Egyszerű játékok készítése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Email: [email protected]
Megadhatom itt???Vagy azér bünti jár😄???
Nem tom honnan lehet leszedni ingyen és teljesbe
Ha igen írja meg:[email protected]
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
páran a motort készítik, mások a grafikát, megint mások a hangot, stb..
egymagadban nekiülni 3d-s programot írni, fõleg h nem nagyon tudsz programozni, esélytelen.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
ja, és ha rajzolni akarsz, inkább a Borland C, mint a Visual C; a microsoft-os C-bõl egy kalap sz*rt csináltak, alap parancsook vannak belõle kihagyva, rengeteg dolgot meg átírtak.
a Borland C meg majdnem ugyanaz, mint a Borland Pascal (grafikai parancsok ugyanazok)
ha netán tévedek,akkor megvan a mailcímem...
a dark basic szerintem is jó, ismerõs szórakozott vele és elég jókat ki lehet hozni vele.. én mondjuk a 3d studionál akadnék el inkább.😊
-Egyszerû nyelv
-Sprite kezelés
-DX 9.0c-s 3d motor
-Shaderek használatának lehetõsége
-X és 3DS modellek támogatása
-BSP pályák kezelése
-FTP parancsok
-Memblockok használatának lehetõsége
-Nemsokára kijön hozzá egy Dark Physics nevû kiegészító, amivel az Ageia Physx fizikai motort lehet Dark Basic Proban használni.
Meg még tud egy csomó más dolgot.
Így néz ki egy olyan progi kódja, ami csinál egy matrixot, és fps-es noclip-es irányítással lehet mászkálni(tulajdonképpen repülni):
make matrix 1,10,10,100,100
do
x=x+mousemovey()
y=y+mousemovex()
rotate camera x,y,0
if inkey$()="w" then move camera 1
if inkey$()="s" then move camera -1
loop
szóval mit ajánlatok,hogy tanuljam meg a c-t.
van egy két dolog a www.doksi.hu -n
szerintem...
Kezdésnek mindenképpen Dev-cpp-t ajánlom én is. Online doksik is vannak bõven C-re, bõven akad olyan is ami a 0-ról kezdi, bár nem egészen tudom, hogy egy totál kezdõ hogyan tud ebbõl profitálni...
én paszkálban megírtam a világ legidegesítõbb programját, és még van pár saját szerzemény, többek között format c:, újrainditó, lefagyasztó, ablakbezáró, stb...
akkor hogy is kezdjem,elõször is kell egy progi,amivel progrtamozok.azt sem tudom honnan szedjem le és melyik a jó?2.kellene egy jó tananyag.a többi már rajtam múllik.nálam nem csak a játékkészítés lebeg a szemem elõtt,hanem megszeretnék tanulni programozni.ilyen egyszerû.eddig nincs nagy tudásom kiírja a nevemet szintû.(a tényleg max visual basicben egy számológép össszerakása,a vb nem ajánlom senkinek...)
egy nyelvet (sok másik után) meglehet tanulni két hét alatt, két hónap alatt meg a sajátosságait is ki tudod használni.
.Net et nem támogatom igazán.. a májkroszoft java másolata..
hi
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
aki pascalban nem tud semmit, akkor az mivel programozzon? az direkt egy tanító programnyelv, az alapokat azzal lehet a legjobban elsajátítani.
szerintem...
midnenesetre én delphiben csináltam anno félkarú rabló szimulátort.😊 de itt abba is hagytam.😊
Egyébkéntmeg érdemes körülnézni a sourceforge.net-en meg a freshmeat.net-en. Már aki kanyít a programozáshoz. rengeteg érdekes ötlet és félkész dolog van fenn, amik szabadon felhasználhatók...
mellesleg játékkészítés elõtt rengeteg alap dolgot kell megtanulni
amúgy létezik játékkészítésrõl könyv, szobatársamnak van (pontos címet nem tudok, ha érdekel majd megkérdezem tõle); ill nálunk az egyetemen létezik olyan tantárgy, h "Játékfejlesztés .NET" környezetben
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
P4 2,6 GHz | 768 DDR2 ram | LeadTek 6800 Ultra 256 DRR3
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)