246

Vajon ők a világ urai?
  • Mr Csé
    kaki makira?
  • Shadow_THH
    de nincs mer kötsöeg vaty :c elköltöd mindet bélsárral jól átitatott finomságokra
  • Mr Csé
    most őszintén honnan lenne annyi pénzük? és ha lenne nekem milliárdom biztos nem titkos segfejekre költöm
  • Pigo
    http://illuminatus.atw.hu/

Szabadkőműves volt -e Kossuth Lajos?

Kossuth hazafi volt, nemzetét szolgálta 1848-49-ben. Csak emigránsként, amerikai útja során lett szabadkőműves. 1852. február 19-én Cincinattiban vették fel a 133-as számú páholyba. Másnap, február 20-án már megkapta a segéd-, és nyomban utána a mester fokozatot is, majd egy hétre rá tiszleletbeli taggá emelték. Február 28-án az indianapolisi Centre Loge (Központi Páholy) fogadta ünnepélyesen. Május 3-án Bostonban, a Massachusetts-i Nagypáholy ünnepelte Kossuthot, mint egy nép szabadságának védelmezőjét és apostolát, aki elnyomott hazája függetlenségi harcának hőse. A páholy vezetője úgy üdvözölte, mint egy számkivetett idegent, aki most ismét barátokra és otthonra talált. Válaszában Kossuth hangsúlyozta, hogy amióta szabadkőműves lett, méginkább átérzi hazájával szembeni kötelezettségeit.

Az olasz carbonarik a francia Grand Orient irányzathoz tartoztak, vezetőjük, Giuseppe Mazzini pedig egyben magasrangú illuminátus is volt. (Számos kutató szerint ő volt Adam Weishaupt utóda az illuminátus rend élén.) Kossuth olaszországi emigrációja idején csatlakozott Mazzinihez, s vele együtt a magyar emigránsok többsége is. Számos magyar harcolt a 33-as fokozatú Grand Orient szabadkőműves carbonari vezér, Garibaldi tábornok hadseregében is.

A Grand Orient szemben állt a katolikus egyházzal, a dinasztikus államformával, így ellenségének tekintette a katolikus dunai monarchiát és a Habsburg-dinasztiát. Ez az állam egyszerre volt dinasztikus és katolikus.

A carbonarik pedig még megszállóknak is tekintették az osztrákokat, akik Észak-Olaszországot uralmuk alatt tartva akadályozták az olasz egység létrejöttét. Grand Orient irányzatú szabadkőművesek számára tehát a magyar szabadságharc az ő 1848-as nagy forradalmi megmozdulásaiknak az utolsó hősies - vereségében is dicsőséges - fejezetét jelentette. Ezért fejezték ki együttérzésüket és őszinte tiszteletüket a magyarok, és vezetőjük Kossuth iránt, noha ő akkor még nem tanozott hozzájuk.

Ugyanakkor egyre több a bizonyítéka annak, hogy a nemzetközi pénzkartell bécsi részlege, konkrétabban a Rothschild tulajdonban lévő Osztrák Nemzeti Bank robbantotta ki a fegyveres konfliktust a bécsi udvar és a magyar kormány között, amely független közpénzrendszert, valamint nemzeti valutát követelt. Ha igaz, hogy a pénzkartell áll a Grand Orient mögött, akkor ez feloldhatatlan ellentmondásnak látszik. A mélyebb elemzés azonban feloldja ezt az ellentmondást. A pénzkartell legfőbb ellenfelének az abszolutizmus rendszerét és az erős dinasztikus, illetve nemzetállamokat tekinti. Ezért a szervezett pénzhatalom kezdettől fogva igyekezett a Grand Orient szabadkőművességet a dinasztikus, abszolutista rendszerek eltávolítására felhasználni. Ennek az egész Európát érintő átrendeződésnek az eszmei és politikai eszközei voltak a felvilágosodás, a humanizmus, a modernizáció, a társadalmi haladás, a "szabadság, egyenlőség, testvériség", a forradalom, a szocializmus, a kommunizmus, a világszabadság nevében indított szellemi és politikai mozgalmak. A "nagytakarítást" azonban mindig a fegyverek, az egyre gyakrabban ismétlődő háborúk végezték el.

Ugyancsak az útban lévő államok "eltakarítását" szolgálta a hatalmi egyensúly politikája is, vagyis amikor a Hálózat az egyik államot a másikkal tartotta sakkban. Erre rászorult, hiszen a nemzetközi pénzkartellnek saját fegyveres ereje nem volt, céljai elérésére - pénzügyi manipulációkkal és rejtett hálózata segítségével - mindig más államok uralkodóit, vezetőit és azok hadseregét kellett felhasználnia.

