124
Oldalnézetes játékok készítése egyszerűen
  • Dodo55
    De, C-hez és C++(például Dev-C++)-hoz is vannak ingyenes compilerek, sőt a Microsoft Visual C++ 2005 Express Edition is ingyenes!
  • alert
    Nem biztos, hogy a C-vel kezdeném. Az elég kemény matematikai nyelv. Sok olyan operátor van benne, amit nem könnyű megérteni, ha nem ismered az alapokat más nyelvből. Kezd pascallal azt ajánlom. Ehhez rengeteg magyar könyvet lehet megvásárolni minden nagyobb könyvesboltban. Egyébként C-hez is van rengeteg magyar könyv. Ezek közül egyik sem ingyenes illetve a pascalnak van ingyenes fordító (compiler) progija. Magát a kódot pedig megírhatod egyszerű jegyzettömbben. Ugyanez vonatkozik C-re vagy C++-ra, de ahhoz ha jól tudom nincs ingyenes compiler sőt elég drága...
  • Saddalim #42
    ugyammá'
    én paszkálban megírtam a világ legidegesítőbb programját, és még van pár saját szerzemény, többek között format c:, újrainditó, lefagyasztó, ablakbezáró, stb...
  • Palinko
    jó mostmár tudom a 32es commentből,hogy a c nyelvet akarom megtanulni.de mégis hogy kezdjek hozzá.merre keresgéljek.www.doksi.hu itt van anyag,csak nem tudom,hogy az mennyire használható...szóval azért kérdem a véleményket a haladóktóól (tőletek).

akkor hogy is kezdjem,először is kell egy progi,amivel progrtamozok.azt sem tudom honnan szedjem le és melyik a jó?2.kellene egy jó tananyag.a többi már rajtam múllik.nálam nem csak a játékkészítés lebeg a szemem előtt,hanem megszeretnék tanulni programozni.ilyen egyszerű.eddig nincs nagy tudásom kiírja a nevemet szintű.(a tényleg max visual basicben egy számológép össszerakása,a vb nem ajánlom senkinek...)
  • alert
    Hogyne lennének könyvek és leírások? Rengeteg tutorial, fórum és példa valamint könyv van, természetesen angol nyleven. Magyarul ne is keress sajnos nem fordítják őket igény hiányában. Egy visual basic-et meg lehet tanulni 1-2 hónap alatt elég jó szinten, majd nekieshetsz a directx-es résznek például. Na az már nagyobb falat, de ehhez rengeteg könyv van. Többek közt olyan is hogy: Visual Basic DirectX8 for teens azaz a nulláról magyarázza. Ezer ilyen és hasonló leírás van. Ha komolyabb dolgot akarsz, akkor pedig valóban C vagy C++. Azt viszont sokáig kell tanulni és gyakorolni...
  • alert
    Az inkább a saját képességeid gyengeségének tudható be. Ha valakit érdekel, meg lehet tanulni. Én pl 1-2 hónap alatt megtanultam meg évekkel ezelőtt, amikor szükségem volt rá, pedig én aztán nem gamelek, nem ülök a gép előtt órákat. Kivéve mostanában, mert most egy nagyobb projecten dolgozom. A sima Basic pedig nevetségesen egyszerű. Minden informatikai alapismeretek könyv azzal kezdi... ha azt nem tudtad megérteni, akkor enyhén szólva nincsenek logikai adottságaid. De ez is megesik.
  • vaaa
    nem jelent semmit. programozni magadnak kell megtanulni, hiába van tanóra, az nagyon kevés dologra elég.

