Felvásárolná az AMD az ATI-t?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Kérem gondolkodjon el.
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Láttam már ilyen sokszázalékos hiperszuper teszteket, és nem megbízhatóak, mert végülis kiderült, hogy mégsem annyi az az annyi. Inteles cuccokkal kapcsolatos eredményeket akkor hiszem el, ha majd felmegyek egy magyar fórumra, ahol olyanok vannak akiknek ilyen van, és õk mondják meg a frankót, elfogulatlanul.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
Ismerjük a PowerStripet, de itt a driverbõl, egyszerûbben megoldható a dolog. Ha ha úgy vesszük, mindegy, lényeg, hogy megoldható.
"Olyat is tud, hogy az LCD helyett õ méretezi át a képet"
Ha tud olyat is, hogy a TFT fizikai felbontásánál nagyobb képet méretezne át a fizikai felbontásra, az érdekelne. Hol lehet ezt megtalálni a beállításokban?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Kben a "costum resolution" vagy "refresh lock" tényleg egy nem nagy szám, akár nvidiá-ról akár ati-ról van szó. Ha éppen az "official" driver nem is támogatja akkor ott van pl a "PowerStrip" nevû program amivel képernyô terén sztem minden elképzelhetô gyúrást el tudsz végezni, de akár egyébb egyszerûbb vidkari beállításokat is.
btw AM2t,939et.... is teszteltek hónapokkal korábban és azok a tesztek mint utobb kiderült pontosak voltak. Inelnél mért ne lenne?
conroe
itt a 2.66os conroe wma ban 14% divxben 30%ot ver a huzott FXre. és ez nem az FX kaliberü EE...
Olyat is tud, hogy az LCD helyett õ méretezi át a képet (jobb minõségben). Vagy hagyja kicsin olyan monitornál, aminél nem lehet kikapcsolni a kisebb felbontás nagyítását.
Ha az árakkal kellene kalkulni, akkor azok a conroe árak 1db-ra leszámolva lesznek kétszer ekkorák csak forintban viszont az már megint nem az a kategória amit talán egy átlag játékos is kikölt. Mert azért egy 3200-os Venice vagy Pentium D805 felannyiba kerül és ezek elég jól teljesítenek már játéknál is. És még nem is tunningoltuk õket, viszont ezeket lehet. <#wink>#wink>
én pl legutóbbi haverom gépébe Nvidia6800LE vettem mert azt láttam jó választásnak árban/teljesítményben. És kész. Mégis jóbban húz a szivem az ATi-hoz de, ezért nem verem át a haverom.
De ezekszerint te nem így vagy ezzel.
Egyesek hozzászólásaitól meg kifekszem hogy a játékoknál fõként videokari kell és lényegtelen a proci. Megkell csak nézni egy-pár proci tesztet és utánna mesélje valaki hogy játékhoz jó celeronD a maga 10eFt-os kezdõárával. De még a 3Ghz-es is nagyon satnya.
Egyébként én örülök ennek a kijelentsének, mert az ATI és az AMD két olyan cég a maga kategóriájában, ami sosem volt éllovas de igyekeznek felfelé erõsen és kitartóan. És nekem tetszik az ilyeneknek a versenyszelleme és motiváltsága. Ezért inkább drukkolok a kicsiknek mint a nagyoknak. Remélem lesz még mit bemutasson a két kis cég a "nagyoknak". <#wink>#wink>
AF = Anisotropic Filtering, nagyvonalakban azt mondanám, hogy a textúrák minôségét javítja
AA = Anti Alising, A vektor vonalak töredezettségét javítja (gondolunk bele pl 640*480 milyen "töredezett" 1-1 3Ds modell)
SM(1,2,3,4) = Shader Model (3) vagy Pixel/Vertex Shader, ez a fények és az árnyékok intenzitását számolja a modellen minden pixelen a kamera állásától függôen, kb úgy kell elképzelni mindha egy grafit ceruzával rajzolnánk egy rajzot, majd megpróbáljuk minnél élethûbben kisatírozni hogy minnél jobb térhatása legyen, egyes helyeken több árnyékot hasznáunk vagyis vastagabb grafit felületet viszünk fel, de egyes helyeket fehéren hagyunk, azaz itt fény esik a felületre. A verziószám szerintem magától érthetôdik, minnég nagyobb annál újabb, élethûbb a technika.
