"Kalózakció" a szabad szoftverek nevében
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-Elõször is. amelyik gépen 1 órán belül 6x fagy valami, ott a HW-t erõsen szemügyre kéne venni. Mondom ezt úgy, hogy kereken 80 DB disztró, vagy annak verziói vannak meg. De nem csak linux. (skyos, beos, qnx,solaris,os2, stb...)
-másodrészt. A KDE lehet többet eszik mint szeretnétek, de többet is ad. Ne mondom, higy nem lehetne optimalizálni, mert mindíg lehet. De ugye nem veszuük össze azon, hogy ha valami progi tudáa nõ, úgy nõ az erõforrás igénye is. És tegyük a szívünkre a kezünket. Mindegyik OS GUI-át a KDE messze veri.Az itt említett XGL ha képesl ezs megmozgatni a KDE-t (szvsz az idén már képes lesz) akkor azt hiszem alaposan el fog húzni.
A LiveCD hol hoz létre fájlt, hol nem. Azt tudom, hogy a Suse live-ok szeretnek valóban pakolni merevlemezte. 1-2 száz megás swap file-t. De a legtöbb live cd valóban nem nyúl a vinyóhoz.
A DX. Az, hogy nincs DX linuxra, nem al inux hibája. Hanem a T. M$ -é, amelyik nem hajlandó sem portolni, de még infót sem adni, hogy lehessen írni rá egyet.De ez érdekes módon nem zavarja a linuxosokat.Többek közt azért, emrt a linux egy komolyabb OS annál, minthogy pejhespöcsûek azon játszák el az agyukat. Aki meg OS-t azért választ, hogy megy-e rajta az XY játék, hát az semmiféle szakmai érvet nem hozott fel az ügyben.
És végül: Vad linuxosnak ismernek 😊 De én személy szerint ennek a srácnak lerúgnám a bal heréjét. Ugyanis nem a saját tulajdonához nyúl önkényesen. Másodsorban: a wines emberre nem pogányként kell tekineteni. Ergo: nem misszió megtéríteni.
Három: erõszakosan terjesztve még semmit nem sikerült rednesen elfogadtatni. Négy: senkinek nem érdeke a pejhespöcsûek linuxosítása. Nem kell, hogy az a tengernyi láma a linuxos világot is elárassza.
Én amondó vagyok: A linuxnak komoly munkahelyi gépeken, és hivatalokban van a fõ terepe. Meg persze a szerverekenh. Ez nem azt jlenti, hogy Dektop-ra nem alkalmas. (nekem 8. éve alkalmas😊
De ha már el kell dönteni "központilag" mi legyen az OS, okés legyen a linux. Otthon meg mindenki döntse el mit használ.Ebbe sem értelme nincs beleszólni, sem nem szükséges. Aki kicsit is érdeklõdõbb találkozik a linuxal. (is)
A titkárnõkrõl: LEhet sötét mint az éjszaka, és bekapcsolni sem tudja a gépét. Akkor tessék nekem megmondani:
1. Milyen szakképzettséggel is vették fel? Merthogy alap manapság a számítógépes simeret. (ebbõl is látszik, hogy "terméket" oktatnak, nem informatkát. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a képzéseket senki nem veszi komolyan. 1'la ECDL)
2. Ááááácsi. A munkahelyi gép nem a titkánõ tulajdona, hanem a cégé. A titkárnõ használja a munkája elvégzéséhez. Han em rendelkezik kellõ ismerettel a munkája elvégzéséhez, nem a cég a felelõs, hanem a titkárnõ. Milyen alapon vették akkor fel? Arról nem is beszélve, hogy a céges gépre a titkárnõ NE telepítgessen. Nem az övé. Az otthoni gépén azt csinál amit akar,a cégesen dolgozni tessék.
3. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy majd a titkárnõ mondja meg a döntéshozónak, hogy miylen legyen az OS egy gépen, ami nem az övé? Tudom mi a gyakorlat. Csak tessék belegondolni. A takarítónõ sír, hogy milyen kilincs legyen az ajtókon, mert az XY kilincset nem törli le? na neeee...
Igazából a problémája ennek az embernek az, hogy szerinte Franciaországban az átlagember nem ismeri a lehetséges alternatívákat. Mindenhonnan a Windows "folyik" és eszébe sem jut, hogy esetleg másképp is lehetne.
Nálunk sincs ez másképp. Az iskolákban Windows-t meg Office-t tanulnak a diákok. Aztán otthon elmondják a szüleiknek, - akik esetleg közalkalmazottak és egész nap szintén Win elõtt ülnek -, hogy szeretnének számítógépet. Természetes, hogy az új gépen Windows lesz. Régen, amikor megkaptam elsõ számítógépm nálunk sem volt ez másképp.
Talán ez ellen kellene tenni valamit.
A cikkben azt is olvastam, hogy szegényebb államok Linuxot használnak a hivatalokban. Mi miért nem?
Miért kell minimum egyetemen info szakra járni, hogy valaki az iskolában találkozzon a Linuxal?
nem?
