246

Vajon ők a világ urai?
  • tomcat1
    Az m2 -n kora délután volt , ha jól emlékszem, akkor a Válaszd a tudást- című műsorban volt (talán hétköznap de nem bizti).
  • Neofita666
    nem tuidok mit nyilatkozni nem olvastam a könyvet. ismerőseim mondták, hogy nagy agymosoda. az ilyen világhirű könyvektől különben is herótom van.
  • Neofita666
    hmm nem láttam. nem tudom a műsor cimét? talán lehet tölteni netről.
  • tomcat1
    Sok szabadkőműves páholy nyíltan kelletei magát:
    Nagy Oriens páholy az m2 -n volt nemrég tán 2 hete. Szinte reklámfilm jellege volt, ya és persze annak elutasításával kezdték, hogy ők nem titkos szervezet :)
  • NeverwinterKING
    azért az számomra vicces h a Vatikán az ővék.a könyvben az van h az illuminátusok rühellik a vatikánt.és az egészet felakarják robbantani.de aztán kiderül egy-két dolgod ezt most nem szeretném részletezni.
  • Neofita666
    nézd az eleve rejtett dolgokat nem tszik bele könyvekbe, főleg nem világsikerbe. most a sok hülye illuminátorkodik. ekik bőven elég ha félreismerik őket. nemtom mi a sztori mert nem olvastam, annyit tok róla hogy ki akarják nyirni a pápát vagy mi.
    A poén a egészbe, hogy vatikán is az övék. szóval már ezen bukott a sztoriigazsagtartalma.
  • NeverwinterKING
    hmmm... lehet.de te miből gondolod???mér gondolod h kamu.jó lehet h van benne sőt biztos.
  • Neofita666
    ezekhez a régi audit dolgokhoz hozálee férni vhogy? ugy értem nem a mostani agymosodához.
  • Neofita666
    az angyalok meg a démonok egy nagy kamu könyv. persze érdekes, veszik mit a cukrot, de a valóságtól nagyn messze áll.
  • Ronny
    forrás?
  • NeverwinterKING
    ki olvasta az angyalok és démonok című könyvet??abba van csomó irás az illuminátusokról.a da vinczi kód irójától
  • traian
    Nagyon érdekesnek tartom, hogy eddig engem nem találtak meg... Pedig abszolúte nyitott vagyok, úgyértve, hogy mindenkinek meghallgatom az álláspontját és soha nem voltam durva senkivel sem, legyen az biztosítós vagy jehova tanúja...
    Pedig az a típus vagyok, aki befutó jelöltje az összes mlm rendszernek és "alternatív" vallásoknak... a helyzet az, hogy egy pont után jobbnak látták, ha veszik az útilaput, pedig igazán megértő, türelmes és előzékeny voltam mindig. Lehet, hogy itt is az érvényesül, mint általában a melóhelyeken, hogy a böszméket jobban komálják, mert kevesebb velük a gond és jobban formálhatók? Egyébként tudtátok, hogy a zabaexpress a szciósok tulajdona? A pénz sok barmot vonz, meg önértékelési porblémákkal küzdőt, és ugye a kutya is oda....you know...
    By the way, ismeritek James Turner: Angyalok háborúja c könyvét?
  • HUmanEmber41st
    Mindenesetre érdekes ez a Scientológia Egyház, amit egy whiskigyáros felvásárol.
    Sztem ez így elég poenosan hangzik :D
  • sz4bolcs
    látom téged is auditáltak. :D
  • Saintgerman
    Erről már esett szó az NWO-n is (6499-81).
    L. Ron Hubbard, aki valójában Wilson és az egyik legismertebb Ír "boszorkányvérvonal" egyike résztvett az MK Ultra projektben, ahol az emberek százait vezette vissza előző életekikbe, akár millió évekre is. Rájött, hogy az illuminati blokádokat helyezett el az agyunkban, hogy rabszolgaként, energia termalő haszonállatként tartsanak itt a bolygón. Megpróbált az emberek segítségére lenni, kidolgozta az "auditing" technikát a blokádok feloldására, de erre az illuminati hamarosan rájött, és a CIA segítségével beépült a Szcientologiba. Bronfmann, a világ legnagyobb whiskigyárosa felvásárolta világszerte a Szc.-t 1981-ben, és azóta csak pénzcsinálásra és félrevezetésre szolgál a Szcientologi.