Mindenki örülhet:
1. lesz biztos jó kis AMD+ATI összedolgozás
2. ez a konkurenciánál meg meggyorsítja a fejlõdést (spec. ennek jobban örülök)
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Hogy a magyar kiskeres mennyit tud keresni rajta azt a piac határozza meg. max ha az összes összefog ellenünk ami kizárt beindul az import bécsbõl.
anandtech, hexus, hothardware elég megbízható neked? Ezeket a nagymultú évek óta megbízható lapokat mind lefizette intel? amodj királylány.
Tessék felhasználói szintû eredmény szimplán levegõvel
conroe
Mennyi is nitrogénnel legdurvább rammal a legjobb FX? 20 Sec? Egy léggel "semmi" extrával nemrendelkezõ conroe megveri 60%al a legdurvább rammal/nitrogénes FXet? hehe
xtremen meg neten vannak eredmények nézegesd õket azonos órajelen 20-50%elõnye van a conroenak. Ahogy Fiery fogalmazott nagyon durva pl lebegõpontosban az 1misis itanium2n kívûl mindent agyonver.
És már normális ismert oldalak is letesztelték, mert amiket belinkeltek eddig nem ilyen oldalak voltak. És fõleg akkor hiszem el, ha magánszemélyek tesztelik (ugye intel általi lefizetés, amit simán ki lehet nézni belõlük, sõt várható is, kizárva).
hivatalos conroe árak
C2D E6700 2.67GHz / 1066MHz 4MB 23-Jul $530
C2D E6600 2.40GHz / 1066MHz 4MB 23-Jul $316
C2D E6400 2.13GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $224
C2D E6300 1.86GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $183
Sok helyen tesztelték már rangos HWoldalak és magánfelhasználók is az 1.86os $183os conroe csûnyán elveri a $400os X2-4400+
Nagyon dúrva áresés várható AMD részérõl vagy kutya se vesz tõle.
A párosításokról szintén megoszlanak a vélemények miszerint AMD+ATI és INTEL+Nvidia az elterjedt párosok. Van köztes is AMD+Nvidia. Személy szerint az atihoz az AMD-t tenném és az nvidiát az intelhez. A kompatibilitás fogalma értelmében itt látom a hardverrendszerek közötti legoptimálisabb barátságot és összhang alapú munkát.
Sokan viszont azzal érvelve teszik jobbá az általuk gondolt (és használt) adott vga-t,CPU-t, Hangkártyát hogy pl:
- az egyik többet tud mint a másik (funkcionalitás)
- Maga az eszköz technológiai felszereltsége kiképzése(pl. nem melegszik annyira)
- Drágább és ezért jobb
- Magasabb a verzió száma (ez ritka de elõfordul)
Na most az utasításkészlet alapú megkülönböztetésre térnék ki mint adott kategórián belül. Itt lett említve valami SM3. Elnézést de nemtudom miaz én sem tudhatok mindent. Lényege amit írni akarok hogy vigyázzunk az Utasításkészlet alapú megklönböztetéssel egy adott kategórián belül. pl adott eszköznek X-nevü utasításkészlete van ami Y-t tesz lehetõvé. Másik eszközön Z-t tud ami egy T-t tesz lehetõvé. Oka a technológia. És az X != Z.
köszönöm a figyelmet!
* az hogy jóval, rendesen az relatív mert nekem 5-10fps is soknak számít (próbálom 55-60 körül tartani), valakinek meg semmit nem jelent, sokszor van hogy észre sem veszik csak csodálkozva kérdik hogy most megint mit állítgatok, nekik teljesen megfelelt már így is.
mellesleg amd-nek elég jól megy az utóbbidõben szóval, lehet hogy van rá pénze
Az ati most nyereséges nagy cég és ami nyereséges irrelásian drága is álltalában....
És szerintem amd annyira nem áll jól, hogy vásárolgason!
Egyetem? LOL
http://news.yahoo.com/s/macworld/20060519/tc_macworld/intelati20060519;_ylt=As.Z3SoTBQJfV0cvMP8NCokxVrIF;_ylu=X3oDMTBjMHVqMTQ4BHNlYwN5bnN1YmNhdA--
Szal az Omega elött télleg le a kalappal, de csak azért mert a gyári drájvert én csak akkor próbálom telepíteni, ha éppen nincs más dolgom kb 2 napig.
És végül is csak azt kérdezném, hogy te mennyire találod elképzelhetõnek, hogy a Via-n kívül az AMD/Ati párosnak valami normálisnak számító csipszetet kiadjanak?