Mi az a "Counterstire"?
Ha a Counter Strike-ra tetszett gondolni, akkor igen.
(mellekesen hozzateve: jobban mint "odahaza". max payne-nel egyetembe)
warhammerLINUX
xbox360+komputer
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
xbox360+komputer
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
xbox360+komputer
nem?
akkor ennyi.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Mi a baj a QT-val? A legujabb QT renderelesi sebessege vetekszik az xfce-vel. A KDE meg tulsagosan is nagy projekt ahhoz, hogy az a tobbszaz fejleszto kukakaba soporje. Ha valami gondjuk lesz a qt-vel, osszedugjak a buksijukat, forkoljak, vagy irnak mast helyette.
Egyszerû mezei felhasználó vagyok, van windóz a gépemene, játékra használom. Minden másra a linux tökéletesen megfelel. Nem izgat fel ha a kde/gnome X%-ot visz a processzoridõbõl. Kit érdekel? Elindítok valami programot és megy. Jól megy, nem akad nem fagy.
Tessék kicsit vállalkozó kedvûbbnek lenni, nem élbõl elutasítani a linuxot. Használni kell és megtanulni használni.
Uff
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Láttál te Mandriva disztribet?"
Az nem vitas, hogy a vin ablakozorendszere fapad. Lenne meg hova fejlodni, ebbe sztem a tobbseg is egyetert, aki hasznal(t mar) mast is.
Csak picit pontositanek, hogy a GNU/Linux-on hasznalt kezelofeluletek nem disztribuciofuggoek. A felhasznaloi felulet jobbara attol fugg, hogy milyen asztalkezelot telepitettel. A disztributorok amit hozza szoktak tenni az a sajat telepito/konfiguralorendszeruk. <#smile>#smile>
Egyenlore a kulondijra jelolt hozzaszolasokra reagalnek roviden, elen rogton a legkaprazatosabbal:
"Azt mondja, hogy nem tesznek fel a live cd-k semmilyen fájlt. EZ NEM IGAZ! <...> Sõt volt olyan, hogy egy régit próbáltam, ami nem támogatta az NTFS-t, és rinyált érte, hogy nincs használható partíció, ahová felpakolhatja a fájljait."
1. A live cd-s disztribucio eppen azert kapta ezt a nevet, mert a merevlemez meglete sem szukseges a hasznalatahoz. Ha megis, akkor semmi koze a live cd-khez. A livecd egy virtualis hattertarat hoz letre a memoriaban amelyre transzparensen merevlemezkent hivatkozik. Ez annyit tesz, hogy a live disztribucio ezaltal egy teljeserteku operacios rendszer lesz, lehet ra telepiteni is ha eppen szukseges, annyi kulonbseggel, hogy az ujrainditas utan elvesz minden. Meg a telepitesek is.
Ebbol adodoan, ha a live disztribucio sikit, hogy nincs eleg szabad, hely az egyenlo azzal a tennyel, hogy nincs eleg memoria. Valamit valamiert.
2. A kovetkezo gyongyszem ami szuletett az az ntfs-legenda volt.
ntfs particio hasznalatara ket lehetoseg nyilik a linux eseten:
a) A kernel FS moduljaival, kizarolag irasvedetten. Lehetoseg adott a merevlemez adatainak megnyitasara, de annak irasara nem.
b) A kulso captive-ntfs segitsegevel, amelyhez a fenti meglete is szukseges, mivel a captive a vindoze rendszerfajljait atmasolja a live cd virtualis tarjaba. Ezt a felhasznalonak kell telepiteni.
"Én több live cd-s linuxot is próbáltam, és mindegyik feltett többszáz megás fájlokat a winchesteremre."
Mar en is. Meg parat mar keszitettem is es nem emlekszem ra, hogy barmelyiken is "tobbszaz megas" fajlokat allokaltam volna a merevlemezen. Jelenlegi felallas szerint pedig, automatikusan egyebkent is megoldhatatlannak tunik ntfs-en irni. (kiveve, ha warezolsz)
"Az én XP-m is stabil, mikor próbáltam a linuxot 1 óra alatt 6-szor fagyott le."
Ez a gep amirol irok, tavaly lett bekapcsolva:
root@repa /root # uptime
6:19am up 91 days, 12:04, 2 users, load average: 1.14, 1.12, 1.04
Persze a nemzetkozi rekorderektol meg q messze vagyok:
http://en.uptime-project.net
Termeszetesen naprakeszen friss.
"Nem a gépem szar, hanem a linux."
Vagy van meg egy lehetoseg, hogy sovanyak meg az ismereteid: a hiba a szek es a billentyuzet kozt keresendo.
Az esetek 95%-ban egy auto hibaiert is annak hasznaloja okolhato akar kozvetlenul, akar kozvetetten. Ami kozos az esetekben, hogy a tulajdonosok legtobbszor egyontetuen jelentik ki a szerelonek: "Nem en nem ertek hozza, hanem az auto szar."
De mindegyik fájlokat hozott létre.
