Tomcat#3
Persze most fosnak Washingtonban, mert ha Peking képes kiiktatni GPS műholdakat, akkor az amerikai haderő iszonyatosan nehéz helyzetbe kerülhet. Lévén hogy igen komoly mértékben ezen technológiára alapoznak a fegyverrendszereik.
Ez szerintem amolyan jelzés, +1 indok Washingtonnak, miért is nem kéne távoltartania magát Tajvan környékétől.
Az űrfegyverkezés nyílvánvalóan egy megállíthatatlan dolog (márcsak Washington miatt is), - legalábbis az anti-műhold témában garantáltan - így ha már ilyen irányt vett a dolog, akkor nekem speciel messze szimpatikusabb az amcsi megközelítés. Blokkolják átmenetileg a műholdat, vagy ha katonai akár iktassák ki véglegesen, de ők legalább nem tervezik apró kis darabokra lőni, nem kis mennyíséű törmeléket csapva az így sem éppen üres pályákra.
No igen, ezen módszer olcsóbb, mint egy Föld körüli pályán manőverezni, más űreszközt megtámadni képes szerkezet, de... Csakhát Kína ezt egyre inkább megjátszhatja, egyre inkább magasról tehet a nemzetközi véleményre. Szerintem.