  • sz4bolcs
    Szcientológia inkább egy szimpla pénzmosó, jó kis biznisz azoknak, akik a legfelső szinten vannak.
    Ahhoz elég piti, h. illuminatihoz bármi köze legyen.
  • traian
    Azt hogy érted, hogy nagyon nem? :-)
    Nagyjából ismerem a sztorit, Ron Howard stb, de még beilleszteni igazából nem tudtam.
    De van egy olyan megérzésem, hogy az szja bevallás kitöltési útmutatójában szereplő egyházak között elég sok olyat fel lehet lelni, akik valamilyen szinten "előőrsnek" tekinthetők.
    De biztos van egyéb szervezet is, pl. Budapest Club.
  • sz4bolcs
    Szerintem meg nagyon nem.
    De olvass utána, honnan lett a szcientológia egyház.
  • traian
    Szerintem a tanúk, a szcientológusok....ilyesmi...
    de lehet, hogy rossz úton járok...
  • AC2
    Ha tudsz, akkor mérnem mondsz? :)
  • sz4bolcs
    pl. régebben az úttörők..
  • traian
    Ti tudtok olyan szervezetről itt Mo-n, amelyik szabadkőműves vagy illuminátus társaság "előszervezete"?
    Nekem vannak tippjeim...
    De nem vagyok benne teljesen biztos.
  • tomcat1
    http://www.youtube.com/watch?v=QQRilxw_lpE
  • fonak
    Mondasz valamit. Azonban az emberek önzőek és mindig jobban szeretnének élni, az is igaz. Meg megszerezni ezt meg azt, főleg ha a szomszédnak is van olyan. És ha van példa, meg csábítás... (lásd reklámok), akkor...
  • HUmanEmber41st
    Szerintem éppen a fogyasztói társadaom ellenkezik az emberek felfogásával.
    Senki sem hajszolja agyon magát feleslegesen, ha van mindene.
    Ha nem próbálnak színes reklámokkal mindenféle szart ráderőszakolni, inkább elmész a családdal valahova, minthogy dolgozzál az éppen aktuális divatcikkért nem?
  • fonak
    Az a gond a rendszerrel, hogy mindig növekednie kell... Lehet, fenntartható egyensúly kellene fenntartható fejlődés helyett (mert az előbb-utóbb fenntarthatatlanná válik), csak a kapitalista rendszerben ez nem működhet. Észak-koreában, Kubában nincs jelentős környezetszennyezés, gyönyörű érintetlen tájak vannak, a természettel harmóniában élő, gyakorlatilag az évszázadokkal ezelőtti (majdnem) körülmények között élő falusi emberekkel stb. :) Persze ennek az ára a kőkemény zsarnokság, mert ha a nép szabadon dönthetne, a fogyasztói társadalomba menekülne. Ilyen az emberi természet...
  • HUmanEmber41st
    Erre én az NWO topicban válaszolok.
  • Laci73
    Norbre: Az hogy hogyan lesz a szabadkőműves mozgalom tagja valaki valóban érdekes. Nem rögtön ugrik fejest a szabadkőművesek közé. Előszervezetei vannak a szabadkőműves mozgalomnak, mint pl. az amerikai elit-egyetemek Skull and Bones társasága. Ide beszervezhető bárki: ez még nem a mozgalom. Kis idő elteltével kiderül, milyen irányultságú és legfőképpen megbízható ember-e az illető - akkor jönnek a testvériség megbíztottai.
  • juzosch
    Dejól tudod mik fognak pontosan történni. Csak nem te tervezed ezeket? Találgatni viszont mindenki tud.
  • Laci73
    Juzosch: ezek a "fikciók" elég sokba kerültek.

Az egészségügy privatizációja: az értéket ki fogják mazsolázni (pl. budai ingatlanok, így a Völgy utcai rehabilitációs intézet), a profitot nem hozó ágazatok ott maradnak a beszűkült közgyógyellátás nyakán.

De inkább az NWO topicba tegyük át ezt az eszmecserét, mert a témához már nem sok közünk van.
  • juzosch
    Én is ezt mondtam, végesek Terjeszkedni kéne. De merre? A világgazdaság akkor nőtt igazán, amikor volt merre.

Nyugdíj és társai nem lemondható persze, én is így gondoltam. Hisz ezekért dolgozunk:) Csak okosan kell, nehogy túl sok legyen.
  • juzosch
    Ennek az első fele fikció. Kié akkor a nemzeti bank? Ezt a multis bűnözést mire alapozod? Persze egy része biztos feketén mozog (de inkább szürkén), de a pénz igen jelentős részére ez nem igaz, mert azt forgatják folyamatosan. Napi működéshez, terjeszkedéshez szükséges. Nem ülnek sehol a pénzen, mert nem éri meg.

A második fele meg sztem nem direkt van. PL az egészségügy privatizációjában is egyik gond, hogy ki veszi meg? Az inkább csak rossz politika. Az meg még jódarabig rossz is marad, legalább míg nyugdíjba megy a rendszerváltó generáció.
    Az állami vagyonnak meg nem sok köze van az adóssághoz. Az egyik a privatizáció következménye, a másik meg a pénz elbaszásáé.
    Egyébként a média másról sem ír:)
  • Laci73
    Juzosch: kell a francnak olcsó kínai műszaki cikk, meg ukrán takarmányzöldség ha ezáltal munkahelyek vesznek el, és bérek maradnak alacsonyan. A világgazdaság erőltetett növekedése pedig véges: Földünk készletei is végesek.
    A mindenáron haszonról:Tudtad például hogy az Adidas cipőket thai gyerekek a McDonalds apró játékfiguráit (Happy Meal) kínai gyerekek rabszolgamunkája állítja elő? És ez csak két példa.

A nyugdíjról és a kedvezményekről: Te lemondanál róluk?

Az olaj valóban komoly kockázati tényező: kipattanthat nem is akármilyen válságot.
  • Laci73
    Juzosch: A Nemzeti Bank csak de jure (papíron) van állami kézben. Lentebb leírtam hogy játsszák ki a pénzkibocsájtást a magánbankok. Apropó: mi köze egy magánbanknak az állami bankjegy-kibocsájtáshoz? Ha valóban állami kézben van, miért nem nyit saját számlát a költségvetési intézmények számára, miért utalja magánbankok számláira a pénzt? Miért? Hiszen bank ő maga is! Mert valójában nem állami kézben van.

Az offshore bankszámlákat valóban bűnözők használják: így a multik is. ( A multi kifizeti az adót és a rezsit az adott országban, van "rendes" bankszámlája is. De arról, hogy EZUTÁN a megkeresett haszonból offshore számlára tett pénzzel mi történik, arról senki nem tud. Az offshore lényege az adóhivatal-mentesség, nem is az adómentesség. Nincs aki szaglászik. Sehol nincs számon tartva, pl. a magyar vagy bármely más külföldi szerv számára lenyomozhatatlan) Elárulom a trükk megoldását: a multik és magánbankok saját maguk hozzák létre ezeket a látókörön kívül eső offshore bankokat, ahová piszkos üzelmeik hasznát rejtik vagy csak egyszerűen felhalmozzák a pénzt. Ugye milyen egyszerű?

"Állami tulajdonban csak az legyen, aminek mindenképp ott kell lennie, mivel rossz tulajdonos.."

Állami tulajdonban már semmi sincs :) Pedig - amint Te is írod - ott kéne lennie az ún. stratégiai fontosságú ágaknak, mint pl. az energia-ellátás vagy az Alkotmányban garantált ill. az adott ország jövőjét nagymértékben befolyásoló intézményeknek/szerveknek mint amilyen az egészségügy vagy az oktatás! Hát nem veszed észre a játékot? Direkt hagyták szétzülleni az állami kézben lévő intézményeket, hogy azután olcsón felvásárolva a magántőke (a bankok) azt mondhassák: fizess pluszpénzt ha akarsz valamit! Én jobb gazda vagyok...
    Az Állami Számvevőszék hivatalos jelentése szerint a privatizáció során eladásra kínált állami vagyon értékesítése során a reálérték egyharmada elveszett (!!!!!) Erre megy a játék, meg a pénzedre.

