109
  • Mice
    demo
    feltételezem még nem forrott ki
    jelenlegi állapotában viszont eléggé csődtömeg az összes guija

a gnome a maga különcségével, a kde gépzaba igényeivel...
    a többi meg lehet, hogy erőforráskímélő, de irtóra puritán

az explorerben legalább eltalálták egy korrekt balansszal, hogy ne egyen sokat, de ha jól be van lőve, akkor nagyon kényelmes és gyors legyen, nem kihagyván azt is, hogy a regeditben egy rakat objektumot lehet létrehozni, és a shell-t is eléggé meg lehet nyirbálni
  • Mice
    lehet írni vele ntfsre csak olyan beta verzió, hogy hazárdjáték:)
  • Mice
    van olyan is ami nem kreál a vinyóra szóval nem kell itt nyomni a kamuflame-et...
  • duke
    EZ AZ HAJRA !!! LE A WINDOWS-AL !!!
    10 kilos nagy kalapaccsal kell rapityara torni minden windowst futato szamitogepet.Holnap talan el is kezdjuk a haverokkal, megszalljuk valamelyik plazat es adunk a windowsos gepeknek.
    ELJEN AZ UJ LINUX FORRADALOM !!! szorgos nepunk gyozni fog.
    Csatlakozz te is,hozz meg egy embert.Ha nincs kalapacs jo a egy meretes vas cso is.
  • ximian
    Dodesz, amit leírtál az jellemzően akkor fordul elő a Linuxxal, ha elfelejtesz swapot adni alá. Lehet, buta liveCD-t próbáltál.

Egyáltalán nem szar a Linux, de azért desktopra a legtöbb embernek manapság még egy jól beconfigolt WinXP-t érdemes rakni.

Drága? Egy XP Home-ért én egy kp videokari árát kellett fizessek és az SP2 óta azt kell mondjam ennyit megér a kényelem.

