• rigidus
    Gyorsan atfutottam a topikon es ahogy az lenni szokott, az orbitalis hulyesegeket megint sportbol ontja a tarsasag.

Egyenlore a kulondijra jelolt hozzaszolasokra reagalnek roviden, elen rogton a legkaprazatosabbal:

"Azt mondja, hogy nem tesznek fel a live cd-k semmilyen fájlt. EZ NEM IGAZ! [...] Sőt volt olyan, hogy egy régit próbáltam, ami nem támogatta az NTFS-t, és rinyált érte, hogy nincs használható partíció, ahová felpakolhatja a fájljait."

1. A live cd-s disztribucio eppen azert kapta ezt a nevet, mert a merevlemez meglete sem szukseges a hasznalatahoz. Ha megis, akkor semmi koze a live cd-khez. A livecd egy virtualis hattertarat hoz letre a memoriaban amelyre transzparensen merevlemezkent hivatkozik. Ez annyit tesz, hogy a live disztribucio ezaltal egy teljeserteku operacios rendszer lesz, lehet ra telepiteni is ha eppen szukseges, annyi kulonbseggel, hogy az ujrainditas utan elvesz minden. Meg a telepitesek is.

Ebbol adodoan, ha a live disztribucio sikit, hogy nincs eleg szabad, hely az egyenlo azzal a tennyel, hogy nincs eleg memoria. Valamit valamiert.

2. A kovetkezo gyongyszem ami szuletett az az ntfs-legenda volt.

ntfs particio hasznalatara ket lehetoseg nyilik a linux eseten:

a) A kernel FS moduljaival, kizarolag irasvedetten. Lehetoseg adott a merevlemez adatainak megnyitasara, de annak irasara nem.

b) A kulso captive-ntfs segitsegevel, amelyhez a fenti meglete is szukseges, mivel a captive a vindoze rendszerfajljait atmasolja a live cd virtualis tarjaba. Ezt a felhasznalonak kell telepiteni.

"Én több live cd-s linuxot is próbáltam, és mindegyik feltett többszáz megás fájlokat a winchesteremre."

Mar en is. Meg parat mar keszitettem is es nem emlekszem ra, hogy barmelyiken is "tobbszaz megas" fajlokat allokaltam volna a merevlemezen. Jelenlegi felallas szerint pedig, automatikusan egyebkent is megoldhatatlannak tunik ntfs-en irni. (kiveve, ha warezolsz)

"Az én XP-m is stabil, mikor próbáltam a linuxot 1 óra alatt 6-szor fagyott le."

Ez a gep amirol irok, tavaly lett bekapcsolva:
    root@repa /root # uptime
    6:19am up 91 days, 12:04, 2 users, load average: 1.14, 1.12, 1.04

Persze a nemzetkozi rekorderektol meg q messze vagyok:
    http://en.uptime-project.net

Termeszetesen naprakeszen friss.

"Nem a gépem szar, hanem a linux."

Vagy van meg egy lehetoseg, hogy sovanyak meg az ismereteid: a hiba a szek es a billentyuzet kozt keresendo.

Az esetek 95%-ban egy auto hibaiert is annak hasznaloja okolhato akar kozvetlenul, akar kozvetetten. Ami kozos az esetekben, hogy a tulajdonosok legtobbszor egyontetuen jelentik ki a szerelonek: "Nem en nem ertek hozza, hanem az auto szar."

De mindegyik fájlokat hozott létre.

Azert azt hidd el nekem, ez legalabb akkora marhasag volt, mint az egykereku kenu-vitorla-el.