egy nyelvet (sok másik után) meglehet tanulni két hét alatt, két hónap alatt meg a sajátosságait is ki tudod használni.
    .Net et nem támogatom igazán.. a májkroszoft java másolata..
  • takraj
    Hajjaj.... http://www.jatekfejlesztes.hu
  • totya24
    Na igen... a dolgok ott kezdődnek, hogy ha valaki programozni akar, akkor el kell gondolkodni, hogy is kell megoldani egy-egy problémát.. És pl egy tetris is tud néha elgondolkodtató lenni.:)
  • praksi
    ja, még valami. Miért egyből RPG-t akartok készíteni? Kezdetnek nem elég olyan klasszikus játék, mint pl. Kukac, Malom, Tetris, stb... ?
  • praksi
    mert melyik programnyelv nem a kockáknak való?
    aki pascalban nem tud semmit, akkor az mivel programozzon? az direkt egy tanító programnyelv, az alapokat azzal lehet a legjobban elsajátítani.
  • totya24
    hát ha valaki belekezd programozási tudás nélkül játékfejlesztésbe , bármilyen priogramnyelven, az szerintem az elején elakad. Szal nem véletlenül lettek kitalálva szerintem ezek a játékszerkesztő programok... Kár lenne egy kezdőnek heteket el***ni egy alap motor megírásával, mikor pár kattintással megoldható a dolog..és úgysem olyan hatalmas projectek ezek, hogy tétje lenne a dolognak:)
    szerintem...
    midnenesetre én delphiben csináltam anno félkarú rabló szimulátort.:) de itt abba is hagytam.:)
    Egyébkéntmeg érdemes körülnézni a sourceforge.net-en meg a freshmeat.net-en. Már aki kanyít a programozáshoz. rengeteg érdekes ötlet és félkész dolog van fenn, amik szabadon felhasználhatók...
  • praksi
    először célszerű inkább a C nyelvet megtanulni, mert nem fogod érteni a C++ dolgait. hidd el nekem, tanultam mindkét nyelvet.
    mellesleg játékkészítés előtt rengeteg alap dolgot kell megtanulni

amúgy létezik játékkészítésről könyv, szobatársamnak van (pontos címet nem tudok, ha érdekel majd megkérdezem tőle); ill nálunk az egyetemen létezik olyan tantárgy, h "Játékfejlesztés .NET" környezetben
  • Palinko
    ez lehetséges?
  • Kandurex
    Basic? Mintha azért az valamivel egyszerűbb lenne...
  • UltimateGamR
    C++ , Basic , Pascal csak a kockafejű embereknek való , egyszerű otthoni embernek évekig tartana elmagyarázni valamit , én is 2 évig tanultam ( heti 4 óra ) programozni de az év világon semmit sem tudtam megcsinálni és most se tudok.
  • SZilaJMaGGoT
    A max az már nem számít tudásnak... Mára már mindenki maxozik... :D A progzás nekem magas.. Egyébként az fps creator nem rossz cucc(bár nekem az se nagyon ment, de nem is sokat időztem vele, max vagy 15 percet) mert jókat lehet vele, és ha sok modellt kicserélsz, akkor annyira nem látszik az, hogy hogyan készült.. Egyébként nemtom mért baj az hogyha egy fejlesztő egy már meglévő engine-t használ.. Persze nem ilyen instant dolgokra gondolok...
  • xy21
    A legjobb szerintem a Game maker!!!
    Igaz nehéz de jókat lehet csinálni!!!
  • Palinko
    aha a c++ emígy is érdekel.valami adatok hozzá? most jön egy na1v kérdés... hol lehet leszedni az a progit,amivel lehet c++ban írni.könyvet meg majd keresek (ünk) hozzá.3dstudio maxról van könyvem igaz régi...
  • Mr Csé
    c++ ogre 3d :)
  • Shadow_THH
    Flash

nyertem
  • KILLER2
    Most akkor a kedves ide írok figyelmébe ajánlanám a topic címét. Én az egyszerű játékok alatt nem 3ds modelleket kezelő játékmotorok írását értettem.
  • Lacc
    Igen? Hát technikaliag, esetleg :D
  • vaaa
    szerintem ayon kívül is van játékfejlesztő topik :)
    3d studióban megtervezed a modelleket, textúrázod, cbenírsz egy játékmotort, ami kezeli a 3d-s modelleket. ezzek a komolyabb részén túl is vagy..
  • KILLER2
    Akkor asszem, hogy megmaradok a jó öreg RPG makernél. Amúgy szintem az RPG maker kifejezetten jó, mert az is tud vele játékot készíteni aki semit sem ért hozzá. Szerintem kifejezetten jó játékokat lehet vele csinálni.
  • xy21
    Én már töltöm a Games Factory-t mer jókat olvastam róla!!!
    Meg majd a Klick N Play-t is töltöm.
    Jó játékokat csinálnék!!!
  • Saddalim #17
    nekem is van(volt) egy ilyen témám, ami kb erről szól csak nem ez a neve...
    egyesüljünk? :P http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1121104960
  • Nuki
    Szerintem is, ha RPG-t szeretnél csinálni, igaz kicsit fapados megoldás, de akkor az RPG-Makert ajánlanám.
    Ha ismered az Amnéziát pl pont ojant lehet csinálni, elég instant, magyarosítás is van hozzá, de a nélkül is lehet jót csinálni... Ja Pyx kapitány is azzal lett csinálva ^^
  • vaaa
    de vannak könyvek, persze csak angolul.
    a nyelv egyértelműen c++
    java-t felejtsd el ha teljesítményt akarsz
    pascalnak nem jó a támogatottsága, delphi kicsit bugos, és lassabb a kódja mint a c nek..
  • Halfer
    a témanyitó egyszerű játékokról beszélt és olyan szeretne készíteni ha jól tudom, ahhoz meg ezeket tudtam ajánlani. igazán jó játékokat lehet készíteni vele, amin egyáltalán nem látszik semmiféle nyoma a programnak, szinte rá sem lehet mondani, hogy azzal készült. meg mi az a "mutáns" kifejezés?! láttál te multimedia fusionnal készült 3d-s játékot? de oké, bizonyára nagyobb élmény is ha te írod meg ... ahhoz meg sok sikert ha te vagy annyira jó
  • ngcsnet
    akkor mit tudsz? ötletet adni? azt bárki tud :DD
  • Palinko
    szerintem az a legnagyobb gond,hogy nincsenek könyvek,amit mindent részletesen elmagyaráznak,és érthetően.kül melyik az a nyelv amiben írják a játékokat.tippem c...
  • Lacc
    Akkor az milyen szint amikor az ember tényleg leül és lekódol egy szerencsétlen játékot? :D Én sosem tudnám igazán az én munkámnak tekinteni egy ilyen game-maker program összedobott mutánst.
    Az az igazi, ha te írod meg töviről hegyire (na jó nem szó szerint kell venni lásd. az api-k használata :) ).
  • alert
    Ez 3 volt :DDD egyébként az általad felsorolt nyelveken is lehet tökéletes 3D-s vagy 2D-s játékokat írni, az már más kérdés, hogy valóban nem célszerű. Azonban azt meg kell hagyni, hogy viszonylag egyszerű bennük 2D-s játékokat készíteni pl VB-ben. Ugyanakkor egyszerű 3D-set pascalban, persze Wolfenstein 3D szintűeket :) Viszont ahogy a topic nyitója is, aki semmilyen programozási ismerettel nem rendelkezik, az nem tudom hogy akar játékot fejleszteni. A gagyibb 2D-s játékok is a haladó kategóriába tartoznak minimum!!! minden programnyelven. Az rpg maker-el és egyebekkel lehet játszadozni, de azt nem te készíted és nem valósíthatsz meg benne sok egyéni ötletet, rengeteg minden kötött. #9-ben ajánlott progikkal viszont érdemes próbálkozni kezdőknek és prog-hoz nem értőknek. Ezt kiegészíteném a 3D-s lövöldözés kedvelőinek: FPS Creator
  • Halfer
    ajánlom ezeket:
    kezdőknek: Klick and Play
    haladóknak: Games Factory
    haladóbbaknak: Multimedia Fusion
  • SZilaJMaGGoT
    Én mindig is stickman lövöldözőset csinálnék... :D De nem vágom a progt szal szarok rá... Én inkáb modellezgetek ami ide nem kell... :D
  • Palinko
    engem is érdekel a téma. miben érdemes játékot készíteni? én eddig 2-őt tudok,amiben nem: visual basic,pascal,turbo c meg ilyenek...
  • Shadow_THH
    az oldalnézetes mászkálós platform :D

egyébként [URL=http://sprites.fireball20xl.com/NSA/Sheets/sax2.png]spriteok #1-nek[/URL]
  • akyyy
    rpg maker
  • Shadow_THH
    hogy akarsz játékot csinálni ha az égvilágon semmiben nem tudsz programozni?..

egyébként segítek szívesen ha valami értelmesebb project van