124
Oldalnézetes játékok készítése egyszerűen
-
GCsab #84 Letöltöttem ezt az FPS Creator nevű programot és nekem naon bejön! Naon egyszerű kezelni, nem kell programozni stb... Szinte olyan mint 1 játékban 1 pályatervezés! Csak az a baj vele hogy a DEMO-ban nem lehet minden cuccot csinálni és 30 nap a "szavatossága"! -
krisiakiri #83 szórakozás -
krisiakiri #82 -
dani4 #81 Valaki tudja honnan lehet letölteni a Game Factory magyar verzióját?
-
#80 aha... szal akkor nincs... -
#79 mmm.... ?? -
#78 game maker 6-hoz tudna vki adni egy magyarítást?
én csak kézikönyvet találtam, de az nekem nem jó:(
ha bárki tud bármit plz szóljon!
előre is thx -
#77 Szia! Egy kereső használatával (most a google.com-al) kb 45 másodperc alatt találtam rá ITT. Te meg ide írsz a fórumba. Viszont egy tökéletes alanya vagy a legújabb "kutatásomnak". Miért vannak olyan emberek (ezrével) akik gondolkodás nélkül kérdeznek össze vissza mindent, mielőtt használnának valamilyen keresőprogramot és minimális agytekervényt, hogy percek alatt megtalálják a kérdésükre a választ vagy problémájukra a megoldást? Bocsi az OFF-ért, előre is köszi a választ! Üdv, P -
Zebrapinty #76 Helló, mindenki!
Tudja valaki, honnan tölthetem le a RPG Maker 95-öt?
Köszi. -
#75 Hello! Valaki foglalkozik még a GameMakerrel? Egy játékot készítek és kell a segítség. -
#74 Nekem megadhatnád :D
Email: [email protected] -
#73 Leszeded a 6.1-est és keresel hozzá regisztrációs kódot!!!
Megadhatom itt???Vagy azér bünti jár:D??? -
#72 A mulimedia fusionba úgy lehet csinálni játékot mint pl.: a gamemaker-ben
jobb mint a gamemaker? -
#71 Amúgy a GameMaker nincs + valakinek full-ba. Jó lehet.
Nem tom honnan lehet leszedni ingyen és teljesbe -
#70 fps creator -
#69 hello! Tud valaki valami jó játékkészítőt? De nem a GameMaker
Ha igen írja meg:[email protected] -
#68 adsz kiindulópontokat is a prog.hu-n kívül?gondolom,hol van az a jó könyv,ami szépenmagyaráz magyarul? ha nincs neked "raktáron" akkor keresek.köszi a segítséget. -
#67 Személy szerint tényleg azt ajánlom, hogy kezd Turbo Pascal-al. Rengeteg infó van hozzá és viszonylag egyszerű nyelv. Szintén rengeteg magyar nyelvű könyvet lehet hozzá kapni, amik igen jól magyaráznak. Van kezdő szinten és haladó szinten is. Mondom, ha sokat foglalkozol vele és van hozzá érzéked, akkor 1-2 hónap alatt elég szépen meg lehet tanulni. Ezután belevetheted magad a komolyabb dolgokba, mint pl 3D a pascalban. Ehhez a prog.hu-n rengeteg leírás van, komplett példaprogramokkal, forráskóddal stb. Pl kocka forgatása a térben, DOOM vagy Wolfenstein3D szintű mászkálós 3D-s FPS világ készítése, mozgás, ütközések, textúrázás, stb. Persze külföldi fórumokon, portálokon még ezer és ezer leírás és példa van hozzá. Ezt még azért célszerű Pascal-ban megérteni, mert nem mondom, hogy könnyű, de viszonylag egyszerű és mivel a 3D egész algoritmusát neked kell megírni és megérteni a néha elég bonyolult képleteket, így később már bőven van mire építeni. Ezután a Visual Basic, Delphi, C, nyelvek elsajátítása jóval könnyebb, majd jöhet DirectX és OpenGL. Így már lesz fogalmad arról, hogy hogyan működik a 3D, hogyan működik egy program és bele tudsz csapni a lecsóba. Szóval ha ez az alap megvan (pl: Pascal > 3D > Komolyabb nyelv > később ehhez a nyelvhez opengl vagy directx), akkor már csak a kreativitás és a ráfordított idő szab határt... -
#66 ja,ezt tudom.de valahol el kell kezdeni nem? -
praksi #65 ezért van egy komolyabb játéknál munkamegosztás :-)
páran a motort készítik, mások a grafikát, megint mások a hangot, stb..