Intel csipszet alapból kilõve, N-vidia csipszet kilõve marad a VIA, Sis meg hasonló szutykok. Kösz abból nem kérek!;(
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Rendkívül érdekes konferenciát tartottak még tavaly szeptemberben Egyetemünkön a processzor architectúrák összehasonlításáról az intel és AMD jegyében. Semmi ellentmondás nem merült fel hogy melyik a jobb. Egy olyan ember tarotta az elõadást aki az AMD magyarország nemtudom kinek a fejesének a szóvivõje. Hozta magával a szakértõket meg egyéb. Bámulatos volt a kivetítés és a tudásszint beli különbséek megvilágítása prezentáció segítségével. Lényege az egésznek hogy az intel önmagában a lebegõpontos számításokra van specializálódva. Kétségtelen hogy 10 éve ebbõl a szemszögbõl az intel jött ki jobbra bár drágább volt az AMD-nél. kompenzáció tehát itt adott. Most hogy X2 meg dual core, meg olyan képességek hogy 80%-át nem használjuk ki (talán 1000 emberbõl 200). Ár/teljesítmény esetén igen nagy a gyakorlati vita. 3.8GHZ intel EE processzor drága. X2 4800+ szintén. De teljesítménybe 1 szint.
Celeront meg nem kell szidni annyira mint kb 2 éve ahogy én sem remekeltem azt a terméket. ugyanis az újabb Celeron D az eddigi rendkívül csak alacsony költségeket elbíró családok számára készült celeron processzorok gyengeségeit küszöbölték ki és 775-tokba fektették. 2.8 Ghz Celeron mégiscsak jobb egy olyan család számára akik pénzügyi helyzetüknnél fogva 1.5ghz-es vagy régebbi gépet használnak. Sempron vs Celeron teljesítmény háborúra csak annyit teszek hozzá, hogy AMD-nél ez ugyanaz az eset az olcsobb és nagyjából jó kategóriában. 1 szint. Árban meg döntse el az aki gondolkodóba esik melyiket is vegye és mennyit szán rá. Az hogy kedves IZB-nél olyan problémák merültek fel hogy a cerkákat lecserélték mert fagyott, ez nem a processzro hibája mert az már hamarabb jelent kezett volna, hanem tessék megkérdezni a windows vagy nemtudom milyen OR volt a gépen annak a rendszergazdáját. Egy processzor ha fagy akkor lehet nagyon fagy, hagy idõvel fagy. Ha azonnal és nagyon akkor hûtés,illesztés, mikroprogram hibák, logikai kapuk holtpontok, érintkezési hibáktól lehet. Ha office indult és akkor fagy akkor az inkább memória hiba is lehet. ha késõbb jön a gond akkor az windows vagy idõmértéktõl függõ hardver hiba.
Inkább Sempron mint prescott. Itt a hõre gondoltál tommygun sztem, mert teljesítménybe igen csak bombáz a prescott a sempronra nézve. Ebbe remélem egyetértünk.
Nekem megfelel az intel (tudom hogy drága de én áldozok annyit rá) de azért a komolyabb AMD-k is megkérik az árukat.
AMD+ATI olvadás nem egy rossz ötlet ha szeretik egymást és megfelelõen támogatják egymást. <#wave>#wave>
Köszönöm a figyelmet!
Az nforce-os csipszettekkel nagyszerûen megvagyok elégedve. régebben "nforce2"-m volt, most egy "nforce 4 ultra"-m van és maximálisan müxik. Még régebben VIA-m volt de nem is a sebessége, hanem inkább a kompatibilitás problémák voltak amit cserére kényszerítettek. Viszont eltudom képzelni, hogy ha együtt lesznek akkor ki fognak fejleszteni egy új saját csipsz@t@ ami szintén nagyszerûen fog funkcionálni. Gondolom ha egy cég lesznek akkor már nem lesz gond saját magukra optimizálni xD. <#love12>#love12>
http://www.sg.hu/cikkek/44957/regi_uj_uzemet_epit_az_amd
pontm, hogy ez az idõszak volt a nagy lehetõség, hogy összeszedjék a lóvét a saját "hardware" bõvítésükre. :) ha ezek beindulnak, többet olcsóbban tudnak gyártani, kicsit ismét lefaragnka az Intellel szembeni hátárnyból.
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
Másrészt én is az AMD-re szavazok, de valszeg N-force-os csipszetes alaplapot akarok venni a jövõben, pl a via fagyásaiból már elegem van.
Szal egy ilyen egybesülés, hosszútávon mindenképp a lehetõségek beszûkülését jelentené. Lesz egy Inteles/Nvidiás meg egy AMD/Ati vonal és kész.
Én ezt marhára nem szeretném.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs