246
Vajon ők a világ urai?
-
#46 kaki makira? -
Shadow_THH #45 de nincs mer kötsöeg vaty :c elköltöd mindet bélsárral jól átitatott finomságokra -
#44 most őszintén honnan lenne annyi pénzük? és ha lenne nekem milliárdom biztos nem titkos segfejekre költöm -
#43 http://illuminatus.atw.hu/
Szabadkőműves volt -e Kossuth Lajos?
Kossuth hazafi volt, nemzetét szolgálta 1848-49-ben. Csak emigránsként, amerikai útja során lett szabadkőműves. 1852. február 19-én Cincinattiban vették fel a 133-as számú páholyba. Másnap, február 20-án már megkapta a segéd-, és nyomban utána a mester fokozatot is, majd egy hétre rá tiszleletbeli taggá emelték. Február 28-án az indianapolisi Centre Loge (Központi Páholy) fogadta ünnepélyesen. Május 3-án Bostonban, a Massachusetts-i Nagypáholy ünnepelte Kossuthot, mint egy nép szabadságának védelmezőjét és apostolát, aki elnyomott hazája függetlenségi harcának hőse. A páholy vezetője úgy üdvözölte, mint egy számkivetett idegent, aki most ismét barátokra és otthonra talált. Válaszában Kossuth hangsúlyozta, hogy amióta szabadkőműves lett, méginkább átérzi hazájával szembeni kötelezettségeit.
Az olasz carbonarik a francia Grand Orient irányzathoz tartoztak, vezetőjük, Giuseppe Mazzini pedig egyben magasrangú illuminátus is volt. (Számos kutató szerint ő volt Adam Weishaupt utóda az illuminátus rend élén.) Kossuth olaszországi emigrációja idején csatlakozott Mazzinihez, s vele együtt a magyar emigránsok többsége is. Számos magyar harcolt a 33-as fokozatú Grand Orient szabadkőműves carbonari vezér, Garibaldi tábornok hadseregében is.
A Grand Orient szemben állt a katolikus egyházzal, a dinasztikus államformával, így ellenségének tekintette a katolikus dunai monarchiát és a Habsburg-dinasztiát. Ez az állam egyszerre volt dinasztikus és katolikus.
A carbonarik pedig még megszállóknak is tekintették az osztrákokat, akik Észak-Olaszországot uralmuk alatt tartva akadályozták az olasz egység létrejöttét. Grand Orient irányzatú szabadkőművesek számára tehát a magyar szabadságharc az ő 1848-as nagy forradalmi megmozdulásaiknak az utolsó hősies - vereségében is dicsőséges - fejezetét jelentette. Ezért fejezték ki együttérzésüket és őszinte tiszteletüket a magyarok, és vezetőjük Kossuth iránt, noha ő akkor még nem tanozott hozzájuk.
Ugyanakkor egyre több a bizonyítéka annak, hogy a nemzetközi pénzkartell bécsi részlege, konkrétabban a Rothschild tulajdonban lévő Osztrák Nemzeti Bank robbantotta ki a fegyveres konfliktust a bécsi udvar és a magyar kormány között, amely független közpénzrendszert, valamint nemzeti valutát követelt. Ha igaz, hogy a pénzkartell áll a Grand Orient mögött, akkor ez feloldhatatlan ellentmondásnak látszik. A mélyebb elemzés azonban feloldja ezt az ellentmondást. A pénzkartell legfőbb ellenfelének az abszolutizmus rendszerét és az erős dinasztikus, illetve nemzetállamokat tekinti. Ezért a szervezett pénzhatalom kezdettől fogva igyekezett a Grand Orient szabadkőművességet a dinasztikus, abszolutista rendszerek eltávolítására felhasználni. Ennek az egész Európát érintő átrendeződésnek az eszmei és politikai eszközei voltak a felvilágosodás, a humanizmus, a modernizáció, a társadalmi haladás, a "szabadság, egyenlőség, testvériség", a forradalom, a szocializmus, a kommunizmus, a világszabadság nevében indított szellemi és politikai mozgalmak. A "nagytakarítást" azonban mindig a fegyverek, az egyre gyakrabban ismétlődő háborúk végezték el.
Ugyancsak az útban lévő államok "eltakarítását" szolgálta a hatalmi egyensúly politikája is, vagyis amikor a Hálózat az egyik államot a másikkal tartotta sakkban. Erre rászorult, hiszen a nemzetközi pénzkartellnek saját fegyveres ereje nem volt, céljai elérésére - pénzügyi manipulációkkal és rejtett hálózata segítségével - mindig más államok uralkodóit, vezetőit és azok hadseregét kellett felhasználnia.
Így pl. a pénzkartell - jelentős pénzösszeg megajánlásával - az egyik kezdeményezője volt az orosz cár beavatkozásának a magyar szabadságharc leverésébe, miután látnia kellett, hogy erre egyedül a bécsi udvar és hadereje nem elég. A szabadkőművesség - különösen a Grand Orient irányzat - fegyelmezett és titoktartó tagságával, konspirációs tapasztalataival igen alkalmas volt a szupertitkos pénzkartell és illuminátus hálózata céljainak a szolgálatára. 1848-ban Magyarország hős volt a Grand Orient szemében, mert Ausztria ellen lépett fel. Az első világháború során pedig már osztoznia kellett Ausztria sorsában, mivel annak támaszává vált. Akkor már a későbbi kisantant országokká váló népek szolgálták a pénzkartell, és a Grand Orient céljait. -
#42 illumináltak :o -
#41 :D -
Goth #40 amúgy mi örömüket lelnék az illuminátusok az illuminátuskodással? az illumintáusok tiszta gagyik... ha én illuminátus lennék, öngyilkos lennék, mert gagyi lennék :C -
Goth #39 Valójában a földönkívüliek irányítanak minket o.O -
#38 "A piramis alatt római szám található ami átírva ennyit tesz ki: 1776, vagyis az Illuminatus Rend alapítása."
...meg csak úgy mellékesen a függetlenség kikiáltása, magyarán az USA születése, nm. -
#37 a szabadkőművesek oda építenek házat ahova akarnak? -
haxoror #36 :DDD -
Ronny #35 bár lehet, hogy nem is voltak titkosak:) -
Ronny #34 az jutott eszembe ha ez egy titkos rend volt akkor minek nyomtatták rá a jelképüket a tonna számra gyártott bankjegyekre kifejezve vele nylivánvaló szándékukat -
#33 Nemzet Aranya film:D
-
#32 Túl sok Tomb Raidert és Nemzet Aranyát néztél. -
Aspyrin #31 Jópofa sztori. -
#30 akkor nem gyurcsány viszi el a sok $$$-t hanem a kőmívesek? -
#29 heheeheheheheheeeee -
dantee #28 ennek muszály volt nyitani topicot? -
#27 Egy kis info az egy dollárosról. -
#26 van is... ebben a kategóriában: #8 -
#25 Nem csodálom, hogy mindenről a csalók jutnak az eszedbe. Amúgy ő bűvész volt ha jól tudom. -
#24 volt már ilyen topik úgy emlékszem -
Thanatos #23 izé, a piramis fölött a szem nem a szabadkömüvesek jele elvielg hanem az illiminátusoké nem? :P na nem midnha ezeknek az 1millio+1 összeesküvéselméleteknek lenne bármi értelme is... -
#22 Deus Ex, ott le lehetett ölni mindet!
-
#21 :D loál hát azok is -
#20 lol -
FLeK0 #19 szabadulomuveszek es illuzonistaknak olvastam :S -
#18 Tuti igaz, a Nemzet arany a című filmben is benne volt, szóval igaz :) -
#17 nekem a szabadkőművességről a kőmüvesek segédmunkásai jutnak az eszembe -
#16 Te már csak tudod... Netán aljas is? -
FLeK0 #15 merlini egy csalo -
#14 Warburgok trabantok porsék :D -
#13 A Te figyelmed is jól elterelték, mert épp ezt híresztelik, amit leírtál. :-) Végtelen ciklus rulz :) -
#12 Ez egy titkos társaság amiről infókat dobnak a népnek hogy legyen min csámcsogni. Ezáltal elterelik a figyelmet az igazi titkos társaságról ami valójában irányít. :) -
Shadow_THH #11 én elhiszem hogy a poiltikusokat is irányitják nagyobb hatalmak akiknek hihetetlen mennyiségü pénz van a kezében, de nem gondolom hogy ezek a személyek imsertek lennének. Szal ezt igy nem hiszem el, hogy ahogy elöttem is írták 'titkos társaság amiről mindenki tud' -
#10 szarnyaskismalac.lap.hu -
#9 "Nincs semmiféle titkos tanítás. A titkokat ugyanis titokban tartják. Ezért ezek vagy nem titkosak, vagy nem tanítások." Nem tudom, kitől idéztem, aki tudja, mondja meg. :) -
#8 Köszi, jól tetted.. Nem szeretnéd inkább törölni? A New World Order c. topic pont ugyanezzel a témával foglalkozik. -
#7 Szeretem az olyan titkos társaságokat, amikről mindenki tud. :)