Így pl. a pénzkartell - jelentős pénzösszeg megajánlásával - az egyik kezdeményezője volt az orosz cár beavatkozásának a magyar szabadságharc leverésébe, miután látnia kellett, hogy erre egyedül a bécsi udvar és hadereje nem elég. A szabadkőművesség - különösen a Grand Orient irányzat - fegyelmezett és titoktartó tagságával, konspirációs tapasztalataival igen alkalmas volt a szupertitkos pénzkartell és illuminátus hálózata céljainak a szolgálatára. 1848-ban Magyarország hős volt a Grand Orient szemében, mert Ausztria ellen lépett fel. Az első világháború során pedig már osztoznia kellett Ausztria sorsában, mivel annak támaszává vált. Akkor már a későbbi kisantant országokká váló népek szolgálták a pénzkartell, és a Grand Orient céljait.
  • Mr Csé
    illumináltak :o
  • Mr Csé
    :D
  • Goth
    amúgy mi örömüket lelnék az illuminátusok az illuminátuskodással? az illumintáusok tiszta gagyik... ha én illuminátus lennék, öngyilkos lennék, mert gagyi lennék :C
  • Goth
    Valójában a földönkívüliek irányítanak minket o.O
  • PrasCo
    "A piramis alatt római szám található ami átírva ennyit tesz ki: 1776, vagyis az Illuminatus Rend alapítása."

...meg csak úgy mellékesen a függetlenség kikiáltása, magyarán az USA születése, nm.
  • Davidus
    a szabadkőművesek oda építenek házat ahova akarnak?
  • haxoror
    :DDD
  • Ronny
    bár lehet, hogy nem is voltak titkosak:)
  • Ronny
    az jutott eszembe ha ez egy titkos rend volt akkor minek nyomtatták rá a jelképüket a tonna számra gyártott bankjegyekre kifejezve vele nylivánvaló szándékukat
  • The FlashBack
    Nemzet Aranya film:D
  • Sadist
    Túl sok Tomb Raidert és Nemzet Aranyát néztél.
  • Aspyrin
    Jópofa sztori.
  • tigeroo
    akkor nem gyurcsány viszi el a sok $$$-t hanem a kőmívesek?
  • Mr Csé
    heheeheheheheheeeee
  • dantee
    ennek muszály volt nyitani topicot?
  • cenobite
    Egy kis info az egy dollárosról.
  • sz4bolcs
    van is... ebben a kategóriában: #8
  • sz4bolcs
    Nem csodálom, hogy mindenről a csalók jutnak az eszedbe. Amúgy ő bűvész volt ha jól tudom.
  • Gladiator
    volt már ilyen topik úgy emlékszem
  • Thanatos
    izé, a piramis fölött a szem nem a szabadkömüvesek jele elvielg hanem az illiminátusoké nem? :P na nem midnha ezeknek az 1millio+1 összeesküvéselméleteknek lenne bármi értelme is...
  • SötétBarom
    Deus Ex, ott le lehetett ölni mindet!

• Mr Csé
    :D loál hát azok is
  • mesor
    lol
  • FLeK0
    szabadulomuveszek es illuzonistaknak olvastam :S
  • Shep
    Tuti igaz, a Nemzet arany a című filmben is benne volt, szóval igaz :)
  • akyyy
    nekem a szabadkőművességről a kőmüvesek segédmunkásai jutnak az eszembe
  • sz4bolcs
    Te már csak tudod... Netán aljas is?
  • FLeK0
    merlini egy csalo
  • Mr Csé
    Warburgok trabantok porsék :D
  • sz4bolcs
    A Te figyelmed is jól elterelték, mert épp ezt híresztelik, amit leírtál. :-) Végtelen ciklus rulz :)
  • mesor
    Ez egy titkos társaság amiről infókat dobnak a népnek hogy legyen min csámcsogni. Ezáltal elterelik a figyelmet az igazi titkos társaságról ami valójában irányít. :)
  • Shadow_THH
    én elhiszem hogy a poiltikusokat is irányitják nagyobb hatalmak akiknek hihetetlen mennyiségü pénz van a kezében, de nem gondolom hogy ezek a személyek imsertek lennének. Szal ezt igy nem hiszem el, hogy ahogy elöttem is írták 'titkos társaság amiről mindenki tud'
  • sz4bolcs
    szarnyaskismalac.lap.hu
  • sz4bolcs
    "Nincs semmiféle titkos tanítás. A titkokat ugyanis titokban tartják. Ezért ezek vagy nem titkosak, vagy nem tanítások." Nem tudom, kitől idéztem, aki tudja, mondja meg. :)
  • sz4bolcs
    Köszi, jól tetted.. Nem szeretnéd inkább törölni? A New World Order c. topic pont ugyanezzel a témával foglalkozik.
  • 0Fritz0
    Szeretem az olyan titkos társaságokat, amikről mindenki tud. :)