egymagadban nekiülni 3d-s programot írni, főleg h nem nagyon tudsz programozni, esélytelen. -
#64 a prog.hu-t én is nagyon ajánlom.. szerintem minden kezdő (vagy nem kezdő) programozó ott választ taláhat kérdéseire... tényleg, bármit kérdezel, bármilyen szinten, biztos valaki segíteni fog és tud... -
#63 Egyik sem könnyebb. Mindkettőt lehet úgy tudni, hogy hozzájuk tudsz szagolni, de mindkettőnél fennáll az, hogy ha valami komolyat akarsz alkotni, akkor rohadtul kell érteni a progi minden részéhez és funkciójához (programnyelv esetében a parancsokhoz és a lehetőségekhez). Modellezésnél hozzájön még egy olyan dolog, hogy elég komoly grafikai tudásodnak kell hogy legyen, ugyanis a modellekre meg kell tudnod rajzolni pl Photoshopban a textúrákat vagy valós fotókról összehozni, stb. Az igazi szakemberek egyébként, akiket pl a komoly cégek alkalmaznak játékfejlesztésnél, mind a kettőhöz sőt gyakran mégtöbb dologhoz értenek. Ugyanis a programozónak szintén ismernie kell a modellezés részleteit mivel tudnia kell hogyan épül fel a modell, hogyan tud ahhoz programot írni, hogyan jelenítse meg azt egy 3D világban stb. Ugyanez fordítva. A modellernek tudnia kell, hogy milyen modellt kell készíteni az adott kódhoz. Persze ez így annyira nem fontos, mert a programozóval lehet konzultálni, de visszafelé amit előtte említettem az szükséges. Ezek után skatujázzák be az egyes embereket egy team-ben a hozzáértés szempontjából, hogy végül a project egyes részeire ki álljon rá. A 3D studiot ugyanúgy mint a program nyelveket elég szép szinten lehet kezelni 2-3 hónap alatt tutorialok és könyvek alapján, ha napi 5-8 órát foglalkozol vele. -
#62 A 3d az lófasz... Kis pöcsöléssel bármit megtudsz csinálni... Játékhoz meg nem highpoly modellek kellenek meg ilyenek, szal nem kell maxba profi render képeket készítened.. A baj ott kezdődik ha nem tudod, hogy mi kell egy játéknak, és akkor nem tudod belepakolni az adott cuccot... :D Én modellezek valamit game-hez le is textúrázom meg minden, de ott ki is fújtam.. Lusta vagyok a scriptekhez meg minden extra cuccnak amit még rá kell pakolgatni... Ja igen animálni még nem tudok, lassan meg kell tanulni azt is.... -
#61 Én most próbálok készíteni játékot game makerban!!!
És hát elég nehéz ezzel is!!! -
#60 szerinted melyik a könnyebb,összerakni a pályát és az embereket,vagy megtanulni programozni?mert igazából amint mondtam engem több dolog érdekel...pl.a 3dstudio max.mondjuk szeretnék mocikat lemodellezni kép alapján meg ilyenek.igazából sok mindent szeretnék,de egy valamit profijul,a többire akkor xarnák :D -
#59 Kit érdekel a fórum felépítés ember :) Ott fognak segíteni, mert ott olyanok vannak akik értenek hozzá. Itt aztán írhatod majd a jobbnál jobb prog kérdéseket, de kutya se fog válaszolni max évente egyszer. A tartalmat kell nézni nem a design-t :D na ha már itt tartunk.. a legtöbb kezdő ebbe a hibába esik bele. Elkezd ilyen meg olyan design-t gyártani egy-egy proginak, holott az igazi engine-t még el se kezdte. Na ez nagyon rossz megközelítés. Először a program kell konzol felülettel esetleg minimális graf felülettel és a végére kell hagyni a külsőt. Természetesen attól függ miről beszélünk, de ez 99%-ban így van. -
#58 ok,köszi a segítséget mindkettőtöknek.a prog.hu fórumát nem csípem.valójában csak sgn vagyok :D ez a legjobb fórum felépítésileg szerintem... na ez már más téma,nagyon eltértünk az egyszerű játék készítésétől... -
praksi #57 ha már könyv meg C, akkor "A C programozási nyelv" címűt sztem messze kerüld el (Kerninghan-Ritchie féle); én abból tanultam, nagyon elméleti szinten magyaráz mindent, gyakorlati példák szinte alig vannak benne.
ja, és ha rajzolni akarsz, inkább a Borland C, mint a Visual C; a microsoft-os C-ből egy kalap sz*rt csináltak, alap parancsook vannak belőle kihagyva, rengeteg dolgot meg átírtak.