1989: Állami vagyon 100 Mrd USD, külföldi adósság 21 Mrd USD

2003: Állami vagyon >10 Mrd USD, külföldi adósság 50 Mrd USD (40 Mrd Euro)

Nagy üzlet volt! És még adjuk hozzá a (többek között a kereskedelmi bankok semmiből előállított pénzének köszönhető) belső adósságállományt, ami 115 Mrd USD, így kapjuk meg a 165 Mrd USD-s teljes magyar adósságállományt. Van tudomásod erről? Mert a média és a tankönyvek erről nem írnak...
  • juzosch
    "Nagyon sok baj van a jelenlegi világgazdasággal, felsorolni is nagy munka lenne."
    Szerintem 2 fő gond van:
    Az egyik, hogy nem tud terjeszkedni. Régen volt az új világ, majd a gyarmatok, azok húzták. Most be kéne népesíteni egy bolygót, de az odébb van pár100 évvel.
    A másik, hogy rengeteg a járulékos költség. Környezetvédelem, munkavédelem, szabadság, rövid munkaidő, nyugdíj. Ezek mind visszahúzzák.
    Egyébként ennek ellenére is működik, és hol gyorsan, hol lassan de növekszik.
    Ami az egészet megingathatja az olaj. Már folyamatban a száműzése, de ez a folyamat csak az elején jár. Ha sikerül végigvinni még a miatta bekövetkező háború, vagy gazdasági válság miatt, akkor nem sok gond van.
  • juzosch
    Egyébként nem tudom mi a bajod(bajotok) a nagyvállalatokkal, sokkal hatékonyabban, olcsóbban és jobban állítják elő a terméket. Vagy nem szeretsz olcsón jót venni?
  • juzosch
    "Azonban a kibocsájtott forint nem az államhoz, a költségvetésben szereplő intézményekhez kerül HANEM EGYENESEN A KERESKEDELMI BANKOK SZÁMLÁIRA."

Alapból nem ad semmit senkinek. Ezenkívül a bankoktól elveszi a használt kp-t, kicseréli újra, illetve hitelt(visszafizetendő) nyújt a bankoknak. Olyat még nem hallottam, hogy nesze otp, itt van 100 milla.

"állam az utolsó fillérig kifizette a 250 Mrd forintos követelést - ebből csak "pár milliárd volt a befektetők pénze, a többi azoknak a külföldi bankoknak és cégeknek a követelése volt, amelyekhez a Postabank pénzt helyezett ki."

Mivel kezességet vállalt rá.

" nagybefektetők offshore bankokba viszik a pénzt (ahol nincs adó), kedvelt helyeik Lichtenstein és Kajmán-szigetek."

Ezek a filmbeli drogkereskedők. Kicsit bonyolult lenne napi pénzmozgást kajmán szigetekről intézni. A bankban levő pénzt meg itt se adózzák (fogják, de nem erről van most szó).

"Az állami pénzkibocsájtás visszaállítása..."

A nemzeti bank állami bank.

"nagycégek főképp állami tulajdonban voltak"

Állami tulajdonban csak az legyen, aminek mindenképp ott kell lennie, mivel rossz tulajdonos, nincs olyan állami cég, ami hatákonyan működne, mindenki vagy a napot lopja, vagy a pénzt(poziciótól függően.)
  • Laci73
    Juzosch: A Magyar Nemzeti Bank (a Jegybankon keresztül) bocsájtja ki a forintot. Idáig úgy működik ahogy a törvényben meg van szabva. Azonban a kibocsájtott forint nem az államhoz, a költségvetésben szereplő intézményekhez kerül HANEM EGYENESEN A KERESKEDELMI BANKOK SZÁMLÁIRA. A kereskedelmi bankok osztják szét azt a pénzt, amihez semmi közük. Olyan ez, mintha a fizetésedet én venném át, és osztogatnám, hogy mennyire van éppen szükséged. Így rendelkeznek a bankok saját tőkeként azzal a pénzzel is, ami az államé (azaz a mienk). Ennek van még egy további - szinte már "logikus" - fejleménye: az hogy a költségvetést a kereskedelmi bankok erősen befolyásolják, és saját szükségleteikhez igazítják a pénz kibocsájtását. Igazából ez az igazi tőkéje a bankoknak, a Nemzeti Bank és a költségvetés - ezen keresztül a pénzkibocsájtás abszolút kézben tartása. Ismét csak a Postabank esetét hozom fel: az állam az utolsó fillérig kifizette a 250 Mrd forintos követelést - ebből csak pár milliárd volt a befektetők pénze, a többi azoknak a külföldi bankoknak és cégeknek a követelése volt, amelyekhez a Postabank pénzt helyezett ki.