A Linuxot meg nem érdemes erőszakosan terjeszteni, hiszen akikek való, azokhoz úgyis eljut békességben ezután is.
  • tomsolo
    nem értesz hozzá az van.
  • Dodo55
    Ezen a gépen nem próbáltam live-ot, csak a régin az meg fat32 volt.
  • mousee
    Hát nemtudom, eskü nem vágom a dolgot... Elméletileg pedig nem szabadna írnia a winyóra... Plána ha NTFS-en van a winyód, ugyani a linuxal csak olvasni lehet az NTFS-t, írni nem... :PP
  • Dodo55
    Amit live-ot próbáltam az suse volt, több verzió is, és azért suse, mert az volt meg cd-n, azt adták újsághoz, mert ahhoz nem érdekelt eléggé, hogy letöltsek egy egész cd-t. Meg volt valami más is, arra nem emlékszem. De mindegyik fájlokat hozott létre.
  • mousee
    Én már futtattam live cd-t olyan gépen, amiben nem is volt winyó... és érdekes mód tökéletesen ment a dolog... szerintem te ott valamit nagy elb... :P
  • mousee
    Nálam eddig ha valami megfagyott pingvin alatt, akkor xkill -el ki ikszkilleltem :D Aztán újraindítottam és ment... Semmi sem hibátlan, ebből is láccik, bár elég ritka dolog a fagyogatás :P
  • Zsoltika 007
    Ugye nem live disztrib volt?
    Amúgy meg csak azt tudom mondani hogy a linuxhoz is érteni kell. Nem csak eléülsz azt megy valahogy. Ahogyan a windowst ezt is be kell lőni. Magyarul ha fagyogat/nem jó valami az a csak a hardvernek és a szakértelem hiányának köszönhető.
  • Dodo55
    Nem a gépem szar, hanem a linux. Egy csomó linuxos progi azt csinálta, hogy nem csinált semmit, csak a procihasználatot nyomta fel 100%-ra. Vártam egy kicsit, semmi. Nem bírtam kilőni a process-ét, ezért hagytam. Elindítottam még egy progit, totál leterhelődött az egész rendszer. Az egér is alig moccant, kilőni meg nem tudtam egyik process-t se. Ienkor reseteltem a gépet, ez már azért ha teljesen nem is, de eléggé fagyás volt. Ez történt 6X. Tehát lehet, hogy rosszul fogalmaztam, nem lefagyott 6X, hanem teljesen lebénult.
  • Zsoltika 007
    1 óra alatt 6x. Az bármilyen operációs rendszernél történt nem annak hibája miatt volt. (elárulom szar a géped) Egy normális vason nem fagyogatnak az operációs rendszerek... Akármi is az win/linux stb
  • Max Damage
    Szerintem felesleges vitázni hogy Win vagy Linux... Mindenki használjon Windowst, azon mennek azok az ótvar játékok és a titkárnő is használja csak a KattintOS-t, mert egyszerű... :) Akik meg akarnak használjanak Linuxot (De csak azok), úgy is nagy rá a kereslet munkaügyben, mert kevesen értenek hozzá és szerverüzemeltetéshez nélkülönözhetetlen (elvégre is a windows serverekben senki sem bízik meg), és legalább addig jól keresnek a linuxosok amíg a sok elkápráztatott felhasználó csak kattint a Winen... :) Nekem ez így tökéletes :D - mellesleg, ez a project annyiba jó, ha legalább sikerül elérnie, hogy egy frissen vásárolt géphez ne adjon a bolt plusszba a windowst, mert mittom én 25e Ft-al kevesebb lenne a gép, aztán pl. az illető életébe nem tenné fel rá azt a fost :)
  • Dodo55
    Az én XP-m is stabil, mikor próbáltam a linuxot 1 óra alatt 6-szor fagyott le. Az Windowsomat eddig külső programok használata nélkül nem sikerült lefagyasztamon.
  • jzombi
    "Nálam az nyer, amin mennek a directX-es játékok."
    Sajnos amelyik platform kevésbé elterjedt, arra kevesebb játékot készítenek, ha az eszközök (OpenGL) adottak is. Ha a DirectX lenne linuxra, vagy az összes játékot megírnák az OpenGL API-ra is, szerintem a gamerek fele átérne linuxra.
  • aka
    Kiváncsi vagyok, hány nem embernek van eredeti windóza Magyarországon :)
    Mert q-drága ...
  • BuzzFuzz
    Nekem az XP-m is stabil, a Linux túl nagy kompromisszumkészséget kíván, meg amugy sem tetszik...
  • aka
    :)
  • LowEnd
    nekem a "winfos" is stabil... hmmm.
    (nem kell a flém)
    Hasonlítsd össze az almát a körtével.
    Nálam az nyer, amin mennek a directX-es játékok.
    Szövegszerkeszteni, képet, videót editálni, zenét szerezni, magyarán melózni bármin lehet, talán még mikrohullámú sütőn is.
  • Dodo55
    Azt mondja, hogy nem tesznek fel a live cd-k semmilyen fájlt. EZ NEM IGAZ! Én több live cd-s linuxot is próbáltam, és mindegyik feltett többszáz megás fájlokat a winchesteremre. Sőt volt olyan, hogy egy régit próbáltam, ami nem támogatta az NTFS-t, és rinyált érte, hogy nincs használható partíció, ahová felpakolhatja a fájljait.
  • aka
    Sz@r a Linux kezelőfelülete?
    Láttál te Mandriva disztribet?
    1ébként is SOKKAL stabilabb a vinFOSnál :)
  • whitehawk
    Ajánlom a figyelmedbe ezt: egy linux desktop ilyen is lehet :D
  • orkenyid
    Azért nem mondanám hogy annyira szar az a kezelőfelület :) Inkább azt hogy más mint a Windowsé.
  • BuzzFuzz
    a Linux elterjedését főleg a szar kezelőfelület és a támogatás (pl játékok) hiánya okozza... :)
  • BuzzFuzz

"A fejlesztő akciói során úgynevezett Live-CD-ket használ, vagyis nem telepíti fel a számítógépekre az adott disztribúciót, hanem CD- vagy DVD-lemezről futtatja azt. Miután sikerrel járt, jön a munka nehezebbik része: bízik abban, hogy az eladók ne vegyék észre mit is csinált, különben alaposan megkergethetik."

ez már több mint szánalmas...LOL de legalább egy jót röhögtem
  • Lacc
    Ja, nem is rossz. Bár itthon sok értelme ennek nincs, általában Linuxot találok a kiállított gépeken.
  • Seaweed
    Tetszik az 5let!