a Borland C meg majdnem ugyanaz, mint a Borland Pascal (grafikai parancsok ugyanazok) -
#56 Ne problémázz annyit :) Van sok-sok C könyv magyarul. Elmész egy könyvesboltba és nézz ki egyet-kettőt. Azt már csak te is látod, hogy melyik magyaráz érthető szinten és melyik haladón... Ennyi. Azokból meg lehet tanulni. Ha elakadsz, akkor ezer portál van, ahol millió és millió forráskód, példaprogram és egyéb áll a rendelkezésedre pl: Planet Source Code Ha kérdésed van, akkor pedig ellátogatsz a magyar programozás fórumra: Prog.hu, ahol bármit kérdezhetsz és segítenek. Persze azért olvasd el a témákat, hátha felvetette már más is a kérdést. -
#55 nekem kéne egy olyan emberke aki "fogja a kezem" hogy eltudjak indulni a megtanulás felé,hogy merre haladjak és mit tanuljak,hogy tanuljam ilyenek... csak nemt udom ki válalná ezt.szerintem senki ebben a rohadó világban :'(
ha netán tévedek,akkor megvan a mailcímem... -
#54 szerintem alap c könyvekből meg lehet tanulni.. a hello world-től kell kezdeni, az a lényeg.. ha php-ben már tudsz valamit, akkor végülis lehet mondani, hogy alapismeretek vannak..
a dark basic szerintem is jó, ismerős szórakozott vele és elég jókat ki lehet hozni vele.. én mondjuk a 3d studionál akadnék el inkább.:) -
Dodo55 #53 Ha valaki egyből játékokat akar csinálni, akkor a Dark Basic-et ajánlom. A nyelve nagyon egyszerű, és nagyon hamar el lehet vele addig jutni, hogy játékot tudsz csinálni. Ez a c(++)-ről és a pascalról nem mondható el, mert azokban először meg tanulni az alap grafikai dologokat, pascalban nem lehet 3d-t csinálni, c(++)-ben meg elég nehéz 3d-t írni, ha nem ismered eléggé, és nincs elég gyakorlatod. Meg elég nagy matematikai tudás kell c(++)-ben való 3d programozáshoz. Igaz léteznek kész 3d enginek c++ alá, de azoknak a használatát is meg kell tanulni külön. Dark Basicben viszont nagyon egyszerűen lehet 3d-ben programozni, és a könnyűségével ellentétben elég nagy tudású a Dark Basic. A Dark Basic Pronak DX 9.0c alapú 3d engineje van, tehát elég szép dologkat lehet vele csinálni. Pár szó a Dark Basic Pro tudásáról:
-Egyszerű nyelv
-Sprite kezelés
-DX 9.0c-s 3d motor
-Shaderek használatának lehetősége
-X és 3DS modellek támogatása
-BSP pályák kezelése
-FTP parancsok
-Memblockok használatának lehetősége
-Nemsokára kijön hozzá egy Dark Physics nevű kiegészító, amivel az Ageia Physx fizikai motort lehet Dark Basic Proban használni.
Meg még tud egy csomó más dolgot.
Így néz ki egy olyan progi kódja, ami csinál egy matrixot, és fps-es noclip-es irányítással lehet mászkálni(tulajdonképpen repülni):
make matrix 1,10,10,100,100
do
x=x+mousemovey()
y=y+mousemovex()
rotate camera x,y,0
if inkey$()="w" then move camera 1
if inkey$()="s" then move camera -1
loop -
#52 ja,legtöbben ezt ajánlják.de én csak a c-t,emg a phpt látom a szemem előtt.utánna majd nem csodálkozok ha belebukok.
szóval mit ajánlatok,hogy tanuljam meg a c-t.
van egy két dolog a www.doksi.hu -n -
#51 de ha az ember már megtanul alamilyen szinten progrmozni, akkor az már majdhogynem részletkérdés , milyen nyelven csinája azt szerintem. szal nem az a fő probléma, hogy az ember milyen utasításokat használ, hanem az, hogy egy problémát hogyan old meg. ez pedig általában független a nyelvtől. És ha apascalt nem is használod majd a c után, attól még abban tanultál, és mivel az sokkal könnyebb a c-nél, jobb arra a tudásra építeni, mint egyből belevetni magad a c-be..
szerintem... -
#50 van már egy kis alaptudásom,és ha megtanulok egy nyelvet,akkor már komolyabbat,mert ha megtanulom a pascalt,utánna meg a c-t a pascalt nem fogom többet alaklmazni sz.tem... -
#49 flash -
#48 A Dev-cpp nekem nagy kedvencem, kissebb projectekhez ideális. Visual Studioval könnyen ágyúval verébre helyzetbe juthat az ember :)
Kezdésnek mindenképpen Dev-cpp-t ajánlom én is. Online doksik is vannak bőven C-re, bőven akad olyan is ami a 0-ról kezdi, bár nem egészen tudom, hogy egy totál kezdő hogyan tud ebből profitálni... -
Dodo55 #47 Hoppá, ezzel megelőztél. -
Dodo55 #46 Amúgy aki játékot akar csinálni, annak ajánlom ezt az oldalt: jatekfejlesztes.hu Ott van sok tutorial, meg minden. -
#45 Tévedtem. Ez jól hangzik :)