Azert azt hidd el nekem, ez legalabb akkora marhasag volt, mint az egykereku kenu-vitorla-el.
risp: lehet hogy még nem hallottál a thunar -ról? megoldja ezt a problémát. Ubuntu alá könnyen betehetõ, a fórumukban ott az infó.
LOL. Láttál már vállalati szervereket is? Tudod nem az internetes tûzfalban merül ki a szervervilág.
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Lehet hogy direkt nem hasonlit semmire hogy nehogy gond legyen ebbol. Pl. KDE alatt a menu olyan mint a startmenu, aztan meg a vegen MS beperli emiatt vagy nem tudom. Gnomeban meg alapbol 3 reszre van szedve. Winhez nem hasonlit az 100. Bar igazibol nem tudom hogy mire gondolsz pontosan, szerintem egeszen baratsagos.
Egyebkent siman Xfce fan lennek ha nem lenne olyan xar a fajlkezeloje.
(A motif az osszefuggesbe hozhato azzal az idiota 3d-s radiogombbal amirol sose tudom hogy be van-e nyomva?)
"csak ha felnövök valamin 10 év alatt, nem tom miért én szokjak meg valamit és nem õ szok meg engem"
Na majd mikor szelesebb korben lesz elterjedve a Linux es a gyermekek kiskoruktol kezdve hozzaszoknak... 😉
csõdtömegnek meg azért tartom, mert alig van gui amire kinézetben hasonlít. jó, tudom, mindent meg lehet szokni, csak ha felnövök valamin 10 év alatt, nem tom miért én szokjak meg valamit és nem õ szok meg engem...
a gui elemei, ha még csak nem is az elrendezéseket nézem mind nagyon egyediek, de bmennyire is ronda a wines, legalább m1ikre egyértelmûen lehet kattintani. kicsit olyan érzetem van amikor kde helyett gnommal indul egy friss telep, mint amikor a win megjelenik a maga hülye lankájával, meg kék-zöld menüjével. csicsás, designos, csak épp a látótávból vesz el és nem törexik a minimalizmusra. kde alatt sem a qt motifokat szoktam felrakni hanem ha van, akkor a pöttynet fx-et, bár azt is elk$rták a 2-es és a 3-as kde megjelenésének határán. a 7.3-8.0-ás suse-vel egyidõben volt ultjára normális az is...
a gnome-ot valahogy semelyik kinézetével nem tudom kényelmesnek találni
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Valószínûleg a Vista is ilyesmi lesz.
Egyebkent a KDE el fog sullyedni par even belul a Qt miatt.
Kimi a legjobb! ;) \"Rohamosan terjed a madárinfluenza médiavírus\"
#17 Dodo55: PEBKAC 😄
"A linux is felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait." 😄 szar lehet..
feltételezem még nem forrott ki
jelenlegi állapotában viszont eléggé csõdtömeg az összes guija
a gnome a maga különcségével, a kde gépzaba igényeivel...
a többi meg lehet, hogy erõforráskímélõ, de irtóra puritán
az explorerben legalább eltalálták egy korrekt balansszal, hogy ne egyen sokat, de ha jól be van lõve, akkor nagyon kényelmes és gyors legyen, nem kihagyván azt is, hogy a regeditben egy rakat objektumot lehet létrehozni, és a shell-t is eléggé meg lehet nyirbálni
10 kilos nagy kalapaccsal kell rapityara torni minden windowst futato szamitogepet.Holnap talan el is kezdjuk a haverokkal, megszalljuk valamelyik plazat es adunk a windowsos gepeknek.
ELJEN AZ UJ LINUX FORRADALOM !!! szorgos nepunk gyozni fog.
Csatlakozz te is,hozz meg egy embert.Ha nincs kalapacs jo a egy meretes vas cso is.
Egyáltalán nem szar a Linux, de azért desktopra a legtöbb embernek manapság még egy jól beconfigolt WinXP-t érdemes rakni.
Drága? Egy XP Home-ért én egy kp videokari árát kellett fizessek és az SP2 óta azt kell mondjam ennyit megér a kényelem.
A Linuxot meg nem érdemes erõszakosan terjeszteni, hiszen akikek való, azokhoz úgyis eljut békességben ezután is.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Amúgy meg csak azt tudom mondani hogy a linuxhoz is érteni kell. Nem csak eléülsz azt megy valahogy. Ahogyan a windowst ezt is be kell lõni. Magyarul ha fagyogat/nem jó valami az a csak a hardvernek és a szakértelem hiányának köszönhetõ.
Sajnos amelyik platform kevésbé elterjedt, arra kevesebb játékot készítenek, ha az eszközök (OpenGL) adottak is. Ha a DirectX lenne linuxra, vagy az összes játékot megírnák az OpenGL API-ra is, szerintem a gamerek fele átérne linuxra.
Mert q-drága ...
\"Az ember végtére is a vágyait szereti, nem azt amire vágyik.\" Nietzsche: Túl Jón és Rosszon. IV. rész: Mondások és Közjátékok 175.
Kimi a legjobb! ;) \"Rohamosan terjed a madárinfluenza médiavírus\"