strogg#59
Jaja. elhangzott itt pár baromság, ezért merek hozzászólni a témához.
-Először is. amelyik gépen 1 órán belül 6x fagy valami, ott a HW-t erősen szemügyre kéne venni. Mondom ezt úgy, hogy kereken 80 DB disztró, vagy annak verziói vannak meg. De nem csak linux. (skyos, beos, qnx,solaris,os2, stb...)
-másodrészt. A KDE lehet többet eszik mint szeretnétek, de többet is ad. Ne mondom, higy nem lehetne optimalizálni, mert mindíg lehet. De ugye nem veszuük össze azon, hogy ha valami progi tudáa nő, úgy nő az erőforrás igénye is. És tegyük a szívünkre a kezünket. Mindegyik OS GUI-át a KDE messze veri.Az itt említett XGL ha képesl ezs megmozgatni a KDE-t (szvsz az idén már képes lesz) akkor azt hiszem alaposan el fog húzni.
A LiveCD hol hoz létre fájlt, hol nem. Azt tudom, hogy a Suse live-ok szeretnek valóban pakolni merevlemezte. 1-2 száz megás swap file-t. De a legtöbb live cd valóban nem nyúl a vinyóhoz.
A DX. Az, hogy nincs DX linuxra, nem al inux hibája. Hanem a T. M$ -é, amelyik nem hajlandó sem portolni, de még infót sem adni, hogy lehessen írni rá egyet.De ez érdekes módon nem zavarja a linuxosokat.Többek közt azért, emrt a linux egy komolyabb OS annál, minthogy pejhespöcsűek azon játszák el az agyukat. Aki meg OS-t azért választ, hogy megy-e rajta az XY játék, hát az semmiféle szakmai érvet nem hozott fel az ügyben.
És végül: Vad linuxosnak ismernek :) De én személy szerint ennek a srácnak lerúgnám a bal heréjét. Ugyanis nem a saját tulajdonához nyúl önkényesen. Másodsorban: a wines emberre nem pogányként kell tekineteni. Ergo: nem misszió megtéríteni.
Három: erőszakosan terjesztve még semmit nem sikerült rednesen elfogadtatni. Négy: senkinek nem érdeke a pejhespöcsűek linuxosítása. Nem kell, hogy az a tengernyi láma a linuxos világot is elárassza.
Én amondó vagyok: A linuxnak komoly munkahelyi gépeken, és hivatalokban van a fő terepe. Meg persze a szerverekenh. Ez nem azt jlenti, hogy Dektop-ra nem alkalmas. (nekem 8. éve alkalmas:)
De ha már el kell dönteni "központilag" mi legyen az OS, okés legyen a linux. Otthon meg mindenki döntse el mit használ.Ebbe sem értelme nincs beleszólni, sem nem szükséges. Aki kicsit is érdeklődőbb találkozik a linuxal. (is)
A titkárnőkről: LEhet sötét mint az éjszaka, és bekapcsolni sem tudja a gépét. Akkor tessék nekem megmondani:
1. Milyen szakképzettséggel is vették fel? Merthogy alap manapság a számítógépes simeret. (ebből is látszik, hogy "terméket" oktatnak, nem informatkát. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a képzéseket senki nem veszi komolyan. 1'la ECDL)
2. Ááááácsi. A munkahelyi gép nem a titkánő tulajdona, hanem a cégé. A titkárnő használja a munkája elvégzéséhez. Han em rendelkezik kellő ismerettel a munkája elvégzéséhez, nem a cég a felelős, hanem a titkárnő. Milyen alapon vették akkor fel? Arról nem is beszélve, hogy a céges gépre a titkárnő NE telepítgessen. Nem az övé. Az otthoni gépén azt csinál amit akar,a cégesen dolgozni tessék.
3. Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy majd a titkárnő mondja meg a döntéshozónak, hogy miylen legyen az OS egy gépen, ami nem az övé? Tudom mi a gyakorlat. Csak tessék belegondolni. A takarítónő sír, hogy milyen kilincs legyen az ajtókon, mert az XY kilincset nem törli le? na neeee...