem kéne" = miért is kéne
Persze most fosnak Washingtonban, mert ha Peking képes kiiktatni GPS mûholdakat, akkor az amerikai haderõ iszonyatosan nehéz helyzetbe kerülhet. Lévén hogy igen komoly mértékben ezen technológiára alapoznak a fegyverrendszereik.
Ez szerintem amolyan jelzés, +1 indok Washingtonnak, miért is nem kéne távoltartania magát Tajvan környékétõl.
Az ûrfegyverkezés nyílvánvalóan egy megállíthatatlan dolog (márcsak Washington miatt is), - legalábbis az anti-mûhold témában garantáltan - így ha már ilyen irányt vett a dolog, akkor nekem speciel messze szimpatikusabb az amcsi megközelítés. Blokkolják átmenetileg a mûholdat, vagy ha katonai akár iktassák ki véglegesen, de õk legalább nem tervezik apró kis darabokra lõni, nem kis mennyíséû törmeléket csapva az így sem éppen üres pályákra.
No igen, ezen módszer olcsóbb, mint egy Föld körüli pályán manõverezni, más ûreszközt megtámadni képes szerkezet, de... Csakhát Kína ezt egyre inkább megjátszhatja, egyre inkább magasról tehet a nemzetközi véleményre. Szerintem.
Ez szerintem amolyan jelzés, +1 indok Washingtonnak, miért is nem kéne távoltartania magát Tajvan környékétõl.
Az ûrfegyverkezés nyílvánvalóan egy megállíthatatlan dolog (márcsak Washington miatt is), - legalábbis az anti-mûhold témában garantáltan - így ha már ilyen irányt vett a dolog, akkor nekem speciel messze szimpatikusabb az amcsi megközelítés. Blokkolják átmenetileg a mûholdat, vagy ha katonai akár iktassák ki véglegesen, de õk legalább nem tervezik apró kis darabokra lõni, nem kis mennyíséû törmeléket csapva az így sem éppen üres pályákra.
No igen, ezen módszer olcsóbb, mint egy Föld körüli pályán manõverezni, más ûreszközt megtámadni képes szerkezet, de... Csakhát Kína ezt egyre inkább megjátszhatja, egyre inkább magasról tehet a nemzetközi véleményre. Szerintem.
Jobb ma egymûhold mint holnap egy város.........
← ElőzőOldal 3 / 3