"...Te magad rakod be lekötésre pl. Én is bankban tartom a pénzem. És szinte mindenki más is. Na ezt adják kölcsön..."

Magyarországon a háztartások negyedének van csupán banki megtakarítása - azaz a családok 75%-a nem tart ott semmit. A nagybefektetők offshore bankokba viszik a pénzt (ahol nincs adó), kedvelt helyeik Lichtenstein és Kajmán-szigetek. Magyarországról KIFELÉ áramlik a pénz (a kivitt haszon mértéke a külker hiányt nem számítva kb. 1000 Mrd forint évente)! Tehát a kereskedelmi bankok nem ebből élnek...

Az állami pénzkibocsájtás visszaállítása (magánbankok takarodó) mellett a II. világháború utáni Ausztria jóléti gazdasága lenne az életképes modell számunkra: ott bizony a gazdaság kis és közepes vállalkozásokra épült (EU szétverte már), a nagycégek főképp állami tulajdonban voltak. Akkoriban főképp a nagy országok tartottak nagy magáncégeket (pl. Németország, USA) DE AZOK IS A HAZAI MUNKAERŐNEK ADTAK MUNKÁT. Akkor még nem Kínába helyezték ki a termelést, mert ott napi két dollárért dolgozik a kuli, míg a szakképzett amerikai munkás 10-15 dolláros órabért kér... Nagyon sok baj van a jelenlegi világgazdasággal, felsorolni is nagy munka lenne.
  • juzosch
    "korrupt Nemzeti Bankra"
    Na ilyenről még egyáltalán nem hallottam. Sőt, más sem hallott még róla.

"szigorú állami fegyülelet alatt álló ... Jegybankra"
    Épp ez a többlábúság a demokrácia működtetője. Ha elvesszük az önállóságát, és betesszük pl a parlament alá, akkor az aktuális vezetőség még nagyobb hatalomhoz jut, és azt csinál amit akar. Eddig szerencsére még túl sok befolyásuk nem volt a bankrendszerre, azon kevés dolgok egyikére, ami viszonylag jól működik.

"Majd akkor adsz nekem igazat, amikor a gatyádat is ráfizeted erre a szép modern világra."
    Ha ráfizetek, lehet igazat adok, de jó eélyyel nem fogok (legalábbis nem így és ezért).

Bankok nélkül se multinacionális vállalatok, se semmi nem lenne. Csak kis céhek, esetleg manufaktúrák. Te meg egy hónapig dolgoznál a ruhád áráért, amit egy évig hordasz aztán:)

• juzosch
    "Most meg ráírják egy darab papírra, h X forintot kölcsönadtak. De a széfjükben ez az összeg nincs meg sem forintban, sem aranyban sem semmiben. Ennyi erővel meg írhatnál egy darab papírt, h visszaadtam. De az kevés! A semmiért ők igazi értéket követelnek, kamatos-kamattal."

Hogyne lenne meg. Te magad rakod be lekötésre pl. Én is bankban tartom a pénzem. És szinte mindenki más is. Na ezt adják kölcsön. És ezt nem csinálhatja meg egy cég, ha nem bank. Pénzt csak a nemzeti bank csinálhat a semmiből. Nekik meg aranyfedezetük van. És felelősségük, hogyha hülyeséget csinálnak, összeonlik a forint. Ők is adhatnak kölcsönt a többi banknak.

"Ez a kamatrendszer éppen hogy megfojtja a gazdaságot, minthogy segítené."

Tudsz jobbat?